Het is aan Trump: wil het Westen Rusland echt als vijand?

screenshot_7

(Door: Afshin Ellian)

De relatie tussen het Westen en Rusland is bepalend voor de stabiliteit in Europa, schrijft Afshin Ellian. Het is vooral aan de aankomende Amerikaanse president Donald Trump om te bepalen wat het hedendaagse Rusland is: een geopolitieke vijand zoals de Sovjet-Unie was, of slechts een politieke concurrent?

De wereld stond perplex van twee woorden: ‘evil empire’. President Ronald Reagan (1981-1989) brak in een speech op 8 maart 1983 met de heersende doctrine die de relatie tussen oost (het Sovjet-blok) en west reguleerde. De Amerikaanse president lanceerde een streng Sovjet-beleid met een theologische uitdrukking, namelijk die van ‘het kwaad’, tijdens een bijeenkomst van de ‘National Association of Evangelicals’:

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Poetin, Rusland, VS, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het is aan Trump: wil het Westen Rusland echt als vijand?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Persoonlijk vermoed ik, dat U zich niet te veel zorgen hoeft te maken, Afshin: Trump wekt de indruk, dat hij dat allemaal heel goed begrepen heeft.
  Er breken andere tijden aan; U zult het zien!

  Like

 2. Ik hoop het van harte Theresa.

  Like

 3. Anna zegt:

  Een heel goed historisch overzichtelijk artikel.
  Putin was in die tijd een jonge KGB er en hij zag met lede ogen aan hoe de drie Slavische landen zich losmaakten van de sovjet unie…. Hij heeft toen bij zichzelf gezworen dat hij Ruslan weer groot zal maken en dat heeft hij gedaan…. De Krim was in 1953 als cadeautje door Croutsjov als cadeautje weggegeven aan de Oekraïne. Door dit terug te draaien heeft Putin juist gehandeld om zijn eigen veiligheid te garanderen…. Ook al piept het westen hierover….. Want de Ukraine is nog steeds een schurkenstaat. ( corruptie enz) Het is nu zaak en tijd om constructief met Rusland in zee te gaan ( boycotten opheffen) in plaats van het Obama geneuzel en agressie waaruit ongetwijfeld oorlog was ontstaan…..
  Op naar Trump……….we zullen zien…….. alles beter dan Obama…. zonder visie…….

  Like

 4. Flo zegt:

  Heb geen hekel aan Putin, en veel respekt ,begin er maar aan ,zo’n groot land te regeren en daarnaast de wereldpolitiek ,,kunnen veel politici een voorbeeld aan nemen , Kijk in Nederland ,ze kunnen nog maar niet een handvol Marokkanen in de hand houden ,willen zich overal mee bemoeien ,maar moeten zich onderdanig opstellen aan een paar clowns uit Brussel .en luisteren er ook nog naar .
  eenvoudig om dat er hier niet een sterke man rond loopt ,En komt er een met een idee om de boel op te lossen ,wordt hij als gek weggezet en tegen gewerkt ..
  Poetin is voor mij 1000 maal minder gevaarlijk dan al die lui die er momenteel worden ingelaten door Merkel ,zonder paspoort ,en genietend van alle voordelen die ze zich maar wensen kunnen .

  Like

 5. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  als die neger ze zin had gehad lagen we binnen 5 jaar in de loopgraven.
  als clinton was gekozen dan lagen we hoogst waarschijnlijk over 3 weken in de loopgraven.
  .
  m.i. heeft trump al meerdere keren laten blijken dat hij een betere samenwerking met rusland/putin wil.
  .
  .
  dus ik snap werkelijk de strekking van dit artikel niet ?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Heb al vaker bemerkt dat Afshin met bepaalde artikelen beide kanten tevreden wil stellen. Hij probeert er tussendoor te laveren en geen stelling te nemen. Bij het lezen van zijn artikelen vraag ik mezelf steeds af waar deze Afshin nu eigenlijk werkelijk staat.

   Like

 6. Bas zegt:

  Trump zal inzien dat ruzie met Rusland voor de VS niets oplost.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Biden: Russen grootste bedreiging voor wereld

  DAVOS – Rusland is de grootste bedreiging voor de internationale orde. Dat zei de Amerikaanse vicepresident Joe Biden woensdag in zijn laatste grote toespraak. Hij zei dat Washington moet samenwerken met Europa om zo een vuist te kunnen maken tegen Vladimir Poetin.

  Biden hield zijn toespraak in het Zwitserse Davos, waar op dit moment het World Economic Forum (WEF) plaatsheeft. Over twee dagen wordt Donald Trump beëdigd als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump heeft eerder verzoenende signalen afgegeven aan Moskou. Tegelijkertijd lijkt hij het uiteenvallen van de Europese Unie aan te moedigen. Zo sprak hij lovend over het vertrek van Groot-Brittannië uit de unie.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27456499/__Biden__Russen_grootste_bedreiging__.html

  Ik maakte me al zeer ongerust dat iets zou zeggen over de islam in Europa…………. Nu nog even een tussenstap naar Gaza.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s