Reactie van de redactie van “Fenixx”op het verdwijnen van D.G. Neree

screenshot_13

(Door: De redactie van “Fenixx”)

We zijn een beetje gedwongen door twee stukken die hij op zijn vluchtheuveltje (Deel 1 en 2) c.q. troostmeisje E.J. Bron publiceerde, met zijn huilverhaaltjes, eindelijk eens te reageren. Voor wat het waard is, zijn tragische afspiegeling een beetje in de werkelijkheid brengen. We hebben er tot nu toe niet op gereageerd, omdat we 1 vinden dat er niets interessants aan is, en 2 dat elke reactie weer een volgende uitlokt en we geen zin hebben om als een gremlin naast een fikkie op een blaasbalg te stampen om het vuur aan te wakkeren. En dan mag de schijnheilige schoneschijnschrijver beweren dat dit niet zijn bedoeling is, toch is dat precies wat hij doet. Met zijn hete adem.

Het antwoord van Fenixx op het gebeurde en mijn open brief kan ik in één woord samenvatten: niets. (niemendal, nichts, nada , nothing, niente, etcetera). Geen reactie hier of daar, geen mail, geen tweets (DM). Reacties op Fenixx verdwijnen in de prullenbak en sterker nog: IEDERE referentie naar mij of de open brief in de reactiepanelen verdwijnt ook in de prullenbak. (link 1)

Er zijn bij ons op Fenixx geen reacties geweest van anderen op de open brief bij Bron, dus we konden niks in de prullenbak gooien. En dat is niet de enige onwaarheid in de stukjes van de klaagzang op de klaagheuvel. Als D.G. Neree, nadat die als schrijver verwijderd is, gaat dreigen, schelden, chanteren, en tot overmaat van ramp ook nog trouwe reageerders gaat beschimpen in de comments. Ja, dan gaan zijn reacties wel in de prullenbak. Dat zou elk blog doen. Negen stuks in totaal.

Het klopt wat D.G. Neree hierboven schrijft dat we niet op de open brief gereageerd hebben. Vanwege dat we er geen blaasbalg naast willen houden. Het klopt niet dat hij geen reactie heeft gehad van de hoofdredacteur. Dat heeft hij wel, maar die reactie was kennelijk niet naar zijn zin en toen dreigde hij een brief te publiceren bij E.J. Bron. Hij had kunnen weten dat we hier op de redactie niet allemaal uw doorsnee lieverdjes zijn en dat we ons niet laten bedreigen, chanteren, of intimideren. Daar gaan we nogal van in de contramine. Dreigen met chantage is niet de manier om met ons te communiceren.

Dat we ons ‘een beetje gedwongen’ voelen zoals geschreven in de eerste zin, is dan ook niet om D.G. Neree alsnog van antwoord te voorzien, maar wel om onze lezers op de hoogte te stellen van het gebeurde. De lezers bij E.J. Bron springen zonder kennis te hebben van het gebeurde, met een paar uitzonderingen, nogal al snel op de ‘bandwagon’ als we de reacties zo lezen. Het zal wel, soit.

Nog één citaat voor we het ‘gebeurde’ uit de doeken doen:

Enkele jaren geleden ging “Amsterdam Post” plotseling op zwart vanwege de verschrikkelijke dood van onze vriend VanFrikschoten. In die tijd had ik, samen met Filantroop, mijn eigen site, “De Vrije Chroniqueurs” en DVC werd plotseling een toevluchtsoord voor AP’ers, tot grote ergernis van Filantroop, die daarop zijn boeltje oppakte en vertrok, met medeneming van 3 (!) andere schrijvers. Daarop heb ik jou en Fubar schrijver gemaakt op DVC en later de status van mede-beheerder/admin gegeven. Zodoende werd DVC een vermagerde voortzetting van “Amsterdam Post”.

Toen de schadeclaims kwamen voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde foto’s kreeg ik het op mijn dak en was ik persoonlijk verantwoordelijk voor mijn schrijvers/mede-beheerders die de foto’s hadden geplaatst. We hebben toen besloten om schoon schip te maken, “Fenixx” op te richten en daar naartoe te verhuizen. (link 2)

Of we een ‘vermagerde voortzetting’ zijn van de fameuze Amsterdam Post daar zouden we over kunnen twisten. Maar drama-queen-technisch doet het het natuurlijk goed. Wij hopen dat Frik met goedkeuring op ons neerkijkt. We hebben in ieder geval meer bezoekers dan Frik ooit had, dus zijn er bij dat ‘mager’ wel wat kanttekeningen te plaatsen. En ook daar is D.G. Neree met hommeles vertrokken, net als bij Artikel7. En het is natuurlijk heel zielig dat D.G. Neree persoonlijk verantwoordelijk gehouden werd voor ‘copy-right’ foto’s, maar we hebben wel gezamenlijk de rekening opgepakt en het merendeel ervan gecrowd-fund. Het was sowieso wat vreemd dat een of ander advocaten-trutje uit Hoorn zo snel wist bij wie ze een rekening in de bus moest duwen.

Goed. Ter zake. Wat bracht nou dit bommetje tot ontploffing.

Wijselijk vermeldt D.G. Neree in zijn klaagzangen bij E.J. Bron niet de antisemitische aanleiding. D.G. Neree plaatste twee video’s van ‘Syrian Girl’. Dit stukje: Video: Waarom de Koerden in Syrië geen eigen staat kunnen claimen: een Syrische visie. Wij hebben niet achteraf in het stuk of de comments lopen kloten, dus u kunt alles nalezen. Inmiddels hebben een aantal reageerders bij E.J. Bron in de comments onder de tweede brief er wel naar verwezen. En daar komt ter sprake dat ze uit de stal van Alex Jones zou zijn. E.J. Bron reageert daar op met: “Wat is er mis met Alex Jones”. Weinig. Maar er is wel van alles mis met David Duke die haar in zijn radioshow had. (voormalig leider KKK en tegenwoordig all-round zionistische complotten zoeker).

Het is een dame die gelooft in zionistische complottheorieën. Fragment uit het tweede filmpje:

screenshot_11

Overigens denken wij dat het een goed idee is om om alle Arabische staten te vermorzelen. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Het idee dat ISIS een Israëlische creatie is, leidde vorig jaar nog tot grote ophef toen Yasmina Haifi, diversiteitsmedewerkster bij het ministerie van Veiligheid, dat tweette (we hebben niet een duidelijker screenshot in onze bibliotheek hangen, maar we hebben hem wel):

screenshot_12

En dat, is exact wat deze ‘Syrian Girl’ van D.G. Neree, die in Australië woont, beweert. Een excerpt uit het eerste filmpje:

https://videopress.com/v/fXukeelv

Voor wat de Koerdische kwestie betreft, schop je dan in ieder geval twee schrijvers op dit blog goed in hun kloten; Bolo en Fubar. Voor wat het antisemitisme betreft. Dat is ongepast. Punt.

Pas nadat er in de comments commentaar verschijnt, meldt D.G. Neree dat het als discussiestuk bedoeld is. Dat blijkt echter nergens in het inleidende commentaar. Het is een smoes. Wel waarschuwt D.G. Neree dat mannelijke bezoekers zich niet moeten laten beïnvloeden “door de overweldigende schoonheid van deze vlogster”. Het zijn zijn woorden. En het heeft er alle schijn van dat het zijn eigen kritische vermogen heeft aangetast.

Ook de timeline van de gebeurtenissen zoals weergegeven door D.G. Neree in zijn epistels bij E.J. Bron klopt niet helemaal, en dat is toch wel cruciaal.

Een week voor kerst publiceerde ik een artikel over de visie van Syrian girl. Ik plaatste het als discussiestuk, aangezien ik zelf onzeker was over wat ze allemaal beweerde. Maar dit was zeer tegen het zere been van X, mede-admin, (deze brief is aan jou gericht, rommel, niet aan X en gaat verder niet over hem), die zich steeds meer opwond en geïrriteerd raakte, zodanig dat hij het nodig vond om mij van mijn schrijvers/admin-status te ontheffen.

X in dit verhaal is Fubar. En nergens in de comments heeft die zich opgewonden of geïrriteerd geuit. Hij maakte wel gehakt van ‘Syrian Girl’. Het is een rabiate Koerdenhaatster en antisemiet. En dergelijke uitingen hebben geen pas op Fenixx. Dat is niet waar we staan. Nadat ‘Syrian Girl’ gefileerd is, verwaardigt D.G. Neree zich om na 24 uur ook deel te nemen aan zijn eigen ‘discussiestuk’ met wel één zin: “Ok, ik heb me verkeken op die griet. Mea culpa, mea maxima culpa.”

Dat is nou niet bepaald de reactie die je verwacht van iemand die een ‘discussiestuk’ plaatst. Dan denk je toch iets meer inhoudelijks te krijgen.

En we gaan geen privédiscussie plaatsen, maar parafraseren voor de gelegenheid. Als D.G. Neree dan via Twitter (privé) te horen krijgt dat het wel een heel karige reactie is, volgt het verwijt dat we niet zo moeten drammen. In het openbaar excuses, en privé is het ‘drammen’. En net als dreigementen en chantage valt hypocrisie ook heel slecht bij deze redactie, en wordt alsnog zijn schrijversstatus ingetrokken,  waar die nota bene 24-uur eerder zélf om gevraagd had. (!)

Nog deze laatste:

Van één mede-schrijver kreeg ik wel antwoord. Hij meldde dat X en ik het onderling moesten uitpraten. Dat er een ‘mediastilte’ heerste en dat ik niets kon uitpraten doordat ik niet meer in de redactiekroeg kon komen, heb ik hem niet nog een keer uitgelegd, maar hem in niet mis te verstane woorden, die ik hier niet zal herhalen, gezegd wat ik over hem en zijn houding dacht. (link 1)

“in niet mis te verstane woorden, die ik hier niet zal herhalen”

Dat ging ook alle perken te buiten. Wij zullen ze ook niet herhalen, om D.G. Neree tegen zichzelf in bescherming te nemen, maar in de privésfeer werden er heel wat minder nette woorden door D.G. Neree gebezigd dan in het heilige boontje verhaal bij E.J. Bron. “Hypocriete klootzak, laffe meeloper, schijtluis, kontlikker”, zijn geen woorden waar je vrienden mee maakt.  En zoals uit de laatste twee stukken bij E.J. Bron blijkt dat D.G. Neree prachtig kan schrijven. We betreuren het dat die kunsten pas tevoorschijn getoverd worden als het eigen ego opgepoetst moet worden en die ijver niet het laatste jaar bij Fenixx aan de dag gelegd werd als het er om ging de werkelijke vijand te bestrijden.

Op Fenixx blonk D.G. Neree vooral uit in afwezigheid en als hij zich dan eens meldde op de redactie dan was het om te klagen. De ene keer was de plaatjeskeuze bij de stukjes niet in orde en de andere keer de lay-out niet. En als het dat niet was dan liep die wel te mieren over zijn eigen gebrek aan werklust. Dat leidde er onder andere toe dat hij zelf al eens vroeg om degradatie van zijn status en al eens eerder een tijdje uit de redactie verwijderd werd, wat later weer hersteld werd. Alles bij elkaar was de recente onenigheid de spreekwoordelijke welbekende laatste druppel.

We betreuren het bovenal dat we ons nu genoodzaakt zagen ons ook tot dit niveau te verlagen. Op een eventuele vervolgreactie zullen we reageren zoals we tot nu gedaan hebben, namelijk niet.

Met groet,

Bolo

Tijl Uylenspiegel

Fubar

rommel

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

(Ingezonden door “rommel”. Het stuk werd door webmaster E.J. Bron integraal, zonder enige inhoudelijke wijziging,  overgenomen van “Fenixx”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

62 reacties op Reactie van de redactie van “Fenixx”op het verdwijnen van D.G. Neree

 1. Irma Vlasblom zegt:

  Laat ik voorop stellen dat ik heb geen idee waar deze ruzie overgaat. Ik wil het ook niet weten. Moet wel opmerken dat D.G. Neree wel in nettere bewoordingen zijn stuk heeft geschreven dan dat de redactie van Fenixx dit doet. Ik geef een compliment aan E.J.Bron dat hij het stuk van Fenixx ondanks dat hij allerlei verwensingen naar het hoofd krijgt hier plaatst. Mijn conclusie kan niet anders zijn dat de redactie van Fenixx een onbeschoft onbeduidend groepje is, waarmee ik gelukkig niets mee te maken heb of heb gehad.
  M.v.g.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Onbeduidend zou ik niet direct willen stellen; wèl onbehouwen, om niet te zeggen: Onbeschoft. (wat dat slag mensen zelf bij voorkeur als “eerlijk”of “direct” pleegt te betitelen, maar daar kunnen de meningen dus over verschillen.)
   En U ziet het goed, dat D.G. in dat opzicht één van de gunstige uitzonderingen was, daar. Er zou nog weleens een moment kunnen aanbreken, waarop de Heren beseffen, hoe onontbeerlijk zo’n element van bedachtzaamheid en zelfbeheersing is, óók voor een site. Dan echter zal het te laat zijn, en wel doordat ze dat onontbeerlijke element er zèlf hebben uitgewerkt.

   Geliked door 3 people

   • Vederso zegt:

    @ Theresa. Daarover verschillen we dus inderdaad van mening; ik vind het verhaal van de redactie van Fenixx helemaal niet onbehouwen of onbeschoft. En dat karakters botsen, komt wel meer voor.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Leefbarbaar: Ik heb het dan ook niet zozeer over die reáctie; dat heeft Irma Vlasblom evenmin als zodanig.Het gaat hier eerder over het karakter van de redactie van Fenixx, dat ik weliswaar óók alleen maar grotendeels van horen zeggen ken, maar waarvan ik persoonlijk niet de indruk heb, dat het een sfeer is, waarin ík me thuis zou voelen.
    D.G. is volgns mij ècht de gunstige uitzondering.

    Like

   • rommel zegt:

    Theresa Geisller mocht niet meer spreken bij Pegida, daar was zo nogal verbolgen over en toen organiseerde ze haar eigen ‘mars’ van Amsterdam CS naar het Van Randwijk monument; wie voor tirannen zwicht …

    En de enige die op kwam dagen was … Neree.
    Dus dat die Neree niet zal laten vallen, dat valt wel te begrijpen.

    Webmaster: Rest van het comment verwijderd wegens overtreding van blogregel 4: Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Vederso, 3 januari, 19.22 u.: Zie mijn reactie van 3 januari om 20.05u. aan Leefbarbaar, Vederso: Ik heb het niet over dat verhaal als zodanig. Ik heb het over de toon in het algemeen, zoals ik allang heb opgemerkt, dat die op Fubar/Fenixx normaal gevonden wordt. EN dat D.G. Neree daarop een gunstige uitzondering is/was die nog wel eens onontbeerlijk zou kunnen blijken te zijn, omdat we niet allemaal hetzelfde in elkaar zitten en niet alle potentiële commenters de toon in kwestie appreciëren. Over dit artikel op zichzelf heb ik het evenmin als Irma Vlasblom, op wier comment ík weer reageerde.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @ Rommel, 01.51u. Wat U verder allemaal over mij heeft uitgespuwd, zal ik nooit te weten komen, Rommel, maar gezien de conversatie op Fenixx laat het zich raden.
    Aangezien hier echter meerdere reaguurders hebben uitgelaten in dezelfde geest als ik en U juist mij hier meent te moeten uitlichten, kan ik dit in zeker opzicht als een compliment beschouwen: Ik ben U kennelijk opgevallen en dat is dan toch weer vererend, of U dit nu zo bedoelt, of niet.
    Wat betreft uw enige observatie, die hier nog de censuur heeft gepasseerd: Juist opgemerkt! Waarom zou ik dat ontkennen? Zelfs Ú geeft toe, dat “dat te begrijpen valt.”
    Maar dat is niet het enige: Het is gewoon één aspect van het geheel van wederzijdse waardering: Al geruime tijd had ik niet alleen het schrijf- maar tevens het cámerawerk van D.G. met welgevallen aanschouwd -hij was- en is een náám in het blogwereldje en één met een stijl, die mij áánspreekt- en zie: Daar kwam hij op de van Gogh-herdenking in november 2015 persoonlijk naar het Oosterpark, allerminst voor die herdenking, maar om zich aan m i j voor te stellen. Naar hij verklaarde omdat hij op zijn beurt mijn bijdragen op E.J. Bron al geruime tijd volgde en daarvoor veel waardering had! Dat werkte weldadig, ik zal het niet ontkennen, en de loyaliteit die hij daarop aan de dag legde met betrekking tot mijn initiatief voor een “stadswandeling” -van een mars als zodanig heb ik zelf nooit gesproken- versterkte dat gevoel slechts.
    Aangezien het U, te beoordelen aan uw bovenstaande opmerking, nog niet geheel en al blijkt te ontbreken aan inlevingsvermogen, ga ik er van uit, dat U ook dít zult kunnen begrijpen.
    Houd het er maar op, dat twee creatieve geesten met enige raakvlakken elkaar in zeker opzicht gevonden hebben, iets, waartegen niemand toch enig bezwaar kan hebben, zou ik zo denken. Niet meer en niet minder. -En als het U mocht believen, daaraan enige verdere conclusie aan te verbinden -waartoe sommige mensen van tijd tot tijd nu eenmaal geneigd zijn, bij gebrek aan beter- dan zeg ik U bij voorbaat, dat dit geheel voor uw eigen rekening zou zijn en onterecht.
    En wat ik U raden mag: Niet zo snel aangebrand raken als U er op stuit, dat mensen soms hun eigen voorkeuren zowel als hun eigen antipathieën laten prevaleren: Mensch bleibt Mensch.
    Ziezo. Als U lust mocht hebben, mag U hier wat mij betreft tegenin brengen, wat U wilt,zij het dn graag in het nette en zonder on-onderbouwde insinuaties.(Die komen hier so wie so niet door de censuur, zoals U heeft gemerkt.)

    Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Heer Bron, u bent een echte democraat dat u zo’stuk op de site heeft gezet, ik denk dat , als ze mij zo aangevallen hadden ik, heel onverstandig, in woede zou zijn uitgebarsten en een scheld-kannonade mijnerzijds niet had kunnen inhouden. Heel onverstandig van mij maar dan hadden ze mij maar niet in deze beledigende bewoordingen moeten aanvallen. en hoewel ook ik niet precies weet waar het om draait is het een laag bij de grondse aanval. Inderdaad u verdient zeker een compliment

   Geliked door 1 persoon

   • rommel zegt:

    Kontlikken krijgt een nieuwe dimensie. Gefeliciteerd Koning van de ik weet niet precies waar het om draait.

    Like

 2. Pieter G zegt:

  De kern van het conflict is dus een artikeltje wat nogal slecht valt, maar waar wel een (inhoudelijke) discussie over ontstaat. Waarna diegene die het plaatste zich verontschuldigt, maar dat niet voldoende doet waarna er een soort verbale vechtsituatie ontstaat waar van alles bijgehaald wordt.
  Kortom, het loopt een tikkie uit de hand. Jammer, kan gebeuren. Laten we echter niet vergeten wat en wie de echte vijanden zijn. Ik denk ook dat daar geen misverstand over is tussen de beide kampen. Ik denk dat je je energie wel beter kan gebruiken dan zo’n ruzietje om niets.
  De komende verkiezingen bijvoorbeeld. En hoe we dit land en dit werelddeel weer op het goede spoor kunnen krijgen.

  Geliked door 2 people

  • Pieter G zegt:

   Overigens wilde ik bijvoegen dat ik na alle jaren van rondlopen nooit een reactie van DG Neree ben tegengekomen waar ik me aan ergerde of dacht: Zo die gaat wel ver.
   Nooit iets van schelden of zeuren gemerkt. Wel vaak goed commentaar! En uitermate beleefd. Dus waar dan ook hoop ik dat DG gewoon doorgaat waarmee hij bezig is. Waarmee we allemaal bezig zijn in meer of mindere mate. Dit land weer teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.

   Geliked door 2 people

   • rommel zegt:

    “Nooit iets van schelden of zeuren gemerkt”.

    LOL.

    Een stukje proza van Neree;

    “Je bent een hypocriete klootzaak en een laffe meeloper. Een schijtluis die zijn toevlucht neemt in drogredenen.Ga lekker door met Rommel en Fubar de kont te likken. Je hebt voor mij volkomen afgedaan”.

    – Dus waar dan ook hoop ik dat DG gewoon doorgaat waarmee hij bezig is.

    Ja, met verzieken.

    Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  [quote] Wel waarschuwt D.G. Neree dat mannelijke bezoekers zich niet moeten laten beïnvloeden “door de overweldigende schoonheid van deze vlogster”. [/quote]

  Ja mensen, sorry dat ik dit even kwijt wil, maar ik vind “deze vlogster” helemaal niet “overweldigend schoon”. Haar lippen zijn net de binnenbanden van een fiets. Daar kan ze natuurlijk zelf helemaal niets aan doen, tenzij ze haar lippen heeft laten oppompen.
  Nou ja, dat moet ze ook zelf maar weten.

  Geliked door 3 people

 4. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  ik vind het triest dat dit op het openbare www wordt uitgevochten !
  ik had ook al eerder aangegeven in een reactie aan d.g.neree welk doel/oplossing die voor ogen had met het plaatsen van de open brief behalve dat het zal eindigen met wraak/rancune etc.
  werd me niet in dank afgenomen, ik ben een zuigerd/muggenzifter etc werd mij medegedeeld, weliswaar niet door d.g.neree zelf maar door de hulptroepen van d.g.
  het moddergooien is begonnen.
  de linkse meelezers lachen hun lul uit de broek.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Valt reuze mee denk ik. Beide partijen hebben nu de gelegenheid gehad zich over deze zaak uit te spreken. Daarmee is voor mij de kous af.
   We gaan gewoon weer stug verder.

   Webmaster

   Geliked door 6 people

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    dan verschillen we daar in mening over, we wachten af..

    Like

   • rommel zegt:

    De kous is nog lang niet af. Je hebt me diep teleurgesteld Bron.Ik dacht dat je een vriend en een bondgenoot van me was.Maar je verkoop je aan een sensatiestuk.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    En wat ben je van plan te gaan doen rommel? “De kous is nog lang niet af”. . . Voor mij wel.
    Ik “verkoop” mezelf aan niemand. Ik heb beide partijen, die niet volwassen genoeg waren om het zelf onderling op te lossen, de gelegenheid gegeven hun kant van het verhaal te doen. Klaar.
    Niets meer en niets minder.

    Webmaster

    Geliked door 3 people

   • rommel zegt:

    De kous is nog lang niet af. Dit vuurtje van jou blijft nog lang smeulen.

    Like

   • rommel zegt:

    Dit vuurtje van jou wat je hebt opgestookt blijft nog lang branden.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Je laat je ware aard nu goed zien rommel. Jammer, maar schept wel de nodige duidelijkheid.

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik denk dat links, de meelezers, hier nog een hoop van kunnen leren zelfs.
   En dat je niet iedereen meteen de bek moet snoeren, omdat iemand ergens dat een onwelgevallige mening vind die even nu niet uit komt en we eigenlijk geen zin in hebben.
   Daar hebben wij het vrije woord nog voor.

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    “En dat je niet iedereen meteen de bek moet snoeren,”
    bertg, waar hoor je mij dat zeggen ?
    .
    je hebt mij enkel, en vanaf het begin af aan zien schrijven (in deze kwestie) dat ik vind dat je de vuile was niet op het publieke www moet “uitvechten”, niet meer, niet minder.
    .
    blijf van mening dat de joop gezinden c.s. nu over de grond rollen van het lachen….

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik beweer niet dat jij vind dat iedereen ze bek moet houden, maar dat links zo denkt en werkt.
    Je heb ’t net even verkeerd opgepakt.
    Ging niet over jou.

    Like

   • koddebeier zegt:

    reactie tjonge:
    “blijf van mening dat de joop gezinden c.s. nu over de grond rollen van het lachen….”
    Dan maar hopen dat ze dit in een honden uitlaatzone doen !!
    Stront hoort bij stront, tenslotte !!

    Geliked door 1 persoon

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   @bertg, blijft soms erg lastig, dat interpreteren van platte tekst…

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Daar heb ik zelf zelden last van, en anders vraag ik even na of ik het wellicht verkeerd begrepen heb.
    Maar ga zeker niet helemaal los op iets waarin mijn naam zelfs niet eens in wordt genoemd.
    En aan stiekem gedrag doen we niet, dan had ik je naam wel vermeld.

    Like

  • Feniks zegt:

   Ik wil hierin geen mening geven, ik kan alleen maar hopen dat in tijden als deze waarin wij elkaar hard nodig zullen hebben redelijkheid wordt betracht.
   Dat is m.i. nodig om niet in kleine elkaar beschuldigende groepjes uiteen te vallen, dat dient nl. geen enkel doel.

   Ik voor mijzelf stel de nieuwsberichten van zowel Ejbron als Fenixx zeer op prijs.

   Geliked door 1 persoon

 5. aegoliuscs zegt:

  Enkele jaren geleden ging “Amsterdam Post” plotseling op zwart vanwege de verschrikkelijke dood van onze vriend VanFrikschoten. In die tijd had ik, samen met Filantroop, mijn eigen site, “De Vrije Chroniqueurs” en DVC werd plotseling een toevluchtsoord voor AP’ers, tot grote ergernis van Filantroop, die daarop zijn boeltje oppakte en vertrok, met medeneming van 3 (!) andere schrijvers. Daarop heb ik jou en Fubar schrijver gemaakt op DVC en later de status van mede-beheerder/admin gegeven. Zodoende werd DVC een vermagerde voortzetting van “Amsterdam Post”.

  Toen de schadeclaims kwamen voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde foto’s kreeg ik het op mijn dak en was ik persoonlijk verantwoordelijk voor mijn schrijvers/mede-beheerders die de foto’s hadden geplaatst. We hebben toen besloten om schoon schip te maken, “Fenixx” op te richten en daar naartoe te verhuizen. (link 2)

  Inderdaad, zover ik weet en zelfs een klein bedrag had gedoneerd omdat ik de aansprakelijke persoon niet in de steek wilde laten, alhoewel ik de site nauwelijks nog bezocht. Een soortgelijke reden waarom Filantroop DVC verliet, evenwel zonder slaande deuren.

  Dat D.G. Neree, wellicht door omstandigheden en wat rust wilde, aan “rommel” de sleutel tot DVC/Fenixx overhandigde had toch tot meer compassie jegens de voormalige sleutelbeheerder mogen leiden! Zeker als hij zijn mea culpa, mea maxima culpa aanbiedt. Had u verwacht dat hij als D.G. Neree te Canossa uw zegen zou afsmeken?

  Uw verweer, Fenixx, vind ik deels ondermaat door toevoeging van benoeming/kwalificaties die niet ter zake dienend, behoudens uw doel de schrijver in kwaad daglicht te stellen. Rommels eigen?! D.G. Neree versus degeneree…….

  Like

  • aegoliuscs zegt:

   Waarom bedreigt niemand voor mijn leven? Ik wist al langer dat het voor mij als reaguurder waardeloos was.

   Like

  • rommel zegt:

   Een wedstrijdje houden om met zoveel mogelijk slap gelul zogenaamd niets te zeggen. Mag ik je eraan herinneren dat Frik bij zijn leven mij als redactiegenoot op zijn site heeft aangesteld om jouw bullshit te vernietigen. Vuile vieze hypocriet. Je was nauwelijks aanwezig op Frik. Rot toch lekker op naar je Filantroop.

   Like

  • Aegolius cs zegt:

   Bier en chips waren uw gevleugelde uitspraken bij verschil van mening. Uw beste bijdrage overigens in dezen.

   Geliked door 2 people

 6. hslot4 zegt:

  Ja vind ik ook Bron niet lopen zeiken allemaal en al hellemaal niet tegen mij lol .
  Gewoon doorgaan we hebben tenslotte een gezamelijk doel lijkt me zo en meningen zijn net achterwerken iedereen heeft er eentje .
  Gelukkig kunnen en mogen we van mening verschillen en doen we dat soms ook dat houdt het spanned.
  Ik zal in iedergeval stukjes die mij intresant of nuttig lijken blijven aanleveren mischien draagt het bij
  hoe meer bronnen des te beter denk ik maar .
  Recht zoals ie gaat stuurman .

  Like

 7. Nooit een onvertogen woord van D.G. Neree gelezen, hoezo anti-semitisch artikel, wat is er tegen om een kwinkslagwaarschuwing te maken over de schoonheid van een vlogster, zijn de Koerden heilig en was iedereen er 3000 jaar geleden zelf bij dan, lijkt de sanctie-oorlog tegen Poetin wel, zomaar wat losse invallen bij het lezen van de epistels. Jammer maar toch wat wijsheid toegewenst en geef elkaar de hand.

  Geliked door 2 people

 8. D. G. Neree zegt:

  Misschien dat ik hier later nog op reageer, maar eerlijk gezegd zie ik geen aanknopingspunten. Op mijn vraag en voorstel is niet ingegaan en deze openbare onschuldverklaring daar heeft niemand wat aan. Ik ga dit ook zeker niet weer oprakelen. Als Fenixx wil reageren met moddersmijten moeten zij dat weten. Voor mij is het klaar.

  Geliked door 1 persoon

 9. GT zegt:

  Tja zijn we klaar, nou dan gaan we verder.

  Like

 10. Jade zegt:

  Ok, de andere kant van het verhaal,
  en nu a.u.b. de neuzen weer één kant op.
  Het doel is Nederland redden.

  Like

  • Feniks zegt:

   Juust!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jade: Dat mag dan zo zijn en je bedoelt het ongetwijfeld goed, maar wat ik je -na twee dagen sudderen- tóch vriendelijk zou willen verzoeken: Wees voorzichtig met die uitdrukking:
   Mensen zijn geen robots; persoonlijk blijf ik wèl graag mezelf.
   Het zal wel weer aan mij liggen, maar ik grúw van die uitdrukking.
   Het roept bij mij associaties op met het “menselijk mozaïek” bij de opening van de Olympische Spelen van Moskou in ’84; zoïets, wat weer alleen in de voormalige Sovjet-Unie kon, voor mijn gevoel, en waar ik nog steeds maar één woord voor heb: Afschuwelijk!
   Als deze uitdrukking hier op de site bij elk wissewasje onmiddellijk de norm zou worden, dat zeg ik je eerlijk, dan zou ik het hier niet uithouden.
   Dit heeft nu al sinds eergisteren bij mij zitten malen, en ik ben blij, dat het er nu uit is.

   Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Het is allemaal mosterd na de maaltijd.

  Like

 12. Marc zegt:

  Ongelooflijk diepe zucht!

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Wij barbaren zijn zindelijk, daarom hoeven we onze straatjes niet schoon te vegen. En zeker niet door een ander te laten doen.

  Geliked door 1 persoon

 14. wauso zegt:

  Laat ik dus zeggen van iemand die dit van kortbij heeft mogen meemaken: Het zijn allemaal Ego-trippers, obsessievelingen, maar bovenal gelijkwillenhebbende ruziemakers !
  In maart vorig jaar schreef ik DG Renee op twitter enkele van mijn bevindingen op twitter.
  Hier een paar antwoorden:
  Ga je een beetje onderling lopen concurreren? Wat is dat voor gezeik? Ik schrijf al bijna 10jaar over deze shit, man. En dan kom je ons even de les lezen?
  22 mrt. 2016
  W.H.J. Reiss
  Jullie zijn ‘Statisch’ en naar binnen gericht als organisatie. Het gaat niet om schrijven, maar om mensen te bereiken. En daar falen jullie in. Ik ben altijd open en eerlijk tegen iedereen en als dat niet prettig klinkt dan is dat jammer. Daar zit ik niet mee !
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  donder op man. Een beetje de held lopen spelen. Ik zal ook open zijn. Je bent gewoon een opportunist.
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  en je loopt je eigen mensen te stangen.
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  en omdat je een ander plekje kreeg op Fenixx ben je nu ‘beledigd’. Egotripper.
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  En niet dat het belangrijk is, maar Fenixx heeft tussen de 10.000en 25.000 bezoekers per dag
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  Je beschuldigt mij ervan dat ik wacht op een gebeurtenis om daar dan snel over te schrijven, maar je bedoelt eigenlijk jezelf.
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  Denk je trouwens dat je tirades tegen politici ook maar 1 millimeter verschil maken dan?
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  Wat je aan het doen bent is niet slim. Je creëert onenigheid tussen mensen die voor hetzelfde staan en die ieder op eigen manier iets proberen te doen om de ondergang te stuiten. Discussies over wie meer lezers heeft zijn contraproductief. Doe je ding zonder af te geven op gelijkgezinden die al jarenlang proberen de mensen wakker te schudden.
  22 mrt. 2016
  W.H.J. Reiss
  Ik wilde dat andere plekje eigenlijk niet, want ik weet dat ik schrijffouten maak en foto’s plaatsen daar moet een naam bij. Dat kreeg ik van Fubar. En dan gaat men over mij praten ! Dat noem ik ‘sollen’. En daar was ik niet over te spreken. Fubar maakt een beslissing en dan wordt hij ‘overruled’, dat doet een vriend niet ! Jullie lieten hem als een baksteen vallen. Ik heb hem dat niet gezegd. Dat moet hij zelf zien. En dan dat arrogante wat jullie vorig jaar bij Tijl hebben gedaan, daar ben ik bij mij niet van gediend. Ego trippen is als je jezelf belangrijker vindt dan de doelstelling, die je voor ogen hebt. En dat is bij enkelen bij Fenixx duidelijk waar te nemen. Ik beschuldig je overigens nergens van. Ik constateer enkel dat je schrijft als je iets ziet van interesse. Hetgeen Tijl doet (niet mijn voorkeur overigens) is heel moeilijk en ik vind dat bijzonder knap. Vanuit het niets iets opschrijven ! Dat is niet iedereen gegeven (ook mij niet) ! Je voelt gewoon de laagdunkendheid naar Tijl en ook naar mij toe ! De stadse houding, ik heb daar lang geleden een opmerking over gemaakt. Ik ben daar op gewezen. En heb dat van mij afgelegd. Maar dat is dus nu weer terug. En die verhevenheid van Hollanders mag wel iets minder ! Ik heb vaker met Fubar een kleine discussie gehad. Mijn stelling is dat jullie de grootste zouden kunnen worden met goede leiding (en ik vind Fubar goed/dit heb ik hem niet gezegd). Statisch wil zeggen dat jullie blijven hangen in een bepaalde denkwijze. Als jullie daar overheen zouden kunnen stappen, dan zouden jullie makkelijk meer dan 100.000 views per dag kunnen hebben. Ik heb Fubar hier wel eens een hint over gegeven. Helaas zijn sommigen te bekrompen om hem als leider te accepteren. Hij zou Fenixx groot kunnen maken. Hij is inventief en steeds als ik iets zei zag ik ook veranderingen. De site van Fenixx is klasse ! De artikelen van Bolo zijn ook heel goed te noemen. Ik zie Greengo erbij. Probeer hem een richting te geven en dat is in feite jouw taak. Vroeger heb ik marketing gestudeerd en dat komt nu allemaal terug. Wat ben ik op dat gebied bekrompen geweest de laatste jaren. Kort samengevat: Een mooie site met verhaaltjes en nieuws is onvoldoende. Dat meerdere heet marketing. En dat komt er niet uit. Jullie hebben een leider nodig, die iets aanneemt en ook uitvoeren kan. En sociaal is. En dat is Fubar. Ik denk dat hij een gedegen organisatie op touw kan zetten. Ikzelf ben voor zulks ongeschikt. ik ben een botte boer (idem als rommel), maar ik zeg het wel. En dat versta ik onder egotrippen. Degene met de beste papieren (Fubar) niet op de juiste plaats zetten. Ik heb hem,dat zelf niet gezegd, dat vond ik te zeer rieken naar ‘kontekruiperij’! Mijn Tweets, dat is eigenlijk spontaan ontstaan en daarmee bekijk ik hoe mensen reageren, wat men wil, hoe men naar iets kijkt. Ik bekijk de attitude van de mens m.b.t. de politiek (w.o. vluchtelingen alsook andere vraagstukken). De tweets op zich zijn in weze onzin. Ik bemerk wel, dat mensen graag kort iets willen zien. Snel reageren. En dan willen ze verder. Mijn les daaruit is dat je moet ‘knallen’ 10 x 1 = 10 en 1 x 10 = 100. En nu is het tijd om te ‘knallen’.
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  Je bent volkomen abuis wat Fenixx betreft
  Ten eerste is er niet over jou gepraat, maar ging het over de indeling op de voorpagina en over je in plaats van een hoekje gewoon een schrijverspositie te geven, zodat je brieven op een prominente plaats komen. Er ging toen technisch iets fout en er was miscommunicatie onderling. That’s all. Jij maakt er iets persoonlijks van.

  Ten tweede: wat je over Fubar schrijft is belachelijk. Fubar heeft nooit de leiding willen hebben van Fenixx en kan op Fenixx doen wat hij wil. De onderlinge verhoudingen in de redactie zijn uitstekend. Je hebt echt een volkomen verkeerd beeld van ons en ik begrijp niet wat je punt is.

  Je wilt maar dat Fenixx ‘de grootste’ wordt. Waarom? Weet je niet dat in feite Fenixx leeft bij de gratie van de ellende waar we tegen schrijven?
  Ik zou willen dat ik weer lekker op mijn eigen blogje zat en artikelen schreef over poesjes en madeliefjes en dat ik maar door 100 mensen gelezen zou worden.

  Ik begrijp je frustratie wel, maar richt die niet op mensen die al jarenlang hetzelfde doen als jij: ageren tegen de funeste ontwikkelingen in Nederland.

  Maar nogmaals: Je hebt een volkomen verwrongen beeld van de situatie bij Fenixx.
  22 mrt. 2016
  W.H.J. Reiss
  Ik heb toch een mail van rommel gekregen, dat men mij niet als schrijver wenste om artikelen te plaatsen ! En dat kwam nogal ‘bot’ over ! Hetgeen jij niet weet is dat ik een paar discussies met Fubar hierover gehad heb. En daar kwam zulks gewoon naar voren. Hij had mijn ‘plaatje’ weggehaald en mij als schrijver aangemerkt. Dat ‘plaatje’ was toch dubbelop. Maar dan moest ik wel rechtstreeks op de site volgens hem mijn artikelen plaatsen. Ik kreeg hierover 2 mails om in te loggen. Toen ik dit probeerde ging het niet, omdat rommel het met een ‘sleutel’ had afgesloten. Ik kreeg ook een mail van rommel, dat hij dit niet wilde ! En toen heeft Fubar weer mijn ‘plaatje’ teruggezet met de vraag of ik weer op de gewone manier kon inzenden. Ik vind dat ‘sollen’ met personen. Zo ga je niet met elkaar om. Vandaar dat ikzelf zeg (en niet Fubar) dat Fubar eigenlijk de leiding moet krijgen. Hij is in bijna alles het beste en heeft goede communicatieve eigenschappen. De grootste worden: wil je een boodschap brengen, dan wordt er veelal naar de grootste gekeken en de rest raakt/zit in de vergetelheid. Als je dus ‘vol’ met iets bezig bent dan moet je gaan voor het hoogst bereikbare ! Bij een goede professionele organisatie denk ik dat er financieel ook nog iets in het vat zou zitten. Zou je dat niet willen, dan ben je ‘sociaal’ bezig zonder doelstelling ! Ik moet zelf nogal veel meehelpen bij beslissingen van mensen. Vandaar mijn directe gerichtheid, die misschien bij velen niet zo prettig klinkt !
  22 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  Er werd niet met je gesold, maar ik denk dat rommel zich plotseling afgeschrijkt voelde doordat je opeens opwierp als campagneleider om Fenixx in de vaart der volkeren op te stuwen en scherpe kritiek begon te geven op de huidige gang van zaken.Zoals uit je reacties duidelijk wordt, deed je dat ook met weinig kennis over hoe Fenixx en voorheen DVC in elkaar zit.

  We hebben namelijk eerder gevallen meegemaakt, dat een nieuwe schrijver het opeens hoog in de bol kreeg en hierdoor onenigheid veroorzaakte binnen de redactie. In één geval leidde dat bijna tot de ondergang van DVC/Fenixx.

  Misschien begrijp je waarom rommel opeens zo afwijzend reageerde. Wat er volgde is een gevolg van miscommunicatie binnen de redactie en en misschien een te impulsieve reactie van rommel.
  Ik zou willen voorstellen om het hele gedoe te vergeten. We strijden immers tegen hetzelfde.
  24 mrt. 2016
  W.H.J. Reiss
  Dan had hij dat fatsoenlijk kunnen zeggen ! 1x kreeg ik ook een onfatsoenlijke reactie van rommel toen ik enkel onder zijn artikel een datum plaatste: 25-12. Ik heb daar toen maar geen reactie op gegeven, maar zo gaan normale mensen niet met elkaar om ! Ik heb dat ook toen tegen Fubar gezegd. En dan ‘regelt’ Fubar iets met ‘schrijver’ en dan komt rommel met de boodschap: Dat hebben we liever niet. Ik ben nogal een naiveling, maar zo erg is dat nu ook weer niet. Ik zie dan gewoon jullie willen het bij een bepaald groepje vooral uit Amsterdam houden en ik hoor daar gewoon niet bij. Ik zou dus zeggen, succes verder !
  24 mrt. 2016
  W. A. R. Hooft
  rommel is idd niet bepaald een diplomaat.
  25 mrt. 2016
  W.H.J. Reiss
  Als je een bepaalde vaardigheid niet hebt, dan moet je dus geen leiding nemen. Ik vind ook (en dat heb ik Fubar niet gezegd), dat men Fubar heeft laten vallen om hem om zoiets ‘pietluttigs’ te passeren. In feite de wacht aan zeggen. Vandaar dat ik ook vind dat er een leider moet zijn. Nu is het een stuurgroep. Heb je een organisatie, dan zul je steeds bezig moeten zijn met veranderingen. En dan moet je iemand hebben, die lijnen uit kan zetten. De anderen krijgen taken met de daarbij behorende bevoegdheden. Hoe meer mensen er zijn hoe moeilijker het is voor een ‘stuurgroep’ om een zaak te leiden. En als dan alles met coulance gaat dan zouden jullie verder komen. En ik vind Fubar de beste. En dan bedoel ik niet schrijven (waar men steeds op duidt en de nadruk geeft). 6 mnd. geleden was die herrie met Tijl om een artikel: hoe verder ? Tijl had gelijk, maar werd niet mooi opzij gezet. Kort: er ontbreekt leiderschap en doelgericht ergens naar toe werken ! Over mij werd dus heengelopen en dan vind ik het dus goed geweest. Ik zie af en toe bij een artikel een lage waardering ! Dat ben ik dus niet !
  25 mrt. 2016
  Wauso, je slaat de plank volledig mis. EWat je zegt slaat helemaal nergens op. Ik ben er klaar mee.
  W. A. R. Hooft
  Als je zoiets wilt organiseren, dan houdt niemand je tegen. Veel succes.
  25 mrt. 2016
  .
  En dit schreef ik eergisteren 2 januari
  W.H.J. Reiss
  Je moet de bovenstaande Tweets maar eens nalezen. Je was afwijzend om de redactie te ‘beschermen’ en nu treft het jezelf ! En Tijl is wel degelijk weggejaagd bij destijds DVC. Ik geef je in bovenstaande Tweets overal fatsoenlijk antwoord terwijl jij nagenoeg telkens boos en geirriteerd bent ! Waarom ? En ik sta achter al mijn voorgaande Tweets, want daar is geen woord gelogen of verkeerd bedoeld bij !

  Als laatste sluit Wauso altijd af met een wijsheid of een grapje: Als je veel op vloertegels loopt trek dan warme sokken aan, dit voor de bloedsomloop, anders gaat hij niet meer omhoog !

  Geliked door 1 persoon

 15. D. G. Neree zegt:

  Wauso, je laat hierboven de reden van mijn irritatie naar jou toe weg. Zoals ik je al meerdere keren heb gezegd, heb ik niets te maken gehad met de aanstelling van jouw rubriek noch de verwijdering ervan. Ik heb vanaf de overgang van DVC niets met redactiewerk gedaan. Wat ik wel heb gedaan is toen tegen rommel en Fubar gezegd dat er met je werd gesold. Bovendien heb ik je meen ik gemaild, dat de toestand met jou vooral kwam door een technische fout die niet goed is opgelost. Ik probeerde daarmee de relaties te herstellen. Mijn irritatie daarna kwam doordat je tegen mij bleef mopperen over iets, waar ik part noch deel aan had of nog iets aan kon doen. Je roemde Fubar als een groot organisator, die Fenixx zou opstoten in de vaart der volkeren,maar het blijkt dus wel dat dit fantasie is. Maar als ik me heb laten meeslepen in mijn irritatie hierover, dan hierbij mijn excuses. Wat wil je verder dat ik doe? Moet ik door het stof? Als ik iets aan de situatie kon veranderen of had kunnen veranderen, zou ik het doen, geloof me. Verder kwam mijn irritatie voort uit het feit, dat je voortdurend op Fenixx aan het mopperen was. We deden het niet goed, we zouden veel meer lezers kunnen trekken als we dit of dat zouden doen, rommel moest door Fubar vervangen worden etcetera etcetera. Daar werd ik inderdaad een beetje kriegel van.

  Dan nog dit: op DVC was ik hoofdredacteur en ik heb Tijl nooit ‘ontslagen’. Naar mijn beste weten dus, en als het anders is, dan zie ik daar graag de bewijzen van. Als ze kloppen zal ik het toegeven, maar ik kan me er niets van herinneren en het lijkt me onwaarschijnlijk, want Tijl schrijft gewoon columns en bemoeit zich verder nergens mee. Dus fris mijn geheugen op en laat me zien waar en wanneer ik Tijl ontslagen zou hebben.

  Like

 16. D. G. Neree zegt:

  @Wauso, nog even: je frustratie zit nogal diep dat je bereid bent dit alles weer op te rakelen. Buiten dat het je misschien oplucht (mij luchtte het kunnen schrijven hierover inderdaad op) wil ik vragen: Heb je een idee over een oplossing? Moet ik mijn pink afhakken? Wil je een duel in de ochtendmist? Fenixx zat fout in de manier waarop jij behandeld bent. Dat zei ik toen en dat zeg ik nu. Wat wil je verder dat ik doe?

  Like

  • wauso zegt:

   Je hoeft voor mij niks te doen ! Je maakt er wel een drama van. Ik heb gewoon de tweets overgenomen en deze hier neergezet en dan komt toch weer irritatie naar boven. Bovendien laten deze tweets zien dat je om alles heen draait. Fenixx is gewoon een sociale instelling waar sommige Amsterdammers hun zegje konden doen.
   En nogmaals als je echt meent dat mijn ‘wisselingen’ een technische fout was, dan heeft 1 van de mannen tegen je gelogen !
   En Tijl is wel degelijk weggejaagd nadat hij voor de 2de keer met een verhaal kwam waar gaan we naar toe met DVC (of Fenixx). Ik en @iemand hebben op dat artikel nogal gereageerd.
   Fubar heeft mijn schrijver ‘status’ moeten terugdraaien op duidelijk verzoek van rommel ! Fubar wilde daar niet tegenin gaan daar je je ‘machtswoord’, maar 1x kunt gebruiken (zijn woorden) !
   .
   En als laatste sluit Wauso altijd af met een wijsheid of een grap: Fubar wilde naar rommel toe niet zijn ‘machtswoord’ gebruiken. Daar zakte mijn broek van af tot op de enkels ! En er stond geen vrouw voor me !!!
   (Je ziet ik ben niet veranderd. Ik lach er zelfs mee).

   Like

   • D. G. Neree zegt:

    Aaah, nu weet ik wie je bedoelt. Dat was niet Tijl, maar Marcel. Marcel was erbij gekomen als redacteur en was (net als jij met alle respect) al snel het helemaal oneens met hoe het daar liep. Daar liet hij het niet bij, maar hij begon in de commentaarsecties rommel aan te vallen en daarna kwam hij met artikelen over Fenixx. Dit ging zo ver (dat was wel echt mijn schuld als hoofdredacteur) dat rommel kwaad wegliep. Marcel reageerde daarop door rommel zijn rechten te ontnemen. Ik dacht eerst dat rommel het zelf had gedaan, maar toen ik erachter kwam dat Marcel het had gedaan, heb ik hem direct zijn status ontnomen en die van rommel hersteld. Dat is de enige keer dat ik op DVC iemand “ontslagen” heb.

    Het zou trouwens kunnen dat Tijl een artikel schreef over hoe het verder moest met DVC en dat het artikel verwijderd is omdat we vonden dat hij dat beter eerst in de redactiekroeg moest bespreken aangezien het niet duidelijk was of zijn artikel een persoonlijke visie was of die van de redactie weergaf. Maar hij is nooit ontslagen. Marcel is de enige (Op Filantroop en zijn ‘schrijversstal’, die zelf vertrokken zijn) die ik ooit daar ontslagen heb. Als ik nu niet in onmin was met Tijl, zou ik hem vragen dit voor me te bevestigen.

    Geliked door 1 persoon

   • D. G. Neree zegt:

    Dat van dat machtswoord begrijp ik niet. Wat voor machtswoord?

    Like

 17. D. G. Neree zegt:

  @Wauso, Mocht je geen genoegdoening van me eisen of een idee hebben om dit op te lossen, stel ik voor om dingen waar niets meer aan te veranderen valt te laten voor wat het is. Het leven gaat door en je weet nu wat je aan bepaalde mensen hebt. Ik stel voor om vrede te sluiten en ons weer te richten op de belangrijke zaken.

  Like

 18. D. G. Neree zegt:

  Wauso, ik wil toch nog even iets recht zetten. Je roemt Fubar, maar rommel is een digibeet en heeft jou niet aangenomen of weer ontslagen, laat staan dat hij die brieven rubriek had kunnen maken. Het is degene waar jij zo’n hoge pet van op hebt die dit uitgevoerd heeft.

  Like

  • rommel zegt:

   Wrong!
   Ik was diegene die Wauso als schrijver aanstelde en meteen weer ontsloeg toen die onder een artikel van mij begon te zeiken dat het oud nieuws was, daar kreeg ik een Marcel flashback van. Die heb ik er meteen afgeschopt. Dat is het voordeel als hoofdredacteur,

   Like

   • rommel zegt:

    Je response geeft weer hoe weinig je op de hoogte bent wat er op Fenixx afspeelt. Het heeft je nooit een biet geïnteresseerd. Behalve klagen en zeuren.

    Like

   • wauso zegt:

    @rommel Je bent onbekwaam en kunt niet met mensen omgaan !
    Hier een Tweet wisseling van mij met Fubar.
    Daar kan eenieder, @Rommel, @Bron, @Fubar of andere www jongens iets van leren.
    In vervlogen tijden heb ik Marketing gestudeerd.
    Als ik een van bovenstaande betrokkenen was zou ik zulks eens rustig nalezen en er dan eens over gaan nadenken !

    Dit krijg ik: Sorry, deze activeringssleutel is al gebruikt. Als je geen toegang hebt tot deze site, gelieve de blog-eigenaar te vragen om een andere te sturen.
    11 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Ik denk dat je dat mannetje eerst op de site moet zetten. Het systeem herkent mij nu niet ?
    11 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Mail ontvangen met het woord ‘test’. En dan 404 Page not found.
    12 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Ik heb Rommel een mail gezonden, dat ik toch niet zo goed begrijp wat de bedoeling is. Voor mij hoef ik niet bij die schrijvers te staan. Ik heb wel meer aan het hoofd, maar waarom gaat dat nu ineens niet door. Dat hoeft toch geen geheim te zijn om dat eerlijk te vertellen. Nu is het net of er gekonkeld wordt achter mijn rug. Ik voel het als een dolk in de rug. Zo gaat men normaal niet met mij om, tenminste ik ben dit zo niet gewend ! Groet,
    13 jan. 2016
    Fubar
    Het is nu inmiddels 48 uur terug dat ik uitgebreid mijn beklag gedaan heb op de redactie. Ik ben het niet met de gang van zaken eens. Dat wil ik je in ieder geval gezegd hebben.
    21 jan. 2016
    Fubar
    En je hebt ook nog geen mailtje gehad neem ik aan met uitleg. Ik ben van mening dat dat gehoord had. Maar ik ben ook van mening dat ik niet degene ben die dat moet versturen, ik heb de chaos tenslotte niet gecreëerd. Vandaar dat ik je maar twitter.
    21 jan. 2016
    Fubar
    Dezelfde die je tot schrijver wilde bombarderen, de ochtend dat wij hier zaten te babbelen, kwam daar een paar uur later op terug. Daar komt het misverstand vandaan.
    21 jan. 2016
    Fubar
    Het punt is; de huiver om mensen toegang te verlenen tot het dashboard. Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik er dan ook geen voorstander van was, maar ook geen onoverkomelijke bezwaren zag.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Dat is precies de reden dat ik ‘Fubar’ lekker in mijn eentje doe, en zo hou. Dat heb ik al dat gezeur niet, en niemand kan met mijn werk knoeien. Dat heb ik al te vaak meegemaakt in het verleden (decorbouw etc.).
    20 jan. 2016
    Fubar
    Er is volgens mij niemand die bezwaar heeft om je stukjes voort te zetten op de oude manier.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Toen dit gezeur begon, heb ik je rubriek ook weer teruggezet. En daar heeft niemand wat van gezegd. Als je er mee kan leven, en weer eens iets instuurt zet ik het gewoon weer daar neer.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Je kan voor een enthousiaste medewerker niet zomaar de deur dichtsmijten zonder uitleg, ben ik van mening.
    20 jan. 2016
    Maar soms voelen mensen daar moeite bij om het uit te leggen. Of het nou ego is, of dat ze zich vergist hebben. Wat de reden ook is.
    Fubar
    Als jij je niet te groot voelt, kun je gewoon wat inzenden, en plaats ik het op je gebruikelijke plek.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Dan omzeilen we de hele (non) discussie en gaan gewoon verder waar je mee bezig was. Als er dan alsnog iemand gaat zeiken, word ik iets minder vriendelijk, maar ik ga er van uit dat dat niet gebeurt.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Moet je het niet naar DVC mail sturen, dan komt het niet terecht. Je zou het bij mij onder contact kunnen gooien, daar kom ik het wel tegen en dan zet ik het wel over.
    20 jan. 2016
    Fubar
    Ik vind het trouwens netjes dat je niet bent gaan lopen schoppen en schreeuwen in het openbaar.
    20 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Je kaart het zelf al aan: Organisatie. (idem media). Dit was vroeger mijn studiegebied (HBO). Ik was dat via fenixx weer een beetje aan het oprakelen. Ik zie jou ook steeds van alles veranderen zowel bij Fenixx als bij jouw site. Jij bent zoekende naar de juiste formule met meeste draagvlak en hits. Anders heeft het geen zin wat je doet.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    En geen hond die je daarbij helpt ! Ik merk gewoon, dat ieder voor zich aan het schrijven is bij fenixx. Alles wat anders is daar zijn ze huiverig voor. Ik heb al vaker gezegd, dat de potentie heel groot is. Maar op deze manier zal dat er nooit uitkomen !
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Voorbeeld 1: Faceboek. Mensen die zich hier ‘abonneren’ krijgen gewoon het artikel gezonden. En als je dan 3.000 Volgers hebt en een groot gedeelte stuurt het artikel door, dan blijft het ‘runnen’. Makkelijk telkens over de 100.000. Dat is toch niet zo moeilijk !
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Organisatiestructuur: Dat is dus een ‘platte’, geen rechtlijnige. Nu komt door het bot overkomen van Rommel het zo over als ‘bazig’, ook bij reacties. Ik heb me bij 1 reactie van hem naar mij toe ingehouden en gedacht moet dat zo (iets met hoogmoed of hooghartig naar mij toe). Hij is behoudend. D.w.z. verandering, Nee of liever niet ! Dan kom je dus niet verder.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Ik zie personen als iemand en greengo veel aanleveren waar heel snel een artikel van gemaakt kan worden. Er is helaas geen structuur van iemand, die hierop toeziet. En veel goede zaken gaan dus verloren.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Er is een aparte gebeurtenis ! Roept de helft, mail het door naar GeenStijl ! Ook hier weer ik mis een persoon, die hieromtrent zaken kan sturen om een gezamenlijke actie te bewerkstelligen. Voorbeelden te over: Erdogan de reddende Engel, de media leugens omtrent hees, de media en politieke leugens inzake geheimhouding (zoveel). Een artikel schrijven hierover is niet voldoende. Je moet het ze laten voelen. Ik was alleen bij Erdogan de reddende Engel. Een rectificatie is er niet gekomen van de Telegraaf. Maar hoe zou het zijn afgelopen als we in een artikel oproepen om rectificatie. Mensen oproepen die de Telegraaf aanschrijven via Twitter en Faceboek. En dat met structuur.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Zonder Volgers op Twitter of Faceboek zal Fenixx altijd in de marge blijven hangen. Niet meegaan met de tijd wil zeggen verhaaltjes schrijven voor jezelf en/of enige gelijkgestemden. En dat is eigenlijk nu het geval. De toegevoegde waarde is gering.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Als je verhaaltjes schrijft moet de ‘kop’ goed zijn en het plaatje. 1x zag ik iemand commentaar geven bij jou, Fub. En de man had gelijk. Kort krachtig en de lading dekkend. Als ik een artikel inleverde op DVC werd het door rommel rommelig geplaatst, de video weg (verwijzing regel) en andere plaatjes. Kijk met een plaatje van Hy-Po-Criet kom je niet ver. Ik moest daar zelf over nadenken.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Het verschil tussen site Fubar en Fenixx is informatie ! Bij Fubar neem je nu nieuws over en enkele artikelen. Deze site is meer een informatiebron. Fenixx is meer een krant met eigen artikelen. Niks om lang over na te denken.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Goede punten van Fenixx moet je uitbreiden. Het is makkelijker om van een 6 een 8 te maken als van een 4 een 6. Je komt dus mensen tekort. Blijven jullie dus ‘zeuren’, dan moet je dus alles zelf doen met beperkte kennis. Dat werkt dus niet !
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Op de 1 of andere manier moeten jullie mensen met toegevoegde waarde iets laten doen. En als je iemand iets laat doen, dan moet je hem vrijheid geven en enkel aansturen. Het is nl. een platte organisatie. Zonder nieuwe mensen, die zorg dragen voor b.v. Facebook, Twitter, gericht gezamenlijk actie voeren middels artikel, media. Dit is er dus niet en is toch arbeidsintensief.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Een hoop schrijfsels aan oudere ‘vastgeroeste’ mensen ! Jullie hoeven je daar niet voor te schamen, want dat ‘vastroesten’, iets blijven behouden, daar gaat nu V&D en andere grootwinkelbedrijven aan ten onder en binnen enige jaren zullen de papieren kranten ook niet meer bestaan. Die kranten nemen nu niet voor niks gewoon alles over van anderen. Kwalitatief zijn er gewoon geen fatsoenlijke mensen. Ze hebben geen andere keuze als verhaaltjes van politici over te pennen anders verliezen ze links of anders rechts hun aanhang.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    GeenStijl is een erg afgezwakt media geworden. Er is plaats voor een agressieveling. Die wel eens heel groot zou kunnen worden. Fenixx heeft de potentie, maar niet op de huidige manier en niet met het beperkt aantal mensen.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    En kwaad ben ik niet geweest. Wel teleurgesteld. Misschien wel in mij zelf, dat ik bovenstaand anderen niet bijgebracht krijg !
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    https://twitter.com/willyreiss/status/690276935046402049
    21 jan. 2016
    Fubar
    “Ik zie jou ook steeds van alles veranderen zowel bij Fenixx als bij jouw site. Jij bent zoekende naar de juiste formule met meeste draagvlak en hits.” Ja, bij mij erger, of in het oog springender dan bij Fenixx, bij mij gooi ik soms iets anders bovenaan zodat je dat gelijk ziet (mits je binnenkomt via de voorpagina, zeker de helft komt via een link naar een stukje en dus niet op de voorpagina binnenwandelen). Bij Fenixx is het wel mijn idee het ‘vaster’ te houden de lay-out. Ik schuif er wel eens wat. Voorbeeld: er staat nu nog maar één stukje onder ‘eigen video’ op de voorpagina maar er is ook al tijden geen nieuwe eigen video gemaakt, dan heeft het weinig zin er 3 te hebben staan. Het geheel qua voorpagina maak ik liever niet groter bij Fenixx. Fenixx is ook een stuk ‘korter’ dan ‘Fubar’ qua de lengte van de voorpagina.
    21 jan. 2016
    Fubar
    “En geen hond die je daarbij helpt ! ” Klopt, maar heb ik in die zin ook nooit om gevraagd. Soms opper ik wel eens wat, zoals afgelopen week facebook, want genereert 10 x meer bezoek dan elk ander platvorm (al gelijk in het begin trouwens en toen nul reactie, maar ik dacht laat ik het weer eens het overleg inschoppen) http://fenixx.org/2016/01/16/fenixx-op-facebook/ … Je hebt gezien wat er gebeurd is nadat ik Bolo vroeg het te doen (hij is de enige op de redactie die uberhaupt weet hoe facebook werkt dus een logische keuze, en heeft drie puberleeftijddochters, heb ik jaren mee gechat toen ze nog wat jonger waren, en ik wed dat die niet anders doen dan facebook enzo, dus lijkt Bolo me de aangewezen persoon) Ik heb gelijk gewezen op de facebookgevaren. Ik heb er een apart dossiertje over zelfs dat ik in de discussie ook gelinkt heb. Komt rommel bij comment 30 ofzo met iets slechts van facebook aankakken en zegt; laten we het maar niet doen. Nou vind ik rommel wel een lieve schat maar die nadelen van facebook zeg ik er altijd bij, en al heel wat langer. Ik lees al die comments van G.Deckzeijl en BertG. die bij mij niet anders doen dan flippen over privacy. Wat er uit blijkt is dat rommel dus gewoon niet mijn linkje bij mijn voorstel gelezen heeft, namelijk voldoende scheiding aanbrengen qua privacy Fenixx-facebook. Nou kan ik wel op mijn strepen gaan staan, geloof me maar dat ik dat wel kan. Maar ik weet ook dat ik die ‘kaart’ een andere keer nodig ga hebben, en als je die kaart te vaak trekt dan werkt die niet meer.
    21 jan. 2016
    Fubar
    “(iets met hoogmoed of hooghartig naar mij toe). ” Ik ga het niet opzoeken maar meen dat we hetzelfde in gedachten hebben, mij staat het bij, vlak nadat hij jezelf tot schrijver gebombardeerd had (het uitnodigingsmailtje heb je van mij gehad, maar door die bevoegdheid was een streep gezet door rommel toen ik laat in de middag wakker werd na ons gesprek zonder overleg) Mij staat het bij dat ie iets zei als: “Krijg je het nu gelijk al in je bol”. En, ik dacht intern, zei die nog iets over je commentaar op Bron, dat je er nog nauwelijks las. Dat was denk ik onder dat ik commentaar had op Batavirus en Opiniez. Toen ik, dat zal dan ook wel intern geweest zijn, zei: “ja maar ik had er net zo goed commentaar op als Wauso.” Kreeg ik terug: “ja maar dat was anders.” Die twee opmerkingen schoten hem het verkeerde keelgat in.
    21 jan. 2016
    Fubar
    Het komt doordat we vorig jaar gezeur hadden met Marcel. Die hadden we wat te snel toegang verleent, en ging rommel lopen modereren, want die optie krijg je (in ieder geval onder je eigen stukken) als je tot ‘schrijver’ gebombardeerd wordt. rommel is als eerste enthousiast, ook in jouw geval samen met Esperanza, en ‘iemand’ die zich als eerste afvroeg waar je rubriek gebleven was en of ik weer je archief toegankelijk kon maken (het was nooit ontoegankelijk, maar soit)
    21 jan. 2016
    Fubar
    rommel en Marcel hadden een persoonlijke oorlog. Marcel maakte een keer per week de open draad en begon na een tijd: “als ik de baas was” “er moet één strakke baas zijn” Dat soort taal, terwijl die niet zo veel deed. rommel is daar een beetje allergisch van geworden, dus als jij komt met je innovatieve ideeën en je maakt een naar zijn idee bijdehandte opmerking op dag 1 dat je ‘gepromoveerd’. Dan gaan er bij hem alarmbellen rinkelen. Ook wel begrijpelijk.
    21 jan. 2016
    Fubar
    “Bij Fubar neem je nu nieuws over en enkele artikelen. Deze site is meer een informatiebron. Fenixx is meer een krant met eigen artikelen.” Dat was altijd al zo. Ik verzamelde hier stukjes http://fubarfubar.blogspot.nl/ en probeerde die daar te categoriseren/indelen/archiveren, zodat ik er eens wat bij de hand had in een discussie, maar blogspot is daar (naar mijn idee) wat minder geschikt voor en daarom ben ik na twee jaar daar (nog steeds na twee jaar weg vast 3000 bezoekers per maand) overgestapt naar wordpress dat zowel een ‘tag’ als ‘categorie’ optie heeft. Maar dat is een indelingstechnisch-dingetje. Bij mij gebruik ik de ‘categories’ als archief, zie bijvoorbeeld in de menubalk boven aan het item; ‘islam’, daar staan vele onderverdelingen met vele artikelen. Bij Fenixx dient het slechts om de voorpagina in te delen, je kan er namelijk ook een plaats mee aanwijzen. Toen Neree me vroeg om mee te doen met DVC zei ik hem: “Ja maar ik schrijf al 10 jaar 3 stukkies per 4 weken, thats it.”
    21 jan. 2016
    Fubar
    “GeenStijl is een erg afgezwakt media geworden. Er is plaats voor een agressieveling.” Ja. GS wil salonfahig zijn, anders kunnen ze niet interviewen in de wandelgangen, anders hadden ze niet Powned op kunnen richten. En een referendum over Oek. is grappig/triest maar niet meer dan dat na 1 juni 2005 en ‘Lissabon’.
    21 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Wat met Marcel geweest is, dat begrijp ik allemaal wel (ik heb zo’n beetje daarvan meegekregen), maar als dat op anderen wordt uitgekuurd, dan ben ik daar niet zo blij mee. Vanuit de gedachte ‘Marcel’ heb ik ook maar niet gereageerd op rommel !
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Ik heb je eerder geschreven, dat als ik iets die dan wil ik ervoor gaan. De beste zijn of evenaren. Als je dit met anderen wil doen tezamen, dan moet je daar gezamenlijk achter staan. En dat is niet het geval. Alles draait om ‘Eigen Verhaaltjes’ schrijven en het doel, een veranderde denkwijze bij de mensen teweeg brengen, is daaraan ondergeschikt. Hetgeen ik zie zou ik wel 5 verhalen per dag kunnen schrijven over wantoestanden m.b.t. politici. De arrogantie van de macht die op dit ogenblik in Heesch en de politie speelt is enorm. Daar zou dus een platform moeten komen met mensen die dit konden uitwerken. De mensen zijn er. Die Greengo geeft vaker goede zaken aan. Af en toe wordt het opgenomen, en verder gebeurt er dan niks mee.
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    De tijd van Pegida en demonstraties is voorbij. Dat is voor ‘vastgeroeste’ oude mannen ! Het internet bepaald ! Maar die moet voorzien worden van ‘content’ ! Hiervoor heb je mensen nodig met kennis. En als die niet worden toegelaten op gelijkwaardige basis (ik heb het dus niet over mij), dan blijf je hangen in steeds hetzelfde stramien. Als men daar voor kiest is dat o.k., maar dat is dus niks voor mij. Het ‘vuur’ is dan weg. Je ziet geen doel geen verbetering. Nieuwe media waar Fenixx in feite bij hoort wordt wordt niet geaccepteerd. Facebook en Twitter. Je hebt er mensen voor nodig buiten Fenixx. Zonder deze media blijft Fenixx ‘een kleine schreeuwerd’ ! Dat heeft geen zin ! Dat is hetzelfde als Pegida.
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Af en toe moet men als team kunnen opereren. Dat is geheel uit den boze. Een actie om iets te bewerkstelligen via Twitter of Facebook en de site. Daar heb je dus een begeleider voor nodig. Zo belangrijk voor je doel, maar het is er niet. Men wil het ook niet. Men wil gewoon enkel verhaaltjes schrijven ! Het is dus geen team en er zijn te weinig mensen (omdat men bang is).
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Ikzelf schrijf nogal ‘raak’ en zou daardoor in problemen kunnen komen. Net als Fubar. En uit ervaring weet ik dan, dat ik alleen sta. Er is geen team. Iedereen zal de andere kant opkijken. Het is net als mijn verhaal van Christenen doden = O.K., waarbij 3x een verloochening plaatsvindt !
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Kort: Hetgeen nu gebeurt is ‘middelmaat’, geen team, geen leider, geen actie, geen media. Men is steeds afhankelijk van derden (Bron) voor door plaatsing, maar men heeft hier wel vrede mee. Dan past dat niet bij mij.
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    En stuur die Tweets in een mail, maar door naar Rommel, want met ‘vastgeroest’ oud mannetje bedoel ik hem !😳
    22 jan. 2016
    Fubar
    Ik had na mijn opmerkingen hier nog maar eens op de redactie gezegd dat ik het geenstijl vond de gang van zaken. Nu voelde die zich blijkbaar wel genoodzaakt te reageren en reageert als gebeten hond. Ik kan het wel hebben, maar constructief is het niet.
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Zoals ik al aangaf. Zij willen ‘middelmaat’, ze hebben moeite met veranderingen. Dan houdt het dus op voor mij. Door de situatie ben ik eens verder gaan nadenken en zeg dan tegen mezelf ! Waarom en voor wie ? De keuze van Nederland voor bepaalde politieke partijen is hun keuze. De keuze van Fenixx om ‘vastgeroest’ niet met vernieuwingen kunnen omgaan is hun keuze ! Ikzelf zie ook pas sinds enkele maanden het bereik van Facebook en Twitter. Ik heb me daar zelf gigantisch in vergist. Ook ik ben ‘vastgeroest’, ook op computer- en telefoongebied. Maar ik heb het ook niet nodig en dat is het verschil met Fenixx. Zonder die 2 media zal het altijd klein en achteraf blijven. Dat is dan een bewuste keuze, maar ik heb daar niks aan. Je blijft dan altijd denken als…we dit…of als we dat….gedaan hadden ???? Ik zou dus willen zeggen, succes verder en laat mijn Tweets maar eens door de anderen lezen misschien dat ze er iets van leren.
    22 jan. 2016
    W.H.J. Reiss
    Nu zie ik dat ‘een Hollander’ direct schrijver mag worden en dat enkel voor een vertaling. En ik die al 25 artikeltjes geschreven had ben niet goed genoeg ! Hier wordt toch met 2 maten gemeten. Jullie zijn niet anders dan Politici en Media ! Leugen en bedrog. Of zijn Hollanders soms meer betrouwbaar dan ‘Plattelanders’ !
    5 feb. 2016
    Fubar
    DG Neree kent Hans Hollander al 10 jaar, vandaar.
    14 feb. 2016
    W.H.J. Reiss
    Is ook niks mis mee, maar wel met het onderscheid dat er gemaakt wordt. ik kom van Limburg en daar kijken ‘Hollanders’ op neer. Rommel is arrogant en maakt de dienst uit met zijn grote mond. Heb jij een mening over Facebook of over mij (schrijver), dan gaat dat niet door. Vertalen van Duits/Engels naar Nederlands hoeft niet volgens hem. Hij is goed in verhaaltjes vertalen, maar verknalt de vooruitgang. Zijn eigen site heeft hij opgedoekt en dat verplaatst naar Fenixx. Kort samengevat: Kennisloos m.b.t. media en organisatie en jij moet je steeds voegen ! Ik ben dus een Limburger met karakter. Ik voeg niet, dat zie je ook aan mijn verhaaltjes. Mijn achterdocht tegen ‘Hollanders’ heb ik zelfs laten varen, maar dat was onterecht. Jullie zijn een ‘vriendenclub’ en willen dat zo houden. Dat zie ik ook aan ‘schrijver’ blonde mw. met 1 artikel per maand. Jullie praten/schrijven over gelijkheid, maar zijn in weze ten aanzien van plattelanders idem als moslims. P.S.: En een vriend die je steeds op je nummer zet bij anderen is niet je vriend ! En dan bedoel ik Rommel. De views gaan in februari hard achteruit door die Zweedse onzin 2x per dag. Het is dat Bron op die verkrachtingsverhaaltjes kickt ! En dan nog een positieve: De Lay-out van Fenixx vind ik voortreffelijk. Laat dit Rommel maar eens lezen !!!
    15 feb. 2016
    Fubar
    Over Hollanders-Plattelanders/Limburgers had ik al wat gemeld op “Fubar”. Dat heb je gelezen en ik denk dat je me wel begreep. Ik geloof niet zo in dat verschil, al begrijp ik wel wat je bedoelt. Hollanders, en Amsterdammers in het bijzonder, worden in de provincie gezien als arrogant. En dat kan ik me wel voorstellen ook als ik zie hoe sommigen zich over de provincie uitlaten. Ik had Limburg niet alleen uitgekozen om een huisje te kopen vanwege goedkoop. En als ik daar nog 20 jaar had willen wonen, is dat geen doen als ik niet met de lokale bevolking overweg kan. Ik had toch het idee dat dat wel goed zat.
    15 feb. 2016
    Fubar
    “Lay-out”. ( Dat facebook enzo laat ik even rusten, maar kom ik heus nog wel op terug) Wat is er goed aan de lay-out van fenixx in vergelijking met fubar?
    15 feb. 2016
    Limburg: als men zich als ‘Hollander’ aanpast is alles o.k. Maar in feite is het dorpsgebeuren er hier ook niet meer. Dat is WEG !
    .
    W.H.J. Reiss
    Fubar is anders.
    16 feb. 2016
    W.H.J. Reiss
    Fubar is een enorme hoeveelheid aan informatie gericht op enkelen. Fenixx lijkt meer op een krant. Fubar is in feite iets voor jezelf. Jij en enkelen weten er de weg. Ik zie dat je bij Fenixx telkens iets veranderd als ik iets vertel ! Fenixx de Lay-out is net niet te druk. Er staan wel nog enige zaken op de voorpagina die niet gebruikt worden. Voor de verbetering zouden die weg kunnen. Jullie hebben een mooie fabriek (Lay-out), maar geen goed product. Bij E.J. Bron is dat het omgedraaide. Ik bemerk dat jij bij Fenixx voor jezelf de versnelling twee tandjes terug gezet hebt. Tijl, die vorig jaar (onterecht) de wacht is aangezegd (hij begreep dat de opzet niet goed was, maar heeft niet de kennis om het uit te leggen) is ook niet meer zo productief. En dan krijg je dus louter verhaaltjes uit Zweden en enkele andere verhaaltjes (40%) als artikelen. Dat heb jij nog enigszins weten te camoufleren met je 2 ‘nieuwslijnen’. De opzet hoe zo iets moet draaien om succes te hebben zal anders moeten gaan. Er ligt een groot gat naast GeenStijl, dat TPO nu wil innemen. Eerst heeft TPO het liggen proberen met grote diversiteit. Daar is men nu van afgestapt. De totaal mongolen, die daar podia gegeven werd zijn nu weg (dacht ik). Ik heb dat hun ook een keer kenbaar gemaakt. Die Brussen is langzaam in denken en beslissingen, maar veranderd wel zaken. Bij Fenixx kun je wel denken, maar de ‘onwil’ van ondeskundigen met grote mond laten veranderingen niet toe. En in deze branche kun je wel blijven wachten, maar dan is de boot allang weg. Zo werkt het niet ! Fenixx zal altijd ‘Niks’ blijven op deze manier. En daar is bewust voor gekozen. Dat is dus de 2e reden van mij om niets meer te schrijven. Het heeft geen zin. Zoals eerder gezegd organisatie, media en product moeten in de breedte veranderd worden. Als dat doorgevoerd zou worden dan zouden jullie bij de top kunnen behoren. Nu zijn jullie gelijk de anderen, praktisch niks ! Als Bron die Zweedse verkrachtingsverhaaltjes, want daar kickt hij op, niet zou doorsturen dan zou misschien bij Rommel de gedachte komen dat er toch iets mis is ! Nu gaan jullie op dat ‘lage’ niveau gewoon door. Ik denk dat met beperkte ingrepen in het totaalplaatje Fenixx een enorme potentie kan genereren. Hetgeen ook TPO naar aan het zoeken is. En hij is redelijk op weg. Fenixx zou dat ver kunnen overtreffen, maar dan zal Rommel zijn hok in moeten met 6 artikeltjes p.w., Facebook, Twitter, andere media, organisatie, schrijvers enz. en fatsoen tonen naar anderen. En dat is dus teveel gevraagd. Laat het hem maar lezen. Ik ben niet stiekem. Ik zeg altijd eerlijk hoe iets staat.
    16 feb. 2016
    W.H.J. Reiss
    Je hebt beide sites alweer veranderd zie ik. Dat uitgelicht artikel vind ik wel goed !!! De ticker (bij jouw beneden) zie ik liever boven lopen. Jijzelf hebt een dubbele ‘kop’, dat vind ik er 1 teveel.
    18 feb. 2016
    W.H.J. Reiss
    Als je echt wil scoren zul je met iets geheel vernieuwends moeten komen of iets wat een ander al doet, maar niet goed genoeg. (LOL) 2 jaar geleden heb ik een liedje geschreven en gezongen (wat was ik zat) over Marokkanen. Dat was dus de hit van de avond. Dat is dus eenmalig. Alhoewel !!! Ik heb zoveel ideeën. Ik zal je een Tip geven: “Het Dagelijkse Jihad Journaal” (op video), dat zou weleens kunnen inslaan als een bom. Maar dan komt het probleem jij (jullie) hebben geen mensen met kennis/kunde/fantasie ! Er komt meer bij kijken als een verhaaltje schrijven/vertalen. En alleen kun je zoiets niet. Je hebt een ‘pusher’ nodig ! Ik moet ook een stok achter de deur hebben anders doe ik niks. En ik heb geen mensen die mijn ‘fantasie’ kunnen creëren. De weinige keren dat ik het wel had heb ik de kleding van de 2 schutterijen van Haarlem compleet nagemaakt. Het dorp was toen te klein ! Je moet zorgen of je innovatieve mensen in Amsterdam kunt vinden. Een leuke site met enkel verhaaltjes is niet ‘het einde’, maar het ‘begin’. Wil je raken, dan moet je dat met een ‘klapper’ kunnen doen ! Iets dat inslaat als een bom !
    18 feb. 2016
    W.H.J. Reiss
    Je twitter ziet er nu goed uit. je gebruikt het nu als ‘reclame’ voor jullie verhaaltjes. Ik doe er 1 of 2 per dag, maar mijn teksten zijn explosiever. Misschien dat dit de reden is dat ik meer retweets heb. Of misschien zijn het er teveel ? Je moet iemand zoeken die voor jouw een facebook pagina aanmaakt. En dan de indeling met verhaaltjes verzenden. Dat is pas echte hype ! Binnen ‘no time’ 10.000 volgers mag geen probleem zijn. Maar ontzettend veel werk. Verhaaltjes schrijven =1, maar verhaaltjes verkopen =2. Zoek samenwerking dan kun je je toewijden aan dingen die je zelf graag doet !
    15 apr. 2016
    Fubar
    “Je twitter ziet er nu goed uit. je gebruikt het nu als ‘reclame’ ” Ik doe mijn best en leer.
    16 apr. 2016
    Fubar
    “Je moet iemand zoeken die voor jouw een facebook pagina aanmaakt.” Ja, maar ik bekijk het eerst zelf even. Het staat in de planning. Zoals gezegd laat ik het niet bij die ene poging zitten.
    16 apr. 2016
    W.H.J. Reiss
    Doe het voor jezelf. Die anderen zijn in hun tijd, de jaren 80 blijven hangen. Dat ‘hangen’ komt, omdat je veel alleen en individualistisch bent. Ik heb dat sterk gehad. Fenixx zou met een andere ‘opstelling’ in de toekomst wel eens veel geld kunnen opleveren. Die jongens zijn daarin te langzaam van begrip. Laat je eigen site daarom niet verslonzen en zoek samenwerking. Twitter is niet echt een verkoopkanaal. Faceboek wel !
    17 apr. 2016
    W.H.J. Reiss
    Tip: Twitter heeft enkele heel goede informatiebronnen. Werk daar mee samen en plaats hun artikelen bij jouw op de site. En ga deels over op Engels, maak het daardoor internationaal. Kolom: ‘Het Engelstalig Jihadisten Journaal’ ! Heftige woorden voor iets simpels doen het altijd goed. Spendeer meer tijd aan ‘verkoop’ en minder aan twitter ! Over enkele jaren zou zo’n site weleens veel geld waard kunnen zijn. De oude media zie je nu al langzaam wegvallen. Dat Referendum was al bijna geheel internet wat NEE betreft en JA ging via de kranten/T.V. Je hebt dan dus VOLGERS nodig en helpers.
    17 apr. 2016
    Fubar
    zo, balletje maar weer eens opgegooid: https://fenixx.org/2016/04/18/facebook-verwijdert-opnieuw-kritische-erdogan-posts/comment-page-1/#comment-13580
    18 apr. 2016
    W.H.J. Reiss
    Verschil: Twitter is onpersoonlijk, kort, snelle informatie. Facebook is persoonlijk, langere en meer informatie. Ze zijn even groot, maar het bereik en de doelgroep is anders. Enkel gebruiken voor artikelen te verzenden. Als je iemand aanklikt kun je bij al zijn ‘vrienden’ ! 100.000 moet in no time bereikt zijn. Maar wel veel werk. En dat is het probleem. Samenwerken of vertrouwen geven is niet jullie sterkste punt. Dan kom je dus niet veel verder. Iedere dag 15.000 hits aan veelal dezelfde personen heeft weinig zin. Eigenlijk bijna doelloos ! Nogmaals bij een goed beleid zou Fenixx wel eens veel geld kunnen genereren in de toekomst. Maar dus niet met 15.000 hits. De doorbraak: Het is nu of nooit. Bij Fenixx hebben jullie geen leider die de lijnen uitzet. Jullie doen maar wat, er is geen richting, geen doel ! Voorts: Iedere dag een artikel schrijven en dat dag in dag uit, jaar in jaar uit ! Dat zal ook problemen geven. Dat is niet vol te houden. Dat geeft motivatie problemen. Dat was in febr. en zal straks weer komen. En dan is het misschien wel voorbij ! Doel, richtlijnen, organisatie, taken met bevoegdheden. Willen jullie groeien zal de organisatie mee moeten groeien en anders blijft het zoals het nu is: middelmaat !
    19 apr. 2016
    .
    In deze laatste paar zinnen geef ik al in feite de irritatie aan als iemand als DG Renee een zeer slecht artikel schrijft. Dat artikel had men zonder veel poespas dus moeten weghalen en DG over het waarom hiervan op de hoogte stellen. Dan was het met een sisser afgelopen, maar het probleem is dat men niets van elkaar meer kan hebben. Men is ‘OP’ en te obsessief !
    Tegen Fenixx kan ik enkel zeggen: Middelmaat scoort niet !En Wauso sluit altijd af met een wijsheid of een grap: Zo, en nu is er koffie !

    Like

   • wauso zegt:

    Dan ben je dus Ego-centrisch bezig. Dan moet je een site voor jezelf beginnen. Je artikel was overigens een foto met een enkele regel ! Datum en foto klopten niet. Het was ‘Fake’! En ik gaf jouw dat aan met het commentaar: “25-12” ! Enkel jij kon dit begrijpen en niemand anders. Ik wilde je niet laten afgaan voor de anderen ! En nu lees ik hier VOOR HET EERST, dat ik daarom schrijver af ben ! Wat ben je toch een Achterlijke botte boer !

    Like

 19. Harry zegt:

  Ik kan nu nóg beter begrijpen waarom Wilders zélf de touwtjes in handen wil houden , je wordt er toch gek van als er een aantal op ongeveer hetzelfde niveau zitten en elkaar proberen te kielhalen ?
  Egootjes , rivaliteit , rancune , afgunst , geldingsdrang , noem maar op .

  Geert is heel verstandig dat ie zijn structuur handhaaft . De enige manier om de boel op de rit te houden .

  Geliked door 2 people

 20. rommel zegt:

  “Je laat je ware aard nu goed zien rommel. Jammer, maar schept wel de nodige duidelijkheid.”

  Nee Bron, jij vond het een mooie gelegenheid om de vuile was van Fenixx is lekker naar buiten te hangen. Je hebt je met een interne ruzie bemoeit waar je niks mee te maken heb. De boze buurman op de hoek naar binnengehaald om is lekker in je huis te roddelen. De enige die zijn ware aard heeft laten zien ben jij.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “Vuile was”? “Ruzie”? Ik ken jullie verder helemaal niet. Die intentie had ik absoluut niet. Het enige dat ik heb gedaan is gelegenheid geven aan D.G. om zijn kant van het verhaal
   te laten horen, aangezien hij daar op zijn “eigen” site bij jou blijkbaar niet de kans toe kreeg. Met daarbij tegelijkertijd jullie de gelegenheid te geven daar alsnog op te reageren, wat
   jullie dan ook gedaan hebben. Prima. Dat was de opzet, niets meer en niets minder. Zo gaat dat in de normale grote mensenwereld. Daarmee was en is voor mij de kous af.
   Ik zal dan ook niet meer reageren op welke “aantijgingen” dan ook. Ik heb belangrijkere zaken te doen dan me in een soort GTST-wespennest te steken.

   Geliked door 1 persoon

   • wauso zegt:

    Ik heb er nog een Tweet wisseling met Fubar tegenaan gegooid, Met o.a. de eigenlijke reden, die dus niemand kent, waarom ik niet meer schrijf op Fenixx.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s