Poetin ziet af van uitzetting Amerikanen

screenshot_148

De Russische president Poetin ziet af van de uitzetting van 35 Amerikaanse diplomaten. Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken wilde hen uitwijzen als reactie op het Amerikaanse besluit om 35 Russische diplomaten het land uit te sturen, maar Poetin ziet daarvan af.

De president wil afwachten wat de nieuwe Amerikaanse president Trump gaat doen. Tot die op 20 januari is beëdigd, wordt er niemand uitgezet, zegt Poetin. Hij voegt eraan toe dat hij het jammer vindt dat president Obama zijn ambtstermijn “op deze manier” afsluit.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

37 reacties op Poetin ziet af van uitzetting Amerikanen

 1. wiilz zegt:

  Een meesterlijke zet van Poetin.
  Deze reactie zet obama terug waar hij hoort, in de zandbak van de kleuterschool.
  In de koude grond mag ook, dat is de juiste plaats voor narcistjes.

  Geliked door 1 persoon

 2. Guardiacivil zegt:

  Goed zo, Putin houdt zijn hoofd koel.

  Geliked door 1 persoon

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Een groot strateeg, hoewel vervloekt door velen

  ’n man, die inzicht en beheersing weet te delen

  ’n man die heeft bewezen werkelijk groot te zijn

  als ik moest kiezen, lag deze Poetin in mijn lijn…

  als ik mocht kiezen en het hier zou kunnen,

  zou ‘k alle Russen zonder twijfel Poetin gunnen !
  .
  Jasterke
  .

  .

  Jasterke

  Geliked door 2 people

 4. Claudia M. zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27337770/__VS_zet_96_Russen_uit__.html

  Ach, geeft niets, kunnen ze dit jaar een keer gezellig thuis Oud & Nieuw vieren. Jammer voor de Amerikanen in Rusland, die mogen het de Russen gaan “vieren”…

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Putin laat zich hier kennen als iemand met klasse en beschaving.
  Een echte Europeaan van de oude stempel, die mij nog het meest aan De Gaulle doet denken.
  En ook nog een gelovig Russisch Orthodox christen, die hier voor het oog van de hele wereld het kwade met het goede vergeldt, in plaats van zich op zo’n ordinaire manier door Obama c.s. te laten provoceren.

  Geliked door 3 people

 6. Sjaak zegt:

  Dit was een schaakmat aan het adres van Obama !
  Het zou me niet verwonderen dat Putin dit met Trump
  heeft af gesproken ! TJAKKA !!!!

  Geliked door 3 people

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Een heel verstandig besluit van de heer Putin. Hij weet ook dat dit een laatste stuiptrekking van een niet al te snuggere wraaklustige onblanke import Amerikaan is. Laat Herr Trumpf maar eens even goed op dreef komen. Jullie worden vast goede maatjes want ik zie redelijk wat overeenkomsten. Dat komt helemaal goed.
  Jullie schaffen het ook om samen Frau Merkel buiten spel te zetten zodat het gedaan is met de E.U. Dat zou wel fijn zijn. Dan kunnen we in Europa eindelijk ook eens schoon schip gaan maken en afrekenen met hen die alle afgelopen ellende mogelijk maakten. Met Geert Wilders erbij in maart a.s. gaat dat vast lukken.

  Geliked door 2 people

 8. Frans Brassens zegt:

  Prima zetten van Poetin.
  Eerst zeggen wij hij óók kan doen, en dan mededelen dat hij liever wacht tot er een verstandiger iemand het Witte Huis betrekt.
  Hilarisch eigenlijk, en dodelijk voor moslim Hussein Obama.
  Wat zal die zich in zijn vermoedelijk besneden ‘dinges’ gegrabt voelen. 😉

  Like

 9. Mary zegt:

  Heel goed Poetin!!!, dit laat zien wat voor een niveau deze Islamiet heeft, Poetin blijft er fijntjes boven staan.

  Like

 10. Annette/Gerald zegt:

  Wat een geweldige man die Poetin! Wat zet hij die stomme Amerikaanse president Obama even te kakken. Eigenlijk zou Obama helemaal niets moeten doen. Hij mag alleen nog maar op de winkel passen, maar dat wil die grafbek natuurlijk niet. Nog even flink natrappen naar de personen waar hij het niet zo goed mee kan vinden. Wat laat deze zogenaamde fantastische charismatische vent zich kennen. Niet te geloven! De aap komt uit de mouw, dat is zeker. Daarentegen laat Poetin zien dat hij ver ver boven die zielepiet in Amerika verheven is. Hij doet niet mee met die kinderachtige spelletjes. Ik hoop dat ze hier in Europa nou eindelijk eens wakker worden en zich niet meer voor de Amerikaanse kar laten spannen. Ben er trouwens zeker van dat met Trump aan de macht er een heleboel zal gaan veranderen. Wij wachten af. Het wordt een spannend jaar.

  Like

 11. Flo zegt:

  Totale stumper , sancties verlengd met steun van Merkel en Hollande , Israel een hak gezet, en dat allemaal door politici gesteund die op d’r laatste benen lopen . Spreekt men over populisme , maar het is meer het volk wat zich niet meer laat belazeren , ze zouden beter zaken doen met Putin ,rond de 16 miljard heeft het Duitsland gekost ,zelfde bedrag moeten de Duitsers ophoesten voor “wir schaffen das” kijken hoe lang ze dat vol houden ,Trump gaat die duitsers ook niet verwennen ,ze gaan daar straks weer met een Amerikaan rijden, zal de autoindustrie Mutti Merkel ook niet in dank afnemen . De Duitse media liegt niet alles ,maar laten veel waarheden niet naar buiten treden .
  Ze komen rr nog wel achter.

  Geliked door 1 persoon

 12. Harry zegt:

  Putin is wel tien keer slimmer dan die zwarte baviaan !
  Hij toont nu al loyaliteit naar Trump toe en stapt over Obama heen .
  Dat zouden nog wel eens goede tijden kunnen worden .
  Zie die kroeskop al stom kijken , verdomme , iedere keer als ik wat doe zijn ze me te slim af !

  Tja , dat heb je soms met blanken …………..

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik weet zeker dat Obama een hysterische woedeaanval zal gekregen hebben toen hij moest horen dat Poetin geen diplomaten zal uitzetten.
   Meesterlijke zet. Zoiets kun je alléén van een Poetin verwachten.
   De monkey Obama heeft zich weer eens te meer vergaloppeerd en vist achter het net…!

   Like

 13. koddebeier zegt:

  Obama is dan ook een akelig links mannetje wat niet tegen z’n verlies kan, met deze reactie zet Poetin hen te kakken !!

  Like

 14. Flo zegt:

  Prachtig! Dat zet deze nikker op zn pkek….

  Like

 15. guusvelraeds zegt:

  Poetin, absolute topklasse. Wat een kerel. Terwijl zijn buitenlanddienst aktie wilde ondernemen fluit hij hen terug. Dat is geboren leiderschap. Alles overzien. Hoofdzaken van bijzaken scheiden in fracties van seconden. Geen ideologische verblinding. Authentiek tot op het bot. Dat zijn de leiders die de wereld nodig heeft. Vreemd dat authentieke hebben alle populistische leiders. Maar mischien ook weer niet zo vreemd. Ze hebben aan niemand verplichtingen alleen aan zich zelf en het volk. Trump heeft dat, Marine Le Pen heeft dat en Geert Wilders heeft dat ook. Niet vervallen in banale plagerijen en op de grond stampen als een verwend kind. Verwend, bedorven, ideologisch verrot en ijdel waren ze de progressieven allemaal stuk voor stuk. Hun tijdperk van schande komt ten einde.

  Geliked door 1 persoon

 16. Roeland zegt:

  Zou het wonder dan toch mogelijk zijn? Wat ben ik blij, dat ik Trump vanaf het begin gesteund heb! Putin is een verstandig man. Moet je wel zijn, om zo een inmens groot rijk goed te kunnen besturen!
  Laatste hoop voor ons in West Europa; Trump en Putin samen! Immers; “zelf” zonder hulp van buitenaf kunnen we onze problemen (weer) niet oplossen. Wat zullen die pro EU jonkers in Brussel het nu moeilijk hebben…

  Like

 17. Poetin heeft nog even geduld.

  Like

 18. Theresa Geissler zegt:

  Mensen, na alle voorgaande reacties gelezen te hebben, zou ik toch ten overvloede nog eens willen opmerken: Laten we alsjeblieft niet gaan zwijmelen.
  Dit was inderdaad geen onverstandige zet van Poetin, maar ook weer niet opzienbarend: Iedere redelijk volwassen politieke leider had hem dit kunnen nadoen, zeker met het vooruitzicht op de machtswisseling in de VS, zeer binnenkort, voor ogen.
  Het was het redelijke antwoord op de buitengewoon slèchte, infantiele zet van Obáma, maar dat is niet hetzelfde:
  Toevallid s het schaak(!)principe precies hetzelfde: Een schaker wint de partij niet om dat hij zo goed is: Hij wint áltijd door het minder goede spel van de tegenstander.
  Laten we daarom níemand gaan bejubelen en bewieroken. Ook Poetin niet, die qua wereld nog steeds aanzienlijk verder van het westen af staat, dan sommigen hiet zich willen realiseren.
  We kunnen beter blij zijn met Trúmp, die in staat zal zijn de bestaande verhoudingen wederom te verbeteren, niet meer en niet minder.
  We hebben geen reden om ons aan Poetin op te hangen: West-Europa heeft altijd cultureel dichter bij Amerika gestaan en nú, met de juiste man aan het roer, zal dat gegeven weer hanteerbaar worden.
  Respecteer de Russen, maar verwacht geen wonderen van ze: Wij zijn en blijven trans-Atlantisch. Geert ziet dat trouwens eveneens zó en ik begrijp dat volkomen.

  Like

  • Assyriër zegt:

   Waarom trans-Atlantisch?
   Europa is gedegradeerd tot een ontwikkelingsland onder de hegemonie van de Amerikanen.

   Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Erg sterk uitgedrukt.
    U kunt maar beter meteen toegeven, dat de American way of life in sommige opzichten -niet in alle- tóch de onze is….En dat zal blijven óók.

    Like

  • Ivan Chapka zegt:

   Kan merken, dat je weinig kennis van de Russen hebt, of weinig Russische kennissen hebt.
   Als er 1 volk qua cultuur en denken dicht bij ons staan, zijn het de Russen wel en zeker niet de Amerikanen.
   Ik heb in beide landen en ook in het Midden Oosten mogen vertoeven en heb mede daardoor een goede indruk van deze bevolkingen gekregen en weet nu voor mijzelf exact, wie mijn grootste empathie heeft, zeker qua intelligentie, gastvrijheid en omgangsvormen en ja dat zijn de Russen

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Niets mis met de Russen Ivan. Ik heb er alle vertrouwen in.
    хаппи нэв еар анд саи хэлло то мистэр путин.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik hèb niet één Russische kennis, dat geef ik grif toe. En vooralsnog kan ik volledigheidshalve ook wel meteen toegeven, dat ik er evenmin behoefte aan heb.
    Dat ligt, wil ik ook nog wel toegeven, voornamelijk aan mij, want ik ben een aarts-individualist, die in die tóch meer collectivistische samenleving prompt zou stíkken, dat weet ik van mezelf. Ik heb er genoeg over gehoord en gelezen: Als ik Russische moeders op TV trots hoor vertellen over hun voorbééldige kinderen, “die mij willen verrassen door me hoge cijfers thuis te komen,” of als ik lees over Russische Joden, die naar Israël mochten emigreren, maar later weer terug wilden “omdat in Rusland tenminste iedereen voor iedereen werkt” en wier kinderen het op de israëlische scholen niet redden met hun klasgenoten, omdat ze bleken te neigen tot klikken en streberigheid, in plaats van loyaliteit te tonen jegens hun leeftijdsgenoten….nu, dan sta ik er niet echt van te kijken, dat het Communisme zich daar zo vast kon wortelen en het 70 jaar uithouden! Geeft verder helemaal niet, maar voor iemand met mijn inslag zou het niets zijn. En ik vrees, dat het veel Nederlanders, die nu zo hoog opgeven van Rusland, eveneens zou tegenvallen, als ze er definitief mee te maken zouden krijgen. Amerika heeft ook z’n fouten, maar daar wordt vanouds toch meer ruimte gegeven aan het individu. De balans was er de laatste jaren wat zoek, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat juist Trump die weer zal weten te vinden: Zijn verkiezing betekent: Weer een opschuiving richting het juiste midden. En dat is prima! Voor mijn gevoel staan de Russen helemáál niet dicht bij ons. Maar ieder zijn voorkeur, uiteraard. Zodra men mij maar niet dwingt, diezelfde voorkeuren aan te nemen, als waren het de mijne, want dat werkt bij mij helaas niet.

    Like

 19. Thoth zegt:

  Fantastisch.

  Prima. Ik kijk uit naar zijn presidentschap!

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   Ha, ha, ha, ha………
   Obama wilde altijd met de grote jongens mee spelen, maar had daarvoor gewoon de capaciteiten niet.
   In China lachen ze hem achter zijn rug uit.
   In Israel haten ze hem.
   In Saoedi Arabie, Turkije en Iran verachten zij heimelijk deze slappe, zwakke en laffe slijmerige kruiper,
   En nu zetten Putin en Trump hem openlijk en voor het oog van de hele wereld voor schut.
   Hij dacht op de valreep nog iets ”groots” te kunnen verrichten, maar oogt slechts spot, hoon en verachting.

   Like

   • Thoth zegt:

    Israël :

    Ze kunnen gerustgesteld zijn!

    Like

 20. dutchdl zegt:

  Klasse! Goede beslissing van Putin om daarmee het einde van het jaar af te sluiten! En ik wil hierbij ook alle lezers en de webmaster van E.J. Bron een fijne oudjaar en een voorspoedig 2017 toewensen. 😎😎

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s