‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen’

screenshot_31

(Door: Wierd Duk)

Volgens de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans (55, foto) wordt het gevaar van de radicale islam in het Westen nog altijd onderschat. ,,Wereldwijd zijn 50 miljoen moslims bereid geweld te gebruiken.”

Koopmans werkt als hoogleraar sociologie en migratie-onderzoek in Berlijn. De Duitse hoofdstad die vorige maand werd opgeschrikt na de bloedige aanslag op een kerstmarkt. De wetenschapper vindt dat de islamitische gemeenschap zich duidelijker moet uitspreken tegen terreur.

,,Het stoort mij dat er na dit soort aanslagen nooit een massale mobilisatie van moslims op gang komt. Als zoiets in naam van jouw religie gebeurt, heb je de verantwoordelijkheid om te handelen. Maar ook nu wordt weer gezegd dat dit niets met de islam te maken heeft.”

Lees verder>>>
(h/t Wim Vreeswijk)
algemeen-dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamkritiek, islamofascisme, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

22 reacties op ‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen’

 1. Dit is iets dat wij allemaal graag zouden willen. Wij niet aanpassen aan hun, maar zij zich aanpassen aan ons. En géén sharia, maar onze wetten, normen en waarden Ook het beperken van die haat tempels en een instroom stop. Verder alles wat geen verblijfsvergunning heeft eruit.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Er wordt in de main stream media -de lugenpresse- enkel gesproken over de gevolgen.
  Nooit komt er een discussie op gang dat de islam het probleem van de ellende op de wereld is.
  Van Azie tot Afrika, van Japan tot Nederland. Overal ellende met moslims.
  Al die moslims worden door maar één duistere kracht aangestuurd en die heet islam.
  Moslims hebben in het algemeen niets op met mensen die hun niets in de weg leggen.
  We worden gezien als makke schapen, domme mensen die hele wijken aan islamitische bendes weggeven.
  we moeten inderdaad veel weerbaarder worden.

  Zo’n moskee waar zo’n haat imam komt meteen sluiten, wijken die gerund worden door Arabische bendes desnoods met militairen die met scherp schieten heroveren.
  Razzia’s in elk huis en bij wapens of andere zaken die tegen het westen gekeerd zijn de bewoners terug naar hun eigen land en als dat niet mogelijk is voor 30 jaar de bak in.
  En dan niet van die lullige gevangenissen die meer weg hebben van een hotel, neen, het moet afschrikwekkend zijn, Guantanamo Bay look-I-like. Waar het leven een hel is.
  Als we ons niet gaan verdedigen tegen de barbaren worden we onder de voet gelopen.
  Met mooie woorden kweken we geen enkel respect bij de islam.

  Like

 3. Jean zegt:

  Hoogtijd in heel de wereld de religie en wat er voor doorgaat onder controle te plaatsen van onze seculiere wetten, indien in strijd met nog maar één puntje van onze seculiere wetten heel die handel verbieden en verdrijven van ons grondgebied want er is toch maar alleen ellende en geweld van te verwachten, gewoon het wereldnieuws volgen via het internet want de nieuwskanalen via TV zijn links georiënteerd en gemanipuleerd, objectiviteit is onbestaande bij die zenders.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Overigens… de feiten in de media hebben de “rustig verlopen oudejaarsnacht van de main stream media” snel ingehaald.

  http://www.therebel.media/1000_strong_mob_set_germany_s_oldest_church_on_fire_on_nye

  Oudjaar en de grote groepen alah ackbar roepende moslims die zelfs een kerk in de hens zetten laten zien dat we heel rap op moeten schieten met die weerbaarheid.

  Like

 5. elisah zegt:

  Deze man heeft groot gelijk, maar wordt hierdoor wel aangevallen en voor racist uitgemaakt.
  Het is eigenlijk een wonder dat hij nog niet ontslagen is en Duitsland is uitgezet als ongewenste vreemdeling.

  Like

 6. wim zegt:

  Goede observaties en analyses van Koopmans. Waar het de remedie betreft blijft hij toch steken in dweilen met de kraan open:”In Koopmans’ voorstellen ligt de nadruk op verplichtende inburgeringscursussen, het stellen van duidelijke eisen voor het verlenen van permanente verblijfsvergunningen en bij naturalisatie, en het handhaven van de principes van de rechtsstaat.”
  Dit soort maatregelen had misschien 30 jaar geleden gewerkt, maar nu zijn drastischer maatregelen nodig. Met het zich distantiëren van AfD en PVV laat Koopmans zien dat hij zijn eigen onderzoeken niet serieus neemt…

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Duizenden mensen waarschuwen maar de links/liberalen regenten mafkezen en hun labiele gedogers rennen verblind van eigen dunk en zelfverheerlijking hun en onze ondergang tegemoet.
  Ging enkel verstandig besluit komt er voort uit deze minkukels en ze rotzooien maar wat aan.
  Waarschijnlijk zal alleen een grote aanslag met tientallen doden hun doen ontwaken !
  Toch maar hopen dat dat niet zal gebeuren, maar het komt wel steeds naderbij.

  Like

 8. Hoogleraar, professor, doctor, ingenieur, misschien ook nog meester of monseigneur maar in ieder geval zijn levenlang druk in de academische industrie waar iedereen elkaar de bal toespeelt, al zittend op het plucht in de Grot van Plato, en er dus ernstig rekening mee moet houden wie het boterhammetje, de Ferrari en de boot betaalt en er dus van een mogelijke onafhankelijkheid weinig terecht kan komen. Trap er niet in, dit zou hetzelfde zijn als dat je de nieuwsoplezeres van het Journaal op haar mooie ogen zou geloven als ze opleest dat Rutte al 8 jaar op rij de populairste politicus is.

  Like

 9. dees zegt:

  Weer zo’n sociaal-democraat die de lichtknop denk te hebben gevonden,hij roept maar wat met zijn 50 miljoen islam strijders, het blijkt wederom dat zijn soortj niets, maar dan ook niets van de Islam en zijn aanhangers snapt. Dat het hem stoort de massale Islam demonstraties uitblijven tegen de aanvallen van hun Islambroeders toont juist aan dat de afkomstig van laag opgeleide ouders ( waarom dat van die ouders er bij geschreven is, is me niet duidelijk) sociaal-democraat zijn manco over de Islam en zijn/haar aanhangers.

  Like

 10. Flo zegt:

  Meer dan 80 procent in Duitsland zit nog in de ontkenningsfase ,en daar heeft ook de staatstelevisie schuld aan ,die krijgen veel geld binnen via verplichte bijdrage van kijkgeld en spreken alleen de taal van Merkel .Ze zouden ook daar eens moeten kappen met het verzwijgen van de waarheid ,en al helemaal met het onderhouden van de leugenachtige media .

  Geliked door 1 persoon

 11. Anna zegt:

  Een goed artikel. Vooral het onderdeel dreigings potentieel is iets om over na te denken.
  Brigit Gabriël geeft deze geven ook. ( komt uit Libanon was moslim nu christen en woont in de USA ) ( Google haar maar eens)
  Er zijn 500 miljoen moslims die de intolerante islam aanhangen.
  Daarvan is 10 tot 20% bereid om geweld te gebruiken……. ..
  DAT ZIJN 50 MILJOEN. MOSLIMS…….. HOEZO LONE WOLFS?????
  Het gevaar is volop onder ons…..

  Like

 12. Steven zegt:

  Ruud Koopmans : Het stoort mij dat er na dit soort aanslagen nooit een massale mobilisatie van moslims op gang komt.
  Nee natuurlijk niet, en daar kan je maar beter ook niet op gaan wachten. De meeste mossels zijn het dan wel stilletjes met al die aanslagen eens. (ook al zeggen ze van niet)

  Het westen is eerst de halve wereld aan haatkoppen aan het importeren, om vervolgens straks in de gehele EU een bloedige burgeroorlog te ontketenen.
  Want zeg nou zelf…ze vluchten weg uit die kut landen om vervolgens hier oorlog te komen voeren.
  De overheid ligt gewoon te pitten of draait gewoon zijn hoofd om voor terreur, en laat straks de burgers oorlogje voeren door iets wat ZIJ gecreëerd hebben.

  Er is gewoon iets anders gaande dan dat ons wordt wijs gemaakt (oorlog vluchtelingen)
  Overheden weten heus de consequenties wel van al dat import van haatkoppen, maar laten het gewoon expres escaleren. (politie en leger mogen NIKS doen)

  Ik verwacht eigenlijk dit jaar al dat in een flink deel van Europa de PLEURIS onder de bevolking gaat uitbreken.

  Like

 13. Jean zegt:

  We moeten er geen doekjes omdraaien, niet alle moslims zijn terroristen maar helaas zijn wel alle terroristen moslims.
  Laten we ervan uitgaan dat er 50.000.000 moslims in Europa reeds aanwezig zijn ( ik denk zelfs het dubbele ) en dat daarvan 0,1% terroristische neigingen heeft dan is de rekening snel gemaakt.
  Er is maar een oplossing en dat is “die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam totaal verbieden en verbannen uit onze westerse samenleving”, dat is wat de overgrote meerderheid van de westerse bevolking eisen, niets meer en niets minder.

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  MOSLIMS ZULLEN ELKAAR NIET AFVALLEN
  Aanslagen hier of daar …..en ze staan erbij te springen alsof het voetbal betreft.
  Ten tweede, ze zullen elkaar niet afvallen, ook bij een aanslag niet.
  Stilzwijgend goedkeuren omdat van jongs af aan al geleerd is dat tegenstanders en ongelovigen bestrijden beloond wordt
  Islam heeft een duivels masker, bij een aanslag komt de ware duivelse ziel naar boven.
  https://postimg.org/image/75zi8mgf5/

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  En nu ga ik bijna mijn eis stellen dat die grote BOEM er nog komt voordat het februari is, dan hebben we nog meer houvast om Min.v Veiligheid en het hele kabinet op te pakken voor het tekort schieten in onze veiligheid.

  Like

 16. Mary zegt:

  Hoe kun je stellen dat het gevaar van de (radicale) Islam (er is geen niet radicale Islam) ONDERSCHAT wordt in het Westen, is dat woord “onderschat” een soort excuus voor diegene die het niet willen horen omdat ze verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van deze moordenaars, wie hou je daarmee voor de gek die zijn als geen ander op de hoogte en halen ze heel bewust hier naar toe, onderschat…..dacht het niet!!!!.

  Like

 17. Thoth zegt:

  “Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45 procent als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd. Zij tolereren maar één interpretatie van de Koran en stellen die boven de Nederlandse wet. Bij deze groepen is er sprake van sterke segregratie: hun hele leven is ingericht op omgang met gelijkgezinden.” (..)Er zit ook een klasse-aspect aan: als je niet meedoet aan die lofzang op de islam, op diversiteit en de multiculturele samenleving ben je een tokkie: kwaadwillend en dom.”

  Dus die 45% terugsturen. Wij hebben niets aan deze gasten. Maar uh, dat mag niet volgens de ‘critici’…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s