De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Barack Obama, gooide zeven landen plat

screenshot_150

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

Barack Obama is in de geschiedenis de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede die zeven landen liet bombarderen. Bovendien bloeide het militair-industriële complex onder hem meer dan onder welke Amerikaanse president voor hem dan ook.

gegenfrage

Sinds 1980 hebben de VS in totaal 14 overwegend islamitische landen aangevallen. Daardoor werden ongeveer vier miljoen mensen uit de regio gedood, waardoor er talrijke militante bewegingen werden opgericht. Barack Obama beloofde daarom tijdens zijn verkiezingscampagne in het jaar 2008 een “Change” en beloofde een einde te maken aan de oorlogen in Afghanistan en in Irak. Alles is echter alleen maar erger geworden.

Maar je kunt Obama er in ieder geval mee feliciteren de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in de geschiedenis te zijn die zeven landen naar de Steentijd heeft gebombardeerd. Hij versterkte het militair-industriële complex en verkocht wapens ter waarde van $ 115 miljard alleen al aan Saoedi-Arabië, een van de meest repressieve landen ter wereld.

Zijn politiek destabiliseerde grote delen van het Midden-Oosten. Aan het einde van zijn tweede ambtstermijn werd begonnen met bombardementen en public relations campagnes tegen Syrië. Verder breidde hij de door George W. Bush gestarte drone-oorlog enorm uit. Tijdens het presidentschap van Barack Obama werden de volgende zeven landen gebombardeerd:

Afghanistan

Ondanks het heftig aangekondigde einde van de Afghanistan-oorlog werd de Amerikaanse militaire aanwezigheid in beide ambtstermijnen van Obama in stand gehouden. Drones bombardeerden steeds opnieuw verschillende doelen in het verscheurde land.

Irak

De regering-Obama liet volgens cijfers van Bloomberg alleen al in het jaar 2015 minstens 5.000 luchtaanvallen in Irak en Syrië uitvoeren. Ondanks of op grond van de voortdurende Amerikaanse militaire betrokkenheid nam het aantal terreuraanslagen in het land tijdens de ambtsperiode van Obama steeds meer toe.

Libië

Nadat de Amerikaanse strijdkrachten en hun Europese bondgenoten het land gedestabiliseerd, vanuit de lucht gebombardeerd en staatschef Muammar al-Gaddafi gedood hadden, werden er talrijke milities in het land gevormd. Ook de “Islamitische Staat” kreeg daar vaste voet aan de grond. Libië degradeerde gedurende de tijd van Obama als president van Amerika van het “Zwitserland van Afrika” tot mislukte staat.

Pakistan

In Pakistan vonden veel Amerikaanse drone-aanvallen plaats. Slechts vier van de daarbij gedode mensen zijn volgens cijfers van het Bureau of Investigative Journalism leden van het netwerk van Al Qaida. Hoewel de drone-aanvallen begonnen onder George W. Bush, werd de frequentie van de aanvallen onder Obama hoger.

Somalië

Gedurende de hele ambtsperiode van Obama waren er minstens 100 Amerikaanse soldaten in Somalië gestationeerd. Daar voerden de strijdkrachten van de Verenigde Staten drone-aanvallen uit op leden van de groepering Al-Shabaab, zegt men.

Syrië

Onder Obama begonnen de VS in het jaar 2014 met luchtaanvallen op Syrië. Tegelijkertijd liet de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zogenaamde “gematigde rebellen” trainen en het land binnensluizen om de regering in Damascus ten val te brengen.

Jemen

De Amerikaanse luchtaanvallen in Jemen waren eveneens onder George W. Bush begonnen en werden door Barack Obama voortgezet. De luchtaanvallen werden bijna uitsluiten met drones uitgevoerd en zijn vanaf 2009 in intensiteit toegenomen. Volgens Human Rights Watch zijn bijna 70% van de mensen, die bij de luchtaanvallen om het leven kwamen, burgers.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Obama, Rotzakken. Bookmark de permalink .

25 reacties op De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Barack Obama, gooide zeven landen plat

 1. Flo zegt:

  Veel verder dan nu kunnen de journalisten d’r kop niet in het zand steken .

  Geliked door 1 persoon

 2. Je vraagt je af hoe hebben ze dat kunnen doen, een nobel prijs voor de vrede. En wie betaald de brokken?

  Geliked door 1 persoon

  • Tja met Barry Soetoro vergeleken staat Peter Jan Balkenende in schril contrast met ‘zijn’ body count van 23 dode Nederlandse militairen, misschien om dat hij geen Nobelprijs vrede winnaar was.

   Nobelprijs Vrede winnaar Obama veroorzaakte al bijna 1 miljoen doden

   Tegenover een journalist van TIME verklaarde Obama een paar jaar geleden vol trots dat hij ‘echt heel goed is in het vermoorden van mensen’. We vrezen dan ook dat Obama in zijn laatste maanden met een ‘flinke (wereldwijde?) klapper’ afscheid wil nemen van het Witte Huis.

   Nog maar een maand of tien, en Obama is afgezwaaid als president van de Verenigde Staten – tenminste, als hij niet voor die tijd een nieuwe (inter)nationale crisis veroorzaakt waardoor hij de verkiezingen voor onbepaalde tijd kan opschorten. In 2009 kreeg Obama tot ieders verrassing de Nobelprijs voor de Vrede toegekend, en dat terwijl hij tot op dat moment nog helemaal niets had gepresteerd in zijn leven. Inmiddels is dat veranderd, en behoorlijk ook: met de virtuele vredesmedaille in zijn hand is hij direct verantwoordelijk voor de dood van 995.000 mensen.

   Bron
   Xander

   Like

  • boorzalf zegt:

   Het zal wel, de nobel prijs van de WREDE zijn.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Wie er voor de brokken betalen ??
   De belastingbetalers en de onnozelaars die geld storten naar allerlei hulporganisaties !!

   Like

 3. Pingback: THE NOBEL PRIZE! | eunmask

 4. kraftavilqa zegt:

  Tja zo zie je maar nobelprijzen toekennen uit policoriteit kan wel ’s verkeerd uitpaken. We weten natuurlijk allemaal dat de toekenning van die prijs aan obola alles met z’n policor huidskleurtje te maken had. ja ja zo werkt het linkse racisme. En is dat Nobel-committee al de laan uitgestuurd, zulk vooringenomen wanbeheer kan toch niet onbestraft blijven?

  Like

 5. Henk Hellwich zegt:

  Hoe dat komt?
  Dat weten wij toch! Dat is de schuld van Putin. Die heeft het systeem van Nobel gehackt en zo
  Obama op de 1e plaats gezet.

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Het zijn wel allemaal moslimlanden.

  Like

 7. Wrang, een prijs die werd ingesteld door de uitvinder en fabrikant van wapens waarmee miljarden mensen inmiddels zijn vermoord. Alsof Eternit een prijs geeft aan een aannemer die het meeste gemalen asbest op de voetbalvelden voor de kids heeft gebruikt.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk dat hier een wereldwijd complot achter zit.
   Als een nieuwe leider aantreedt wordt hem de vraag gesteld hoeveel mensen hij denkt te kunnen vermoorden tijdens zijn ambtstermijnen.

   De nieuwe president kijkt naar de lucht en wriemelt zenuwachtig met zijn rechterhand in zijn linker broekzak terwijl hij stottert “Nou, ik denk toch wel zo’n miljoen!…”
   “Dat komt in de buurt mijn beste…” fluistert de enge man in het zwart naast hem.
   “Niet opgeven, je komt al aardig in de buurt. Maar wij van het Syndicaat verwachten toch dat je wat meer je best zal doen. Kom op. Jij kunt het…!”
   “Nou goed dan…” zegt de president, die zijn vrouw hulpeloos aankijkt.
   “Zeg mij na Piet”, fluistert zij “Natuurlijk, maar dat was om even warm te lopen.
   Als je mij de kans geeft zal ik er toch al gauw ’n slordige tien miljoen uit hun lijden verlossen. Maar dan wil ik persé 8 jaar blijven zitten!”
   “Oké,” zegt de man in het zwart. “Dat is dan geregeld.”
   “Oh ja, dat is waar ook, zegt hij, op zijn schreden terugkerend.
   “Ik heb hier nog die ‘Nobelprijs voor de Vrede’ voor je.”
   En hij haalt ’n verkreukte enveloppe uit een van zijn wijde zakken.
   “Dat hoort er bij. Veel succes. En je weet het: “Maak ze af!”

   Geliked door 1 persoon

   • Dat de werkelijkheid vele malen de fantasie van de sprookjesschrijver overtreft is eigenlijk wel te begrijpen omdat een deur altijd maar een stukje openstaat en je dus niet alles kunt horen van wat er gerotzooid wordt. En dat zou ook geen nut hebben omdat de mens met zijn nog beginnende hersentjes niet zoveel gelijktijdig onthouden kan. Bovendien is die openstaande deur ook vaak gebruikt om een sprookje voor de hunkerenden naar buiten te blazen terwijl de vertellers ronddansen van het ingehouden lachen.

    En omdat ie niet zoveel onthouden kan is ’t ook moeilijk om verbanden te leggen. En omdat de mens ook zo’n figuur is die al denkt te weten wat ie gezien heeft voordat er wat te zien valt is ie meestal voor de rest van zijn tijd bezig om zijn zienswijze te verdedigen en daar leuke en zo mogelijk ook voor anderen welgevallige oorzaken en gevolgen bij te zoeken. Ja, de mens is een rare en is bovendien ook nog eens geweldig in dromen met de oogjes open.

    De enge mannen en wat vrouwachtigen in het zwart die wat minder van het dromen zijn en als teken van hun herderstaak op deze wereld een poederpruik in het design van een schaap op hun hoofd dragen hebben inderdaad andere belangen zoals het voortbestaan van hun familieclubje met vrinden, het gevuld blijven van de portemonnee en uiteraard hun grootste gerief het bezitten van de Almacht op deze aarde. Een macht die nog lekkerder is dan hoeheetut wat ik vroeger nog wel es dee. De macht dat je een knakker een envelop kunt geven met de Nobelprijs omdat ie zo goed zijn vrouw kon nazeggen.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    De bittere werkelijkheid.
    Maar we blijven er sprookjes over vertellen omdat dat nog de enige manier is om de mensen af en toe aan het lezen te krijgen.
    Als ze tenminste niet de nieuwe auto van de buurman moeten bewonderen of het nephorloge van je neef op de komende verjaardag.

    Nee, het sprookjesboek nemen ze mee op vakantie als ze toch niks anders te doen hebben, en dan hoor je ze roepen….
    “Hé verrek Marie, ik wist helemaal niet dat er al 2000 moskeeën in NL zijn gebouwd.
    Van mij mogen ze, want in de grond zijn het brave mensen en ze laten zich toch begraven in Turkije, die Imams doen trouwens ontzettend goed werk.
    Ik kreeg laatst zomaar gratis ’n Koran. Op de markt hadden ze zo’n stalletje waar ze ze gratis uitdeelden dus ik nam er een mee. Wat gratis is kost niks!
    Ik dacht, dat is nou ’s ’n leuk boek om in de vakantie uit te lezen, en verdomd ik ga wat voelen voor die islam.
    En wat lees ik nu, Obama heeft vorige week alweer ’n Nobelprijs gekregen.
    Zo zie je maar, we kunnen nog altijd gerust gaan slapen want die Trump krijgt toch niks voor mekaar. Tegen iemand met een Nobelprijs kan je niks maken.
    En over 4 jaar wordt het toch die vrouw van Obama.
    Lekker zwart moppie trouwens.”

    Like

 8. ieznogoedh zegt:

  Zijn politiek destabiliseerde grote delen van het Midden-Oosten. Aan het einde van zijn tweede ambtstermijn werd begonnen met bombardementen

  Nou ja, we weten toch allemaal dat de mislims wachten op een grote oorlog omdat dat hun mahdi zal verschijnen. Als “goed” mislim heeft die kokosnotenplukker zijn best gedaan om de komst van de mahdi te bespoedigen.
  En links maar blijven roepen dat de zon uit zijn reet schijnt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Afscheidscadeau voor terreurstaat Iran om Amerika flink kapot te maken: Obama schenkt $10 miljard aan geld en goud

  Iran received $10 billion in cash and gold as sanctions relief — Obama admin. denies direct role

  The Obama administration reportedly signed legal waivers that allowed sanctions relief to the tune of $10 billion in cash and gold to be sent to Iran as part of the Iran deal. But the White House denies that they had any direct role in the payments.

  According to the Wall Street Journal, the cash and gold were moved through third-party countries in the Middle East and Europe after Asian nations unfroze Iranian oil revenues and wired the funds to various banks, including in Oman, Switzerland and Turkey.

  http://www.theblaze.com/news/2016/12/30/iran-received-10-billion-in-cash-and-gold-as-sanctions-relief-obama-admin-denies-direct-role/

  Like

 10. Jan zegt:

  Interview Rudy Giuliani: Het enige wat Obama nu doet is een gigantische rotzooi maken om Trump en anderen in problemen te brengen

  Like

 11. Jan zegt:

  Voedselbonnenfraude nog nooit zo hoog geweest

  Like

 12. Jan zegt:

  Amerikaanse maffialeider levert Iran genoeg uranium voor 10 atoombommen  Iran is to receive a huge shipment of natural uranium from Russia to compensate it for exporting tons of reactor coolant, diplomats say, in a move approved by the outgoing U.S. administration and other governments seeking to keep Tehran committed to a landmark nuclear pact.

  Two senior diplomats said the transfer recently agreed by the U.S. and five other world powers that negotiated the nuclear deal with Iran foresees delivery of 116 metric tons (nearly 130 tons) of natural uranium.

  David Albright, whose Institute of Science and International Security often briefs U.S. lawmakers on Iran’s nuclear program, says the shipment could be enriched to enough weapons-grade uranium for more than 10 simple nuclear bombs.
  …….
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/one-last-treasonous-act-obama-approves-uranium-shipment-iran-enough-build-10-nuclear-weapons/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s