We gaan er allemaal op vooruit . . .

screenshot_41

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Elk jaar tijdens Prinsjesdag in september komt de jaarlijkse euforische leugenstroom uit de Tweede Kamer weer tot u. Naar goed traditioneel gebruik via uw enerzijds sympathieke, maar anderzijds totaal ongeloofwaardige “Koning der Nederlanden”. Een koning die 1 miljoen voor zijn 18-jarige dochter heel normaal vind,t maar die het een zorg zal zijn dat een groeiend aantal van “zijn onderdanen” onder de armoedegrens leeft. Dat er steeds meer mensen van “zijn volk” naar de voedselbank moeten gaan en hun zorgpremie niet meer kunnen betalen, interesseert hem geen bal. Daar geeft hij ook liever geen oordeel over. Dié beslissing legt hij graag bij de zichzelf steeds verder van de samenleving distantiërende politici. Zijn kersttoespraak heb ik dus maar overgeslagen.

Zo gauw “onze Koning” (ik zie hem persoonlijk als oproepbare marionet/trekpop van de Tweede Kamer) deze ongefundeerde, jaarlijkse onzinnigheden weer heeft uitgesproken, weet ik het al weer. Het gaat beter met Nederland? Het gaat beter met de economie? Mooi, hoor ik de overheid, alle grote maatschappijen en de zorgverzekeraars al denken, dan kunnen de prijzen (en de belastingen uiteraard – als voorbeeld voor de middenklasse van 40,4 naar 40,8 dit jaar) nòg verder omhoog. Conclusie: onderaan de streep niks geld erbij, niks meer te besteden, niks betere omstandigheden en niks betere economie. Tenminste, niet voor de hardwerkende gewone Nederlander.

Die betreffende uitspraken van Prinsjesdag 2016 werden overigens nog geen week later al gerectificeerd en ook nu blijken die “schattingen” alweer bijgesteld te zijn. Eigenlijk best raar, een “Rekenkamer” die werkt op basis van schattingen en insinuaties. Al die loze beloftes worden dan ook per direct uitgebuit door diezelfde overheid en grote bedrijven. Of… is dat juist een bewuste strategie van deze “Rekenkamer” en de al vaker “zeer betrouwbaar” gebleken minister van Financiën? Dat “rekenen” gaat ze in elk geval, jaar op jaar, steeds slechter af en ik verwonder me er nog steeds over dat er zoveel mensen zijn die erin blijven trappen en ook echt geloven dat het beter gaat met de economie. Maar wat wil je ook met hele volksgroepen die liever aan de platbeeld gekluisterd naar het zoveelste, steeds extremere maar totaal inhoudsloze ‘reality’-programma op tv zitten te kijken. En maar gek vinden dat “de maatschappij verhardt”. Dat kan ook niet anders als je deze verwrongen diarree van nieuwe “omgangsvormen” dagelijks voorgeschoteld krijgt.

Wie is de mol

Terwijl de Mol het zoveelste baggerprogramma de ether in slingert voor de kijkcijfers (lees: heel veel geld), blijft de overheid op de tv opvallend stil. Vroeger werden er nog wel eens adviserende of informatieve programma’s en spotjes gepresenteerd. Bijvoorbeeld over veranderde verkeerssituaties of wetgeving. Nu hoor je hooguit dat ze het niet leuker kunnen maken maar wel gemakkelijker en dat als je een andere gedachte hebt dan hun ondoordachte euforische denkwijze je negatief, een xenofoob of een racist bent. Wat er nu vanuit de overheid komt, is vooral gebaseerd op een pure vorm van hersenspoeling en verder heerst er een oorverdovende stilte, bedoeld om u te negeren en monddood te maken teneinde haar eigen belangen door te kunnen drijven. Uw leven is een tweederangs tv-programma geworden, u weet dat u besodemieterd wordt, u weet ook wie het doet, maar het merendeel van u vraagt zich liever af wie de mol is…

Non-reflectie

Ik heb net (was toevallig op tv) een documentaire gezien over de Ku Klux Klan in Amerika. Zij voelen zich als blanken gediscrimineerd en onveilig door de zwarte bevolking. White power schreeuwen zij… Aan de andere kant staat een zwarte gemeenschap die zich gediscrimineerd en onveilig voelt door de blanke bevolking. Black power schreeuwen zij… Ze zíén en begrijpen van zichzelf niet dat ze ten opzichte van elkaar exact hetzelfde doen en Sylvana lijkt diezelfde rassenhaat hier ook te willen ontketenen. DENK doet dat overigens al openlijk door het nog steeds  toenemende aantal moslims hier tegen de rest van de bevolking op te zetten en de gemeenschap steeds meer met de islamitische “waarden” te provoceren (onlangs nog een aantal moslima’s in boerka op de tribune in de Tweede Kamer, of we daar even respect voor willen hebben…). En dat terwijl juist de moslims zichzelf decennia lang bewust(!) van de Europese bevolking hebben afgescheiden en alleen hun eigen volk en wetten accepteren. Eigen volk eerst (!) en dus pure discriminatie op basis van afkomst en religie. Zegt u dat als blanke, dan is Europa te klein, maar andersom moet u dat maar respecteren. “Wij nemen het hier over” zeggen de moslims hier op internet. “Hadden jullie maar niet zo stom moeten zijn om ons hier toe te laten”, schrijven ze tijdens steeds hevigere internetdiscussies. Niet echt een geruststellende gedachte.

Sylvana is zelfs bereid het hoogste offer te brengen, zei ze vorige week tijdens een interview… ik ben benieuwd wat dat zou moeten zijn. Wil ze als “martelares” de geschiedenisboeken in? Ik zie haar, met haar psychotische waanbeelden, er eerlijk gezegd toe in staat om haar eigen moord te regisseren om haar “ultieme” doel te bereiken. Ik maak me dan ook ernstig zorgen over met welk gedachtegoed zij haar kinderen opvoedt. Daarom zou ik willen pleiten voor een wettelijk vastgestelde regeling waarbij elke (aankomende èn zittende) politicus aan een verplichte psychologische test wordt onderworpen. Het lijken tenslotte merendeels idealisten met maar heel weinig realiteitszin te zijn, die door hun tunnelvisie (roze bril en/of oogkleppen) een ware ramp èn gevaar zijn voor de huidige samenleving.

Nederlands rechtssysteem

Hoe krom het rechtssysteem hier in Nederland overigens is, geeft de veroordeling van Geert Wilders aan. Híj zou aangezet hebben tot haat wegens een overduidelijk en overmatig in de criminaliteit vertegenwoordigde bevolkingsgroep. En dat is opmerkelijk, want inmiddels hebben er  talloze buitenlandse imams zonder enig probleem in en uit kunnen reizen van wie bekend was dat ze kwamen, dat ze er waren en wat ze kwamen doen. Namelijk om hier de basis te leggen voor een op handen zijnde explosie van moslimgeweld. Des te opmerkelijker is het dat werkelijk niemand de verantwoordelijkheid heeft genomen om hen te arresteren, te veroordelen of uit te zetten. Kan het nòg gekker? Het huidige Den Haag kennende, vertrouw ik er op dat het nog veel gekker gaat worden, maar we gaan er ècht allemaal op vooruit… of toch niet?

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op We gaan er allemaal op vooruit . . .

 1. volksrechter zegt:

  De Robin Hood (Geert Wilders) der Nederlanden zal dit jaar net zoals Trump als hij de verkiezingen wint het moeras uitmesten !!!!!!!

  Geliked door 2 people

 2. Golden Girl zegt:

  ik heb het niet gelezen, dingen over de oranjes sla ik sowieso bijna altijd over, zijne hoogheid, heer W.A, heeft u ooit wel eens een 35 % kortingproduct moeten kopen in de supermarkt? vele anderen wel hoor in uw K.T land

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  De leugenmachine draait weer overuren.
  Zowat alle belastingen gaan omhoog, vooral van zaken waar de burger niets aan kan doen, precariorechten, belasting op energie, etc. etc.
  Niet dat we het slecht hebben maar als we geen miljarden in de eindeloze stroom opvreters hoefden te steken hadden al lang weer een “Gouden Eeuw” gehad.
  Ziet u ze ook zo hard werken? Drommen kerels uit god mag weten waar, die de Nederlandse burger tot aan hun dood mag betalen.

  Gaat het vooruit? Lees het af aan het straatbeeld. De kranten liegen!

  Geliked door 2 people

 4. Helena zegt:

  Complimenten drs. Schilder.

  Like

 5. Hendrik zegt:

  Het gaat pas beter als de islam verboden wordt in heel Europa en daarna de wereld!

  Geliked door 1 persoon

 6. sophie zegt:

  En zo is het. Hartelijk dank.

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  en dan komt dus Willem met z’n oranje fluit
  enneh….

  Like

 8. fransdewit zegt:

  In 2000 is de Euro er doorgedrukt, dus die financiële uitkering voor de prinses voor als ze 18 jaar wordt, kan nooit van te voren vastgelegd zijn. Ze hebben nooit kunnen weten dat de munteenheid zal veranderen en zeker ook niet wat de waarde nu geweest zal zijn. We worden gewoon belazerd. Weg met het koningshuis. Toen de Koning pas aantrad, werd ook al geïnformeerd of hij zijn broekriem ook zal aanhalen, toen zei hij dat zal ik graag doen maar dan moet ik personeel ontslaan. Toen had die Witteman al moeten zeggen, ho even beste man, die worden uit een heel ander potje betaald.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Hij daar, op die foto gaat er zéker op vooruit!
  Hie maak je de dwazen die die familie verafgoden, nu eens duidelijk dat een levensvorm die op andere levensvormen parasiteert, het niet verdient om te worden afgelikt en gerespecteerd?

  Geliked door 2 people

 10. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend verwoord, Mijnheer Schilder, maar ik krabde me even achter het oor bij dat “uw enerzijds sympathieke koning…..”
  Niet dat ik niet begreep, wat U bedoelde hoor: Hij óógt aan één kant inderdáád als zo’n echte, gemoedelijke lam….eh…..góedzak, hè.
  Anderzijds kan ik een figuur die anno de 21ste Eeuw, met al haar communicatiemiddelen nog steeds zo ongeveer dezelfde mentaliteit aan de dag legt, als de eerste de beste 17de eeuwse feodale levensgenieter niet zo sympathiek vinden, ook niet ‘enerzijds.’
  De ongelofelijke egoïst zóu er van p de hoogte kunnen zijn, dat een steeds groter deel van zijn volk financieel- en anderszins in de knel raakt, en dat bijvoorbeeld daarom een miljoen per jaar voor zijn dochter ongepast is, maar het interesseert hen duidelijk rien, nichts, nothing, nada, niente!
  Wij hebben hier niet alleen een Madame Décifit, we hebben hier, GVD, zelfs een “Famille Decifit!”
  Wie ons van dat stelletje Goudfazanten verlost, verdient wat mij betreft een standbeeld! (En als het een moslim-terrorist zou zijn, beschouw ik hem, ongelogen, als een noodzakelijk kwaad!)

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het is “déficit”, zoals decilatessen = “delicatessen”.
   voor de rest helemaal mee eens, wat moet zo,n jong wicht met één miljoen ?.
   Maar is dat trouwens wel waar van die Één miljoen voor dat kind ?
   (( p.s. haar overgrootmoeder wist ook al niet met geld om te gaan in Baarn…….! ))

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, dáár noemt U wat op!
    Had er om te beginnen geen benul van, dat er in winkels betááld diende te worden!
    En als ze hoorde, dat iemand 10.000 gulden per jaar verdiende, zei ze”rustig: “Oh, wat veel!Was ze destijds maar rustig in Canada gebleven: Nu zitten we nóg met die kliek opgescheept!

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Canada………….!
    Ze is ook in die jaren verder Zuidwaarts getogen, o.a. Caribisch Gebied.
    Ik heb toen zelfs met vlaggetjes staan zwaaien naar die “Witte-Princess” uit het hoge Noorden.
    Maar vergeef het mij ik was in `44 een jaar of 6 -7.

    Like

  • teun klein zegt:

   LAMZAK HOORT AAN ELKAAR!!!!

   Like

   • teun klein zegt:

    aan theresa gericht !!HEEFT SPONG NU EEN ZAAK ??? ZOUDEN ZIJ LAM…. enz..AAN ELKAAR KUNNEN KRIJGEN?ONDERSCHAT SPONG NIET HOOR ?HIJ IS HOMO!!!(NEE THERESA DIT IS NIET ZIJN NAAM!!!) SAMEN MET DE D666RECHTERS DIE OOK ALLEMAAL HOMO ZIJN KUN JE HET NOG WEL EENS KWAAD KRIJGEN!!AAN HET PROCES VAN WILDERS KUN JE ZIEN DAT ZIJ OPSLUITEN WIE ZIJ WILLEN !!ALLEEN DE MOSLIMS!!! DIE MOGEN ALLES ZEGGEN !! ZIJ ZEGGEN ZELFS DAT SPONG EN ZIJN VRIENDJES AFSCHUWELIJKE ROTBEESTEN ZIJN !!! KLOPT !! WAT ZEGT U SPONG KAN DIT NIET !!! STAAT IN DE KORAN !!! LIGT OP DE LESSENAAR !!! IN DE TWEEDE KAMER!!!DIT LEREN DE KINDEREN OP SCHOOL VAN KLEINS AF AAN!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @teun klein

    Doe me nou ff een lol en schakel die “CapsLock” eens uit wil je?
    Ik zeg het niet nog een keer . . .

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Teun Klein, 13.46u: Aan mij gericht? Ik snap er geen ene jota van!
    Waar heb ik het hier over Spong? Daar gaat het hier immers ook helemaal niet over!
    We over die borentronie, die zich kóning noemt, maar het lijkt me niet, dat die twee ondeling inwisselbaar zijn. Hoe komt U in Godsnaam op Spong? Het lijkt wel een uitval tengevolge van pure zinsbegoocheling!
    En wat uw eerdere comment betreft: Já, natúúrlijk schrijft men normaal lamzak aan elkaar; gewoon een kwestie van woordspeling hier. Geen enkele reden om U ergens over op te winden.
    Ga liever even rustig zitten met minstens een glaasje water, want om eerlijk te zijn, vréés ik voor uw geestelijk welzijn. (Niet gemeen bedoeld, maar bij zó’n redeloos comment…….)

    Like

   • teun klein zegt:

    theresa maak je over mij niet ongerust !! drink alleen bronwater!!GR

    Like

   • elisah zegt:

    Primal scream of oerschrei?

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Theresa Geissler 3 januari 2017 om 00:01

   Dank je, Lieve Theresa, dank! Je haalt me de woorden uit de mond en nu hoef ik die gelukkig niet meer te typen. Het typen valt me namelijk steeds zwaarder.
   Gloeiende, gloeiende, de dreigende donderwolken van de “leefboetes” die alwéér omhoog gaan, bezorgen me letterlijk slapeloze nachten.
   Ik ben één van degenen die zich “verlamd” voelen (of is het nu “voelt”; ik kan even niet meer denken) door alles wat ons m.b.t. “legale diefstal” door de “overheid” boven het hoofd hangt.

   Like

  • teun klein zegt:

   aan theresa om jou ongerusheid over mij weg te nemen:op internet las ik na een grondige studie op het internet eerst krijg je lammetje en dan lam en dan schaap !! ik ben er uit dank zij jou aanwijzing van water gewoon water werkte niet maar BRONWATER WEL!!vr gr

   Like

   • teun klein zegt:

    aan this toch wat gezien jou uit spraak heb je nog zelfs geen slokje gehad. vanwege jou klaagliederen heb ik jou er op gewezen ( verlamd voelen en slapeloze nachten)dat waren je eigen woorden ) dacht ik die kan wel wat bronwater gebruiken !helpt echt !!als je wat bronwater gedronken hebt en weer beter bent hoor ik het wel!! vr gr teun.

    Like

   • teun klein zegt:

    aan elisah: neem ook een flinke slok bronwater !!compliment de laatste twee woordjes zijn goed !!daar kunnen wij wat mee , nu de rest nog!!

    Like

 11. teun klein zegt:

  vraagje is dit een foto van opsporing verzocht ??

  Like

 12. teun klein zegt:

  brief aan de inlichtineg dienst :hebt u hem al ??nee ? is hij vast bij mutti merkel, ga daar maar kijken!!wat zegt u?. is niet zijn zuster???KIJKT U DAN NOG EENS GOED!!! LIJKEN SPREKEND OP ELKAAR!!WAS NU MAAR NAAR SPECSAVERS!!!!!!!

  Like

  • teun klein zegt:

   u hebt ze gevonden zegt u, maar zij kunnen er niet uit zegt u ?? zitten zij allemaal in het donker ? wat zegt u ? zit juncker er ook ?? nee toch he !!IS HIJ ALWEER DRONKEN??U BENT SAMEN AAN HET VERGADEREN ?? IS RUTTE ER OOK ??WEET DAN NIEMAND MET AL U STUDIE VAN U HET LICHTKNOPJE TE VINDEN!!!!!!!!SCHANDE !!!

   Like

   • teun klein zegt:

    PAK DAT STOMME TOETERTJE DAN VAN DIE MAN AF !!!! EN PAK EEN BAZUIN!!WAT ZEGT U NIEMAND VAN JULLIE IS MUZIKAAL? (NEE NIET KAAL!!! MUZIKAAL!!!)DAN ZULT U MET Z<N ALLEN IN HET DONKER BLIJVEN ZITTEN!!!!

    Like

 13. Loebas zegt:

  Het enige wat erop “vooruit” gaat is de AOW leeftijd…

  Geliked door 1 persoon

 14. teun klein zegt:

  GROOT NIEUWS VOOR D666!!!!!! ZE ZIJN DE HERSENS VAN KERELTJE PECHTHOLD AAN HET ONDER ZOEKEN NAAR GEZONDE HERSEN CELLEN ALLE D666MENSEN HEBBEN HUN HOOP OP DE TOR ( SORRY ) DOCTOR GEVESTIGD!!!

  Like

  • teun klein zegt:

   DE LAATSTE BERICHTEN OVER KERELTJE PECHTHOLD ZIJN < ER WAS SLECHTS 1 GEZOND HERSENCELLETJE AANWEZIG WAS!!!DE WETENSCHAP VRAAGT ZICH NU AF HOE DIT ENE GEZONDE CELLELTJE HEEFT KUNEN OVERLEN TUSSEN AL DEZE DOODZIEKE HERSENCELLETJES VAN KERELTJE PECHTHOLD!!!!

   Like

   • teun klein zegt:

    HEREN DOCTOREN DIT IS ECHCT EEN INKOPPERTJE!!!!!ALLE D666 KIEZERS EN KLAVERKIEZERS(SORRY KADAVER KIEZERTJES) LEVEN TOCH OOK NOG!!!

    Like

 15. teun klein zegt:

  SLECHT NIEUWS VOOR ALLE D666KIEZERS HET IS HELAAS NIET GELUKT !!DE DOCTOREN HEBBEN OOK EEN KANKERGEZWEL ONTDEKT MAAR DURVEN DAT NIET TE ZEGGEN WANT ZIJ ZIJN DAN BANG DAT HIJ VAN WEGE DEZE ZIEKTE ZO IN PANIEK RAAKT DAT ER DAN GEEN ZINNIG WOORD MEER UIT KOMT!!! NU WIL IK TOCH EVEN WAT ZEGGEN !!! IK HEB IN ALLE DEBATTEN NOG NOOIT 1ZINNIG WOORD VAN KERELTJE PECHTHOLD GEHOORD!!!DE UITSLAG VERBAASD MIJ NIET TEN MINSTE!!

  Like

  • teun klein zegt:

   wederom d666 in rep en roer !! naar het schijnt, vanwege de laatste uitpraak van kereltje pechthold bevroren hout klooft het beste , vanwege deze uitspraak zijn de kiezers van d666 masaal uit angst naar de pvv overgelopen!!ga zo door pec en veren hold!! van de partijleiding is hem verboden , dergelijke uitspraken niet meer te doen, want ze zijn bang dat zij dan geen stem meer over houden !!hij is met vakantie gestuurd naar zijn moslimvriendjes in het miden oosten !! die zien wij nooit meer terug !!

   Like

 16. Taljaard zegt:

  Willem de Overbodige en zijn leuke gezinnetje met al die meiden.
  Hij zal ongetwijfeld een sympathieke vent zijn, maar dat is ook niet zo moeilijk wanneer je je hele leven geen echte zorgen of tegenslagen hebt gekend en jouw bedje al bij je geboorte gespreid was.
  Tsaar Nicolaas II van Rusland was ook een sympathieke vent. Maar uit zijn hele tragische levensloop blijkt dat de monarchie al in het begin van de XXe eeuw absoluut niet meer paste bij de moderniteit.
  En dat hij daarom, met al zijn goede bedoelingen, zijn land en zijn volk naar de ondergang en 70 jaar van communistische duisternis heeft geleid.
  Het schoolvoorbeeld waarom een monarch in deze tijd geen echte macht meer mag en kan hebben.
  Maar wanneer dat niet het geval mag zijn is deze functie zelf dus ook in feite hol en overbodig.
  Zijn moeder Beatrix, net zo uitgeslapen en doortrapt als haar vader Bernhard, wist echter tijdens haar koningschap wel een enorme en buitenproportionele invloed achter de schermen te vergaren.
  En zij was daarom ook inderdaad in veel opzichten de machtigste vrouw van Nederland, die aan zeer veel touwtjes trok. Net als haar oma Wilhelmina trouwens, waar je veel over kunt beweren, maar niet dat zij dom was.

  Maar voor zulke dingen heeft WA, net als zijn grootmoeder Juliana en zijn overgrootvader Hendrik, eenvoudigweg de capaciteiten niet, Zijn vrouw Maxima heeft deze capaciteiten wel. En zij bepaalt daarom naar alle waarschijnlijkheid, in samenspraak met haar schoonmoeder, de koers van de familie-firma
  Wat mij betreft hoeven ze echt niet dood, maar laten ze a.u.b. wat anders gaan doen.
  Die Amalia lijkt mij pienter genoeg om later te studeren voor een echte baan.
  En de functie van WA kan makkelijk worden overgenomen door een staatssecretaris voor buitenlandse handelsrelaties verbonden aan het ministerie van BZ. Die is gekozen en nog een stuk goedkoper ook. Zonder al die ceremonieele poespas. Namens de Republiek der Verenigde Nederlanden. Dat spreekt vanzelf.
  En laat het staatshoofd ook maar gewoon de minister president zijn.
  Meer is er niet nodig.

  Like

 17. Onno zegt:

  Daarom zou ik willen pleiten voor een wettelijk vastgestelde regeling waarbij elke (aankomende èn zittende) politicus aan een verplichte psychologische test wordt onderworpen. Het lijken tenslotte merendeels idealisten met maar heel weinig realiteitszin te zijn, die door hun tunnelvisie (roze bril en/of oogkleppen) een ware ramp èn gevaar zijn voor de huidige samenleving.
  —————————-

  Top-deskundigen op dit terrein (psychologie/forensische psychologie) zoals Dr. Martha Stout, pleiten voor een zodanige wettelijk vastgestelde moderne psychopatentest. En niet slechts voor elke aankomende en zittende politicus, maar voor ALLEN in openbare dienst en -bestuur.

  Iemand met (goed verholen onder een lachend gezicht en liefdevolle werken) de ‘mindset’ van een seriemoordenaar de sleutel van de wapenkast in handen geven, is wellicht ook niet zo vestandig……..

  Like

 18. Het gaat allen kanten heen, behalve die van onze kant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s