Poetin´s niet-reactie op Obama´s “vergelding”: een pijnlijk antwoord voor de VS

screenshot_167

(Vertaling: E.J. Bron)

Als reactie op zogenaamde en door niets bewezen Russische hacker-aanvallen tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd liet de vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama donderdag 35 Russische diplomaten uitzetten en twee gebouwen sluiten, die door Russische inlichtingendiensten voor spionagedoeleinden gebruikt zouden zijn.

duits-zuerst

Het Kremlin zorgt ervoor dat de door de vertrekkende Amerikaanse regering als bijdrage aan de escalatie bedoelde maatregel echter volledig zonder effect blijft – en ziet af van tegenmaatregelen. In plaats daarvan verklaarde de Russische president Poetin vrijdag: “We zullen ons niet verlagen tot dit ´keuken´-niveau van onverantwoordelijke diplomatie.” En verder: “Ook al hebben we het recht op vergelding, we zullen onze volgende stappen plannen om het contact tussen Rusland en de VS te herstellen, en wel gebaseerd op de handelwijze van de regering-Trump.”

Onder deskundigen werd de Russische niet-reactie veel geprezen. Michael Kofman, wetenschapper en expert op het gebied van Russische en Eurazische aangelegenheden bij het onafhankelijke Wilson Center in Washington, becommentarieerde: “Dit is eerlijk gezegd het meest schadelijke en meest pijnlijke antwoord dat de Verenigde Staten konden krijgen.” En: “Het is tamelijk duidelijk dat zowel Obama´s regering als het Congres proberen Donald Trump wat betreft Russische aangelegenheden te beknotten. Maar in plaats van met voorspelbare tegenmaatregelen op Obama´s nieuwste salvo te reageren, hebben de russen besloten er een niet bestaand onderwerp van te maken.”

Poetin´s niet-antwoord zou ervoor spreken dat hij de nieuwe president Donald Trump maximale speelruimte zou willen bieden om de Russisch-Amerikaanse relatie opnieuw op te bouwen. “En dat”, aldus Kofman, “is het belangrijkste spel dat Moskou in het jaar 2017 zal spelen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Obama, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

37 reacties op Poetin´s niet-reactie op Obama´s “vergelding”: een pijnlijk antwoord voor de VS

 1. Mario Schettini zegt:

  Hierdoor staat onze moslim Obama met lege handjes. Hopelijk krijgt hij ook zijn trekken thuis n.a.v. de zeer domme en daarmede Trump in de wielen rijdend, de VN anti Israël resolutie. Hopelijk overleeft Trump de komende drie weken maar het zou mij niet verbazen als dat tuig der Democraten, een aanslag op het leven van Trump beramen. Evenals de toenmalige politieke ‘elite’ Fortuyn heeft laten vermoorden.

  Geliked door 4 people

 2. Hendrik Edel zegt:

  Ten koste van wat en wie.
  Te vrezen valt dat poetin vrij spel zal eisen in de relatie met de omringende buren van rusland en dat de definitie “omringende buren” niet beperkt hoeft te zijn tot de pools-oostenrijks-duitse grens. Het einde van de V.N. lijkt nakend nu israel al door de vs terzijde geschoven is en trump geen vriend van europa genoemd kan worden, we zullen zien of de europese normen en waarden in en na 2017 nog van wezenlijk belang zijn, met een overheersing van islamitische landen in de VN

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   We zullen niets zien want we hebben namelijk al lang gezien dat, in ieder geval wat “onze” elite betreft, de (inmiddels vroegere) Europese waarden van nul en gener waarde zijn.
   Tenzij de kiezers in Frankrijk, Duitsland en Nederland wakker worden, maar daarop is weinig kans.

   Like

  • john zegt:

   We zullen nog heel; veel spijt krijgen van onze onbeschofte uitlatingn tegen de 3 machtigsten van de wereld: AMeerika (Trump) Rusland (Poetin) en Israël (Netanyahu).
   Onvergeeflijke dwaasheid vooral van duitsland ( merkel)

   Geliked door 1 persoon

 3. teun klein zegt:

  verstandige beslissing van poetin !!ik heb persoonlijk nooit geen vertrouwen in deze moslimpresident gehad omdat deze persoon ons mijns inziens weinig goeds gebracht heeft, door o,a de islam hiernaar toe te bombaren !! deze man had een dubbele agenda en sprak uit twee monden!!! goed voor ons dat hij vervangen word door trump!! de jihad strijders die hier naar toe komen kon wel eens bewust gedaan zijn door obama !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   Teun,….absoluut geen vertrouwen in Obama,…maar in deze gladjanus als een Poetin evenmin,…ze sporen allebei niet,..beiden zijn het psychopaten!!

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    @asgard,
    .
    ik volg rusland-politiek in het geheel niet, maar geef eens een voorbeeld(en) van het niet sporen van poetin en zijn psychopathische persoonlijkheid ?
    .
    want ik zie de man enkel zinnige dingen zeggen op het www, misschien mis ik iets ?

    Geliked door 3 people

   • Ivan Chapka zegt:

    Kom op vertel, wat spoort er niet aan Putin? U stelt de diagnose psychopaat, bent u zelf soms psychiater?
    Putin heeft de verdere, door Amerikanen gestarte, genocide in het MO kunnen stoppen.
    Putin heeft zodoende de verdere opkomst van de door de CIA gesteunde IS een gevoelige slag toegebracht.
    Als er iemand een gladjanus is, dan is het wel die zwarte moslim in het Witte Huis die zich te pas en onpas van taqiyah bedient, en die honderdduizenden doden op zijn geweten heeft. Maar helaas, socialisten, communisten en islamisten hebben geen geweten, was al bekend in de USSR en nu dus ook in de EUSSR en USA.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Poetin voor een psychopaat uitmaken is wel bijzonder dom…!
    Poetin is de enige werkelijk hoog-intelligente dictator op de hele wereld die goed voor zijn volk zorgt.
    Vandaar dat hij iedere keer weer opnieuw gekozen wordt.
    Ik denk en hoop dat Poetin voor het leven Ruslands president blijft.
    Een ware zegen voor de wereld!!!

    Ik verwacht dat iedereen die het niet met deze stelling eens is met inhoudelijke argumenten zal komen die het tegendeel bewijzen, en niet zo maar roepen dat Poetin een psychopaat is of dat Poetin ook altijd smerige spelletjes speelt.
    In dat geval nodig ik iedereen uit om eens klaar en helder op tafel te leggen hoe Rusland te besturen en de welstand van de voorheen totaal verarmde Russische bevolking te verbeteren.
    Van mij mag Poetin miljarden op zijn bankrekening hebben, net als Trump…!
    Ik ben niet jaloers, zij hebben het geld zelf verdiend.

    Like

   • Asgard zegt:

    Ja 2 Psychopaten zijn het inderdaad,…ook Poetin draait er zijn handen niet voor om kritische journalisten of politieke tegenstanders die een andere mening hebben stilletjes te laten verdwijnen,…hoe kan je die idioot nou als een held zien, vanwege het Syrie conflict dat hij het wel ff oplost??????????? Man deze idioot hoort net als Merkel-Obama en de zwik wereldleiders afgeschoten te worden in een enkeltje raket richting de maan,…dit zijn honden, allemaal overpowered op macht beluste viezerikken die enkel in eigen belang handelen,….als jullie niet zien dat dit een regelrechte psychopaat is dan zou ik als ik jullie was een ff gaan Googlen en het woord opzoeken,……alle kenmerken bezitten deze idiote PSYCHOPATEN!!

    Like

  • Joesoe zegt:

   We mogen ook niet vergeten, dat US is gedegradeerd tot een Bananen Republiek en de ineteligentie mist van Rusland.

   Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Het venijn zat bij Obama kennelijk in de staart. De anti agressie reactie van President Vladimir Putin is tot dusver verstandiger.

  Geliked door 1 persoon

 5. IkBenHet zegt:

  En ondanks dat er nog helemaal niets bewezen is; borduurt de MSM er vrolijk op voort:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27340523/__AIVD_sterker_tegen_cyberspionnen__.html
  “staatshacks’ zoals Rusland in de Verenigde Staten heeft gepleegd”

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik herhaal het tóch nog maar eens: Het wás inderdaad een verstandige beslissing van Poetin. Maar het verstandig-zijn werd hem dan ook minder moeilijk gemaakt door de wetenschap, dat hij in 2017 een Trump en níet bijvoorbeeld een Hillary tegenover zich zal binden.
  Wat Obama betreft: Gewoon het laatste straaltje gif, dat gespoten kón worden; niets anders.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   En ik herhaal hier nòg eens dat Poetin een Hero is die samen met Trump de wereld zal redden van de vreselijke vernietiging die ons door toedoen van Obama en zijn duivelse kliek boven het hoofd hing!
   Aan die wetenschap mag ook eens aandacht geschonken worden.

   En wat dat kinderachtige gedoe van piknikker Obama aan gaat.
   Poetin is de man die de beslissing nam. Hij alléén en niet Trump.
   Poetin speelt hiermee niet alléén Obama volledig uit de weg, maar neemt ook een zeker politiek risico voor de naaste toekomst, als Trump niet zal blijken waar te maken wat hij belooft.
   Ingaan op het spel van Obama had tot nòg meer walgelijke acties van Obama geleid.
   Ik ben er dan ook zeker van dat Obama nu donders goed zal weten dat Poetin de sterkste is, die niet zal in gaan op verdere provocaties.
   De enige weg voor Obama zal dan ook het gebruik van bruut geweld zijn om alsnog zijn laatste troef: “De Noodtoestand” in de VS uit te kunnen roepen… om daardoor Trump op zij te schuiven.
   Ik hoop dat Obama dat niet zal aandurven omdat hij weet dat dan ook de pleuris in de VS zal uitbreken… en zijn leven dan óók geen cent meer waard zal zijn!

   Ik zal bijzonder blij zijn als het de avond van 21 januari is, en Trump eindelijk de VS-President is!

   Geliked door 1 persoon

 7. Jade zegt:

  Ik hoop dat obama stopt met die idiote grappen,
  en dat hij zo snel mogelijk opdondert.

  Geliked door 1 persoon

 8. peter zegt:

  Media in Duitsland stond ook dat Rusland een oorlogsbedreiging was ,om de aanpak van Obama te rechtvaardigen . Maar dat ondertussen heel Europa vol loopt met asielzoekers waarvan een zeer groot deel extremisme aanhangt hoor je ze niet over .Strontziek van die linkse kliek .Hoe kunnen ze zo blind zijn . Je zou ze met d’r kop tegen de muur rossen , zodat ze wakker worden .

  Geliked door 1 persoon

 9. Frans Caleeuw zegt:

  De Democraten en Obama als president en uitvoerder zijn er weer eens ingetuind.

  De gehele wereld zit op internet en hackt er vrolijk op los. De betrokken diensten van de VS zijn zelfs koplopers en bespioneren (NSA) uiteraard hun tegenstanders maar ook hun bondgenoten. Merkel, Hollande, Cameron … werden routinematig gehackt. Dat was echter niet belangrijk gezien het zogenaamde goede doel.

  Nu hebben de Democraten de presidentsverkiezingen verloren en zoeken ze naarstig naar zondebokken. Er zijn er al een paar vruchteloos afgeschoten o.a. in verband met de stemfraude, maar bij hertelling bleek alras, dat de belangrijkste fraudeurs de Democraten zelf waren.

  En nu is plots Rusland de grote boeman, die hen de verkiezing heeft doen verliezen. Want Rusland zou via, via de Democratische ‘vuile was’ uitgebracht hebben. Maar die stond onbeschermd op straat te stinken.
  En als een Democratische hoofdverantwoordelijke in een standaard ‘phishing’-val trapt, dan ligt ook alles daarachter open.
  Zo kwamen, eufemistisch uitgedrukt, enkele minder mooie praktijken van hen aan het licht. Of dit uiteindelijk de verkiezingen bepaald heeft, valt te betwijfelen. Het kan enige invloed gehad bij de beter onderlegden maar zal weinig of geen invloed op de opvattingen van de gewone burger gehad hebben.

  Toch zit Rusland en met name Poetin in het vizier. Met veel bombarie heeft Obama nu besloten 35 Russische diplomaten tot ‘persona non grata’ te verklaren. Die moeten met hun gezin binnen de 72 uur de VS verlaten. Normaal is dit een zeer zwaar affront en Obama en zijn club hoopten dat Poetin hen lik op stuk zou geven en zo Trump op te zadelen met een eerste te ontmijnen conflict.

  Als gebruikelijk tijdens Obama’s bewind, hadden ze alle mogelijkheden van verweer van Rusland niet behoorlijk ingeschat. En Poetin, de slimme vos, trapte niet in de val en verklaarde geen represailles te zullen nemen. De VS-diplomaten kunnen in Rusland blijven. Hun kinderen worden zelfs uitgenodigd op het Nieuwjaarsfeest in het Kremlin en na 20 januari ziet men dan weer verder.
  En zo is met enkele zetten het geopolitieke initiatief verhuisd van Washington naar Moskou en staat kloothommel Obama en de Democraten in hun nakie als slechte verliezers. Trump stelt hierbij niet betrokken te zijn en zich liever aan serieuze zaken te willen wijden.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlander zegt:

   Quote:Toch zit Rusland en met name Poetin in het vizier.
   Dat klopt inderdaad maar dat ligt meer op het geopolitieke vlak omdat Poetin steun geeft aan de mensen in de donbass.
   Dat komt bij de salonsocialisten niet zo goed uit want die zien hun kansen postjes bij de multinationals met de dag kleiner worden.
   Er word veel gepraat over geopolitiek maar dat bestaat tegenwoordig bijna niet meer.
   Het heeft meer met het egoisme van doen dan met politiek.

   Geliked door 1 persoon

   • D. G. Neree zegt:

    “……. omdat Poetin steun geeft aan de mensen in de donbass.”
    en vooral denk ik de aansluiting van de Krim bij Rusland via een fazendsnel referendum. Dat was een geniale zet van Putin, maar kostte Amerika de totale controle over de Zwarte zee, wat ze met de inlijving van Oekraïne natuurlijk hoopten te bereiken. Dat Putin nu de banden aanhaalt met China e.a. en toewerkt naar een eigen geldstandaard zal de Amerikaanse oli(e)garchie en de Fed ook niet lekker zitten

    Geliked door 1 persoon

 10. Guardiacivil zegt:

  Als het venijn in Obama,s staart zit, hak deze er dan af!!!

  Geliked door 1 persoon

 11. aquarius4422 zegt:

  Obama gaat af als een gieter tegen Rusland en zijn side kick Kerry heeft zichzelf ongelofelijk voor lul gezet bij de UN met zijn anti Israël rede.
  De totale mislukking van de Obama administratie gedemonstreerd door twee losers.

  Geliked door 1 persoon

 12. Tegenmaatregelen zetten relatie verder onder druk

  Maar na Obama’s oorvijg beloven de Russen tegenmaatregelen: ‘We hebben geen andere keus,’ aldus Zakharova. ‘Elke actie tegen Russische diplomatieke missies in Amerika zal worden beantwoord met acties tegen Amerikaanse diplomaten in Rusland.’ Minister Sergey Lavrov heeft Poetin ondertussen geadviseerd om 35 Amerikaanse diplomaten het land uit te zetten.

  Volgens CNN is de eerste stap al genomen: een Amerikaanse school in Moskou, waar vooral kinderen van de ambassade heengaan, zou door de Russische autoriteiten worden gesloten. Ook een vakantiehuis van de Amerikaanse ambassadeur in Rusland wordt gesloten. >>>>> http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/rusland-komt-met-snelle-tegenmaatregelen-na-oorvijg-obama-425898/

  Like

 13. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  schaak mat tyfes negert hahahahaa.
  ben geen rusland/poetin fan maar slim zijn ze wel…

  Like

 14. Ivanhoe zegt:

  turken en marrokanen eruit!
  ow wacht, ander topic 😁
  Alhoewel…

  Like

 15. Anna zegt:

  Nu maar hopen dat Trump zijn rug recht houd…. want ze hebben hem al ” bespeelt ” dat het haecken echt van Rusland komt en hij lijkt al wat meer ingebonden te zijn met zijn kritiek op Obama…..Want zowel de democraten als de republikeinen steunen Obama in deze sancties…..

  Dus Trump hou je rug recht!!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Maak jij je nu maar niet druk over Trump.
   Trump is niet “ingebonden door de reactie van zowel Democraten als Republikeinen”.
   Trump houdt zich nu en dan op de vlakte wat heel normaal is.

   Like

 16. U.G. Kempenaer zegt:

  Obama heeft vele duizenden doden, verkrachtingen en martelingen veroorzaakt met het onder zijn bewind gevoerde buitenlandse beleid van de VS dat aanvankelijk vooral de belangen van de soennieten in Saoedie-Arabië heeft gediend. De moslimbroeders in Egypte werden ook altijd door Obama gesteund, het is zeer waarschijnlijk dat Obama een moslim is. Een hele kwaadaardige ook nog. Zijn beleid heeft honderdduizenden moslims naar Europa gejaagd en dat past volledig in de strategie van Saoedie-Arabië, de belangrijkste speler in de islamitische wereld, om Europa in te lijven voor de islam: Eurabia.
  Europese landen moeten zowel de VN als de EU ontmantelen en de islam volledig uit Europa verdrijven. Doen we dit niet dan staan we toe dat er een genocide op ons eigen volk wordt gepleegd. De appeasers en apologeten van de islam, nog ergere landverraders dan de NSB’ers waren verdienen de kogel voor hoogverraad.

  Like

 17. Ultimum verbum zegt:

  Bewijs dat Obama moslim is:

  Like

 18. Jan zegt:

  OMG: Wachtwoord van Podesta was ‘wachtwoord’ en gaf dit door in emails

  Wikileaks founder Julian Assange has said a 14-year-old could have hacked into the emails of Hillary Clinton’s campaign chairman.

  John Podesta’s emails were made public by the whistleblowing website and proved to be a hammer blow to the Democrat’s election campaign as she lost out to Trump.

  In an interview, Assange revealed the campaign chairman’s password was ‘password’ and that he had responded to phishing emails.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4087092/Assange-says-14-year-old-hacked-Democratic-emails-reveals-John-Podesta-s-password-password.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s