Wat te doen aan de buitenlandse propaganda

screenshot_112

(Door: Jiří Weigl – Vertaling: Z.B.)

De laatste tijd verspreidt zich een nieuwe hysterie over het Westen. Voor de Brexit, Trump, de sterker wordende Le Pen, de AfD, Wilders, de Partij van de Vrije Burgers (Tsjechië) en alle anderen is de ongelofelijk geraffineerde Russische propaganda verantwoordelijk. En daarom moeten we van het bestrijden hiervan onze grootste prioriteit maken. We moeten de fundamentele mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting even vergeten en gaan censureren, etiketteren, lijsten met verraders en onbetrouwbare personen aanmaken enz.

Wij, die het grootste deel van ons leven in het voormalige regime hebben geleefd, staan niet verbaasd. Al vanaf onze schooltijd werd ons in het hoofd gestampt dat achter alle problemen van het reële socialisme  de vijandige, imperialistische propaganda met haar spionagecentra, ophitsende buitenlandse radiozenders en verraders schuilging, die voor geld tot alles in staat waren.

En daarom moest men censureren, stoorzenders bouwen, grenzen met prikkeldraad omheinen, visumplicht voeren, stencilmachines registreren om de verspreiding van de vijandelijke propaganda te verhinderen, opdat de ‘progressieve’ wereld zich verder met succes kon ontplooien. En toch is het niet gelukt. De Tsjechen volgden hun eigen kop en ze zagen wat er om hen heen fout was. Ze maakten zelf uit wie de waarheid sprak. Ze wisten dat de ‘vijandelijke’ zenders gelijk hadden en daarom is het regime, dat de vrijheid van het woord onderdrukte, alsnog ten val gekomen.

Helaas zoeken de mensen die ons vandaag de dag regeren hun inspiratie in dit noodlottige verleden. Zij willen niet horen dat hun falen als  communicerend vat werkt, dat verband houdt met het succes van de buitenlandse propaganda. Ze weigeren dit te erkennen en te veranderen. Ze denken dat het voldoende is om de ramen en deuren dicht te kitten en mensen de mond te snoeren. Ze minachten de intelligentie van hun burgers en ze onderschatten ook de rechtmatigheid van hun ontevredenheid. Wanneer de burgers tevreden zijn, kan zelfs de meest geraffineerde propaganda ze niet doen keren tegen hun succesvolle regering.

De schuldigen aan de huidige ontevredenheid van de mensen in het Westen zijn Obama, Merkel, Hollande, Cameron en Juncker met hun politiek en niet de demonische Poetin met zijn propaganda. Onze problemen kunnen daarom alleen opgelost worden door het veranderen van het slechte politieke beleid, niet door het invoeren van censuur. Laten we dit niet toestaan.

Bron:
http://neviditelnypes.lidovky.cz
Auteur: Jiří Weigl

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Europa, Linkse Kerk, propaganda, Rotzakken, Tsjechië, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wat te doen aan de buitenlandse propaganda

 1. Marc zegt:

  Zo is het maar net. Elke keer dat ik valse propaganda verstuur voel ik mij zo ongelooflijk Russisch! Want willens en wetens ontken ik de juistheid van de politiek-correcte berichtgeving.

  Even serieus… die hele hype aan de politiek-correcte kant is buitengewoon beangstigend. Want ik vrees dat ze komend verkiezingsjaar echt alle sites plat gaan gooien.

  En dan?

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  De Europese Stasi gaat door met hun Brusselse Plan voor totale vernietiging en chaos, daarna zal een grote financiële crisis uitbreken.

  Like

 3. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  het ironische van dit artikel is dat vroeger het communisme met zijn valse propaganda de vijand was in de voormalige oostbloklanden en de toenmalige bezorgde burger zijn info/de waarheid betrok uit bronnen van het westen.
  ,
  nu, hier in het westen, zijn onze eigen westerse bronnen/valse propaganda (lees msm) onze vijand geworden….

  Like

 4. kruisridder zegt:

  Obama heeft bijna de gehele Russische ambassadestaf als persona non grata naar Rusland uitgewezen, in de hoop dat Poetin iets stoms gaat doen om de inauguratie van Trump te verhinderen. Poetin zal ongetwijfeld de Amerikanen met hun zelfde munt terug betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s