Top 10 “Fake News” 2016: Interpretatiesoevereiniteit wankelt

screenshot_21

(Door: Ronald Berthold – Vertaling: E.J. Bron)

Alles dat niet in de mainstream media voorkomt, zijn valse berichten. Zo kan het groteske gedoe rondom “Fake News” samengevat worden. Met de waarschuwing voor dit “Fake News” gaan journalisten, gevestigde partijen plus de FDP de verkiezingsstrijd in. Want alleen met hulp van “Fake News” zou Donald Trump het gelukt zijn om in het Witte Huis te komen, zouden de Britten tot de “Brexit” en de Italianen tot een “No” in het jongste referendum zijn verleid. En ook de AfD zou alleen door “post-feitelijke” verdraaiingen kansen op een goed verkiezingsresultaat in 2017 hebben. Plaats delict: het internet. Verspreiders: rechts-populisten. Ondersteuners: Poetin´s Rusland.

De CDU/CSU en minister van Justitie Heiko Maas (SPD) verlangen al straffen tegen de “daders”, de SPS eist een “sluiten van de rijen van de democraten” tegen “Fake News”. En FDP-chef Lindner beweert dat “daarmee ons land gedestabiliseerd en de AfD sterker gemaakt moet worden”. De grote coalitie plant nu een wet, volgens welke Facebook op Duits grondgebied een 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, bereikbare controle-instantie moet instellen, die “Fakes” en haat binnen 24 uur verwijdert.

“Bild” en andere kranten verbreiden scenario´s, waarin de delicten zoals massaverkrachtingen door “vluchtelingen” alleen maar in scene zouden zijn gezet. Rusland en Syrië zouden daarvoor seksmeutes jonge Arabieren op pad sturen om de door alle gevestigde partijen ondersteunde vluchtelingenpolitiek in diskrediet te brengen. Voor een “radicale herbezinning in de bevolking” zou Putin mogelijk “zelfs met dodelijk geweld” opereren. Deze samenzweringstheorie dient blijkbaar een einde te maken aan de “Lügenpresse”-discussie, maar wakkert deze alleen maar opnieuw aan. Want correct is, dat veel “Fake News” van de mainstream media alleen maar door het zogenaamde gevaarlijke internet werd onthuld. Het jaar 2017 zal ook het jaar van de strijd om de vrijheid van meningsuiting zijn.

De mainstream media waarschuwen weliswaar voor “Fake News”, maar zijzelf zijn de grootste “Fakers”, wat blijkt uit de Top 10 van “Fake News” 2016:

Beurscrash bij verkiezing van Trump

De Duitse media schetsen talrijke horrorscenario´s voor het geval dat Donald Trump Amerikaans president wordt. Eentje luidt: er zal een wereldwijde beurscrash plaatsvinden. De waarheid: de markten breken na de verkiezing het ene record na het andere. De Dax stijft in de vijf weken na de 8ste november met meer dan 800 punten en zodoende 400% meer dan in alle tien maanden samen sinds het begin van het jaar. De Dow Jones bereikt een absoluut record en stijgt nog steeds. Daarentegen daalt, niet voorspeld, de euro in waarde.

Rustige Oudejaarsnacht in Keulen

De Oudejaarsnacht in Keulen zou rustig zijn verlopen, melden de politie en de mainstream media. Terwijl mensen op internet al lang over massale overvallen, ook in andere steden, berichten, negeren krant, radio en tv het gebeuren. Motief: het aanzien van de vluchtelingenpolitiek en van de immigranten niet beschadigen. Als de verontwaardiging op de sociale netwerken over het stilzwijgen van de journalisten toeneemt, moeten de mainstream media hun koers wijzigen. Vier dagen later verschijnen de eerste berichten. Het ZDF blijft zwijgen.

Gauland en de buurman Boateng

Vlak voor de EK ontplofte er een bom. De vicevoorzitter van de AfD, Alexander Gauland, zou tegen de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” gezegd hebben dat “de mensen” de donker gekleurde voetballer Jerome Boateng niet als buurman zouden willen hebben. Er volgt een mediacampagne, de bondskanselier noemt Gauland “gemeen”. De waarheid: in een vertrouwelijk achtergrondgesprek komt de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” te spreken op Boateng. Voetbal-leek Gauland kent zijn naam niet eens. Hij betwist de uitspraak. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” moet later toegeven, anders dan eerst beweerd, het citaat niet te hebben opgenomen.

Vluchtelingen als geschoolde krachten

De vluchtelingen zouden hooggekwalificeerd zijn, beweren mainstream media ook in 2016. Ze zullen het tekort aan geschoolde krachten opheffen en hun bijdrages leveren aan de sociale kassen en pensioenkassen. De waarheid: twee derde deel zijn analfabeten, zelfs Syriërs met een schooldiploma kunnen nauwelijks lezen en schrijven of eenvoudige rekenopgaven oplossen. Slechts 54 van de 1,7 miljoen van hen vinden een baan bij Dax-ondernemingen. Zeer voorzichtige schattingen van de kosten gaan uit van € 450.000,- per vluchteling, in totaal betekent dit minstens € 765 miljard.

Petry voorstander van schietbevel tegen vluchtelingen

In januari, zes weken voor drie belangrijke deelstaatverkiezingen, eist AfD-cheffin Frauke Petry een “schietbevel” om Duitsland tegen vluchtelingen te verdedigen – melden alle media. De waarheid: in een interview met de “Mannheimer Morgen” vragen de verslaggevers acht keer, totdat Petry eindelijk een wet citeert, waarin staat dat de grenspolitie desnoods gebruik gemaakt mag worden van het vuurwapen. Alleen de interviewers spreken van een “schietbevel”. Zij zegt: “Geen enkele politieagent wil op een vluchteling schieten. Ik wil dat ook niet.”

Trump´s verkiezing gemanipuleerd

“Gemanipuleerde stemcomputers”, meldde n-tv. De “Spiegel Online” schrijft: “Manipulaties bij Amerikaanse verkiezingen”. En de “Welt” kopt: “Deskundigen twijfelen aan overwinning van Donald Trump”. Enige reden: “Activisten” (“Frankfurter Allgemeine Zeitung”) komen erachter dat Hillary Clinton in Michigan, Wisconsin en Pennsylvania bij het digitale stemmen zogenaamd 7% minder stemmen kreeg dan bij het stemmen met stemformulieren. Uit de hertelling in Wisconsin blijkt het tegendeel: Niet stemmen voor Clinton, maar stemmen voor Trump werden verdonkeremaand.

AfD-politicus wil boerka´s verbranden

In bijna iedere krant is in oktober een artikel met de kop “AfD-afgevaardigde wil boerka´s verbranden” te vinden. De waarheid: de Berlijnse parlementariër Andres Wild bericht op een AfD-bijeenkomst hoe Jezidische vrouwen na de bevrijding van de ISIS-heerschappij hun boerka´s verbrandden. Hij zegt dat wanneer men dit in Duitsland mogelijk zou maken, men wel zou moeten bedenken “dat deze geste in islamitische kringen hysterische reacties zou kunnen veroorzaken, waarvan de slachtoffers opnieuw gevluchte vrouwen zouden kunnen worden.”

Hofer voor de doodstraf

Vlak voor de presidentsverkiezingen in Oostenrijk in december beweerden Duitstalige media dat de kandidaat van de FPÖ, Norbert Hofer, open zou staan voor een referendum over de doodstraf. Dit “Fake News” hebben ze geconstrueerd uit dit originele citaat van Hofer: “Ik ben er van overtuigd dat de mensen er een goed gevoel voor hebben welke onderwerpen voor directe democratische stemmingen geschikt zijn en dat de herinvoering van de doodstraf niet verenigbaar is met onze waarden.”

Vluchtelingen bestormen grensrivier

Wanneer tegen het besliste verzet van de Duitse regering de Balkan-route wordt gesloten, heeft men dramatische beelden nodig, die laten zien hoe onmenselijk de actie is. Foto´s van wanhopige vluchtelingen, die bij Idomeni de rivier oversteken, gaan in maart de wereld rond. De waarheid: in het zogenaamd kolkende water staan deels minder vluchtelingen dan helpers en journalisten. De stroomversnellingen van Idomeni zijn een geënsceneerde public relations campagne van zelfbenoemde activisten met ondersteuning van de media.

Meute jaagt vluchtelingen door Bautzen

Een rechtse meute jaagt vreedzame vluchtelingen door Bautzen, beweerden in september de mainstream media. Terwijl de politie meldt: “De veroorzaker van de handtastelijkheden zouden volgens onze informatie asielzoekers geweest zijn”. Het helpt ook niets wanneer de burgemeester duidelijk maakt dat de provocaties van de immigranten uitgingen. De jonge mannen hangen blijkbaar al wekenlang in het stadscentrum rond en vallen autochtonen verbaal en lichamelijk aan. Wanneer die zich op zekere dag verdedigen, is het “Fake News” perfect.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Ronald Berthold

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Top 10 “Fake News” 2016: Interpretatiesoevereiniteit wankelt

 1. Dit zijn net De Sprookjes van Moeder de Gans.

  Like

 2. Troubadour zegt:

  Fake news :Luegenpresse

  Like

 3. henk der niederlander zegt:

  Ik heb op het net ergens gelezen dat Soros achter de opsporingsdienst zou zitten die het fakenieuws zou gaan controleren wat een en ander duidelijk zou maken. Zit nou op telefoon te schrijven maar morgen ga Ik het artikel opzoekenen hier plaatsen

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Het artikel waar Ik naar verwijs kan Ik niet meer vinden maar onderstaand artikel geeft evenveel duidelijkheid.

   George Soros, de Panama Papers en onderzoeksjournalistiek

   Toen in april in de media het verhaal bekend raakte van de Panama Papers was het alsof de journalistieke wereld op zijn kop stond. Overal bracht men dit dossier met schreeuwende titels en de luide roep om maatregelen. Dit was, aldus de teneur, zowat de grootste onthulling ooit gedaan door de journalistiek. Niets is echter minder waar. Ook hield men netjes o.m. de rol van topspeculant George Soros verborgen. Waarom?

   http://www.stopdebankiers.com/george-soros-panama-papers-en-onderzoeksjournalistiek/

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Tijdens de vorige bezetting was het nieuws zo slecht, misleidend en onbetrouwbaar, dat er een netwerk van ondergrondse krantjes ontstond. Dit is zich nu aan het herhalen. De overheid bepaalt het nieuws, de waarheid achterhaalt het “nieuws”, via het internet en de social media.
  In theorie trouwens zit de overheid nepnieuws te regelen op het internet om vervolgens zelf weer aan te kunnen tonen dat het nieuws daar nep is en dus gestopt moet worden.
  Het is de bedoeling dat wanneer de overheid weer eens meldt dat de criminaliteit daalt, wij dat allemaal geloven en geen enkel bericht op het internet, deze leugen kan tegen spreken.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  En hoe gaat Facebook bepalen wat Face news, sorry fake news is? Hebben zij het monopolie op de waarheid? Het is gewoon de zoveelste poging om alles wat niet politiekcorrect is de mond te snoeren. Zelfs Goebbels kon het niet bedenken. Er ist wieder da, er heisst Angela!

  Like

 6. Saskia Dubbeldam zegt:

  Er staan een paar opmerkelijke gevallen bij die ik nog niet kende en ik dacht toch echt dat ik het nieuws goed verifieerde. Voor 2017 graag meer van dit soort verwijzingen, want dan kan ik mijn naïeve vrienden wat vaker van repliek dienen.

  Like

 7. Onno zegt:

  Het is jammer dat prins Bernhard zaliger nagedachtenis niet tot Führer van de leugenpers-bestrijding gemaakt kan worden. Dat zou een goeie geweest zijn……

  Like

 8. Erik zegt:

  Het gaat maar door met de leugenpress, nu net zie ik op het balkje van de zaken zender 7 dat er door crowdfunding een paar ton is opgehaald voor de in brand gestoken moskee in Culemborg.
  Het was een oud zwembad waar een moskee geplant stond dus er is helemaal geen moskee in de fik gestoken!!! De leugen staat ook op de nieuwssite van RTL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s