Merkel en het collectief breken van de ambtseed: Dood en verkrachtingen

screenshot_118

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Merkel importeerde een dodelijk en onbeheersbaar gevaar uit de meest terroristische regio op aarde naar Duitsland. De regio, van waaruit de meeste Merkel-vluchtelingen naar ons toe komen, is de gevaarlijkste regio op aarde. Uit deze gebieden komen niet alleen slachtoffers, maar ook een onbekend aantal daders die tot alles in staat zijn. Om vluchtelingenstromen uit de gevaarlijkste streek van de wereld ongecontroleerd een land binnen te laten, is een fundamentele schending van de hoogste plicht van de politiek, namelijk het garanderen van de veiligheid van de burgers.

Deze politiek van de onbegrensde en ongecontroleerde massa-immigratie vormt een collectief breken van de ambtseed, die alle politici moeten afleggen die regeringsverantwoordelijkheid op zich nemen.

Dit schenden van de ambtseed heeft in Duitsland al tot talrijke doden en tot tienduizenden slachtoffers van verkrachting geleid. Dit mag niet onbestraft blijven.

Nog nooit in de modernere Duitse geschiedenis heeft een Duitse regering haar volk in vredestijd blootgesteld aan zo´n immens gevaar als de regering van Merkel. Daarvoor zullen zij en haar politieke metgezellen zich op zekere dag moeten verantwoorden. Merkel importeerde een dodelijk en onbeheersbaar gevaar uit de meest terroristische regio op aarde naar Duitsland.

Meer dan 30.000 doden en 20.000 gewonden: Dat is het resultaat van de islamitische terreur alleen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, de sub-Sahara en Zuid-Azië. En wel alleen maar voor het jaar 2014.

En juist uit dit gebied liet Merkel de meeste “vluchtelingen” naar Duitsland komen. Het resultaat is bekend: met hen importeerde ze de islamitische terreur, die daar woedt waar ook de vluchtelingen vandaan komen.

Nu kun je daar tegenin brengen: Ja, precies! Daarom komen immers als die vluchtelingen naar ons toe. Omdat ze daar bedreigd worden. Dat is tegelijk juist en onjuist. Juist is: de islam bedreigt in deze gebieden via zijn soennitische terreurorganisaties Boko Haram, Al-Nusra-Front en ISIS niet alleen christenen, maar ook moslims die hem niet radicaal genoeg zijn – of tot een “verkeerde” islamitische tak behoren en daarmee als “ongelovigen” gelden.

En het is de “verkeerde” tak voor de soennitische terreurorganisaties wanneer een moslim sjiiet, Jezidi, Aleviet (Turkije) of Alawiet (Syrië) is. Want de ware reden voor de oorlogstwisten in de hierboven genoemde gebieden is een besluit van de soennieten (waartoe Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië etc.) behoren om deze gebieden van alle islamitische “ongelovigen” te zuiveren.

Udo Ulfkotte, zeer zeker een islamkenner van buitengewoon formaat, met wie de minste van zijn critici uit de Duitse media zich ook maar bij benadering kunnen meten, woonde jarenlang in islamitische landen en zei consequent dat nergens ter wereld de Islamofobie zo groot zou zijn als onder de moslims zelf. Moslims zouden elkaar wederzijds meer haten dan hij elders ooit zou hebben kunnen vaststellen.

Merkel importeerde met de islam een 1400-jarig onoplosbaar conflictpotentieel naar Duitsland.

Dit conflict tussen vooral de soennieten (die 90% van alle moslims uitmaken) en de sjiieten is zo oud als de islam zelf. Het werd nooit opgelost in de islamitische gebieden en zal, nadat miljoenen van deze moslims naar Europa werden getransporteerd, ook in Europa niet opgelost worden. Integendeel: In Europa zal het 1400-jarige dodelijke conflict tussen soennieten en sjiieten voortgezet worden. En en passant ook de oorlog tegen “ongelovigen” als een belangrijke bezigheid voor islamitische terroristen – georganiseerd of niet. Iedereen die daar anders over denkt, is een dromer of een politieke fantast.

Want het Midden-Oosten en Noord-Afrika waren ooit overwegend christelijk en joods gebied. In de afgelopen 1400 jaar werden miljoen leden van beide religiegroepen door de islam per regio verjaagd of vermoord. Wat je in deze gebieden ziet (Turkije, nog maar 0,2% van de destijds 99% christenen, Saoedi-Arabië: 0% christenen), komt ook op Europa af.

Islamitische Wannsee-conferentie in Pakistan: Media zwijgen het “Lahore-besluit” dood.

In het jaar 1980 vaardigde de “Pan-islamistische Conferentie” in Lahore (Pakistan) een geheime beslissing met de volgende inhoud uit:

“Het hele gebied [Midden-Oosten] dient tot het jaar 2000 volledig geïslamiseerd te worden, en wel in het Midden-Oosten in die vorm dat alle levenden die geen moslim zijn – de Koptische christenen in Egypte, de christenen in Irak, Iran, Turkije, Libanon, Syrië . . . en vooral de Israëli´s volledig uitgeroeid moeten worden.”

Een beslissing met verstrekkende gevolgen: zo verdween de joodse bevolking in de Arabische landen in de periode van 1948-2001 met zegge en schrijve 91% van oorspronkelijk 855.000 Joden naar een restant van 7.800. Een zeer actuele vorm van “ethnic cleansing”, die tot nu toe door de westerse pers niet opgemerkt of doodgezwegen wordt.

Niet veel anders ziet het eruit met de tweede hoofdvijand van de moslims, de christenen. Min of meer door de wereldopinie geïgnoreerd, speelt zich echter niet alleen in het Nabije en Midden-Oosten op dit moment een christenvervolging af, waarover het maandblad “Cicero” (Potsdam) schrijft:

“Net als ten tijde van keizer Nero worden op dit moment christenen in veel landen gediscrimineerd, gemarteld of vermoord.”

Westerse media berichten zo goed als nooit over dit besluit, dat ik jaren geleden al de islamitische tegenhanger van de Wannsee-Conferentie door de nazi´s noemde.

Mediahoeren (ik kan voor journalisten die hun ziel en fatsoen voor een paar euro aan hun werkgever verkopen geen toepasselijker uitdrukking vinden) in dienst van Duitse media omschrijven daarentegen de bloedbaden op christenen en Joden in het Nabije Oosten en in de Maghreb altijd bij voorkeur vanuit hun favoriete en hun door linkse vakken op de universiteit geleerde “sociaaleconomische” kant. Maar het Marxistische vocabulaire is 1300 jaar jonger dan de islam – en kan dan wel de een of andere kant van de jongere geschiedenis omschrijven, maar niet de islam met zijn genocidale karakter. Omdat het hier totaal geen idee van heeft.

Wat wij op het ZDF, de ARD en de andere zenders als “islamdeskundigen” of “Midden-Oosten-deskundigen” over de achtergronden van de conflicten gepresenteerd krijgen, is in de regel weliswaar goed geformuleerd, maar desondanks meestal hulpeloos gestamel van dilettante academische lichtgewichten met vaak een diploma in een |Marxistische wetenschap zoals sociologie of politiek – die alles en iedereen (vooral Israël) voor de toestanden daar verantwoordelijk maken, maar nooit de eigenlijke hoofdschuldige: de islam.

Eerst verwoesten ze hun eigen landen. Nu komen ze naar ons toe om onze landen te verwoesten.

Het is echter fout om met betrekking tot de naar ons toekomende “vluchtelingen” te denken dat zij uitsluitend het slachtoffer van de islam zouden zijn en naar ons toe zouden komen, omdat ze vrijheid en religieuze tolerantie zouden willen. Alle onderzoek en de realiteit toont echter aan:

De overwegende meerderheid van de naar ons toekomende islamitische vluchtelingen is noch in vrijheid noch in religieuze tolerantie geïnteresseerd. In Groot-Brittannië houden moslims borden met “Naar de hel met de vrijheid” omhoog, en overal waar moslims zich in grotere aantallen in westerse steden aaneengesloten hebben, worden zogenaamde antisamenlevingen gevormd. Dat zijn, in tegenstelling tot parallelsamenlevingen, maatschappelijke minderheden die niet alleen weigeren om zich aan de maatschappij aan te passen, maar het doel hebben deze te bestrijden en op zekere dag over te nemen.

En precies zo is het ook met een niet onbelangrijk deel van de door Merkel naar ons getransporteerde moslims uit de crisisgebieden van het Nabije Oosten en Noord-Afrika: deze zijn overwegend geïnteresseerd in economische zekerheid. Westerse waarden, westerse tolerantie en de westerse samenleving zijn iets wat ze meestal weerzinwekkend vinden – en wat ze bestrijden. De vluchtelingen waren in hun gebieden van herkomst dus niet alleen slachtoffers, maar in zekere zin ook altijd daders:

ze gaven de haat tegen islamitische afscheidingen of subgroepen evenals tegen niet-islamitische “ongelovigen” door. Ze waren medeverantwoordelijk voor corruptie en de verachting van westerse kennis. Beide is voor de meeste islamitische landen kenmerkend (islamitische landen voeren de lijst van de World Corruption Index van de VN met grote afstand aan), ze bestreden of negeerden in hun grote meerderheid niet-islamitische democratische oppositie in hun landen, voor zover deze bestaan heeft.

In één woord:

Zij vormden in hun landen van herkomst die voedingsboden, die tot de economische en mensenrechtelijke toestanden leidde die voor hen aanleiding was om hun landen te verlaten en zich – als asielzoekers uitgevende economische vluchtelingen – richting Westen te begeven. Daar aangekomen, gaan ze door met exact hetzelfde levenspatroon dat voor de toestanden in hun voormalige landen verantwoordelijk was.

Merkel importeerde een dodelijk en onbeheersbaar gevaar uit de meest terroristische regio op aarde naar Duitsland.

Daardoor is ze al voor honderden doden in Europa verantwoordelijk – en voor tienduizenden verkrachte Europeanen, die het slachtoffer zijn geworden van de islamitische seks-jihad.

Duitsland en Europa moeten zich van een absoluut groot deel van die miljoenen “vluchtelingen” uit de islamitische landen weer ontdoen door middel van een continentale inspanning tot een algemene repatriëring van de islam naar zijn landen van herkomst.

Iedere andere politiek – vooral het gefantaseer over een euro-islam, die nooit zal functioneren – leidt vroeger of later tot de ondergang van het meest fascinerende continent van de wereldgeschiedenis.

Bron:
https://conservo.wordpress.com
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Duitsland, Eurabië, Europa, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Merkel en het collectief breken van de ambtseed: Dood en verkrachtingen

 1. Drs.P. zegt:

  Voordat alle mislims Europa uitgepleurd kunnen worden, zullen we ons eerst van de zogenaamde en zeker niet gekozen “elite” moeten ontdoen, zoals een Junckerrat, Merkel, Hollande, Pechdrol, Zwamson&Nasscher, Kutte, VMBO-er Klaver en nog vele vele andere landverraders.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  “Merkel importeerde een dodelijk en onbeheersbaar gevaar uit de meest terroristische regio op aarde naar Duitsland”.
  Niet alleen Merkel, maar alle regeringen van de Europese Unie deden er volop aan mee !!
  Het wordt de hoogste tijd de schuldige hiervan te straffen, een tribunaal zoals destijds Neurenberg zou een goede zaak zijn, want ze mogen hun straf niet ontlopen !!

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Een Neurenberg II, of beter nog, een 14e juli, gewoon op de diverse stadspleinen.
   Dan hebben de weldenkenden ook eens de gelegenheid om de genoegdoening met eigen ogen te aanschouwen.

   Like

  • Harry zegt:

   Reken maar nergens op , koddebeier .
   We zijn geen reactionair volk .
   Alles wordt hier met de mantel der liefde , correctisme en softheid verfoezeld .
   Zelfs al zouden we aan de macht komen , dan nog zal het linkse geteisem de kans krijgen om de mensheid te vertellen dat het niet hun schuld was .
   Ze bedoelden het allemaal zo goed , alleen die misselijke Fortuyn en Wilders hebben de boel verziekt , nét voordat zij , de PvdA en ander links , orde op zaken konden stellen .
   Samsom zal komen vertellen dat er een vreselijke rechts-extremistische wind is gaan waaien waar alle tokkies zich achter geschaard hebben en die arme asielzoekers die hebben gewoon de gelegenheid niet gekregen om te integreren .
   En ze hadden het nog wel zo goed bedoeld met z’n allen .

   De enige hoop die we hebben is dat er een oude gewoonte gerevitaliseerd wordt , het tuig vogelvrij verklaren zodat we ze ongestraft uit ons midden kunnen verwijderen .
   Permanent .

   Like

 3. Inderdaad. Ik zou niet graag in de schoenen van Merkel staan, want wat zij gedaan heeft kan met goed fatsoen niet onbestraft blijven. Merkel hoort in de gevangenis En het zou mij niet verbazen als dat nog gaat gebeuren.

  Like

 4. Marc zegt:

  Dat wordt dus de doodstraf voor politiek-correcte landverraders!

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Wat ik uit het relaas opmaakte, en wat ik zelf al jaren weet is, dat in gebieden waar de Islam eenmaal heerst, nooit meer iets anders zal bestaan als die Islam. Dat beloofd wat voor Europa. Voor Nederland betekent dit; Al die handtekeningen die Rutte al in Brussel achtergelaten heeft, de motie Halsema waar in de tweede kamer overeen kwam dat het tegengaan van de Islamisatie geen doelstelling van beleid was. Wie tussen de regels door kan lezen beseft onmiddellijk wat die motie Halsema behelst, namelijk het Islamiseren van Nederland met medewerking van het Rijk. Grootschalige burgerprotesten, veel en veel groter als die van Pegida, laat staan een burgeroorlog hadden allang moeten plaatsvinden, ware het niet dat de meeste Europeanen een stelletje zoutzakken zijn. Vandaar mijn eindconclusie dat wij met zijn allen gegarandeerd de Sjaak gaan worden !

  Geliked door 1 persoon

 6. Helemaal mee eens. Ze blijft maar doorgaan zonder gas terug te nemen.

  Like

 7. Onno zegt:

  Duitsland = BRD = (door verlies WOII) Vazalstaat ‘deep state’ USA psychopaten……net als Prins Bernhard BV niet De (vooroorlogse in volle soevereine glorie herstelde = vuurpeloton of ophanging Neurenberg voor de hoogverraders) Staat der Nederlanden is (in dit geval geheel onnodig gezien toenmalige wet- en regelgeving, maar wel in het übermenselijke belang van deze geïnfiltreerde SS psychopaat).

  Hun psychopathisch project schijnt te zijn om Europa volledig op de kop te keren en te vernietigen. Zoals een simpele en niet ‘adapted compensated political/corporate’ psychopaat op een gegeven moment een project uit zijn ‘alien mindset’ kan toveren, om terug te keren naar huis en zijn vader er moeder de hsls af te snijden.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Misschien de bakermat van het allereerste christendom en een bijzonder artikel om te lezen…
  Het Aramese Erfgoed:

  Een ruim 3.000 jaar oud en uniek verhaal
   
  Het Oude Aramese Erfgoed (ca. 1100 v. Chr. – 0)
  De rijke beschavingen van het Oude Mesopotamië en de Arabische Wereld van het Midden-Oosten zijn welbekend, maar tussen deze beide bestaat er een vaak vergeten tijdperk van zo’n 1500 jaar, waarin het Aramees de voornaamste omgangstaal was in dit gebied.
  De precieze oorsprong van de Arameeërs is in nevelen gehuld. In tegenstelling tot de late 19e en vroege 20e eeuwse geleerden, rekenen de huidige experts – dankzij het toegenomen bewijsmateriaal – de Arameeërs tot de groep van Noordwest-Semitische volken die al in het tweede millennium v.Chr. in Noord-Mesopotamië woonden. Kenmerkend voor het Aramese volk was vooral zijn sociaal-politieke infrastructuur in stamverbanden en diverse zelfstandige koninkrijken. Enkele bekende namen zijn: Beth Zamani, Beth Bahiani en Beth Adini; beth is Aramees voor “huis van,” gevolgd door de naam van een belangrijke historische voorvader.  
  De drie belangrijkste historische bronnen die concrete maar geen volledige gegevens bieden over de Arameeërs zijn:
  1. Aramese inscripties die hoofdzakelijk door heersers van de Aramese koninkrijken zijn opgesteld. De vroegste inscripties dateren uit de periode van hun invloedrijke stadsstaten in Noord-Mesopotamië in het vroege eerste millennium v. Chr. Deze bronnen, die niet allemaal volledig bewaard zijn gebleven, bieden een indruk van de toenmalige religieuze, sociale en politieke maatschappij van de Arameeërs.
  2. Neo-Assyrische bronnen van koningen die over hun campagnes tegen de Aramese rijken verhalen. De vroegste tekst over ‘Arameeërs’ stamt uit ca. 1111 v. Chr. Hoogmoedig liet koning Tiglath-Pileser I (1114-1076 v. Chr.) hierin optekenen: “Ik ben opgemarcheerd tegen de Akhlamu Arameeërs, de vijanden van de god Ashur… ik heb hen vermoord, en hun buit en bezittingen, mee teruggenomen.” 
  3. Bijbelboeken zoals Genesis, Samuel, Koningen en Kronieken. De laatstgenoemde drie boeken verhalen over de (meestal vijandige) relaties tussen het noordelijke koninkrijk Israël en haar Aramese buren. Interessant genoeg getuigt de Bijbel dat de aartsvaders Abraham, Izaäk en Jakob evenals hun vrouwen ‘Arameeërs’ waren en, net als de Nederlanse Arameeërs, hun wortels hadden in Zuidoost-Turkije.
  Nadat de Aramese rijken uiteindelijk werden overwonnen door de Assyriërs, verspreidde het gebruik van hun Aramese taal zich allengs over het Midden-Oosten. Tijdens het Perzische Rijk (539-331 v. Chr.) werd het de officiële taal van het Rijk en was het in gebruik van West-Iran tot de Middellandse Zee en zelfs nog verder naar beneden richting Zuid-Egypte, waar het Aramees door lokale Aramese en Joodse gemeenschappen werd gebruikt.
  In de Griekse periode (3e-1e eeuw v. Chr.), nadat Alexander de Grote de Perzen had verslagen, bleef het Aramees voortbestaan, nu echter naast het Grieks als de officiële rijkstaal. Het Aramees bleef in populair gebruik in het Oosten (tegenover het Grieks in het Westen) en werd bijvoorbeeld door de Indische koning Asoka (regeerde van 272-231 v. Chr.) gebruikt, getuige de 20e eeuwse gevonden series van religieuze inscripties in Afghanistan.
  Vanaf de late periode van de Griekse overheersing ontstonden er tussen de eerste eeuw v. Chr. en de derde eeuw n. Chr. zelfstandige Aramese rijkjes in het Midden-Oosten die ieder hun eigen lokale Aramese schriftsoorten kenden, zoals Palmyra (Tadmor, in het Aramees, was bekend om haar beroemde koningin Zenobia), Petra en Hatra. Vooral bekend als centrum van het vroege Aramese Christendom was Osrhoëne (132 v. Chr. – 244 n. Chr.), met als hoofdstad Edessa (Urhoy in het Aramees; nu Şanliurfa in Turkije), die “de moeder van alle steden in Mesopotamië” werd genoemd door de Arameeërs. 
   
  De Erfgenamen van het Aramese Erfgoed (0 – 1000 n. Chr.)
  Al ruim vóór de millenniumwisseling hadden de Arameeërs voor de Griekssprekende wereld een ‘naamswijziging’ ondergaan. Vanwege bepaalde externe factoren hebben uiteindelijk ook de Arameeërs, die zich als een van de eerste volken tot het Christendom hadden bekeerd, de naam aanvaard die Griekstaligen al ongeveer vanaf de vierde eeuw v. Chr. hanteerden voor de Arameeërs en de Aramese taal, te weten ‘Syriër; Syrisch’ (‘Suryoyo’ in het Aramees).
  Ondanks dat het Hebreeuws de taal van het oude Israëlische koninkrijk was, begonnen ook de Joden na de Babylonische terugkeer (6e eeuw v. Chr.) steeds meer gebruik te maken van het Aramees. Grote delen van de Bijbelboeken Ezra en Daniël zijn in deze zustertaal geschreven en via de Joodse tradities bewaard gebleven. In de tijd van Jezus Christus had het Aramees ook in Israël de status verworven van primaire omgangstaal. Zo zijn er ondermeer de bekende Dode Zee-rollen bekend die in 1947 door de wijlen Syrisch-orthodoxe bisschop van Noord-Amerika en Canada Yeshu’ Athanasius Samuel aan de wereld zijn geopenbaard en waarvan vele waardevolle teksten in het Aramees bleken te zijn geschreven.
  Met de arabisering van het Midden-Oosten vanaf de zevende eeuw n. Chr., was het Arabisch er bijna in geslaagd om het Aramees volledig te assimileren. Maar ondanks de zware verliezen die de Aramese taal heeft geleden, is het Aramees vooral in geïsoleerde bergstreken bewaard gebleven door enkele islamitische, Joodse en Mandese groepen, maar vooral door diverse grote groepen christelijke Arameeërs. Dankzij de ijverige en vreedzame zendingsactiviteiten van de Arameeërs werd met name de Edessaanse vorm van de Aramese taal verspreid over grote delen van het Midden-Oosten tot in China.
  Doordat dit dialect was ontstaan in (de regio) van Edessa staat het wel bekend als “Edessaans Aramees.” In plaats van de inheemse benaming ‘Aramees’ gebruikt men als synoniem ook wel de van oorsprong Griekse term “(Klassiek) Syrisch.” Tegenwoordig dient het Edessaans primair als literair en liturgisch dialect. De Arameeërs spreken een andere Aramese variant die is ontstaan in het zuidoosten van Turkije, in de regio Tur-‘Abdin (Aramees voor “Berg van de dienaren [van God]”). Dit dialect noemt men modern/Neo-Aramees of Tur-‘Abdin Aramees.
  De Aramese ofwel Syrische tradities voeren de stichting van hun kerk terug tot de apostel Simon Petrus (het Aramese kefa/kiefo en het Griekse Petra betekenen “rots”). Volgens de Handelingen van de Apostelen (11:26) werden de volgelingen van Jezus Christus voor het eerst ‘christenen’ genoemd in Antiochië, de toenmalige hoofdstad van de Romeinse provincie Syrië (Aram; ook wel Aram-Damascus genoemd in de Bijbel, bijv. 2 Sam. 8:5).
  Vanuit Antiochië, het huidige Antakya in Turkije, is het evangelie vroeg naar Edessa en Tur-‘Abdin gebracht in Zuidoost-Turkije. De vroege kerstening van het Midden-Oosten is te herkennen aan de talrijke kerken en kloosters die er met name vanaf de vierde eeuw zijn gesticht. De Aramese kerken hebben ooit een periode gekend waarin zij konden beroemen op vele duizenden monniken en nonnen. De 4e-7e eeuw was voor hen een (literaire) bloeiperiode. In de daarop volgende eeuwen keken de Arameeërs met trots terug op deze gouden tijden.
  Door de islamisering en de arabisering vanaf de zevende eeuw n. Chr. zijn de christelijke Arameeërs en hun Aramese taal in de Arabische schaduw beland. In de beginperiode werden zij getolereerd vanwege hun gespecialiseerde (talen)kennis. Zij vertaalden bijvoorbeeld vele Griekse wetenschappelijke werken in het Aramees en/of direct in het Arabisch. De christelijke Arameeërs en hun taal vormden zodoende een culturele brugfunctie in de kennisoverdracht van de oude Mesopotamische en Griekse samenlevingen naar de Arabische wereld. Deze Arabische teksten werden nadien in het Latijn vertaald, waardoor de Mesopotamisch-Griekse kennis ook ingang vond in de middeleeuwse Europese samenlevingen.
   
  Erfgoed Bedreigd en de Aramese Diaspora (1000 – 2009 n. Chr.)
  Vanaf het begin zijn de Arameeërs periodiek vervolgd en onderdrukt door diverse volken (bijv. Assyriërs, Romeinen, Arabieren, Turken, Koerden) om hun christelijke en etnische identiteit. Dat heeft er toe geleid dat de meeste Arameeërs nu in de diaspora leven, in een verstrooiing buiten hun traditionele land van herkomst, waardoor hun antieke erfgoed wordt bedreigd.
  De 11e tot en met de 13e eeuw is door geleerden omschreven als de ‘Aramese renaissance’. Na de gruwelijke vervolgingen door de Mongool Timur Lenk rond 1400, het effect van de Zwarte Dood en de pest trekt de inmiddels sterk gedecimeerde Aramese gemeenschap zich echter massaal terug in moeilijk toegankelijke bergachtige gebieden, zoals de Tur-‘Abdin. Hierdoor nemen hun literaire werkzaamheden en intellectualiteit af en het onvermijdelijke gevolg is een duistere periode die gekenmerkt wordt door achteruitgang, analfabetisme en verval.
  Gelukkig voor de Arameeërs, én voor het levende werelderfgoed, was het licht nog niet helemaal uitgegaan voor de Arameeërs en hun aangetaste culturele erfgoed. Via Westerse imperialisten, missionarissen en archeologen uit Europa (met name Engeland, Frankrijk en Duitsland) en de VS verschijnen zij in de tweede helft van de 19e eeuw opnieuw in beeld. Weliswaar werden zij door hen beschouwd als de laatste resten van een oeroude en verloren beschaving, maar werden zij onterecht voor ketterse christenen aangezien. Geleerden hebben dit vertekende beeld inmiddels bijgesteld en rekenen de Aramese christenen juist tot de oerchristelijke traditie en tot een intellectuele bevolkingsgroep.
  Door de herhaaldelijke en toenemende vervolgingen door Koerden en Osmanen/Turken in de 19e en 20e eeuw hebben zij hun thuisland moeten verlaten. Het dieptepunt was de Ottomaanse Genocide op de Armeniërs, Grieken en Arameeërs tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). In de mondelinge overlevering staat deze periode beter bekend als de  Sayfo, Aramees voor “het [islamitische] zwaard.” Zo’n 500.000 onschuldige Arameeërs werden op onmenselijke manieren van hun leven beroofd. Nabestaanden van de slachtoffers strijden nog steeds voor Turkse en internationale erkenning van deze systematische uitroeiingspogingen onder regie van de ‘Jong Turken’. In de naoorlogse periode vonden er grote immigratiegolven plaats uit Zuidoost-Turkije naar de Arabische buurlanden, Noord-Amerika en Australië.
  De ideologie van het nationalisme die door Westerlingen naar het Midden-Oosten was geëxporteerd, heeft de Aramese gemeenschap zichtbaar beïnvloed. Behalve negatieve gevolgen, zoals de politieke versplintering, hebben nationalistische ideeën bijgedragen aan de toenemende bewustwording van de rijkdommen van het oeroude culturele erfgoed van de Arameeërs en hebben ze tevens geleid tot een geleidelijke wederopstanding en wederopbloei van dit Semitische en Bijbelse volk dat de tand des tijds miraculeus heeft doorstaan.
   
  Citeer dit artikel als J. Messo, “Het Aramese Erfgoed: Een ruim 3.000 jaar oud en uniek verhaal,” gepubliceerd op 15 juni, 2009, opwww.Aramea.nl.  
  Omhoog

  Like

 9. Jan zegt:

  Mein Kampf niet aan te slepen voor de miljoenen moslims in Duitsland

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Ik bezit een stripalbum over Johan, De Rode Ridder, genaamd ‘De dame van de poorten, waarin het desbetreffende verhaal op een filosofische wijze zeer goed is te vergelijken met Angela Merkel en de radicale islam. Johan (een rechtvaardige en anti-corrupte ridder en opkwam voor zwakkeren en onderdrukten) kwam tijdens zijn vele zwerftochten een andere ridder met soortgelijke idealen, Huon de Eenzame, tegen en zij zwierven door een dorre streek waar zich een reusachtige burcht bevond; Castellamar. Onder deze burcht bevond zich een afschuwelijke verschrikking in de vorm van het Nachtvolk, demonische en duivelse monsters die door de Heren van het Licht naar de onderwereld waren verbannen. Een groot deel van hun soortgenoten hadden zich echter al over de wereld verspreid en sommige onder het verdreven Nachtvolk waren naar Castellamar gekomen om hun gevaarlijke soortgenoten op te wachten die op het punt stonden om uit te breken.
  Het Nachtvolk bevond zich achter enorme poorten en zij werden bewaakt door de Heer der Poorten, Gardian, zijn gemalin Ingrid en hun knecht Zero de bultenaar. Zij beschikten alledrie over bovennatuurlijke krachten om het Nachtvolk, dat over de wereld niets dan kwaad, ellende, chaos en verwoesting wilden brengen, in toom te houden maar later bleek dat Gardian naar het Nachtvolk overliep om zo de wereldheerschappij te verwerven! Johan, Huon, Ingrid en Zero probeerden koste wat het kost om Gardian en het Nachtvolk terug te dringen waarin zij slaagden en het overige deel van het Nachtvolk, dat zich buiten Castellamar bevond, werd verslagen door het zonlicht of sloeg op de vlucht.
  Het moraal is dat Johan, Huon, Ingrid en Zero de anti-islamieten vertegenwoordigen die de radicale islam (het Nachtvolk) op een afstand proberen te houden of te verslaan en Gardian symboliseert Angela Merkel die blijkbaar met de islam Duitsland en half europa wil veroveren waar zij, naar ik hoop, NOOIT EN TE NIMMER zullen slagen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s