“Open brief” – afsluiting

screenshot_12

(Door: “D.G. Neree”)

Geachte lezers van E. J. Bron,

verleden week plaatste ik hier een open brief aan de hoofdredacteur van Fenixx. Hoewel ik in mijn schrijven wel eens uitga van een persoonlijke situatie, die ik dan probeer te relateren aan ‘grotere’ thema’s, is het niet mijn streven om mijzelf tot onderwerp van mijn teksten te maken. Ik had echter niet veel keus, aangezien me op Fenixx effectief de mond is gesnoerd. Ik vroeg in het artikel wat het verschil is tussen een politicus die vervolgd wordt wegens belediging en een redactielid dat wegens een irritatie op straat wordt gezet. Wel, het enige verschil is dat de politicus in de gelegenheid wordt gesteld om weerwoord te plegen en zijn kant van de zaak voor het voetlicht te brengen. Mij werd dat recht niet gegeven. Ik werd naast mijn positie ook van mijn stem ontdaan en ik ben blij dat ik hier mijn hart heb kunnen luchten, want als iemand niet meer kan zeggen wat hem dwarszit, dan komen frustraties op een minder positieve manier naar buiten.

Nu had ik het bij deze open brief kunnen laten, maar aangezien andere mensen nu kennis hebben genomen van de gebeurtenissen, is het verhaal niet af en het ergste dat ik kan doen, is een verhaal in het luchtledige te laten hangen. Ik wil dit tweede artikel er dus als besluit aan toevoegen, zodat er geen losse eindjes blijven hangen. Ik zal de reactie van Fenixx bespreken en daar een aantal daarvan afgeleide beschouwingen aan wijden, maar ik wil beginnen met ingaan op enkele reacties.

Mocht dit onderwerp u trouwens niet interesseren, dan hoeft u het niet te lezen. Op “E.J. Bron” verschijnen genoeg andere, meer urgente artikelen en verwijzingen naar andere sites, (waaronder geregeld naar Fenixx).

Een aantal van u merkte op dat een discussie als deze het front tegen de huidige ontwikkelingen verdeelt en splijt. Tegen u wil ik zeggen dat u de boodschapper wilt offeren, omdat de boodschap niet zo gunstig is. Waar ken ik dat toch van? U bent in de val gelopen van de post-modernisten door oorzaak en gevolg om te draaien. Niet de vermelding/openbaarmaking van een onrechtmatige daad splijt de eenheid, maar de onrechtmatige, verraderlijke daad zelf. Het is hetzelfde als zeggen dat de islamitische aanslagen veroorzaakt worden door de woorden van Wilders, of een naar zijn mening onterecht  gearresteerde gevangene verwijten dat hij een advocaat neemt om zijn zaak te verdedigen. Hetzelfde geldt voor het verwijt dat de heer Bron mijn brief plaatste, waar ik hierboven al iets over gezegd heb. Zoals hij zelf al aangaf, zal hij ook een eventueel antwoord erop plaatsen, wat me op het volgende punt brengt: het antwoord.

Het antwoord van Fenixx op het gebeurde en mijn open brief kan ik in één woord samenvatten: niets. (niemendal, nichts, nada , nothing, niente, etcetera). Geen reactie hier of daar, geen mail, geen tweets (DM). Reacties op Fenixx verdwijnen in de prullenbak en sterker nog: IEDERE referentie naar mij of de open brief in de reactiepanelen verdwijnt ook in de prullenbak. Ik ben een ausgeradiert figuur geworden daar. Wat is dit? Noord-Korea? Van één mede-schrijver kreeg ik wel antwoord. Hij meldde dat X en ik het onderling moesten uitpraten. Dat er een ‘mediastilte’ heerste en dat ik niets kon uitpraten doordat ik niet meer in de redactiekroeg kon komen, heb ik hem niet nog een keer uitgelegd, maar hem in niet mis te verstane woorden, die ik hier niet zal herhalen, gezegd wat ik over hem en zijn houding dacht.

Tja…. wat zal ik er dan nog verder over zeggen? Ik zou verdrietig kunnen worden of kwaad of gefrustreerd, maar dat laatste is over zodra ik dit verhaal afgemaakt heb. Eigenlijk overheerst alleen maar een gevoel van verwondering. Dat komt doordat ik totaal niet weet wat hier achter zit. Aangezien ik dat niet weet, kan ik alleen maar speculeren en het enige concrete wat ik kan bedenken, is dat de hoofdredacteur bang was om een productief schrijver kwijt te raken als hij mijn status had hersteld, al was het tijdelijk om mijn zegje te kunnen doen in de redactiekroeg. Bang dus ook voor wat ik zou gaan zeggen of het effect van mijn woorden. Toen de hoofdredacteur de kant van X  koos, moesten de andere schrijvers zich wel (weer uit angst, nu voor hun positie) solidair betonen met “de partijlijn”. Iets anders kan ik er niet van maken, anders kom ik in complottheorieën terecht.

Ben ik nu teleurgesteld? Verdrietig? Een beetje, maar niet zozeer om de afsluiting van Fenixx, maar meer om het niet al te prettige inkijkje dat ik weer eens kreeg in de menselijke natuur, van mensen die ik als companen en zelfs vrienden beschouwde en die ik waardeerde om hun inzichten en teksten. Dat heeft wel weer een gevoelige knauw gegeven. Verder zoeken ze het maar uit. Afgesloten hoofdstuk.

Ik wil dit toch al te lange epistel besluiten met een waarschuwing en een raad voor 2017.

Wat er op Fenixx gebeurde, zien we op dit moment overal in Nederland gebeuren, in alle geledingen. Het gebeurde bij de oprichting van Artikel 7 op exact dezelfde manier. Het gebeurt in de politiek met zijn idiote afscheidingen en versplinteringen, gebouwd op niets meer dan de ego’s van de partij*kuch*kaders. De ego’s komen met elkaar in botsing over niets en goede vrienden maken elkaar opeens voor rotte vis uit, zoals de beide Jannen. Mensen worden al of niet onder druk uit partijen gezet en beginnen voor zichzelf, anderen vertrekken uit eigen beweging om volstrekt schimmige redenen en doen hetzelfde. Gelegenheidscoalities ontstaan en spatten weer uit elkaar. Ego’s. Haantjesgedrag. Zelfbevestiging, macht, trots…. Raffie Chohan wordt aan de kant gezet.

Vooral op rechts is er geen enkele eenheid te bespeuren. Dat is een recept voor verlies. In Brussel zijn ze gemotiveerd en geschaard rond één idee. Om van de moslims maar niet te spreken.

Ik zou kunnen roepen: zet jezelf en je trots even opzij en probeer weer gezamenlijke waarden te vinden in plaats van alleen op de vijand te reageren, want hierdoor blijven we alleen maar in de verdediging. En als we dan ook nog eens de eigen mensen gaan offeren, is het pleit al beslecht, de strijd verloren.

Als laatste wil ik waarschuwen voor fanatisme. Het is goed om eens ergens fanatiek voor of tegen te zijn, maar als het ‘a way of life’ wordt, dan ontstaat fanatisme en wordt al het andere buitengesloten. Dat kan gunstig zijn. Woede geeft energie om dingen helder te verklaren en in een oorlogssituatie is het zelfs een levensvoorwaarde. Maar als er geen gezamenlijke basis is waaraan wordt vastgehouden, dan keert het fanatisme zich net zo makkelijk tegen zichzelf als tegen de vijand.  Fanatisme, van welke kant het ook komt, is de dood van de relativering en daarmee ook de humor. Er kan geen afstand meer worden genomen van de eigen bubbel en iedere twijfel aan de juistheid wordt als verraad gezien. Fanatisme heeft als motto “het doel heiligt de middelen” en fanatisme duldt geen tegenspraak of tegenwerking.

Het belangrijkste is echter dat, om een corrupt moreel systeem te bestrijden, men zelf de ethiek en de moraal hoog zal moeten houden. Vertrouwen, rechtvaardigheid betrachten en geen rattenstreken uithalen. Een rits van principes. Gooit men de eigen en gedeelde principes overboord in de strijd, dan bestaat het gevaar dat het onduidelijk wordt wat of wie er nu tegen wat of wie strijdt en dat wie er ook wint, de winnaar altijd moreel de verliezer zal zijn. Alleen met gedeelde waarden die nagekomen worden is een strijd te winnen, anders niet. Ik wil daarvoor waarschuwen. Laat het niet je leven gaan beheersen en je oordeelsvermogen vertroebelen. Na het verlies van relativering, afstand, humor, is de waarheid aan de beurt en als het zover is, zal men donders goed moeten weten in welk kamp men zich bevindt, want anders is men geen partij voor de vloedgolf die er dreigt aan te komen. Hopelijk eet de komende revolutie niet zijn eigen kinderen op of voert ze aan de vijand.

Voor wat het waard is deze gedachten. Als het onzin is, zegt u het maar. We leven in een vr… sorry, we schrijven op een vrij blog.

Dan als aller- allerlaatste: E. J. Bron heeft altijd een uitstekende relatie gehad met zowel Amsterdam Post, De Vrije Chroniqueurs en Fenixx. Dit was vice versa. Dat deze twee artikelen van mijn hand hier verschijnen, wil in de verste verte niet zeggen dat wat ik hier geschreven heb ook de standpunten van de webmaster zijn. Staat ergens op de site ook meen ik. De webmaster heeft me alleen een podium gegeven vanwege het feit dat ik op mijn eigen site mijn woordje niet meer kon doen en mijn epistel redelijk was zonder “een onvertogen woord” zoals hij schreef. Ik zou dan ook willen dat men op Fenixx de heer Bron hier niet op aankijkt. Eist de gezamenlijke strijd voor het vrije woord niet dat er dialoog en samenwerking plaatsvindt? Voor mij is de zaak klaar. Hopelijk is dat ook zo voor de mensen achter de opgetrokken verdedigingsmuur. De vijand is niet hier, maar elders.

Ik sluit af met u allen een voorspoedig, gezond en gelukkig 2017 te wensen met de hoop dat mensen weer een gezamenlijk front (bij gebrek aan een beter woord) kunnen vormen. De gevaren die voor de deur staan (letterlijk) zijn te groot om je te verliezen in kinderachtige machts- en egospelletjes. En houd de humor erin. Zolang men nog (ook om zichzelf) kan lachen, is de strijd nooit verloren.

Met dank voor de aandacht (in de hoop u niet al te zeer verveeld te hebben) en een allerhartelijkste groet,

“D.G. Neree”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

99 reacties op “Open brief” – afsluiting

 1. leefbarbaar zegt:

  Je rug recht houden gaat het makkelijkste als je in een dwangbuis zit.

  Geliked door 2 people

 2. DonnaDolce zegt:

  D.G. Neree, fijn dat u, voor zover, uw hart hebt kunnen luchten. Ik wens u, eveneens, een gelukkig en gezond 2017…

  Geliked door 3 people

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Keurig verhaal.
  Het geeft weer wat er in de samenleving gebeurt. Het staat namelijk niet op zichzelf.
  Dat schrijft D.G. Neree zelf ook. Het is symptomatisch. Ik heb het persoonlijk ook enkele keren meegemaakt. Het is aanvankelijk een dreun maar het is overkomenlijk.
  Het is een bevrijdend gevoel om de eer aan jezelf te houden.
  Er is meer onder de zon dan Fenixx of wat dan ook.
  Bedankt voor de goede wens en voor jou ook een heel goed 2017 gewenst.
  malsion

  Geliked door 3 people

 4. Edjan zegt:

  Beste D.G. Neree. Het gewraakte artikel over “Syrian girl” kan ik bij Fenixx helaas niet vinden. Kan aan mij liggen. Heb je misschien een link? Want ik heb nu geen flauw idee waar het eigenlijk om gaat. Jammer, allemaal. Ik ben ook al een tijd veel minder actief bij Fenixx. Ligt ook aan mij. Voorspoedig 2017.

  Like

  • Edjan zegt:

   https://fenixx.org/2016/12/19/video-waarom-de-koerden-in-syrie-geen-eigen-staat-kunnen-claimen-een-syrische-geschiedenisles/
   Dit is ‘m. Ik vond het heel interessant. Ik weet er te weinig van om een mening te hebben.
   Ik weet alleen over Mesopotamië als vervolg van de jonge steentijd waarover ik jaren geleden veel in Wikipedia schreef. Toen waren er ook (Koerdische) fanaten die beweerden dat de Koerden een oervolk was en de tempel in Gobleki Tepe gebouwd hadden. Ik vond het flauwekul. En ik weet nog van de Phoeniciërs. Mij lijkt dat elk verband tussen de volkeren van zeg 10.000 – 2000 v. Chr. vrijwel niet bestaat.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Edjan.
    Tijden niets meer gehoord.
    Een voorspoedig nieuw jaar, en veel inspiratie bij de productie van het geestrijke gouden nat…
    Laat nog wat van je lezen op mijn E-mailadres!

    Geliked door 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Paulzwueste. Leuk wat van je te horen maar ik heb je e-mailadres niet meer! Ik kreeg verschillende keren geen antwoord meer, heb nog een tijd gewacht, me afvragend wat ik toch maar verkeerd gedaan had, en onlangs de boel opgeruimd. Heb jij mijn e-mailadres nog? Ik zou het leuk vinden wat van je te horen. Anders zou ik dhr Bron willen vragen het nog eens aan je te geven als je hem daarom vraagt. Beste wensen!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Oké beste Edjan…!
    Je hoort van mij.

    Geliked door 1 persoon

   • Guardiacivil zegt:

    De hele geschiedenis van huidig Irak, Iran, Sirië en Turkije is zo complex verweven en boeiend gezien vanaf 3000 voor de jaartelling alsmede de periode na de jaartelling tot begin van de 1e Kruistocht rond 1000 na Chr.
    De overheersing van en door diverse volkeren, het opgaan of samensmelten van verschillende volkeren of het verdwijnen door volledig uitgemoord geeft een lang tijdsbeeld van altijd strijdende partijen.
    Uitgaande dat “de Koerden geen eigen land bezaten/bezitten, zijn voortgekomen uit verschillende versmeltingen, kan je zelfs niet spreken van ras-zuiver of ras-echt. Ik zelf denk dat de genen voortkomen uit Hyksos/Hetieten, en dit een constant opgejaagde grote groep van een bevolking was resterend uit historisch vastgelegde veldslagen van rond 1000/700 v Chr. Met de eeuwen hebben ze zich verscholen in de ruige bergen van Noord Oost Turkije waar ze beter bestand waren tegen aanvallen. Ook eigenlijk altijd een bevolking die in minderheid was ten aanzien van overheersende volkeren zoals de samensmelting van de Meden en Perzen, en naderhand de Perzen alleen met het groot Perzische Rijk eerst door Philip en naderhand door Alexander de Grote.
    Maar dit is mijn visie

    Geliked door 1 persoon

 5. Theresa Geissler zegt:

  Verveeld? wat mij betreft integendeel!
  Ik heb deze afsluiting inéén ruk uitgelezen en met volledige instemming!
  Het conformeert volkomen aan mijn eigen gedachten hierover èn ervaringen hiermee en naar mijn bescheiden mening zou het voor eenieder de moeite waard zijn, dit niet alleen zorgvuldig te lezen, maar het tevens in zich óp te nemen!
  Essentieel hierbij is dan tevens, dat ‘bepaalde gevoelens opzij zetten ten behoeve van de goede zaak’ voor iederéén geldt, niet eenzijdig voor de éne partij ten behoeve van de andere. Maar dat is, naar ik begrepen meen te hebben, dan ook precies, wat je wenst uit te drukken.
  Velen vertonen de neiging, de zaken te simplistisch te benaderen -wat ze níet zijn!
  Proficiat, D.G., en dank je, dat je dit met ons hebt willen delen! -Dank ook aan onze webmaster Bert, die je daartoe in de gelegenheid heeft gesteld!
  Met mensen van jullie kaliber is er nog hoop. -Ook voor Nederland!

  Like

 6. sophie zegt:

  Beste Neree,
  “Een huis wat in zichzelf verdeeld is kan geen standhouden.” Het is die vervloekte “ik” gerichtheid die alles kapot maakt. We worden opgeroepen om waakzaam te zijn in deze verwarrende tijden van o.a. desinformatie en dat geldt voor alles incl. de alternatieve sites. Ik wens u wijsheid en kracht toe.

  Like

 7. Ben Kok zegt:

  HI DGNeree,

  Ik ken de mensen en de situatie niet of onvoldoende, dat voorop gesteld. Maar ik herken wel enkele kwalijke mechanismes , die overal blijken te werken, tragisch genoeg voor de slachtoffers en de zgn. “winnaars”.
  Je conclusie ken ik ook: Vertrouwen, rechtvaardigheid betrachten en geen rattenstreken uithalen.
  Van harte eens, in Micha 6:8 staat bijv.:
  “Hij heeft u bekend gemaakt, o mens, wat goed is en wat JHWH van u vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God, JHWH.”
  Ik herinner me een aantal schrijvers uit ons anti-islamcircuit van de begrafenis van Jaap Mollema, zie http://tora-yeshua.nl/2013/08/afscheidsdienst-van-jaap-mollema-prof-g-d-j-van-frikschoten-amsterdam-post-in-kleine-kring/
  Zover ik me herinner, was jij er ook , anderen als Hans Jansen staan me levendig voor de geest en rondom het overlijden van onze “prof. GBJ Frikschoten” was een moment van eenheid, hoe verschillend we ook waren van achtergrond, ideologie, geloof en ongeloof.
  Van harte hoop ik, dat die eenheid weer hervonden wordt, in ons aller belang, gezien de barre tijden van islamisering en NWO.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 3 people

  • D. G. Neree zegt:

   Dag Ben, lang niet gezien. Misschien maakt dat mee een beetje tot profeet? Ik hoop het niet, want voor de meesten liep het niet zo goed af

   Like

   • D. G. Neree-hou je taai….en wij gaan door met vechten voor een vrije en beter samenleving….Ik was ook een van de eerste,bij Amsterdam Post,wie zich voorgaf om jullie te helpen voor een betere wereld…Ik mis veel Frikschoten,hij was een hele goeie mens….en ik wens jou een gelukkige nieuwe jaar!…

    Geliked door 1 persoon

 8. Fred zegt:

  Beste D.G.
  Mooi helder weergegeven stuk.
  Netjes ook en geen onvertogen woord als reden om dit stukje en de schrijver buiten te sluiten.
  Ik wilde eerst nog dit als link op Fenixx zetten maar heb daar vanaf gezien omdat het waarschijnlijk de zaak nog meer op de spits zou drijven en daar is niemand mee gebaat.
  Ik hoop uw stukjes in de toekomst hier of anders elders te lezen waar u wel welkom bent.
  Verder wens ik u en de uwen het allerbeste voor 2017.
  Groet.

  Geliked door 1 persoon

 9. GT zegt:

  Wie is die Syrian girl, want zo als ik het bekijk zit daar zo,n beetje de wrijving c.q de angel waar het om is begonnen deze discussie, wat was dat voor Artikel dan?

  Like

 10. Marc zegt:

  Mijns inziens verwacht je van medemensen terecht het hooghouden van ethiek, moraal, vertrouwen, rechtvaardigheid en het afzien van rattenstreken. Maar telkens weer blijkt de menselijke natuur een verraderlijke, waarbij al die principes zonder ook maar een greintje rechtvaardiging of mededogen overboord worden gezet.

  Zie terug op goed verricht werk, DG.

  Het is een wellicht een beetje off topic, maar het doet mij heel sterk denken aan het handelen van wetgevers, bestuurders en rechters. Ze stoppen alles in wetten wat ze maar willen, hoe onjuist of onrechtvaardig ook. Of ze interpreteren een wet doodleuk op zo’n manier, dat hen het beste uitkomt. Vervolgens noemen ze het een ‘rechtstaat’ waar iedereen als vanzelfsprekend voor moet buigen, en passant het christendom vervangend als ijkpunt van moraal. Net zoals de heer AH indertijd het meest onmogelijke in wetten stopte of bestaande wetten zo interpreteerde.

  Nu ik toch zo bezig ben: als het christendom startpunt van persoonlijke vrijheid was, betekent de rechtstaat, en het rationele handelen dat daarmee gepaard gaat, niet juist het einde van persoonlijke vrijheid?

  EJ, tof van je dat je DG ruimte geeft!

  Geliked door 1 persoon

 11. Theo zegt:

  De strijd kan alleen volhardend en tot het uiterste worden gevoerd. Van al hen die oproepen tot matiging kan worden geconcludeerd dat zij niet datgene hebben dat vereist is voor de uitvoer van datgene wat onafwendbaar is.

  8122

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   Mooie uitspraak. Doet me denken aan die van Augustinus: ‘Afgezien van hun jurisdictie, wat zijn regeringen anders dan grote roversbenden?’

   Waarbij je voor ‘regeringen’ natuurlijk ook redactieburelen kunt bedenken.

   Geliked door 1 persoon

 12. FerdinandK zegt:

  Dank D G Neree voor deze uitleg. Het geheel komt mij zeer bekend voor.
  Niet treuren, velen maken hetzelfde mee. En waarlijk meestal juist de besten.
  Een voorspoedig en gezond 2017.

  Geliked door 2 people

 13. Guardiacivil zegt:

  Al eens eerder heb ik het hier gezegd, maar ook bij Fubar en Fenixx, in deze roerige tijden waarbij Patriotten, Realisten en Kruisvaarders opstaan om tegengas te geven en te strijden tegen het krankzinnige systeem die ons alle grenzen oplegt en andere grenzen wagenwijd openzet, kan het zo maar gebeuren dat je beste vrienden en buren ineens in staat zijn je aan te geven, de nsb,ers zitten in en tussen je zo vertrouwde vrienden.
  Dat u hier uw verhaal kunt doen, de andere partij niet wilt reageren ook hier niet heeft misschien toch met ego te maken en zich gekrenkt voelen.
  Dat E.J. Bron u hier als onpartijdige toch de kans geeft en de andere partij ook hier de gelegenheid geeft te reageren, verdient ook alle lof.
  Maar ook kan het zomaar zijn door mijn comment hier dat ik in de ban wordt gedaan op de andere sites. Het is mijn neutrale visie op iets waar ik part nog deel aan heb en waarin ik geen partij kiest.

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Als u door uw comments hier op andere sites een ban krijgt? Waarom? Wie suggereert dat? Wauw. Als die sites u daar om uw mening hier verbannen, dan zijn die sites geen knip voor de neus waard. Welke sites bedoelt u? Wordt het internet gescand door sites om te zien of er ergens iets negatiefs over ze wordt gezegd, zodat die kunnen worden verbannen? U ziet spoken.

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    Haha, u bent in de war met Peter Breedveld. Dat is hier de deur uit links. doorlopen en links afslaan en dan rechts, dan komt u in een donkere steeg. stug rechtdoor lopen niet rechts of links… sorry niet rech…. gewoon recht vooruit kijken. Aan het eind is een gebouw met een kelder ingericht als audiëntiezaal waar de Heer B. frontaal naakt op zijn troon zit. Daar, door een traliehek van hem gescheiden mag u hem loftuitingen toewerpen als hij jongleert met dildo’s en zweepjes. Wel een waarschuwing: eenmaal binnen mag u nooit meer weg, tenzij keldertsaar Peter dat zegt. Gelukkig voor u is dat bevel makkelijk uit te lokken, zodat u met de juiste opmerking sneller op straat staat dan binnenkwam.

    Geliked door 1 persoon

   • Guardiacivil zegt:

    DG Neree, niemand suggereert dat, is gewoon mijn eigen idee, als je iets zegt of een mening geeft elders dat mensen in hun wiek geschoten zijn, het zou toch kunnen? Ik ben nergens verbaast over tegenwoordig.
    Respect of de ander willen begrijpen is soms ver te zoeken, dit bedoel ik dan in het algemeen.
    Zie bijvoorbeeld nu de discussie met “Verlegen”, ik respecteer de persoon, ik lees zijn/haar comments, maar ik heb ook mijn commentaar op zijn/haar visie waar ik het niet mee eens ben, en stuur haar links zodat er misschien meer inzicht ontstaat.

    Like

 14. R.Kroonenberg zegt:

  een welverdiende groet langs deze weg terug DG…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 16. wauso zegt:

  Tja, ik moest als schrijver (?) bij Fenixx al na 2 dagen vertrekken. Maar Eerlijk IS Eerlijk (PvdA) men gaf mij wel nog een keuze als Provinciaal, een dus minderwaardig persoon, en mocht ik mijn Wauso verhaaltjes onder aan de voorpagina verder blijven aanhouden. Bij toeval viel ik die dag op mijn Voorhoofd en niet op mijn Achterhoofd en ben ik dus maar gestopt !
  En jij @Neree hebt hierover toen ook je mond niet open gedaan. En treft het jezelf !
  Ook Tijl heeft men al een keer weggejaagd om een artikel: Hoe verder in de Toekomst met Fenixx (of DVC). Hij heeft toen op hangende pootjes ingebonden, omdat schrijven zijn hobby was. Als je iemand dit in de nadagen van zijn leven wil afnemen, dan ben je dus obsessief en Ego-centrisch bezig. Niet mijn keuze, typisch randstedelijk. Ook toen hield jij je mond !
  Je verhaal over Syrian Girl werd volledig afgekraakt met een giga obsessie van een ‘verwarde man’. Een slecht artikel met een zeer overtrokken reactie. Maar om voor zoiets een vriendschap te verbreken kan zelfs ik als Wauso, die toch vaker ‘psychologische’ gedeeltes in zijn artikelen had staan, niet uitleggen.
  Zoals bekend sluit Wauso altijd af met een Wijsheid of een grap: Ik groet jullie allemaal vanuit het warme Pattaya te Thailand !

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   Wauso, ik heb me sinds de overgang van DVC naar Fenixx niet meer met de redactie en de gang van zaken op Fenixx bemoeid zoals ik eerder schreef. Ik kan me dat van jou wel herinneren, maar niet precies. Voor zover ik me kan herinneren is er in de behandeling van je status op F. iets fout gegaan. Door het verplaatsen van je rubriek verdween je oude rubriek opeens of iets dergelijks, wat niet meer hersteld kon worden. Ik heb me er toen zijdelings mee bemoeid door voor te stellen om jouw brieven gewoon als hoofdartikel te plaatsen (of andersom als aparte rubriek) en inderdaad aangestipt dat er buiten jouw wil over je beslist werd, maar zoals gezegd kan ik het me niet meer precies herinneren en ik kan ook niet op Fenixx komen om het in de redactiekroeg terug te lezen. Wel weet ik, dat ik van mening was, dat er nogal lichtvaardig met je omgegaan werd. Ik wil mezelf niet vrijpleiten, want ik had wel degelijk harder moeten protesteren tegen de gang van zaken, maar de hoofdredactie bestond toen uit drie mensen en de meerderheid geldt. Ik stel voor om dit achter je te laten, zoals ik dit voorval achter me laat en er lering uit te trekken.

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    Tijl is naar mijn weten nooit weggejaagd van Fenixx zoals jij stelt. Ik denk dat je je hier vergist en iemand anders op het oog hebt, maar ik weet niet wie je dan bedoelt.

    Like

   • D. G. Neree zegt:

    Wat ik wel wil aanstippen is, dat de beslissing van de redactie niets met jou persoonlijk of de inhoud van je brieven te maken had. Het was een knullige fout in het wordpress-systeem dat de zaken overhoop gooide, waarbij jij feitelijk het slachtoffer werd. Het was geen kwade intentie van Fenixx, integendeel, de bedoeling was juist om je teksten voor het voetlicht te brengen. Daarbij is er te lichtvaardig met je omgegaan en dat is inderdaad een verkeerde handelwijze geweest.

    Like

 17. teun klein zegt:

  in de eerste plaats bent u op deze site aan het juiste adres !de webmaster heeft de mensen de mogelijkheid geboden op woord en weerwoord !!aangezien u noordkorea aan haalde, dat ben ik niet met u eens !!! hier in de eu is het veel erger,hier zou zo iets niet meer werken !! b.v wilders stelde terecht voor om bepaalde wetswijzegingen door te voeren!!! !ik wist 100% zeker dat deze motie van wilders het niet zou halen !nu hebben door deze wetten de hele linkse kerk ,plus de d666 rechters de macht volledig in de handen!!! als wilders de waarheid verkondigt wordt hij door de d666rechters veroordeeld!!!ofschoon deze rechters dat donders goed WETEN!!! maar de waarheid moet in de ogen van deze farize””ers hoe dan ook gestopt worden!!! deze wetten geven deze smeerlappen de macht om hun eigen vriendjes voor ergere dingen vrij te plijten!!! deze dingen zijn allegemeen bekent !!! terecht dat wilders dit (deze 3 d666 smeerlappen) een nep rechtbank noemt !!!en wij zijn er nog lang niet !!!de enige mogelijkheid die wij heben is, om op 17 tien maart al deze landverraders naar huis te sturen !! en te waarschuwen dat het zwaard van de islam ons er niet onder zal krijgen !! tegenover u zou ik willen zeggen , als u de waarheid verteld ziet u van zelf wel wie u vrienden zijn !!! HIERTEGEN KOMT LINKS IN OPSTAND!!!wij heben 1 doel de bestrijding van de islam!! vr gr.

  Geliked door 2 people

 18. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  @d.g.
  .
  buiten het feit dat het je zal opluchten om het aangedane onrecht van je af te kunnen schrijven op het openbare www vraag ik mij nog steeds ten zeerste af, hoe zullen deze 2 open brieven een oplossing genereren tussen tussen jou en rommel/fenixx ? hoe zie je dat nou voor je ?

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Tjonge, het gaat niet zozeer om “opluchting over aangedaan onrecht”. Mijn brief was een poging om een reactie uit te lokken van Fenixx, waar ik effectief tot zwijgen was gebracht en gehouden en waar ik een belang in had. Ik heb daarin een opening gegeven om de zaak op te lossen. Er is echter geen reactie gekomen, dus kon ik niet veel anders doen dan de zaak afronden, het stof van mijn kleren kloppen en verder gaan met waar ik mee bezig ben. Het leven gaat door, vriend. Wat wil je dat ik doe? Fenixx bestormen met een leger opgezweepte reageerders? Een twittercampagne beginnen en iedereen blocken die ook maar in de verste verte iets positiefs over Fenixx zegt? Ik heb het gevoel dat je daarnaar zit te hengelen. Het is natuurlijk wel smakelijk leesvoer. Zeg maar wat jou de beste oplossing lijkt, maar voor mij is het klaar. Wat wil je dat ik zeg?
   Een vraagje: bij de vraag “Hoe zie je dat nou voor je” krijg ik het beeld voor me van een lopbaanbegeleider of een reclasseringsambtenaar. Ben je 1 vd 2 of speel je die rol een beetje?

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    “Een vraagje: bij de vraag “Hoe zie je dat nou voor je”
    .
    btw, ik merk iets wat irritatie in jouw reactie maar zal toch proberen netjes terug te antwoorden zonder op de man te spelen.
    .
    naar mijn bescheiden mening ga je geen probleem oplossen door jouw probleem (voor eeuwig) op het openbare www te zetten.
    waarom zou rommel nu WEL op jou reageren terwijl alle voorgaande pogingen al genegeerd werden ?
    m.i. bereik je het tegenovergestelde en ontstaat er enkel meer stress/wrok/whatever.
    .
    .
    ennuh, “loopbaanbegeleider of een reclasseringsambtenaar”, werkelijk ? zie je dat nou echt voor je dat mensen met zulke beroepen op ejbron zouden vertoeven ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hij speelt op de eerste plaats voornamelijk de rol van muggenzifter. Geloof me: Ik heb er mijn ervaringen mee.

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    ah gut, theresa wil zich ook nog even doen gelden 🙂
    je zou natuurlijk ipv op de man te spelen ook inhoudelijk kunnen reageren op mijn redenaties jegens d.g.neree, probeer mijn redenatie nou gewoon eens te ontkrachten ?
    .
    maar tja, inhoudelijk reageren is niet zo jouw ding he…..hik….

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @tjonge: Inhoudelijk? Met jou ben ik er in ieder geval mee opgehouden, ja. Want jij maakt er een spelletje van en dan blijven we bezig.
    Heb ik gewoon geen zin meer in, joh: Ik steek mijn energie liever in iets interessanters.

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    theresa, waarom reageer je dan TOCH weer op mij, zonde van jouw energie!
    ben schijnbaar dan toch interessant 🙂

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    o ja, nabrander,
    .
    ben iig bij dat je toegeeft dat je niet inhoudelijk reageert, dat is dan duidelijk.
    .
    ennuh, leg mij eens uit wat voor spel ik speel ? ik heb geen idee ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou eh- jochie, ik bedoel: tjonge….Dat, waar je op dít moment -dat wil dus zeggen: om 00.34 vannacht- ook al mee bezig was: Zúigen.
    En trouwens, ik heb van delamontagne in verband met een andere kwestie de link toegespeeld gekregen van een topic, waarvan uit de comments te lezen valt, dat je daar anderhalf jaar geleden óók al mee bezig was.
    Lees maar eens na: Het wordt je daar op een gegeven moment letterlijk gesommeerd: Hou op met zúigen.
    https://ejbron.wordpress.com/2015/06/18/lol-video-sadistische-trucker-laat-vluchtelingen-geloven-dat-ze-in-engeland-zijn/

    Maar tja, je bent hardleers blijkt wel.

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    “Lees maar eens na: Het wordt je daar op een gegeven moment letterlijk gesommeerd: Hou op met zúigen.”
    .
    tis wat hoor mevr theresa, dat je 18 maanden terug moet gaan om een “punt” te maken.
    .
    “kudos” !

    Like

   • BertG. zegt:

    Hey Tjonge, maar je doet zelf toch precies hetzelfde, door steeds iets bij iemand in een herinnering proberen terug te krijgen met wat er allemaal met jou allemaal gebeurt moet zijn qua ban en verwijder berichtjes.
    Gebeurtenissen van werkelijk jaren geleden die iemand nog nauwelijks zou kunnen weten.
    Maar jou blijkbaar nog steeds bezig houd.

    Kudos.

    Like

 19. hslot4 zegt:

  Syrian girl uit de stal van Alex Jones als je daar nog in trapt ben je wel een beetje langzaam van begrip in mijn ogen maargoed nog een voorspoedig 2017 all

  Like

 20. Jackie2015 zegt:

  Geachte heer Neree
  Ook ik wil u een voorspoedig en gezond 2017 wensen met momenten van puur geluk.
  Om het islam gevaar te overwinnen moet er eendracht tussen degenen zijn die dit kwaad willen bestrijden ondanks persoonlijke voorkeuren. Er is al genoeg tegenstand van links en rechters die vijandig staan tegen alles en iedereen die hun visie niet deelt dat islam zoals een kwaadaardig kanker zich steeds sneller en onherroepelijk gaat verspreiden.

  Geliked door 1 persoon

 21. Aegolius cs zegt:

  En na zo’n uitstekend geformuleerde beschrijving, wordt de boodschapper geofferd.

  Like

 22. Marcel zegt:

  Zoals je zelf al opmerkt is het het beste om je er overheen te zetten D.G.
  Afgesloten periode. Niet meer druk om maken.

  Nog de beste wensen voor 2017.
  Aan iedereen trouwens, lezers, reageerders, en maker van dit blog.

  Like

 23. Vederso zegt:

  Kan iemand mij uitleggen waar het in de kwestie Neree vs Fenixx nou helemaal over gaat (behalve de opgefokte ego’s). Ik snap er geen hout van.

  Like

 24. D. G. Neree zegt:

  Vederso, als het je niet interesseert lees je het toch niet?

  Like

 25. D. G. Neree zegt:

  @Tjonge
  “btw, ik merk iets wat irritatie in jouw reactie maar zal toch proberen netjes terug te antwoorden zonder op de man te spelen.”

  Mijn irritatie heb je goed opgemerkt en die is versterkt doordat je zelf op de man speelt, in dit geval een vrouw, Theresa, die je nogal neerbuigend om niet te zeggen vernederend bejegent. Heb je met haar in de klas gezeten of zo?
  Maar mijn irritatie (geuit in ironie zoals je gemerkt zult hebben) komt, doordat het wat ik hier plaats en schrijf jou geen bliksem aangaat en ik jou geen verklaring schuldig ben over wat dan ook. Dus je schijnt trouwens een flink dossier over me aangelegd te hebben?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @D.G. Neree: Nee, hij en ik hebben niet bij elkaar in de klas gezeten. Maar hij zit nu met me op deze síte en waarschijnlijk vindt-ie dat ik een te grote bèk heb, te weinig slik, oftewel te weinig “de lieve vrede” bewaar. Want dat verwacht hij onwillekeurig -van een vróuw althans.
   Maar wat mij betreft kan hij lang (ver)wachten!

   Like

 26. D. G. Neree zegt:

  Nog even kort over Syrian Girl. Het bezwaar tegen haar is, dat ze ten eerste de Koerden alleen als nomaden zonder land ziet en het zwaardere: haar kritiek op Israel, dat ze beschuldigt actief de opstand tegen Assad te hebben gesteund. Ik weet niet wat daarvan waar is, maar ik denk dat speelt, dat kritiek op Israel in “onze kringen” not done is vanwege de oorlog die in feite aan de gang is n waarin Israel onze bondgenoot en tevens voorhoede is.
  Verder heeft Syrian Girl makkelijk praten. Ze is goed opgeleid, spreekt perfect engels en woont in Australië. Het is dan erg makkelijk om politieke verhalen te verkondigen en je patriot te noemen. Verder gaat ze niet zomaar voor een camera zitten. de filmpjes zijn gemonteerd en ze leest duidelijk een tekst voor. Haar eigen?
  Anyway, het leek me nuttig om ze voor de scherprechters op Fenixx te gooien, maar dat liep anders af. Soit. Uit wraak ga ik vanavond weer naar een video van haar kijken. Voor het slapen gaan. Het geluid gaat echter uit en vervangen door een vrouwenstem op BBC. Die hebben s nachts wel zwoel klinkende presentatrices.

  Geliked door 1 persoon

  • Edjan zegt:

   D. G. Neree, die indruk had ik ook: dat kritiek op Israël verboden is. Sommige mensen geven de joden overal de schuld van, en van andere mensen mag je er geen kwaad woord over spreken. Ook niet als dat kwade woord terecht is.
   Wat me verder opviel, is dat sommige mensen denken dat de Koerden afstammen van de Mesopotamiërs uit de verre oudheid*. Dat is niet waarschijnlijk. Er is veel gemigreerd in die streek** en zelfs als het zo zou zijn, is er geen culturele band meer.
   Wat me tot slot opviel, is, hoe weinig ik er van af weet. En het beetje dát ik weet, stoelt voornamelijk op al die propaganda die over ons uitgestort wordt.

   * Zij zouden het schrift hebben uitgevonden en het wiel, ook de strijdwagen. Zij dreven internationale handel en voerden oorlogen. Alles ca 5000 v. C.
   ** Zo is de geschiedenis van Turkije een vette kluif want om de zoveel tijd liep er weer een ander volk rond.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja, Edjan.
    Dat daar momenteel Türken rondlopen vind ik totaal geen probleem.
    Want dat zijn de allerbeste Turken. Die Turken die in hun eigen land gebleven zijn..
    Maar waarom moeten ze dan zo nodig weg uit eigen land om te emigreren naar ’n ander land, omdat ze het daar kennelijk aanmerkelijk beter vinden dan in hun geboorteland om vervolgens in het nieuwe land elke dag met vaandels en vlaggen lopen te zwaaien en met autotoeters claxonneren en met vuurwerkbommen gooien, dat het een lieve lust is.
    Om maar duidelijk te maken aan die domme Hollanders dat het in Türkije voor de Türken véél beter is dan hier…!

    Het schrift uitgevonden en het wiel…?
    Iedereen die geboren wordt ziet iedereen schrijven en ziet overal wielen onder draaien.
    En dan durven zij te vertellen dat ze dat hebben uitgevonden. Typisch Türks!
    Je moet maar durven, want het was er allemaal al toen zij geboren werden.

    Snap jij het?
    (Retorische vraag.)

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Jouw bericht hierover is nu weer een onderdeel van Erdogan en Het Geheime Project. (opnieuw een Ottomaans Rijk stichten middels Islamisering)
    Hij brulde niet voor niets twee maanden terug: islam =islam !!!

    Like

  • Nemesis zegt:

   Gelukkig, je hebt je humor niet verloren. Een heel fijn 2017.

   Misschien kun je hier wel eens het een en ander schrijven, zou ik best wel leuk vinden.

   Like

 27. D. G. Neree zegt:

  Tjonge, je walgelijke hiktik onder de gordel is opgemerkt.

  Like

 28. D. G. Neree zegt:

  GuardiaCivil, Ik ken u van uw uitstekende commentaren en ik denk dat u op Fenixx daarvoor gewaardeerd wordt, wat u ook op andere sites zegt over het een of ander

  Geliked door 1 persoon

 29. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “Maar mijn irritatie (geuit in ironie zoals je gemerkt zult hebben) komt, doordat het wat ik hier plaats en schrijf jou geen bliksem aangaat.”
  .
  had dan boven het topic gezet; “open brief maar verboden te lezen en mening te geven voor tjonge”,
  dan had het voor mij duidelijk geweest ! (einde sarcsame).
  .
  gekkigheid natuurlijk mijn voorgaande opmerking, is eigenlijk alleen maar om aan te geven wat voor absurd argument je gebruikt.
  .
  je ploft iets op het openbare www en gaat daarna iemand vertellen dat het hem niets aangaat.
  moet niet gekker worden…

  ________________________________________________________
  .
  “ik jou geen verklaring schuldig ben over wat dan ook”
  .
  natuurlijk ben je mij geen verklaring verschuldigd maar als je iets op een openbaar forum schrijft zal je ook de onwelgevallige reacties moet accepteren, dat is nou eenmaal het risico van iets “plempen” op het www,
  natuurlijk hoef je er niet op terug te reageren, die keus ligt geheel bij jouw zelf.

  Like

  • A.J. de Koning zegt:

   tjonge, zou die arabische teksten kunnen vermijden, we zitten op een Nederlandse site, we moeten al veel teveel arabisch verdragen, ga dan op een arabische site zitten.

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    als u nou die arabische tekst zou vertalen dan zou u misschien anders reageren ?

    Geliked door 1 persoon

   • A.J. de Koning zegt:

    Waar slaat dat nou op, ik kan een arabische tekst toch niet vertalen, trouwens welke normale Nederlanders is daartoe in staat.

    Like

   • Edjan zegt:

    محمد هو المتحول جنسيا : Mohammed is een travestiet

    Geliked door 1 persoon

   • vertaling: mohammed is een travestiet

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    mr de koning, u weet toch wel hoe te googlen ?
    kopieer dan de tekst en plak die tekst in een vertaalprogramma, die u net gevonden heeft op google, en ziedaar de vertaling.
    maar edjan heeft de moeite al voor genomen.
    .
    btw, die arabische tekst is enkel om de verdwaalde moslim die hier op ejbron op zijn lange tenen te trappen, en dan ook nog in zijn eigen taal.
    hoop dat deze uitleg u kan bekoren ?

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    komt vergeten, moet dus zijn; de verdwaalde moslim die hier op ejbron KOMT

    Like

  • Guardiacivil zegt:

   In feite wordt nu een discussie voortgezet voortkomende uit gekrenkte en gekreukte ego,s, ongenoegens en fustraties uit het verleden?
   Wij allen hebben nog maar een dag en een paar uur geleden elkaar hier een heel fijn en gelukkig Nieuw Jaar gewenst!!!
   Alstublieft lieve mensen, het gaat toch nergens om dan de tijdbom waar wij allemaal momenteel op zitten?

   Geliked door 1 persoon

  • A.J. de Koning zegt:

   Nou wat je schrijft over googlen en die tekst even opplakken dat is me echt teveel moeite, bovendien ben ik in staat een mail te verzenden en mails te ontvangen en op allerlei sites te kijken maar googlen en meer van dat soort dingen gaan me echt te ver maar misschien zijn uw berichten alleen voor gevordenden.

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    beste mr de koning,
    .
    als u na google surft, in mijn geval naar https://encrypted.google.com/ want dan is alles versleuteld wat ik in typ en weet google niets van mij,
    dan kunt u een zoekopdracht in typen.
    .

    in uw geval, u snapt de arabische tekens niet.
    .
    1; dan kan u diezelfde tekens “selecteren”, dat doet u door met de muis of touchpad te links klikken en de arabische tekst te selecteren (blauw maken).
    .
    2; vervolgens als u een een tekst geselecteerd heeft (nog steeds blauw) kunt u met RECHTS klikken op het tabje “kopieren” klikken.
    .
    3; daarna gaat u naar google of in mijn geval encrypted.google, want google hoeft niet alles van mij te weten en typt “vertalen arabisch” in.
    .
    4; klik op 1 van de miljoenen hits en plak (rechtsklik en plak) in het vakje van desbetreffend programma om te vertalen.
    .
    5; en ziedaar, de vertaling !!!!
    .
    met een klein beetje goede wil kan een klein kind de was doen…
    .
    .
    voor u en vele anderen die niet zo goed weten met het “internet” om te gaan, typ uw vraag in bij google, duckduckgo etc, er zal een hele wereld voor u open gaan.

    Like

 30. Harry zegt:

  Het belooft een spannend nieuw jaar te worden , het begint al goed .
  Oorlog in eigen gelederen .
  Jammer hoor !

  Kunnen jullie nou niet eens ’n voorbeeld aan mij nemen en gewoon aardig tegen iedereen zijn ?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Behalve tegen Grristenen……..?

   Like

   • Harry zegt:

    Ja , ik ben wel een zacht gekookt ei , Delamontagne , maar ik laat niet helemaal álles over me heen komen .
    Heel af en toe mopper ik wel eens een beetje .
    Zeker tegen lui die , ik heb het wel eens eerder gebruikt , net als een eend zijn .
    Al donder je er een héle emmer water over , dan zijn ze nóg niet nat .
    Wát je ook tegen ze zegt , het dringt maar niet door hun schedel heen !
    Als antwoord krijg je weer een lading bijbelteksten op je dak .
    Dan ben je toch op een vreemde manier gehandicapt ?
    Of heb je een azobé bord voor het hoofd ?

    Iemand die wat minder fijnbesnaard is dan ik zou wellicht de term stapelgek gebruiken .

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik kan wel begrip opbrengen voor je kritiek op die “fijnen”, zo noemde mijn vader hen tenminste 50 -60 jaar terug.
    Dus ik herken wel veel van de kritiek die je erop hebt.
    Maar ja, wat wil je als je midden in de “bible-belt” woont.
    Ik had in Ridderkerk 30 jaar terug een buurman die zijn huis ging verkopen.
    ‘Op zondag ging er dan zo,n jutte-aardappelen-zak over over het verkoop-bord heen.
    Eerst begrepen we het niet, maar…………….op den Zondag, dags des Heren wordt niet verkocht.
    Je moet om een en ander blijven lachen anders wordt ,t leven zo moeilijk.

    Geliked door 1 persoon

   • Guardiacivil zegt:

    In Katwijk aan Zee het zelfde verhaal, hypocriet, alles van de zwarte kousenkerk protestant of gereformeerd, tv was taboe, maar s`avonds gingen de gordijnen dicht, de kast open tv kijken en als moeder naar bed was de gehuurde sexfilm onder de bank vandaan gehaald.
    Op zondag geen was buiten, owee als je muziek had opstaan en zulke buren had.

    Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   als ik met jou de oorlog moet winnen harry, dan ga ik alvast liggen 😉

   geintjuhhhh

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tjesus, wat een “giller!”
   Gewoon aardig tegen iedereen zijn, waar haal je het vandaan!
   Enfin, ik zeg maar verder niets……

   Like

   • Harry zegt:

    Ik ben hardstikke aardig , werd er onlangs nog door een leverancier én een klant op gewezen dat ik eigenlijk véél te aardig ben , dat men misbruik van me maakt .
    Daar zullen ze jou wel nooit van beschuldigen , want dan moet je kunnen vergeven en vergeten .
    Als je dat niet kunt en bij iédere gelegenheid als een horzel in de repeterende aanval gaat , dan ben je niet te benijden .
    Daar heb je dan een dagtaak aan .
    Je leven moet dan toch wel een soort hél worden ?

    Ik zou daar geen eens tijd voor hebben . Kan overdag hooguit onder koffietijd even reageren .

    Chinezen zijn een oud en wijs volk en bekend Chinees spreekwoord zegt : vrouwen moeten lief zijn anders zijn ze volstrekt overtollig .
    Ik zeg dit zó maar hoor , zonder bijbedoelingen .

    Maarre , het is kennelijk al zó erg met je dat zelfs ironie al niet meer herkend wordt .

    En al die goede voornemens om niet meer te reageren en niks meer te zeggen , dar lukt ook maar niet hè ?
    Daarom noemen ze vrouwen : het zwakke geslacht .
    Word sterk !
    Láát me toch .

    Like

  • Wachteres zegt:

   Precies, Sint Harry …misschien kunnen we er een officiele feestdag van maken.

   Moet natuurlijk wel op een speciale manier gevierd worden. 😀

   Like

 31. Guardiacivil zegt:

  @Paulzewuste, ik bedoel niet Philip, maar Xerces l, zoon van Darius die het Perzische Rijk stichtte.

  Geliked door 1 persoon

 32. Pingback: Reactie van de redactie op het verdwijnen van D.G. Neree – Fenixx.org

 33. Pingback: Reactie van de redactie van “Fenixx”op het verdwijnen van D.G. Neree | E.J. Bron

 34. D. G. Neree zegt:

  Ik heb die reactie op reactie proberen te lezen, maar ben na een paar zinnen ben ik gestopt. Een hoop woorden en een hoop moeilijke formuleringen om niks te zeggen. Aangezien het blijkbaar niet aan mij gericht is, ga ik er niet op reageren. Ik kan bovendien niet reageren daar, want mijn reacties komen in de wacht en daarna in de prullenbak.

  Like

 35. D. G. Neree zegt:

  Dit is een soort openbare onschuldverklaring. Wat heeft iemand daaraan?

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   wat had de lezer op ejbron aan de open brief ?
   3.2.1…. kom maar op, ik verwacht wel weer een paar “op de man” antwoorden….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s