VIDEO: Christelijke non na terugkeer uit Aleppo – westerse media liegen over realiteiten in Syrië

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Maria Guadalupe Rodrigo is een Argentijnse non, die sinds januari 2011 in het katholieke bisdom in Aleppo woonde. Ze bleef ook tijdens de belegering door jihadistische rebellen in de stad. Na haar terugkeer vertelde ze over haar tijd in Aleppo. Een afrekening met de rol van westerse media in het conflict en de dodelijke “democratie-export”. Lees hieronder de volledige Nederlandse vertaling van bovenstaande video:

pi-news

Wanneer deze demonstraties eenmaal beginnen, presenteert de internationale pers, presenteren de internationale media ze net alsof het Syrische volk eindelijk ingestemd zou hebben met de “Arabische Lente” en nu vreedzaam de straat op zou gaan om democratie te eisen. In werkelijkheid kwamen echter de berichten, die we van onze buren uit de desbetreffende dorpen kregen, niet overeen met hetgeen we op televisie zagen. De inwoners van deze dorpen zeiden dat daar gewapende groepen van buiten Syrië waren aangekomen. “Ze spreken andere dialecten”, zeiden ze (want daar heeft ieder land zijn eigen dialect). “Ze zijn geen Syriërs. Ze provoceren onlusten in het dorp. Ze hebben al enkele christenen gevierendeeld.” De gevierendeelde christenen zaten in vuilniszakken in een ton met het opschrift “niet aanraken: een christen”. Dat waren de vreedzame demonstraties, aldus de media.

Wanneer zulke gebeurtenissen zich heel snel in het hele land beginnen uit te breiden, terwijl de gewapende groeperingen uit het buitenland kwamen, gaan de mensen de straat op. De mensen gingen de straat op in Damascus, in de hoofdstad. Hier ziet u Damascus. En in Aleppo, de op een na grootste stad in het land, waar zich onze missie bevindt. Duizenden mensen gingen de straat op met affiches, spandoeken en vlaggen om hun president te ondersteunen en om hun mening tegenover de regering te uiten. Niet omdat Bashar al-Assad de beste vorm van regering of een goedhartig man zou zijn. Dat is hij waarschijnlijk niet. Het gaat erom dat zij er de voorkeur aan gaven om alles te laten zoals het was in plaats van in handen van het radicaalislamitische fundamentalisme te vallen. Want het resultaat van deze oorlog zou geen democratie zijn. Zij zagen dat vooruit.

Exact dezelfde beelden, dezelfde taferelen, die wij door onze ramen konden zien (want we keken vanuit ons bisdom waar de mensen voorbijtrokken en zongen), dezelfde beelden werden daarna door zeer belangrijke internationale nieuwszenders overgenomen en op de volgende manier van commentaar voorzien: “De vreedzame demonstraties gaan door. Het Syrische volk gaat de straat op om zijn president ertoe op te roepen af te treden.” Dat was belachelijk. Natuurlijk, wie begrijpt er Arabisch om te begrijpen dat ze in werkelijkheid de president ondersteund hebben? Daarom is een van de grootste tragedies van dit volk deze grote leugen, die rondom dit verhaal werd geconstrueerd. Dat is de verwaarlozing door het Westen.

Daarom gaat het hierbij om een gecompliceerd zwijgen van het Westen. Toen de mensen geprobeerd hebben hun ware mening te uiten, heeft men hun stem compleet verdraaid. Luistert u eens! De hele constructie rondom deze oorlog is blijkbaar een gigantische operatie die ondersteuning en instemming van de publieke opinie vereist. Dat betekent, zodat het Westen het kan goedkeuren dat deze “gematigde” rebellen in opstand komen tegen de dictator. Maar luistert u. Dat is een fout. Dat is een fout van het Westen, die wij als westerse mensen begaan. Want wij beoordelen de Arabieren volgens onze westerse criteria. Wij leven dus in onze democratieën en proberen deze aan de anderen op te dringen, onze democratieën naar deze volkeren te exporteren. Hoewel ze in werkelijkheid al meerdere duizenden jaren lang op deze wijze leven. Daarbij hebben ze goed geleefd. En ik kan u verzekeren: de vroegere levensstandaard in Aleppo was dusdanig, dat de inwoners niet op het idee kwamen om de westerse democratieën of quasi democratieën te benijden. Geenszins!

Meer nog: hoewel de christenen een minderheid waren, bezaten een zekere geloofsvrijheid. Ze konden zich openlijk tot hun geloof bekennen, invloed op de regering nemen en functies in de regering bekleden. Enkele Syrische vluchtelingen, die zich op dit moment in Europa bevinden en met wie ik persoonlijk heb gesproken, zeggen: “Er bestaan zoveel vrijheden, die de christenen hier, in het door en door democratische Europa, niet hebben!” Hoe kun je dat dan niet opmerken als je naar het nieuws luistert. Hoe kun je zo oppervlakkig zijn en denken dat een democratie uit de hemel komt en een dictatuur uit de hel, en dat er geen tussentinten bestaan? Deze mensen hebben een andere mentaliteit, een andere cultuur. Zo hebben ze altijd al geleefd. En dat heeft gefunctioneerd. Welk recht hebben wij om hun soevereiniteit te misachten?

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

16 reacties op VIDEO: Christelijke non na terugkeer uit Aleppo – westerse media liegen over realiteiten in Syrië

 1. Theresa Geissler zegt:

  Volkomen waar! Van mij mogen Assad en vergelijkbare “dictators” in die streken ook rustig blijven zitten, hoor!
  Het probleem is niet die dictators, het probleem is de ISLAM!

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Het probleem is niet alleen pislam, maar ook:
   NWO = NAVO = jezuieten = CIA = EU = USA = allemaal smerige ratten die zogenaamde demoncratie geen brengen en landen veranderen in chaos. En dan komt hun slogan aan bod van orde uit chaos. Zonder westerse voornamelijk usa-wapens geen pislamopstandelingen!!!!!

   Like

 2. PRECIES, die moet eens een kop kleiner gemaakt worden.

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  In Syrië is het salafisme/wahabisme het probleem en dat is hetzelfde als de ideologie als van Daesh/IS. Er zijn ontzettend veel terreurgroeperingen in Syrië en allemaal willen een kalifaat. Dat willen de seculiere Syriërs niet ook al zijn het moslims zoals soennieten of sjiieten. Ze willen leven in een seculier land onder Assad.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Onze westerse publieke opinie is zo smerig bespeeld door islamieten en hun aanhangers hier in de EU en wereldwijd dat bijna iedereen er is ingetrapt en nog steeds worden wij bespeeld, dat gaat maar door (NOS,NPS,Brandpunt,Eenvandaag,Nieuwsuur,Buitenhof) om er maar enige te benoemen.
  Nooit zijn wij objectief voorgelicht en dat worden wij nog steeds niet !

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Meneer Bron, vandaag was er een delegatie van de EU in Damascus en in onderstaande artikel kunt u lezen wat er besproken is. Ware woorden van Assad! Wellicht kan het vertaald worden zodat anderen het ook begrijpen want het gaat ook over terroristen in Europa.
  http://sana.sy/en/?p=97286

  Webmaster: Ik plaats het artikel in het Engels. Ik laat het deze keer hier dus bij.

  Like

  • boorzalf zegt:

   Vooral de twee laatste zinnen zit een kern van waarheid in.
   President al-Assad is ook van mening dat, terwijl Rusland Syrië steunt, is het niet alleen de verdediging van de veiligheid van de Syriërs ‘, maar verdedigt het ook de veiligheid
   van de mensen en de Europese volkeren.

   Like

 6. boorzalf zegt:

  En dit krijgen we ook niet te zien van de nos. Goed werk van de russen.
  https://southfront.org/russian-engineers-demining-aleppo-city-photo-report/

  Geliked door 1 persoon

 7. Stef zegt:

  Onder de echte vluchtelingen die in Nederland zijn aangekomen zullen toch ook wel mensen zijn die echt wel weten wat daar gebeurd is door de islam.
  Waarom komen die dan niet voor de camera? Of moeten wij dat regelen ?

  Like

 8. ieznogoedh zegt:

  Tsja, ga je in stront roeren, dan begint het pas echt te stinken.
  Wat kan het mij schelen of ze in die apenlanden democratie hebben of niet.
  Ik ken die mensen niet en wil ze ook helemaal niet kennen.
  Want als ik ze wilde leren kennen, dan ging ik daar wel heen op vakantie om eens rond te kijken.
  Ik heb daar niets verloren en dus ook niets te zoeken.
  Enfin, dit is dan zo ongeveer de nalatenschap van die niknok in de USA.
  Nog even doorbijten en dan is hij weg.

  Like

 9. Gert Jan Reitsma zegt:

  Eindelijk iemand die de kwestie van binnenuit kent en de dingen zegt zoals alle lezers van BronBerichten al lang weten: wij willen vanuit het Westen een regeringsvorm opdringen aan het Midden-Oosten die bij ons al achterhaald is. Wie is er nu vreemd bezig??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s