Opzegbrief PKN-kerk van drs. Cornelis H.W. van den Berg, oud-dominee te Amsterdam

screenshot_19

(Door: Cornelis H.W. van den Berg)

‘In mijn ogen is de islam een achterlijke, gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen’

Lang heb ik de kerk hier in Amsterdam gediend als predikant. Vandaag heb ik besloten het lidmaatschap van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) op te zeggen. Ik was het al langer en in toenemende mate oneens met door de PKN ingenomen standpunten en nam daar vaak met schrik kennis van. De druppel die de emmer deed overlopen, kwam door de kerkelijke leider scriba De Reuver, die kort geleden in Trouw stelde dat ‘de islam een godsdienst van vrede is’. Hij staat daarin niet alleen. Dit standpunt wordt al vele jaren ingenomen in de kring van de Raad van Kerken. Nu is blijkbaar de PKN ook om.

Als theoloog en historicus heb ik mij verdiept in de islam. De Koran heb ik twee keer gelezen. Ook de Hadith en de geschiedenis van de islam tot op heden heb ik bestudeerd. In mijn ogen is de islam een achterlijke, gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen en over heel de wereld.

Lees verder>>>
(h/t R. van L.)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, gezond realisme, Islam. Bookmark de permalink .

45 reacties op Opzegbrief PKN-kerk van drs. Cornelis H.W. van den Berg, oud-dominee te Amsterdam

 1. koddebeier zegt:

  Gelukkig weer iemand die ontwaakt !!!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als hij écht zou ontwaken, zou hij tot de ontdekking komen dat er helemáál geen god bestaat. Dat het allemaal verzinsels van mensen zijn.

   CHRISTENDOM:

   Het geloof dat een kosmische Joodse Zombie, die zijn eigen vader was, je eeuwig kan laten leven, als je symbolisch van zijn vlees eet en hem telepathisch laat weten dat je hem als je meester accepteert, zodat hij het kwade kan wegnemen, dat aanwezig is in je ziel doordat een rib-vrouw door een sprekende slang overgehaald was om te eten van een magische boom.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • kruisridder zegt:

    En wat heb je te melden over de islam J.C. Kóhler?

    Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Kruisridder:

    over islam heb ik van de week gereageerd, met de woorden: “die gore pestkankerkoran”, maar die reactie is helaas verwijderd. Neem ik Bron niet kwalijk overigens. Hij is verantwoordelijk voor zijn blog, ik voor mijn woorden. Maar ik sta nog steeds achter die woorden. Zegt dat genoeg over wat ik te melden heb over de islam? Of wil je ook nog horen dat de islam de grootste bedreiging is voor onze normen en waarden, onze cultuur, onze veiligheid en onze vrijheid? Dat die antisemitische tyfusroetmop in het Witte Huis acht jaar bezig is geweest om Israel dwars te zitten. En dat het stuk islamitische vuiligheid ook nog de Nobelprijs voor de vrede, nota bene, heeft gekregen. Dat moslims allemaal collectief krankzinnig zijn. Wat wil je dat ik meld over de islam?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • elisah zegt:

   Zeer moedig van hem, het is alleen jammer dat hij er pas mee durft te komen nu hij met pensioen is. Daardoor kan je ook zien hoe mensen onder druk staan om hun mening, zorgen en angst te moeten verbergen.

   Like

   • Matthias zegt:

    Als je goed had gelezen werd in het artikel naar een artikel in 2006 in Trouw van dezelfde dominee verwezen waarin hij hetzelfde over de islam zei, toen nog gewoon in functie van dominee. Van een mening verbergen is dus geen sprake.

    Like

 2. Annette/Gerald zegt:

  Ik heb dit artikel met veel aandacht gelezen en moet zeggen dat ik het bijzonder dapper vind van deze ex-dominee. Alle christelijke mensen die geloven, dat als ze maar vriendelijk doen en praten over de moslims, zij uiteindelijk het zullen overleven. Niets is minder waar. Het zijn, zoals ik het zie, de NSB-ers van deze tijd. Natuurlijk met al het andere spul die inderdaad niet nadenken kan en niets begrijpt van de islam, geen geloof maar een ideologie. En daar zit hem nu juist de kneep. De islam is totaal niet te vergelijken met welk ander geloof dan ook. Het belangrijkste in de islam is gericht op verovering, met geweld of, zoals nu gebeurt ook gedeeltelijk zonder geweld. En als er niet rap wat verandert gaat het ze nog lukken ook. Hoe meer mensen er wakker worden, hoe beter het is. Misschien is het nog niet te laat (Donald Trump in Amerika bewijst het). Maar dan moet er wel snel iets veranderen in dit land en Europa natuurlijk, want de Nederlandse regering bestaat uit niets anders dan een stelletje meelopers. We wachten het met spanning af. En inderdaad, wat deze ex-dominee ook zegt, is juist: angst is juist een goede raadgever. Dan blijf je alert. Zo gebeurt dat ook in de dierenwereld en dat zou ook zo moeten zijn in de mensenwereld.

  Like

 3. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  voor de mensen die het vara filmpje over denemarken met verborgen camera willen zien zullen dat niet kunnen op de vara-site, daar heeft het vara-politburo snel de uitzending verwijderd.
  maar niet getreurd, hier is een andere link naar die uitzending; https://vimeo.com/194144717
  .
  .
  kijk vooral even op minuut 27.30 naar de lichaamstaal van die gast zodra hem verteld wordt dat ze verborgen camera beelden hebben 🙂

  Like

  • boorzalf zegt:

   En dit gebeurt in Nederland ook. Ze liegen alles bij elkaar.

   Islam: Liegen om je doel te bereiken toegestaan.

   Eén van de beroemdste moslimtheologen aller tijden moedigt liegen aan, zolang dit een ‘positief en nuttig’ doel heeft: ‘Spreken is een middel om doelen te verwezenlijken. Als een prijzenswaardig doel te bereiken is door zowel de waarheid te vertellen als te liegen, is het niet toegestaan het te verwezenlijken door te liegen, omdat dat niet nodig is. Als het mogelijk is zo’n doel te bereiken door te liegen en niet door de waarheid te vertellen, dan is het toegestaan te liegen, als het verwezenlijken van het doel toegestaan is.’ (Imam Al-Ghazali).Over ethiek gesproken! Stel dat één van de tien geboden zou luiden: Gij zult niet liegen en gij zult niet de waarheid spreken, maar gij zult doen wat het beste is om de overwinning te behalen.
   Al-Ghazali moedigt moslims ook aan te liegen om materiële welvaart te verkrijgen: ‘Weet dit, dat liegen op zich geen zonde is, maar als het u schade toebrengt kan het vervelend zijn. U mag echter liegen als het u voor kwaad behoedt of als het u welvaart brengt.
   Bron: Bijbels Optiek, onderwerp: Wat zegt de bijbel over de islam.

   En dan te bedenken dat straks zo,n leugenachtige terreur beweging als Denk in de tweede kamer komt. Moet er niet aan denken.

   Like

   • kruisridder zegt:

    We moeten altijd hoop houden boorzalf. Bemoedigend is dat de laatste 2 peilingen al aangeven sinds Sylvana is verkast, dat DENK van 2 naar 0 zetels is gegaan….

    Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Tjonge,
   dank voor deze Zembla.
   De gematigde moslim bestaat dus niet. Integratie ook niet en als een moslim drie woorden spreekt dan zijn er twee gelogen.
   Wij wisten dat al, nu de VARA-kijkers nog.

   Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Alle respect voor drs. v.d. Berg die heel duidelijk de waarheid omschrijft en zich distantieert van de huichelachtigen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  Tja, daar was ik in 2004 al achter.
  Ondergetekende is in dat jaar uit de PKN gegooid in plaats van zelf op te stappen.
  Mijn voornaamste bezwaar was dat de PKN in feite een verkapte staatskerk is, die totaal onderhorig zou zijn aan de seculiere en liberaal/socialistische overheid.
  Dat is tot nu toe ook wel gebleken, want het is een machteloze en kritiekloze papegaai van de door de elite beleden politieke correctheid
  En er is geen kerk in Nederland die zoveel lidmaten verliest.
  Moedige stap van collega Van der Berg.
  Hopelijk volgen er meer en zullen predikanten en theologen zich niet langer laten tiranniseren en de mond snoeren op straffe van het kwijtraken van hun positie en een paria-status.

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   Er staat duidelijk in de bijbel dat we ons niet moeten inlaten met afgodendienaren en de islam is gewoon een afgod ideologie (maangod). De islam bestaat maar voor 14% uit religie en dat is ook nog eens plagiaat plus plak en knipwerk met leugens en halve waarheden uit de thora en bijbel. Dat laagje religie moet het gewelddadige politieke systeem en de sharia verbergen zodat mensen er in tuinen. Ik erger me net als velen aan de PKN maar ook aan de R.K. kerk.
   Ik ben ook al jaren geleden uit de PKN gestapt en wel om het slechte huichelachtige grondpersoneel van God met de vrouwelijke dominee voorop.

   Geliked door 1 persoon

  • Anna zegt:

   Ook predikant??? Aan uw nicknaam niet te zien…..
   Het is inderdaad moedig van Drs v.d. Berg om deze stap te nemen…. nu nog de publiciteit binnen de PKN….. het zal wel doofpot worden….

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Anna
    De ervaring heeft mij helaas geleerd dat het een boel gezeur kan opleveren wanneer je op het openbare internet onder eigen naam schrijft en non-conformistische standpunten aanhangt en verdedigt.
    Dat geldt niet alleen voor predikanten, maar ook voor mensen in bijv. het onderwijs of de ambtenarij.

    Like

 6. Ben Kok zegt:

  Prima, eindelijk weer es iemand wakker, te laat en te weinig, helaas.
  We hebben vanuit onze tora-yeshua gemeente al jaren geleden de PKN gewaarschuwd, herhaaldelijk, openbaar en onder 4 ogen, zie
  http://tora-yeshua.nl/2010/11/pkn-synode-1112-nov-islam-gelijkwaardig-koranallah-en-de-ene-ware-god-in-de-bijbel-jhwh-dezelfde/

  Of zet PKN even in onze zoekmachine, dan rollen er tientallen artikelen uit over die landverradersclub.
  Ik ken nog steeds geen enkele kerk, die in het openbaar dat vervloekte systeem, de islam , ontmaskert, we zijn helaas de enige.
  Als voorgangers met pensioen zijn, gaan ze pas wat zeggen blijkbaar, deze CHWvdBerg is met emeritaat.
  Niettemin hoop ik dat hij voortgaat met zich te laten horen, zal em onze site sturen, ben benieuwd.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 3 people

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   hoezo te laat mr kok ?
   .
   ” Geen enkele stad of gemeenschap die innerlijk verdeeld is zal standhouden (Mattheüs, hoofdstuk 12, vers 25)
   .
   door Cornelis H.W. van den Berg − 28/01/06, 00:00 ”
   .
   .
   mr van den berg is dus vanaf 2006 al bezig gezien het artikel in de trouw en waarschijnlijk nog veel langer !
   .
   .
   btw, de thora met die orthodoxe pijpenkrullen-joden zijn net zo eng als islam/islamieten.

   Like

   • Dag Tjonge,
    Fijn dat CHW vd Berg al langer kritiek op de PKN houding tov de islam heeft, maar het duurt wel erg lang, als je 10 jaar later pas consequenties trekt en opstapt tijdens je pensioen.
    Inderdaad, Joden die de koranafgod als “dezelfde ” beschouwen als JHWH zijn ook niet wijs en hun geloof zonder Yeshua als Mashiach is niet iets waar ik blij mee ben.
    Maar ik zie wel, dat 1,5 miljoen moslims graag in Israel (met alle invloed van Joodse orthodoxie van dien) blijven wonen, ze hebben het in de Joodse staat stukken beter dan in de islamlanden.
    De Tenach wordt door Yeshua samengevat als “heb JHWH lief boven alles en de naaste als jezelf”, dus dit Joodse boek is voor heel het christendom geldig, helaas snapt men dat in meerderheid niet.
    Zie mijn interview in Trouw
    http://tora-yeshua.nl/2010/07/interview-in-trouw-over-film-islam-en-waarheid-24710/

    Shalom,
    Ben

    Like

 7. Thoth zegt:

  (…)In mijn ogen is de islam een achterlijke, gewelddadige religie gericht op dominantie door mannen over vrouwen en over heel de wereld.(..)

  Het lijkt mij nogal laat. Ps, ik heb dit reeds 10 terug ontdekt. Maar goed, hij is over… Nu nog graag een PVV-stem in dit voorjaar, dan kom ik bij jouw voor één keer een kerkdienst volgen.

  Geliked door 2 people

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   ook voor u thoth,
   .
   ” Geen enkele stad of gemeenschap die innerlijk verdeeld is zal standhouden (Mattheüs, hoofdstuk 12, vers 25)
   .
   door Cornelis H.W. van den Berg − 28/01/06, 00:00 ”
   .
   .
   mr van den berg is dus vanaf 2006 al bezig gezien het artikel in de trouw en waarschijnlijk nog veel langer !

   Geliked door 1 persoon

 8. reageerbuis zegt:

  Veel predikanten komen al jaren niet meer op voor het christendom. Zij geloven de sprookjes van de mohammedanen, dat hun godsdienst vredelievend is. Taqiya (misleiding) wordt door de koran aanbevolen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Reus op lemen voeten

  “Ik zag een reusachtig beeld met ijzeren benen en zijn
  voeten, deels van ijzer, deels van leem.” De ijzeren
  benen zijn christenen die de wereldheerschappij
  hadden. De voeten, deels van ijzer, deels van leem…
  dat zijn christenen die met moslims worden gemengd.
  Omdat de Hoer van Babylon (de christelijke leiders)
  de hoer speelt met het Wilde Beest (islam) en de
  valse profeet (Mohammed). Omdat de christelijke
  leiders zeggen dat Allah een andere naam is voor de
  Almachtige en dat Mohammed van 1400 jaar terug
  een sublieme profeet was, maar vooral geen valse
  profeet. En eisen dat je vooral niet de profeet
  (Mohammed) mag beledigen (‘christelijke’ president
  van de USA, Barack Obama). Daarom zal het Wilde
  Beest de Hoer van Babylon verslinden. Wegens haar
  hoererij met de islam lopen kerken massaal leeg en
  worden kerken omgebouwd tot moskeeën.
  De steen die het beeld op voeten, deels van ijzer,
  deels van leem, zal verbrijzelen bestaat symbolisch
  uit een paar geestelijke Joden die de waarheid spreken
  en bekend maken. Dat zijn symbolisch Mozes en Elia
  en die worden met hun fantome vrouwen de eerste
  eeuwige mensenparen op de aarde. En die twee
  profeten hebben dezelfde boodschap zoals de vier
  evangelisten (Mattheus, Marcus, Lucas en
  Johannes) uit de bijbel. “Redding is van de Joden!!!”

  Jack Terrible

  Geliked door 1 persoon

 10. leefbarbaar zegt:

  Verbazend dat iemand wel het licht ziet, maar niets heeft gemerkt in zijn omgeving. Hoezo er zijn moslimwijken in la France?? Wel eens van Nederland gehoord? Amsterdam? Heeft meneer werkelijk geen enkel contact met de buitenwereld gehad? Kijkt alleen de protestantse VPRO?
  Waar moet dan heen met de kerk als de herder door zijn schapen geleid moeten worden?

  En wat gaat u er aan doen meneer van den Berg?

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   mr v.d. berg is anders al van ruim voor 2006 bezig de islam te ontmaskeren, lijkt me toch positief ?

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Ik mis de PVV in zijn stukje.
    De islam erkennen als shit is wel aardig, maar dan moet je ook iets gaan doen. En zeker niet christelijk blijven stemmen. Steun de PVV in geld, daad en woord en kom uit die kast.
    Er is maar 1 partij, die de islam wil stoppen, de rest wil zich onderwerpen.

    Like

 11. Ze zijn allemaal als de dood voor de dag dat de kerken uit de staat worden gepleurt, dat het afgelopen is met het liggen aan dezelfde susidietiet als de NOS waar we altijd zo’n herrie over maken, dat het bij wet verboden is om je mening aan iemand op te dringen of z’n hersentjes te spoelen met geblaat over brandende braamjeneverstruiken van 5000 jaar geleden en dat een kerkbobo dan gelijk staat aan elke andere sukkel die zelf z’n hond uitlaat, de stront meeneemt in een zakje en daar ook nog eens belasting voor moet betalen. En dat volwassen ogende knakkers in een jurk die geen Sinterklaas aan het spelen zijn gewoon eens als verdachte door de volksmilitie worden opgepakt en in het dolhuis worden gestopt. Want dat gebeurt er als ze hun concurrent niet half staan. Ik zeg ’t u nogmaals: het zijn de uitvinders van nagenoeg alles waar isme of fiel achter staat en dan meestal ook nog gewoon zonder met God want als ze de markt niet mét kunnen domineren doen ze ’t rustig onder een ander merk zonder.

  Like

  • Een kerkbobo die na 50 jaar vreten uit de ruif de Monasch gaat uithangen is een wijf dat midden in een drukke kroeg flink hard boven de muziek uit over haar ex gaat lopen krijsen dat ie een lul was en #neukenkonnieooknie.

   Like

  • Rapunzel zegt:

   Die braamjeneverstruiken, kan ik daar wat stekjes van bekomen?

   Geliked door 1 persoon

   • Jammer, nee, we hebben nog wel wat tequillastruiken die eigenlijk een andere naam hebben maar die ik vergeten ben. We noemen ze zo omdat ze gedroogd en gerookt in de cake worden gedaan waardoor de halve buurt dan de sirtaki gaat dansen en gitaar wil spelen met een hoed op. Braamjenever leek mij trouwens meer passen om het verhaal op een hoger plan te tillen omdat bessenjenever wat gewoontjes aandoet.

    Like

 12. Rapunzel zegt:

  Als ik die brief lees krijg ik niet het idee dat van den Berg naïef of onwetend is, hij is blijkbaar op de hoogte van het begrip taqya.
  Uit de brief:

  “Met moslims heb ik genoeg gesproken. Via mijn werk ontmoette ik een moslim die beleed dat Allah barmhartig is (zie het begin van elke soera), maar stelde dat dit niet voor mij geldt, want ik was een ongelovige. Hij zou nooit een andere moslim doodsteken of verraden, maar het een goede daad vinden als hij mij zou ombrengen, liefst met een mes in de buik (zoals bij Theo van Gogh). Enkele maanden geleden vertrouwde een jonge vrouw met een hoofddoekje mij toe dat zij ‘gaan winnen, niet door ons te doden maar door te baren’. Ze voegde er aan toe: “Als wij eenmaal in de meerderheid zijn dragen alle vrouwen hier hoofddoekjes.” Uitgaande van de taqiyya misleiden imams en moslims de buitenwereld. Zoals recent in Denemarken is aangetoond wordt in de moskeeën iets anders verteld dan daarbuiten in de samenleving.”

  Wat van den Berg eraan gaat doen vertelt het verhaal niet.
  Denk niet dat hij in aanmerking komt voor een interview in “Trouw” zoals die gluiperige scriba de Reuver die daar met zijn schijnheilige smoel allang achterhaalde leugens op zat te dissen.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Rapunzel
   De vader van deze scriba, prof. dr. A. de Reuver (sr. dus), kennende geloof ik niet dat hij zo blij mee is met de standpunten van zijn zoon.
   Dat was namelijk in zijn tijd een eerste klas universitair hoogleraar, predikant en theoloog en in alle opzichten een integer mens.

   Like

  • Je krijgt inderdaad de indruk dat Trouw mij en mijn opinie boycot. Ik had het artikel eerst naar Trouw gestuurd. Er kwam geen respons. Toen pas heb ik het naar TPO gestuurd. Ook daarna is als ik goed gekeken heb de zaak doodgezwegen in Trouw. Trouw doet aan kerkpolitiek, was ooit een verzetskrant, is nu zelf een doofpot voor berichten van mensen die zich verzetten tegen de islamisering.
   Overigens heb ik een niet te tellen aantal reacties gekregen via allerlei kanalen, waarvan hoogstens 1 procent negatief was. Van mijn collega-predikanten heb ik tot nu toe niets vernomen. Ik verbind daar geen oordeel aan, wel een vraagteken.
   Ik doe niet mee aan de scheldpartijen. Emoties heb ik hierbij ook. Maar met schelden en diskwalificeren komen we niet verder. Laten we het houden bij argumenten en zo min mogelijk vergelijkingen maken met andere zaken, want daardoor ontstaan discussies die aan de hoofdzaak voorbijgaan.
   Bemoedigend is wat ik lees van de Franse elite, de filosofen enz. Bij velen daar is het licht aangegaan omdat men is gaan zien wat er gaande is in Frankrijk: de ontwikkeling van een tegen-samenleving (kalifaten), waardoor de republiek Frankrijk bedreigd wordt. Fransen zijn gevoeliger op dit punt dan Nederlanders. Fransen houden van hun land, hun cultuur en hun waarden. Ik beveel aan de Lettre de causeur (kan je lezen via het internet).
   Lijkt me geen slecht idee wanneer de Nederlandse “elite” daar ook eens het licht opsteekt.

   Like

 13. Nou, die heeft even het licht gezien en gaat zich nu bekeren.

  Like

 14. kruisridder zegt:

  De enige reden van de snelle leegloop van de kerken die ik mij kan bedenken, is de evenzo snelle islamisering van diezelfde kerken met de toelating van het Kwaad.

  Like

 15. Gert Dalen zegt:

  Heel goed gezegd en gezien van dze dominee. Dat er velen zullen volgen. Want het is mij een doorn in het oog dat voorgangers naief, onwetend, bagitiliserend en de islam als gelijke aan het christendom ziet. Niets is minder waar. Ze begrijpen niet dat de zogenaamde vriendleijkheid van vele moslims is schijn, is taqiyya. Het zijn wolven in schappskleren.De islam is vijandig naar een ieder die die kwaadaardige ideologie aanhangen. Ze hangt de maangod Sin aan, tezien aan hun symbool van de halve maan en hangen een zeer perverse pyschopatische krijgsman, de lul en duivel mohamed aan die kickte op macht(kenmerk van psychopathie)door de Jood,Christen en de niet-moslim als minderwaardig te kenmerken en hen zo te vernederen,vervolgen en vermoorden.Gebeurt HEDEN TEN DAGE nog steeds. De grootste groep wereldwijd daar mee te maken heeft zijn de christenen door islamfascisten/-terroristen. Die voorgangers laten hun broeders en zusters ook nog in de kou staan. Door toe te geven aan islamfascisten. Terwijl Jezus oproept tot het streven van vrede en liefde in het hart. Niet alleen oproept tot barmhartigheid maar ook rechtvaardigheid. Hij zou hen wel een spiegel voorhouden hen wijzen waarom hun hart zo vol van haat en geweld jegens de ander zit. We moeten een dam opwerpen tegen het islamfascisme door een grens te trekken tot hier en niet verder. Haatpaleizen sluiten en idem imams oppakken, vast zetten en nog beter uitzetten. De islam uit het openbare leven terugdringen. Aanpassen aan onze normen en waarden, democratie en vrijheid van meningsuiting.
  Maar geweldige brief en daad van Ds van den Berg. Dat er velen in de PKN en RKK gaan volgen. Liefst niet als het bijna te laat is. Een burgeroorlog zal uiteindelijk wel komen. Met dank aan de linkse, naieve wegkijkers die een hekel hebben aan ons en een pro-islamfascisme wil prefereren boven ons. Links, de islam c.s. zijn alleen uit om ons te verdringen. Je ziet het aan alles. Na Sinterklaas kwam de Kerst die bekritiseerd werd. (enkel om onterecht de intolerante islam tegemoet te komen) Want samen met links wil de islamfascisten de cultuur, vrijheden en democratie ontwrichten zodat het kwaadaardige sharia ons opgelegd kan worden. Laat het niet gebeuren.Sta op tegen het kwaad wat islam heet. Enige bemoediging is dat het opvallend en merkwaardig is dat in de Saudi-Arabie, Afrika, Azie, de VS, Canada en ook Europa vele moslims zich bekeren tot het christendom.(ja er zijn er ook die afvallig worden, alles beter dan de islam). Nadeel een Amerikaanse ex moslim die Christen werd en in meer dan 100 universiteiten lezingen daarover geeft het kernachtig zegt. Moslims houden meer van moham.ed dan christenen van Jezus. Hij heeft volkomen gelijk. Hoop dat het veranderd ten goede. De vrijheid van ons.

  Like

 16. Wiebkje zegt:

  Dat er meer mogen volgen zowel in pkn , gereformeerde gemeentes en de rk kerken en evangelische bewegingen. Deze dominee heeft zo enorm gelijk. Islam gelijkstellen aan christendom is buitengewoon dom. Wie zegt dat moslims vaak liegen heeft gelijk. Ze passen gewoon de Taqguia toe, die werd ze met de paplepel ingegeven namelijk. Zelf denken?? Alleen het zwaard verstaan zij. Misschien kunnen we in de westerse beschaving daar wel eens ons voordeel mee gaan doen!!

  Like

 17. jellevdwal zegt:

  Weer iemand die van niets weet:

  Man muss viel früher anfangen:
  etwa 1500 Portugiezen finden den Weg um Afrika nach S Asiën
  Anfang underdrückung Mosleme
  16ten Jahrhundert VOC verbietet Musleme in heutigen Indonesiën Handel
  1900 Ottomanischen Reich durch weggfallen Landhandel fast eingestürttzt
  1898 Britischen Genozid auf Musleme in heutigen Afghanistan
  WWI GB erobert Mittleren Osten
  1916 Diplomaten Sykes und Picott verteilen das Mittlere Osten zwischen GB und Frankreich
  1918 Churchiil lässt Giftgas gebrauchen in Damascus
  1912 Russland und GB verteilen Iran unter sich
  1917 Balfour Deklaration Palestina jüdisches nationales Heim
  1920 erste Palestinische Aufstand
  1933 1936 Palestinische Guerilla Krieg gegen Briten und Juden
  1945 zionistisches Heer beginnt Vertreibung Briten aus Palestina
  1948 zionistisches Heer vertreibt Palestinenzer aus Palestina
  1953 USA verteibt demokratische Regierung Mossadeq in Iran
  1956 GB, Frankreich und Israel beginnen Krieg gegen Egypten
  Eisenhower greift ein
  Ende GB und Französischen Kolonialismus in Mittleren Osten
  1967 Israel besetzt ganz Palestina
  1979 Iran befreit sich von USA Puppenspieler Shah
  1980 USA setzt Saddam in Irak um Iran zu unterwerfen
  drei Jahre Krieg drei Million Tote
  1993 USA Krieg gegen Saddam;
  Sankionen Irak, 500.000 Kinder sterben
  2001 11 sept
  Krieg gegen Afghanistan
  2003 Verwüstung Irak
  danach Libiën, jetzt Syriën

  Kann es noch jemand wundern dass Mosleme uns hassen ?

  Reuben Levy, ‘The social structure of Islam’, London, New York, 1931, 1932, 1957, 1971

  Like

 18. repelsteeltje zegt:

  die dominee heeft zooo gelijk omdat je toevallig cristen bent wil nog niet zeggen dat je ALLES maar hoeft te pikken!!!!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s