Israël is belediging van de islam

screenshot_4

(Door: Leon de Winter)

Israël. Hoe vaak heb ik geschreven over de enige joodse staat die de wereld kent? Honderden keren, denk ik. Mijn ouders, allebei al lang geleden gestorven, hadden er een diepe liefde voor; mijn vader heeft het land nooit gezien, mijn moeder gelukkig wel. Ik herinner me de eenzame radeloosheid van 1967, toen Israël opnieuw oorlog moest voeren. Met angst en boosheid ging ik naar school, waar niemand ermee bezig was zoals ik. De zorg om de toekomst van Israël heeft me sinds die dagen, toen Israël de Westelijke Jordaanoever veroverde en Egypte tot aan het Suezkanaal terugdreef, nooit meer losgelaten. Ik verdiep me er inmiddels een halve eeuw in.

de-telegraaf

De Algemene Vergadering van de VN (sessie 72) heeft in 2016 twintig resoluties over Israël aangenomen en vier over de rest van de wereld bij elkaar. Dit gebeurt elk jaar. Nederlandse diplomaten en hun chefs in Den Haag doen schaamteloos mee aan deze obscene klucht.

Het is duidelijk: de wereld is geobsedeerd door het enige democratische land in het Midden-Oosten. Wie is er in het Westen bezig met echte of vermeende misstanden in Jemen, Oman, Qatar? Is wat Israël doet in de ’bezette gebieden’ zo veel erger dan wat Assad in Syrië aanricht, of China in zijn provincies, of Rusland? De bittere obsessie met Israël heeft één reden: het is een land van en voor Joden.

Gisteren bracht de Volkskrant twee volle pagina’s met foto’s van Palestijnse jongeren die allen beweerden ’s nachts door Israëlische soldaten van hun bed te zijn gelicht en vervolgens te zijn mishandeld. Waarom trof die kinderen dat lot? Om angst aan te jagen, aldus een van de kinderen. Zonder enige achtergrondcheck of commentaar van Israëlische autoriteiten werden de foto’s door de Volkskrant gepubliceerd. De kinderen staren allemaal verslagen voor zich uit, als poppen. Ze claimen allemaal volstrekt onschuldig te zijn. Het zijn overduidelijk geënsceneerde foto’s. Ze vormen anti-Israëlische propaganda, gespeeld via Palestijnse kinderen, gesponsord door de Volkskrant.

Israël heeft zich geheel uit Gaza teruggetrokken. Heeft Gaza, bevrijd van de gehate bezetter, zich veranderd in Singapore aan de Mediterranée? Nee. Wel in een terroristische stadstaat die alle bezette gebieden wil bevrijden, en daarmee wordt Israël zelf bedoeld. Nu heeft Obama, over wie ik al in het voorjaar van 2008 schreef dat hij een anti-zionist is, er onlangs voor gezorgd dat de Veiligheidsraad een resolutie aannam waarin voor het eerst de grenzen van Israël worden aangegeven. Want die waren er niet. De grenzen van vóór 1967 zijn de grenzen van de wapenstilstand van 1949, na de eerste oorlog die Israël moest voeren om de Arabische legers terug te slaan die het landje direct na oprichting wilden vernietigen.

Sinds 1949 werden Gaza en de Westelijke Jordaanoever bezet door Egypte en Jordanië, maar er waren geen resoluties die die landen veroordeelden. Israël ruilde ’land voor vrede’ en trok zich terug uit Gaza en de Sinaï. Maar niet uit de Westelijke Jordaanoever. Bij Herzlia is Israël dertien kilometer breed. In een regio die altijd in brand staat, is dat een onverdedigbare grens. De ’nederzettingen’ (het zijn volwassen, moderne steden) aan de oostkant van die grens zal Israël nooit opgeven; een grondruil is al jaren geleden aangeboden, maar de Palestijnen weigeren dat te aanvaarden.

Waarom kunnen moslims Israël niet aanvaarden? Komt dat echt door de manier waarop Palestijnen worden behandeld? De manier waarop minderheden in Arabische landen worden behandeld, is veel erger dan wat Palestijnen van Israël te verduren hebben, ook al wil de Volkskrant dat de lezer wat anders denkt.

Het naakte bestaan van Israël, met of zonder ’bezette gebieden’, is de meest radicale ontkenning van de boodschap van de profeet Mohammed. Een van de kerngedachten van de islam is de eeuwige claim van de islam op gebieden die de islam ooit heeft veroverd (ja, veroverd). Radicale moslims claimen dus ook Spanje en de Balkan. Maar het bestaan van Israël is de grofste, diepste, meest extreme belediging van de islam aangezien in het hart van het Midden-Oosten niet de islam heerst, maar een staat van de door de profeet en Allah vervloekte Joden; daarmee wordt de islam zelf bespot. Dit is de kern van de antizionistische islamitische haat. Israël mag niet bestaan, omdat het een niet-islamitisch land is.

’Land voor vrede’, zoals het Westen graag wil denken, is niet de oplossing. Terugtrekking van Israël uit ’bezette gebieden’ leidt tot meer geweld, niet minder, zoals Gaza en Libanon aantonen. ’Land voor vrede’ is een loze kreet.

De enige vrede is de aanvaarding van Israël´s bestaan door de islamitische wereld – maar dat zou een revolutionaire hervorming betekenen van de islam, die daarmee afstand zou doen van de claim dat de islam eeuwig letterlijk moet worden begrepen. Het gaat dus om religie. En dit maakt vrede onmogelijk. Als moslims Israël aanvaarden, beginnen ze aan de hervorming van de islam; ze zijn hiertoe niet in staat. Dit was de kern van het conflict op 29 november 1947, toen de VN het Britse mandaatgebied opdeelde in een Joods en een Arabisch deel, dat was het in 1967, en dat is het ook in 2017.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Rob Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

24 reacties op Israël is belediging van de islam

 1. Cathja zegt:

  Volledig eens met de schrijver van dit artikel. Israël is een ‘steen des aanstoots’, in de eerste plaats voor moslims. Hoe vaak is er al niet gezegd dat Israël van de kaart geveegd moet worden?

  Wees gerust. Dit gaat nooit gebeuren! Wie zich aan Israël vergrijpt, begaat de grootste vergissing ooit!

  Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Als de islam Israël accepteert zou dat betekenen dat het de hele wereld accepteert, en zou er werkelijk sprake zijn van wereldvrede. Dan kan er eindelijk echt vooruitgang worden geboekt.

  Maar de islam wil de wereld overheersen. Het vernietigen van Israël door de islam zou voor moslims de bevestiging van hun gelijk betekenen, en daarmee de start van WO 3.

  Israël incluis Westoever en Gaza is zo groot als Nederland. Zo vreselijk groot is dat nou ook weer niet. De Israelis zijn echter een klein volk. Had het 50 miljoen omvat, zoals de Turken of Fransen, dan hadden ze die gebieden allang onder controle gebracht, hadden de Palestijnen allang in Jordanië gewoond.

  Echte soldaten zijn de moslims niet. Dat komt doordat ze onderling altijd van mening verschillen over wie nou het ‘ware’ moslim is, en wat het ‘ware geloof’. Ze zijn dus niet in staat een leger te vormen. Daarom geven ze zich als kleine kinderen over aan terrorisme. En hoe vervelend dat ook is, daarmee kunnen ze niet de wereld veroveren.

  Dat kunnen ze weer wel via de baarmoeder: zolang deze vijand het Westen maar zand in de ogen blijft strooien dat ongewapende binnenkomst geen vijandschap zou betekenen, zolang zal het Westen met hun machtige legers machteloos blijven.

  Een andere methode om Israël te onderwerpen is de controle over al die westerse onbewapende instrumenten als de VN, maar ook islamitische ‘adviseurs’ ten burele van westerse overheden, zoals in de VS over de laatste acht jaar duidelijk het geval was. Ook is er zo’n ambtenarenregeltje in het VN-handvest dat, zodra een groep aaneengesloten landen meer dan 25% van het totaal aantal leden bedraagt, dit blok overal essentiële regels kunnen aanpassen of opleggen, in dit geval een groep van 57 islamitische landen!

  Beide instrumenten, demografie en beheersing van bestuursapparaten, staan niet langer onder controle van het Westen, maar van de islam.

  Een laatste redmiddel voor Israël blijft de intense haat tussen soennieten en sjiieten. Voor het Westen is dat te laat, want het heeft zich, na massale islamitische kolonisatie, onderworpen aan Riyad en de islamitische Broederschap. Israël lijkt in Riyad een bondgenoot te hebben gevonden. Voorlopig tonen de sjiieten de meest ongebreidelde haat voor Israël. Echter, kort daarop gevolgd door Riyad uitgekotste soennitische Palestijnen.

  In tegenstelling tot het Westen lijken de Russen het gevaar van de soennieten te onderkennen: Rusland wordt in zijn geheel door soennitische landen omsloten. In hun geschiedenis over de laatste vierhonderd jaar hadden zij vooral met soennitische Turken te doen, laatstelijk tijdens WO i. Dit alles maakt Iran voor de Russen een natuurlijke bondgenoot.

  De zich ontwikkelende vijandschap tussen VS en Israël is hiervan het ‘natuurlijk’ gevolg: soennieten beheersen zowel VN als demografie in het Westen. Echter, sjiieten beheersen de olievelden. Niet alleen in Iran, maar ook in Saoedi-Arabië: de in dat land wonende lokale bevolking in het gebied van die olievelden zijn sjiieten! Een opstand door lokale sjiitische Arabieren in SA zal door Iran worden gesteund. En passant zullen de belangrijkste olievelden in de wereld (Iran, SA en Rusland) politiek aan een zijde worden geschaard. Dit verschaft zowel Iran als Rusland op de lange termijn een drukmiddel op het in toenemende mate soennitisch wordende Westen.

  De val van het Westen betekent nog niet de val van Israël, maar het zal het daardoor een stuk zwaarder krijgen. Hoe onmogelijk dit momenteel mag schijnen, de toekomst ligt in een verbond van Israël met Iran, mogelijk via de Russen of Assad!

  Tenzij Trump voor een nieuw tegenwicht in het Westen zal zorgen. Maar dat zal voor West-Europa in ieder geval te laat komen. En Oost-Europa (incluis Oostenrijk) zal daarop losbreken van de EU!

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Marc, bedankt voor de zeer interessante bijdrage die ik grotendeels onderschrijf want sommige zaken kunnen nog een andere kant opgaan.

   Like

 3. Peterdm zegt:

  De VN is een links pro-islam anti-semitische praatgroep met als doel het piepkleine Israël dwars te zitten. Dat de arabieren in 1948 bijna alle joden met pogroms-moorden hun landen hebben uitgejaagd zal de VN een zorg zijn. De huizen, grond en bezittingen afgejat van de vluchtende joden zijn nooit gecompenseerd. Evenals de bezittingen van de door nazi-socialisten vermoorde joodse bevolking nooit gecompenseerd zijn. En omdat deze compensatie nooit heeft plaatsgevonden kan er nooit een 2 staten oplossing komen. En pas op, 15 januari gaat de VN nog meer anti-Israël resoluties voorleggen. Ik ben benieuwd wat Donald Trump na 20 januari gaat doen aan het verraad van Obama.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ivanhoe zegt:

  De islam is een belediging voor de mensheid

  Geliked door 1 persoon

 5. Ivanhoe zegt:

  Die oorlog gaan de moslims verliezen
  Die worden dan flink uitgedund.
  Ik zal maar niet zeggen wat ik daarvan vind.

  Like

 6. Elena zegt:

  Islam is een belediging en een groot gevaar voor de hele mensheid.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Deze keer helemaal mee eens.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  De laatste bijdrage van Nobelprijs winnaar Hussein Obama aan de wereldvrede. De eerste moslimpresident van de VS laat zijn ‘moslimbroeders’ niet in de steek.

  Like

 9. Hendrik zegt:

  islam is een belediging voor de intelligentie van de mensheid, vandaar dat islamisten dan ook niet als mensen worden beschouwd door mij.

  Geliked door 1 persoon

 10. rien zegt:

  Geweldig stuk Leon ga door met de waarheid te vertellen

  Like

 11. Ik beschouw de islam als schurft verspreidt zich snel. Moet altijd hard en grondig aangepakt worden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Guardiacivil zegt:

  In het hele Midden Oosten die geheel Arabisch is en daarmee verbonden Islamitisch is het enige land Israël een ongelovige Joodse/Christelijke Staat.
  En volgens de koran moet dit land dus bestreden worden en uitgeschakeld en uitgemoord worden zodat de islam ook daar kan overheersen……..PUNT.
  Nou de eerste die voet op Israëls bodem zet met kwade bedoelingen wordt opgepakt.
  Het land dat Israël wil bestoken met raketten en terroristische aanslagen wordt uitgeschakeld en beantwoord Israël met raketvuur op terroristennesten om deze uit te schakelen.
  En oh wat heb ik een grote bewondering voor de moed en de kalmte en zelfbeheersing van dit VOLK dat ze nog geen atoombom hebben gebruikt.
  Het getuigt van groot respect voor dit wapentuig en voor de totale dodelijke vernietiging en daarom misschien is het nog niet gebruikt.
  Israël, uw land en uw volk mag en moet blijven voortbestaan, want dit is een paar duizend jaar geleden al vastgelegd.

  Geliked door 1 persoon

 13. ieznogoedh zegt:

  Het moet gezegd dat Israël een deel van haar problemen enkel en alleen aan zichzelf te wijten heeft, of liever gezegd aan haar eigen weigering om echt hard op te treden.
  Na de diverse rrlogen die Israël heeft gewonnen, hadden ze alle mislims/palestijen de grenzen met Jordanië en Egypte moeten overjagen. Dat waren aanvallende landen en dus: alsjeblieft. Veel geluk ermee. In de plaats daarvan liet men een Gaza en Westelijke Jordaanoever bestaan. FOUT!
  Toen had het gekund, nu is het te laat.
  Hoeveel landen hebben grondgebied verloren (en andere landen dus gewonnen) door een oorlog? Dat zijn er nogal wat. Grote delen van wat vroeger Duitsland was, is nu pools. Slovenie was Oostenrijks-Hongaars, toen Italiaans en nu zelfstandig. De Elzas was Duits en is nu Frans.
  Land ruilen voor vrede? Dat land is gegeven maar die vrede is nooit gekomen, Dat alleen maakt die ruil al nietig. Waarschijnlijk echter is Israël met die ruil accoord gegaan omdat westerse betweters daarop aandrongen en dat deden ze weer omdat ze geen flouw benul hadden van de onbetrouwbaarheid van de mislim in het algemeen en arabieren en “palestijnen” in het bijzonder.
  Nu nog een keer land ruilen voor vrede? Dat werkt alleen als Israël al haar land weggeeft en alle Joden vertrekken. Pas dan zal er vrede zijn in dat wat nu Israël is.
  Maar … als dat ooit zover zou komen, dan zullen al die kwaadaardige mislimkrachten zich voor de volle 100 % kunnen richten op de rest van de wereld. Europa hebben ze al zo ongeveer, dus dan alleen de rest nog. Rusland en China zullen dan moeilijk worden voor die mislims.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ieznogoedh.
   Helemaal waar, maar ’n opmerking mijnerzijds.
   “Pas dan zal er vrede zijn in dat wat nu Israël is.”
   Geloof je dat ?
   “In dat wat nu Israël is zou het altijd oorlog zijn…”
   Doordat moslims geen vrede kennen.
   Als er geen Joden meer zullen zijn zullen ze elkaar uitmoorden.
   Dat is trouwens de énige goede eigenschap van de islam.
   Bovendien. Israël zal alléén dàn vrede kennen als de islam in de hele wereld dermate verzwakt zal zijn, zodat ze geen potentieel gevaar meer zouden kunnen vormen.

   Europa zullen ze nooit krijgen.

   Wat Rusland en China betreft.
   Die landen zullen nooit accepteren dat Europa totaal geïslamiseerd wordt.
   Eenvoudigweg omdat zij zich dit niet kunnen permitteren.
   Islamisering is tevens totaal onmogelijk, omdat dan de hele infrastructuur van Europa uiteen zal vallen, wat op zich al een onhoudbare ramp voor Amerika plus genoemde China en Rusland zou zijn.
   Denk aan de consequenties.

   Wat Europa zèlf betreft.
   Ook al zou geen van de drie genoemde wereldlanden Europa helpen, dan nog zal Europa het probleem volledig zelfstandig oplossen, doordat de burgers van Europa niet zullen dulden totaal vernietigt te worden.
   Klinkt misschien enigszins lichtzinnig maar zo zal het gaan, en niet anders.

   Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Het merendeel van de commentaren hiervoor is somber gestemd. Terecht.
  Obama heeft Israël een gemene streek geleverd. De taktiek van de verschroeide aarde.
  Mogelijk was de aanval nog gemener geweest als Hillary had gewonnen.
  De toekomst van Israël ziet er dus donker uit.
  Een extra complicerende factor is dat Netanyahu in de rug wordt aangevallen in eigen land.
  Er gloort nog een heel klein sprankje hoop. Dat is als er een samenwerking tot stand zou komen tussen Donald Trump (heeft zich al positief uitgelaten) – Frauke Petry – Marine Le Pen (is ook duidelijk anti-islam) – Geert Wilders (Israël-fan). Als deze vier een goede overeenkomst aan zouden kunnen gaan met Putin is er een kleine kans op wereldvrede. Herhaal: kleine kans.
  Wij kunnen er aan meewerken door te zorgen voor een klinkende overwinning van Geert.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 15. Jan zegt:

  Hamas accepteert de staat Israël. Niet dus

  Antisemiet Hijmans: “Haniyeh begint zijn taak met een eerder deze week aangenomen nieuw platform van Hamas, waarin een de beweging officieel een staat naast Israel volgens de grenzen van 1967 accepteert en waarin anders dan voorheen, duidelijk wordt geformuleerd dat Hamas geen conflict heeft met Joden maar alleen met ”het zionistische project”.
  https://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2017/05/haniyeh-opvolger-van-meshaal-als-leider.html

  Zwakzinnig mannetje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s