In 2016 verloor het establishment in Amerika. Nu is Europa aan de beurt.

screenshot_139

(Door: Afshin Ellian)

We sluiten weer een jaar af. Op 22 maart 2016 werd de hoofdstad van de Europese Unie getroffen door twee islamitische aanslagen. Later bleek dat de daders van Brussel deel uitmaakten van het terreurnetwerk van Parijs. Een paar maanden eerder had een deel van de groep een reeks van aanslagen gepleegd in Parijs. Daarna zijn in heel Europa en ook in Amerika terreurdaden gepleegd.

Voor de eerste keer sinds 11 september 2001 zijn bijna alle westerse naties tegelijk geconfronteerd met islamitisch terrorisme. Duitsland, het meest gastvrije land voor migranten uit de islamitische wereld, is het vaakst getroffen door jihadistisch geweld. Duitsland sloot het jaar van de islamitische terreur af met de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt.

Lees verder>>>
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in establishment, Europa. Bookmark de permalink .

10 reacties op In 2016 verloor het establishment in Amerika. Nu is Europa aan de beurt.

 1. Guardiacivil zegt:

  Brussel hoeft niet meer in te grijpen, te laat, véél te laat en liet zijn Europese Burgers zwaar in de shit stikken.
  Wij grijpen nu in.

  Like

 2. mahoog zegt:

  Een van de weinige samen met Elsevier waar nog waarheid gepredikt word.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Goed stuk Afshin Ellian en helemaal naar mijn zin.

  Like

 4. Peterdm zegt:

  Huilende democraten wereldwijd, die hun wereld ingestort terugvonden na de winst van Donald Trump. De mainstream media en de PVDA VVD D66 GL CDA SP CU “socialisten Democraten” in Nederland allen wisten het zeker Clinton ging winnen en namen de Fake News over Trump verspreid door CNN, ABC NewYorkTimes etc. klakkeloos over om Trump naar beneden te trappen. De grootste smeerkees uit Den Haag imam Alexander Pechold vertelde zijn kiezers het volgende over Trump.

  Het is een vreselijke conclusie, maar de boodschap van verdeeldheid wint vandaag. Een man die vanaf dag één in zijn campagne gehandicapten, vrouwen, Latino’s en allerlei andere mensen beledigt, wint vandaag. Het populisme boekt opnieuw een grote overwinning. En net zoals bij de Brexit zagen peilers het niet aankomen.
  Dit is erg, erg slecht nieuws voor Nederland en Europa. Trump heeft zich gekeerd tegen de NAVO en wil Europa militair niet meer steunen zoals alle voorgaande presidenten hebben gedaan sinds halverwege de vorige eeuw. Daarnaast heeft Trump in zijn campagne een andere koers tegenover Rusland bepleit. Poetin zal dit zeker vieren als een overwinning en in Oost-Europa en in Syrië proberen zijn macht te vergroten.
  Ook economisch is dit een grote tegenslag. Op de korte termijn omdat de onzekerheid in de wereld toeneemt, op lange termijn omdat Trump zich nadrukkelijk keert tegen vrijhandel en dat gaat zeer tegen de belangen van Nederland Exportland in. Nederlandse banen en pensioenen kunnen hierdoor in de verdrukking komen.
  Ik voel me vandaag echt beroerd door deze uitslag, maar tegelijk voel ik ook zoveel extra motivatie om de boodschap van haat en verdeeldheid niet ook ons land te laten vergiftigen. En dat moeten we in Nederland en Europa samen doen. Actief. Dit is het moment. Aan de kant blijven zitten is niet langer een optie. Apathie is niet langer acceptabel. Terwijl thuisblijvers toekijken, veranderen populisten de wereld. Ik wil de wereld laten zien dat een boodschap van optimisme en verbondenheid wel kan winnen in deze tijd. Ik hoop dat mensen mee gaan doen en zich vandaag nog aansluiten.

  De smeerkees Pechold hoort op de Amerikaanse terroristen lijst te staan nu hij zijn hersenloze kiezers heeft opgeroepen om Trump te haten. En dan denk deze potloodventer Pechold ook dat hij nog gratis bescherming krijgt van Donald Trump

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   ik wil pegdrol als 1e op het schavot tijdens de revolutie, ik trek persoonlijk met een valse glimlach de hendel over.
   dat ie maar lang in de hel mag branden…..

   Like

  • exmarineman zegt:

   Helemaal eens met je verhaal. Het enige wat ik er op wil zeggen is dat er in de USA geen democraten zijn in die zin dat de partij die zich democrats en liberals noemt dat helemaal niet zijn, het zijn gewoon (s)linkse socialisten. Hetzelfde geldt voor D66 én CDA en VVD. En gezien het stemgedrag in de 2e én1e kamer mbt de ingediende moties vóór en tégen de islamisering van Nederand en ook het laatste referendum zou je als kiezer toch moeten weten op welke partijen je in ieder geval niét moet stemmen. En eigenlijk is er dan maar 1…….de PVV.,mede ook om verspintering te voorkomen want dat maakt de rechtsen-popuistische dan weer zwakker en samenwerking moeilijker.

   Like

 5. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  de hr Afshin Ellian is de enige die ik oprecht over vind komen bij else4, ondanks dat blijf ik erbij dat elde4 een verlengstuk van de vvd is…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s