De strijd van de “democraten” tegen de democratie

screenshot_123

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Toenemende censuurpogingen en de bestrijding van echte oppositiebewegingen zijn deel van de tijdgeest. Het systeem wil zichzelf in betonneren en hervormingen verhinderen.

contra-magazine

De parlementaire democratie schaft zichzelf af. In plaats van de echte politieke discussie tussen verschillende groeperingen en partijen bestaan er in het kader van de premisse van het systeembehoud tot iedere prijs weliswaar verschillende systeempartijen, echter geen werkelijke mogelijkheid om hervormingsbewegingen te vestigen. Politieke hervormingen zijn niet gewenst, omdat deze immers onder omstandigheden de macht van het politieke establishment zouden kunnen breken.

Deze systematische in betonnering onder de dekmantel van de binnenlandse veiligheid verhindert echter ingrijpende, noodzakelijke veranderingen. In plaats daarvan creëert ze een politiek perpetuum mobile dat zichzelf constant in stand houdt en bevestigt. Binnen de verschillende partijen gaat het er alleen nog maar om zo mogelijk brave partijsoldaten voor de kaders te kweken. Wie te kritisch is tegenover het partijestablishment wordt vroeger of later “afgezaagd”. Zo vestigt zich een systeem van partijinterne kadaverdiscipline, waarbij weliswaar af en toe gemor is te horen, maar er meestal geen consequenties volgen.

Dit zag je bijvoorbeeld bij de oorlog in Joegoslavië, bij de Hartz-IV-wetten onder rood-groen en bij het stoppen met kernenergie, energie-ommekeer, afschaffing van de dienstplicht en dergelijke onder CDU-kanselier Merkel. Als de partijleiding diverse punten wil invoeren, hoewel ze de eigen partijregels overtreden, wordt dat gewoon – weliswaar onder gemor – gedaan. Vrij mandaat? Vergeet het maar. Dat interesseert in Duitsland (en in andere landen met een “parlementaire democratie) echter nauwelijks iemand.

Daarmee schrijft de politieke mainstream echter tegelijkertijd een ideologisch dwang-korset aan de samenleving voor. Wie niet in de pas loopt, omdat hij het heersende pseudo-democratische systeem niet als goed beschouwt, wordt al snel een vijand van de grondwet en van de staat. Maar plastisch gesproken: wie vasthoudt aan burchten en ridders, hoewel er inmiddels al lang met kanonnen en geweren geschoten wordt, kan alleen maar ten onder gaan. De heersende parlementaire democratie is zo´n ridderburcht die in toenemende mater onder vuur komt te liggen, omdat de tijden en de mensen veranderen. De bestrijding van echte oppositiebewegingen door middel van censuur en de bedreiging met straf lijkt echter (om bij het plastische voorbeeld te blijven) op een poging om de productie van buskruit, geweren en kanonnen te verbieden. Maar de doorgaande ontwikkeling (technisch en qua civilisatie) kan daarmee niet worden opgehouden.

Het huidige om zich heen slaan van het establishment tegen de vrije, onafhankelijke (alternatieve) pers, tegen oppositionele bewegingen en partijen die veranderingen teweeg willen brengen en tegen kritische geluiden vormen al een eindstrijd van het regime. De zogenaamde “democraten” bestrijden de democratie, omdat deze ook noodgedwongen moet leiden tot machtswisseling en hervormingen – wat zij echter, uit angst om macht en aanzien kwijt te raken, willen verhinderen. Daarbij schaft de “parlementaire democratie” zich echter successievelijk zelf af en tendeert naar een (menings)dictatuur, die dan vroeger of later in een revolutie wordt gestort.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, establishment, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De strijd van de “democraten” tegen de democratie

 1. Ik zou een kiesdrempel van 100% invoeren dan discrimineer je de anderen niet.

  Like

 2. Onno zegt:

  Psychopaten (door de goegemeente niet herkend als onder een “masker van superieure geestelijke gezondheid en stabiliteit” volkomen ‘huilend gevaarlijk krankzinnig’) zien “vrije” (door een juist geïnformeerde en niet gebrainfuckte bevolking….. anders wordt zoiets een slag in de lucht uiteraard) verkiezingen slechts als dekmantel voor hun naargeestige en bedreigende projecten.

  Zelf zijn deze karaktermatige seriemoordenaars super democraten (moet je geloven), zoals Artur Docters van Leeuwen die Prins Bernhard en zijn naargeestige ‘deep state’ USA/CIA psychopathische vrindjes, achter de schermen ijskoud helpt om via dr. Khan en Pakistan atoomwapens te laten prolifereren, waardoor de mensheid extreem ernstige schade in de toekomst kan toevallen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Democraten:

  Dem Rep. Steve Cohen: Fidel Castro Had His Comrades Executed… Just Like Donald Trump Did!…

  Like

 4. Jan zegt:

  CNBC Host Compares Trump To North Korea’s Kim Jong Un… Immediately Gets Destroyed By Kellyanne Conway…

  Like

 5. Jan zegt:

  Socialisten/Democraten/liberalen in Amerika, universiteit van Columbia, met de dag zwakzinniger: vrouwenbesnijdenis moet kunnen

  Some Columbia University students would be supportive of Planned Parenthood funding female circumcision, according to a video released Tuesday by the anti-Islam group American Freedom Defense Initiative.

  Like

  • Elisah zegt:

   In de VS worden alle jongetjes automatisch besneden, misschien dat ze daarom minder moeite hebben met de verminking van geslachtsdelen.
   Het blijkt sowieso dat veel vrouwen daar graag een pornopruim willen hebben en dus een vaginacorrectie laten uitvoeren, alle eventuele onregelmatigheden worden weggeknipt….
   De stap naar het besnijden van vrouwen is daardoor maar klein.

   Like

 6. Jan zegt:

  Laatste leugen van de socialisten in Amerika: het kleed vrijheidsbeeld is gemodelleerd naar het kleed van een mohammediene

  https://www.yahoo.com/news/statue-liberty-originally-muslim-woman-203336865.html
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/02/latest-liberal-lie-statue-liberty-modeled-cloaked-muslim-woman/

  reactie:
  edwardl 1 hour ago
  OH MY GOD.. WHAT A LOAD OF HORSE MANURE
  Yahoo is so far left it’s insane. the statue was modeled after the greek goddess Libertas

  Like

 7. Jan zegt:

  De terrorist die 8 jaar lang voor president van Amerika speelde, Hussein, liet Trump voor de verkiezingen afluisteren

  Obama caught lying AGAIN. White House sources inside the Obama administration acknowledge that wiretapping was conducted to spy on Trump during the 2016 Presidential election.

  Like

 8. Jan zegt:

  De intense corruptie en leugenachtigheid van de Dems

  Nebraska Democrat Party Includes VOTER REGISTRATION FORMS in Refugee Welcome Baskets

  The Nebraska Democratic Party is welcoming refugees with open arms, welcome baskets … and voter registration forms.

  A donation drive organized by the NDP collected some 50 gift baskets for refugees. Each contained items like diapers and kitchen utensils, a welcome letter from the Nebraska Democratic Party signed by its chairwoman Jane Kleeb, and a voter registration form, according to a video posted to Facebook by the Nebraska Democratic Party.

  Like

 9. Jan zegt:

  Socialisten kennen geen vrijheid van mening: Boer wil geen lesbo-huwelijk op zijn boerderij, wordt prompt plek op markt geweigerd ofwel, privé-bezit wordt niet geaccepteerd.

  Farmer Barred From Michigan Farmer’s Market for Refusing to Host Lesbian Wedding at His Orchard
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/06/farmer-barred-michigan-farmers-market-refusing-host-lesbian-wedding-orchard/

  Like

 10. Jan zegt:

  De Democraten, dwz de socialisten, in Amerika, stand van zaken

  De verrotte mentaliteit van de Democraten aan de kaak gesteld na de aanslag op Scalise

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s