Hoeveel moslims identificeren zich met extremisme?: de cijfers

screenshot_9

Na de meest recente aanslag van ISIS op een Turkse discotheek blijft één vraag cruciaal: hoeveel moslims zijn nu echt tegen alles wat de Islamitische Staat doet? Islam-apologeten beweren regelmatig dat de absolute meerderheid van alle moslims extremisme verwerpt. Op het eerste oog klopt hun claim. Maar daarbij moet het begrip ‘minderheid’ niet worden begrepen als eenzame enkelingen zonder stootkracht. Onderzoek door het Pew Research Center laat een minderheidssteun voor ISIS zien in vier moslimlanden die neerkomt op tientallen miljoenen mensen. Men lijkt te denken dat de stille meerderheid in staat is om de kwaadaardige minderheid lam te leggen. Het stijgende aantal aanslagen in landen als Nigeria en Turkije getuigen hier tegen.

Positief over IS

In een recent onderzoek[1] werden moslims in islamitische landen gevraagd in hoeverre zij een positieve kijk hebben op IS:

Lees verder>>>
(h/t “win”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamitisch fundamentalisme, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoeveel moslims identificeren zich met extremisme?: de cijfers

 1. Als ik die statistieken zie, dat zegt mij al genoeg. Ik hoop echt na 15 maart op een verbetering en niet dat al dat uitschot wat hier maar naar toekomt en niet uitgezet kan worden.Dat het dan maar een keer kwaadschiks moet gaan. Ze zijn er ingekomen, dan mogen ze ook weer vertrekken.

  Like

 2. Stef zegt:

  Dit is onzin.
  Ik heb met mijn gezin 4 jaar in Algerije en 4 jaar in Nigeria gewoond en gewerk.
  Deze landen zijn net als vroeger de DDR.
  Zelfs je broer of moeder is niet te vertrouwen.
  Uiteraard zijn er mensen onder die anders denken of vredelievend zijn.
  Maar dat is helaas niet toegestaan. Meedoen met de extremisten is noodzakelijk anders kost het jou of je familie de kop.
  Dat geld straks hier in Europa voor hetzelfde.
  Dus het is erg dom en mogelijk vanwege de politiek of media dat men dit soort vragen stelt.
  Als je je afvraagt hoeveel vrienden je hebt onder de moslims tijdens het spoedige losbarsten van de oorlog hier. NUL,NUL,NUL domoor!

  Like

 3. Michael Jacobs zegt:

  De volgelingen van de bedrieger, polygame rovershoofdman (hij had negen vrouwen), massamoordenaar en zelf-benoemde ‘profeet’ Mohammed houden ons in zekere zin een spiegel voor. Ook wij lijden aan cognitieve dissonantie en brengen een scheiding aan tussen onze manier van denken en onze beleving.

  Like

 4. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  en dan wordt er natuurlijk weer zo een pc opmerking gebezigd als deze;
  “Iedere haat richting moslims in het algemeen die eventueel ontstaat na het lezen van dit artikel werpen wij verre van ons.”
  .
  ik vind dit vreemd hoor,
  uit al die onderzoeken blijkt dat minimaal (en ik zeg het nog laag!) 50% van de moslims de witmens tot op het bot haat,
  maar foei en pas op hoor nare witmens !!!! .. u mag niet terug haten !!!! dat is enkel het “heilige” recht van de religie van de vrede/naffers…
  .
  wanneer stoppen we nu eens met ons zoveel beperkingen op te leggen jegens de naffers ?

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   btw, ik weet niet hoe die onderzoeken verricht zijn, maar als op die onderzoeken niet standaard anoniem gereageerd kon worden kan men er wel van uit gaan dat de werkelijke cijfers nog veel hoger liggen, want u weet wel, takkiya……

   Like

 5. bigljohn zegt:

  Wie gaat er nu zulke domme vragen aan Moslims stellen ! De onderzoeker heeft zeker nog nooit van taqiyya gehoord. Als puntje bij paaltje komt zullen alle Moslims een front gaan vormen tegen ons. Deze discussie is dus totaal zinloos. Net als de vraag of er gematigde Nazi’s bestonden. Ik zie uit naar een beter artikel !

  Like

 6. Jan zegt:

  Terroristen dood na explosie en schietpartij in Turkije


  (http://www.dailymail.co.uk/news/article-4091166/Three-wounded-explosions-near-courthouse-Izmir-Turkey-day-local-police-arrested-20-ISIS-suspects-search-Istanbul-nightclub-killer.html)

  UpdateIn de Turkse stad Izmir zijn vandaag twee terroristen, een agent en een burger omgekomen bij een explosie van een autobom en een schietpartij. Het geweld vond plaats bij een gerechtsgebouw.


  http://www.ad.nl/nieuws/terroristen-dood-na-explosie-en-schietpartij-in-turkije~a3622955/

  Like

 7. Henk der Niederlander zegt:

  Quote: Dat dit gedachtegoed momenteel dienst doet in de hoofden van Nederlandse jeugd is een zorgwekkend signaal waar onze beleidsbepalers echt mee aan de slag moeten.

  En wie geloofd dat de beleidsbepalers daarmee aan de slag gaan.
  Ik in ieder geval niet want de beleidsbepalers hebben er een gewoonte van gemaakt om als het over de Islam gaat zeker niks te doen.

  Like

 8. Anna zegt:

  Google eens Brigit Gabriël…… zij is Libanese doet ook onderzoek naar dit fenomeen en ze heeft ongeveer dezelfde cijfers…. Haar spreek beurten zijn; geweldig….
  Zij woont nu in Amerika en vandaaruit probeert ze bewust wording te ontwikkelen van de agressie islam. Haar cijfers kloppen met Koopman….

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   ik heb liever in nederland 1 miljoen Brigit Gabriëls dan 10 islamieten !

   Like

  • Helena zegt:

   @ Anna, ja ik volg haar ook regelmatig, ze is fantastisch wat een bevlogen spreekster!
   Deze vrouw weet de feiten maar ook de geschiedenis, het ontstaan van de situatie waarin de VS en Europa terecht zijn gekomen haarfijn te benoemen. Ze is ervaringsdeskundige. Vooral het feit dat de jeugd op de scholen en universiteiten klaargestoomd wordt voor de islam op zo’n intens gluiperige manier is zeer zorgwekkend. De ouders moeten vooral in de gaten houden welk vergif hun kinderen opgedrongen wordt en ruggengraat hebben om daartegen in het verweer te komen. Met The Donald aan het roer zal er hopelijk veel veranderen in de VS.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s