Slovenië onder druk van de “asielzoekers”

screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 2016 vervijfvoudigde het aantal asielaanvragen in Slovenië, maakte de verantwoordelijke instantie bekend. Tot november kwamen er meer dan 1000 asielaanvragen binnen, waarvan slechts 148 positief werden beoordeeld.

In december dienden “migranten” nog eens 314 aanvragen in. De meerderheid van de aanvragers kwam uit landen in het Nabije Oosten. Vroeger wilden de “migranten” alleen door Slovenië naar andere landen reizen. Maar de westelijke Balkan-landen sloten in maart stap voor stap de grenzen.

Volgens officiële cijfers van de Sloveense politie werden er sinds oktober 2015 een half miljoen “vluchtelingen” uit het Nabije Oosten in Slovenië – het land telt 2 miljoen inwoners – geregistreerd. Maar slechts een klein deel van de “immigranten” diende een asielverzoek in.

De Sloveense minister van Binnenlandse Zaken, Vesna Györkös Znidar, verklaarde onlangs: “Slovenië moet alles doen om te verhinderen dat zich een gelijksoortige, onhandelbare migrantengolf – zoals vorig jaar – herhaalt.” Hij voegde er aan toe dat het duidelijk moet zijn dat Oostenrijk zijn grenzen zou sluiten als men de ongecontroleerde mensenstroom niet meer zou kunnen stoppen. Daarom moeten er preventieve maatregelen in werking gesteld worden.

In een interview met het Sloveense persbureau STA reageerde de minister van Binnenlandse Zaken donderdag op de uitlating van president Borut Pahor, volgens welke het prikkeldaad hek langs de Sloveens-Kroatische grens afgebroken moet worden. Daartegenover verklaarde Znidar dat een nieuwe migrantenstroom naar West-Europa niet uitgesloten zou zijn en dat daarom het hek voorlopig zou blijven staan.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Midden-Oosten, Slovenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Slovenië onder druk van de “asielzoekers”

 1. Witte raaf zegt:

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/jongen-9-steelt-bedreigt-en-zwaait-met-mes-in-action

  Mijn hemel,op die leeftijd speelde ik buiten met andere kinderen lekker rolschaatsen,knikkeren en verstoppertje spelen!!

  Like

 2. Turkse imam: ‘Schaken is haram, nog zondiger dan gokken, meeste schakers zijn leugenaars’
  Turkse schakers woest

  Een Turkse televisieprediker heeft het aan de stok gekregen met de schaakfederatie in zijn land. De bond pikt het niet dat de geestelijke beweert dat schaken zondiger is dan gokken, schrijft de krant Hürriyet.

  De Turkse schaakfederatie TSF maakte dinsdag bekend juridische stappen te nemen tegen de islamitische geestelijke Ahmet Mahmut Ünlü, die in een video flink tekeer ging over het populaire bordspel. Hij zei volgens de krant onder meer dat schakers “vervloekt” zijn en dat “de meeste mensen die schaken leugenaars zijn”.

  De federatie wijst onder meer op de lange geschiedenis van het spel in Turkije. Volgens de bond heeft de geestelijke zich bezondigd aan “ongefundeerde opmerkingen” die gevolgen hebben voor duizenden schaakspelers en hun gezinnen”.

  Bron
  TPO

  Geliked door 1 persoon

 3. Geen land blijft voor ze gespaard die vraatzuchtige parasieten.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Ik geloof niet dat de zogenaamde ‘immigranten’ echt asiel aan willen vragen in Slovenië met de bedoeling er ook te blijven. Ik denk eerder dat ze dat als laatste kans zien om te toch door te kunnen reizen naar andere landen en vooral naar Duitsland. Als ze eenmaal asiel hebben aangevraagd, dan proberen ze toch de grens te bereiken om steeds verder Europa binnen te komen. En paspoorten worden dan weer weggegooid, om ergens anders wederom – zonodig – asiel aan te vragen, tot aan het tijdstip dat ze hun eindbestemming hebben bereikt (Duitsland). Ook de vingerafdrukken die worden afgenomen, zullen hen niet tegenhouden. Ze gaan er gewoon voor. Slovenië kan beter hun verstand gebruiken en niemand de landen binnen laten. De grenzen dicht houden, want anders gaat het weer beginnen.

  Like

 5. kruisridder zegt:

  En daar begint die ellende, met die 148. Zo kregen we de ratten ook binnen in de Middeleeuwen met de Pestepidemieën als gevolg.

  Like

 6. Jan zegt:

  Slovenië heeft nieuwe conservatieve partij: Sem voor het kind en gezin


  Das Programm von „Stimme für Kinder und Familien” betrachtet die Zehn Gebote als Grundlage für das Zusammenleben. Als politische „Mission“ sehe man den Einsatz für die slowenische Kultur und das slowenische Volk. Das „Vordringen der Arabisierung und Scharia” nach Europa sei eine Gefahr für die Kultur, Zivilisation und Sicherheit
  http://zuerst.de/2017/03/29/neue-rechtskonservative-partei-in-slowenien-mission-fuer-das-slowenische-volk/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s