“Extreem gewelddadig”: Meer dan duizend migranten probeerden het Spaanse Ceuta binnen te komen

screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Oudejaarsnacht probeerden meer dan duizend migranten “op extreem gewelddadige wijze” vanuit Marokko Spanje binnen te komen. Daarbij raakten 50 leden van de Marokkaanse politie en vijf Spaanse politieagenten gewond. Uiteindelijk lukte het geen van de migranten over de zes meter hoge grenshekken te klimmen.

epoch-times

Meer dan duizend migranten uit het zuidelijke Afrika hebben Oudejaarsnacht geprobeerd om over de hekken in de Spaanse enclave Ceuta in Marokko te klimmen. De Spaanse autoriteiten deelden mee dat daarbij 50 Marokkaanse politieagenten en vijf Spaanse gewond raakten. Uiteindelijk lukte het geen van de migranten over de zes meter hoge hekken te klimmen.

Het optreden van de migranten werd door de autoriteiten in Ceuta als “extreem gewelddadig” omschreven. Ze zouden ijzeren stangen, kniptangen en stenen hebben gebruikt, een van de agenten zou een oog zijn kwijtgeraakt. Het lukte ongeveer honderd migranten om op het eerste van de twee hekken te klimmen.

Televisieopnames lieten zien hoe een man in de ochtendschemering van het eerste hek naar beneden klimt om zich in de tussenruimte op te maken voor de beklimming van het tweede hek. Dan krijgt hij van een Spaanse politieagent een fles water, voordat hij naar de Marokkaanse kant van het hek wordt teruggebracht.

EU-buitenpost in Afrika

Op 9 december was het meer dan 400 migranten gelukt om het gebied van Ceuta binnen te dringen. Steeds opnieuw proberen “beschermingzoekers” de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla binnen te dringen om zodoende EU-gebied te bereiken.

De beide enclaves bezitten de enige EU-buitengrens op het Afrikaanse continent. De grensinstallaties bestaan uit twee zes meter hoge hekken, daar tussenin maakt een netwerk van staalkabels het opdringen moeilijk.

Mensenrechtenorganisaties eisen regelmatig van de VN en de EU om druk uit te oefenen op Spanje, zodat “vluchtelingen” een asielaanvraag kunnen indienen. In 2016 kwamen er volgens informatie van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) ongeveer 18.000 “vluchtelingen” in Spanje aan.

Steeds maar weer proberen Afrikanen over het grenshek tussen Marokko en Spanje te klimmen. Hier een video van september 2016:

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Marokko, Spanje. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Extreem gewelddadig”: Meer dan duizend migranten probeerden het Spaanse Ceuta binnen te komen

 1. peter zegt:

  Beter goede bewaking bij de grens ,en hoge hekken ,dan duizenden politieagenten erbij om de steden veilig te houden . Laat Juncker en Merkel maar emigreren naar Afrika ,dan wonen ze gelijk tussen d’r geliefde nieuwe onderdanen ,en kunnen ze daar d’r miljoenen mede mensen knuffelen .
  En besparen ze de bevolking hier een hele hoop narigheid .

  Geliked door 3 people

 2. Feniks zegt:

  Ik zou in die situatie graag Merkel, Rutte, Pechtold, Klaver, Juncker, Guy met het fietsenrek en al hun consorten graag als optreden grensbewaker willen zien.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ik denk dat ze de vluchtelingen zouden meehelpen met het doorknippen/vernielen van de hekken en dan zichzelf op de borst kloppen, omdat ze democratisch hun landen hebben beschermd en gediend.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Mijn idee is gewoon tussen de hoge hekken van Marokko en Spanje, daar is een loopruimte van 1 1/2 meter, om er een paar leeuwen los te laten. Wedden dat er geen één meer over dat hek komt?

    Like

 3. Jean zegt:

  Het wordt hoogtijd dat “alle” Europese landen hun militairen uit Afrika terughalen en deze naar Spanje en Italië sturen om heel de kustlijnen te bewaken tegen binnenkruipend ongedierte.
  Vooral niets aantrekken van die EU lullers want die troep wordt eveneens opgeruimd in de loop van 2017, die hebben al veel te lang ons Europeanen mogen beschadigen, beliegen en bedriegen, die horen “allen” thuis in isoleercellen voor de rest van hun leven.
  Dat geeft een enorme win-win situatie;
  a- veel mensen werk.
  b- wij grote veiligheid.
  c- parasieten verdreven.
  Besparing: Voor heel de Europese bevolking: Duizenden miljarden euro’s, miljarden waar “nuttige” dingen mee gedaan kunnen worden.

  Geliked door 3 people

 4. wim peters zegt:

  Schieten !

  Like

 5. Bas zegt:


  Duitsland dient te worden vernietigd door vluchtelingen.

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. hslot4 zegt:

  Wordt tijd dat ze met scherp gaan schieten daar

  Like

 8. Haal die soldaten maar eens liever uit Afrika, dat heeft toch geen zin. De niknokkers komen toch naar Europa. Dan kunnen ze beter de buitengrenzen beschermen.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  De Spaanse hekken bij Ceute zijn bijna 10 meter hoog. 1000 lieden zijn nog met wat middelen in toom te houden. Echter er zijn 200.000.000 Afrikanen in beweging gekomen om richting Europa te trekken. Als er 50.000 aan die hekken staan dan zijn ze niet meer te bedwingen en is zomaar enkele km hekwerk neer gehaald.
  Het doemscenario voor de Spaanse Overheid begint waarheid te worden.

  Geliked door 1 persoon

 10. kruisridder zegt:

  Fles water gegeven? Flesje cyanide was beter geweest, wou hij een beter leven gekregen hebben. Was hij gelijk uit zijn lijden verlost geweest die ”vluchteling”.

  Like

 11. kruisridder zegt:

  Deze plek moet omgetoverd worden als het IJzeren Gordijn van destijds, compleet met mitrailleursnesten, tankgrachten, mijnenvelden en hekwerken waar 800.000 volt op staat. Blijven ze daar wel als vliegen aan plakken.

  Like

 12. Leg een mijnenveld aan voor het hek, betreden op eigen verantwoording.

  Like

 13. Pietersen zegt:

  Waarom geen 20.000 volt op die hekken. Oh, is dat niet humaan, flesjes water ter aanmoediging geven wel natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s