Discussieweigering: De machteloosheid van de zelfbenoemde democraten

screenshot_149

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Er wordt veel gejammerd over de “post-feitelijke” periode waarin we ons zogenaamd bevinden. Emoties zouden feiten overtroeven, het zou allang niet meer gaan om de hoofden, maar alleen nog maar om het buikgevoel van de mensen. Schuld daaraan zijn uiteraard de boze populisten, die immers alleen maar de meest primitieve gevoelens van de mensen zouden proberen aan te spreken. Maar zijn niet in werkelijkheid de discussieweigeraars van het systeem schuldig aan deze toestand?

contra-magazine

De omvang van leugens, halve waarheden en bewust verspreide desinformatie waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt, heeft inmiddels enorme dimensies bereikt. Maar wat men zich enkele jaren geleden nog helemaal niet kon voorstellen, is in een mum van tijd voor velen dagelijkse gang van zaken geworden: dankzij internet en alternatieve media is niemand meer op de propagandaorganen van het regime aangewezen, en dankzij het catastrofale werk van gevestigde media nemen steeds meer mensen hun toevlucht tot deze alternatieve aanbiedingen.

Als je alleen nog maar uit Britse, Russische en Amerikaanse media te weten komt welke toestanden er inmiddels in je eigen straten heersen, dan is het waarschijnlijk ook geen wonder dat het publiek zich in scharen afwendt. De “mainstream” dunt dus zienderogen uit. Vooral ook, omdat er op internet voor iedere nog zo exotische mening een hoekje is waarin de desbetreffende behoefte aan informatie gestild wordt. Dat leidt er inmiddels toe dat steeds meer burgers echt agressief reageren wanneer zij met de halve waarheden en gecompliceerde leugenconstructies, die van officiële zijde gepropageerd worden, geconfronteerd worden.

Het antwoord van de “mainstream” daarop is steeds hetzelfde: more of the same. Geheel in de zin van Goebbels wordt hetgeen door de heersenden als waarheid wordt gevoeld dagelijks opnieuw massaal in de koppen van de onderdanen getimmerd. De dissonantie, die op grond van het verschil tussen de eigen waarneming en de officiële versie van de realiteit ontstaat, wordt ondertussen niet eens in beginsel uitgelegd; integendeel, wie kritische vragen stelt, maakt zichzelf direct verdacht als rechtsbuiten of samenzweringsidioot. Terwijl het juist in een democratie de meest fundamentele taak van politiek en media zou zijn om zich ook bezig te houden met vermeende exotische meningen en zich open te stellen voor de plannen van de burgers, ook al mogen deze nog zo onbegrijpelijk lijken.

Voorbeeld islamisering

U weet wel, beste lezer, die islamisering die zogenaamd niet plaatsvindt. Ook hier wordt ons van bovenaf verkondigd wat de enig geldende waarheid moet zijn – en nergens anders kan men zich meer verdacht en meer impopulair maken dan bij dit onderwerp. Met een absurditeit, die al overeenkomt met slechte satire, wordt de ene talkshow na de andere ermee verspild om hoofddoekwijven de vrijheid van de vrouw onder de sluier te laten bejubelen en vertegenwoordigers van diverse islamverenigingen het loflied op de vreedzame islam te laten zingen. Wanneer men dan een keer een islamcriticus in de ring laat, wordt er pijnlijk nauwkeurig op gelet dat hij zich tegenover een overmacht geplaatst ziet, die hem in geval van nood op ieder moment boos kan neer brullen. De mensen van de straat zoekt men vergeefs bij deze debatten, hun ervaringen, angsten en zorgen zijn schijnbaar niet belangrijk; desondanks zou het hier hoognodig zijn om eindelijk ook de mening van de meerderheid van de bevolking een stem te geven – inclusief het risico dat zij lang niet zo begripvol tegenover de islam staat dan de hoogweledelgeborenen van het politiek-mediale complex graag bij elkaar fantaseren.

Voorbeeld migratiecrisis

Die wordt nog steeds als vluchtelingencrisis aan ons verkocht, hoewel intussen al lang iedere dorpsgek heeft begrepen dat het bij de overgrote meerderheid niet om vluchtelingen gaat die bescherming behoeven, maar om immigranten in ons sociale stelsel. Ook het voortdurende mooipraten en bagatelliseren van de excessieve criminaliteit, die van veel (echter lang niet alle!) migranten uitgaat, gelooft in het volk al lang niemand meer; de vele negatieve ervaringen die menig autochtoon al met agressieve jonge mannen uit Afrika en Arabië moest opdoen, kunnen gewoon niet met het eeuwig domme geklets van tolerantie en begrip verbloemd worden. Nergens hoort meer schoonschip gemaakt te worden dan hier: de regering moet eindelijk zonder voorbehoud alle onaangename, dringende vragen stellen, en wel het beste volledig openlijk. Datzelfde geldt voor al die migratiewinnaars zoals Caritas, de diaconie enz., evenals voor alle vertegenwoordigers van de massamedia, inclusief artiesten en intellectuelen, die zich braaf voor het vluchtelingen-karretje lieten spannen en daarbij ook nog het lef hadden om critici arrogant tot nazi´s te verklaren.

Praat met ons!

Je zou nog meer voorbeelden kunnen aanhalen, maar deze twee zouden genoeg moeten zijn om het probleem aan te tonen. Democratie leeft van de discussie, en juist in krankzinnige tijden zoals deze zou er geluisterd moeten worden naar de stemmen van de mensen die manen en waarschuwen, de critici en dwarse denkers. Of men ze dan ook serieus neemt, is een ander verhaal en zou, zoals dat hoort in een democratie, door de meerderheid van het volk beslist moeten worden. De mensen zijn heel goed in staat om argumenten tegen elkaar af te wegen en zich een eigen mening te vormen – maar daartoe moeten ze een zo mogelijk compleet beeld, een zo mogelijk compleet meningsspectrum geserveerd krijgen. Wanneer het politiek-mediale systeem met zijn zienswijze sowieso gelijk heeft, dan zal het toch niet zo moeilijk zijn om deze enig zalig makende waarheid ook tegen een handvol critici met succes te verdedigen – of niet soms?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, Hypocrisie, meningsdictatuur, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Discussieweigering: De machteloosheid van de zelfbenoemde democraten

 1. Witte raaf zegt:

  http://m.telegraaf.nl/article/27337366/aanvaller-moskee-dood-gevonden-in-cel

  Deze man had 12 maanden!! gevangenisstraf gekregen wegens het achterlaten van een broodje bacon bij de ingang van een moskee in Bristol en het ophangen van een spandoek aan het hek met “geen moskeen”!
  Moet toch niet gekker gaan worden!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Afschuwelijk!!! En dan dat “Wegens aanval op ENGELAND!”
   Is die rechter helemáál gek geworden?! Een geval van Islamisering door hersenspoeling, zoveel is duidelijk!

   Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Als we het hebben over gevoelens en dat dat verkeerd zou zijn, waarom worden dan duizenden en duizenden mislims Europa binnengesleurd?
  Dat is toch omdat de gutmensch het gevoel heeft dat ze zielig zijn en hulp nodig hebben?
  En nee, deze regering hoeft helemaal niets meer, behalve opsodemieteren natuurlijk.
  Dat moeilijke vragen stellen en oplossingen bedenken kan beter worden overgelaten aan een nieuwe lichting. De huidige regering heeft bewezen niet op deze taak berekend te zijn.

  Like

 3. Mary zegt:

  Maar dit is al grotendeels een dictatuur en binnen een dictatuur wordt niet gediscussieerd men houd hier alleen de schijn op van discussie en zolang die positief uitpakt voor die zogenaamde “democraten” wordt men niet de mond gesnoerd door de “democratische” en “onpartijdige” rechters, die weer aangestuurd worden door het “onpartijdige” OM en ga zo maar door, nee eer dat wij weer over een democratie kunnen spreken zal toch eerst Wilders aan de macht moeten komen en net zoals Trump heel wat moeten ruimen in dit land.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  We kunnen nog wat heel wat verwachten van de islam in 2017, zeg nou zelf…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s