Nieuwe politieke partijen

screenshot_10

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Omdat ik onderzoek wat mensen beweegt en hoe en waarom zij waarop reageren, volg ik via hun eigen bronnen op internet enkele nieuwe politieke partijen die zich denken te kunnen profileren binnen het huidige politieke bestel. Zo krijg ik, zonder me er zelf in te hoeven mengen, een redelijk beeld van wat zij nastreven, maar vooral van hoe zij met potentiële stemmers omgaan die vragen over of kritiek op hun verkiezingsprogramma hebben. En ik zeg u; wat ik soms tegenkom, is schrikbarend!

FvD (Forum voor Democratie), Rechtdoor en LP (Libertarische Partij) zijn zo maar een paar nieuwe partijen die ik via hun eigen sites een beetje volg. Rechtdoor heeft nog niet echt een verkiezingsprogramma, maar ziet de dingen, mijns inziens, over het algemeen redelijk goed. Zij lijkt een prima gevoel te hebben van wat er daadwerkelijk in de samenleving leeft, maar zonder partijprogramma houdt het mensen logischerwijs tegen om zich ergens bij aan te sluiten. Voor wat betreft de andere boven genoemde partijen zie ik wel eens iets voorbij komen wat mij toch enigszins verontrust. En dat zijn dan partijen die nog moeten beginnen…? Op heel reële kritiek op het partijprogramma of op vragen en opmerkingen van mensen wordt of helemaal niet gereageerd of men voelt zich direct in de wiek geschoten en reageert zó geagiteerd, grof of lomp dat je je afvraagt of deze mensen wel enig vermogen hebben zich in te leven in mensen die onder andere omstandigheden moeten leven en wonen dan zij blijkbaar zelf gewend zijn.

Al genoeg autisten in Den Haag

Zoals al eerder beschreven, ontberen veel hoogopgeleide mensen de capaciteit om verder te kijken dan hun eigen kringetje en gaan daarnaast voornamelijk uit van hun op theoretische basis verkregen kennis. Het ontbreekt hen volledig aan ook maar enige levenservaring voor wat betreft de verschillende lagen van de bevolking en zij lijken zich, in al hun arrogantie, zelfs boven de voor hen ‘lagere klasse’ te stellen… want zíj pretenderen tenslotte te weten hoe de wereld in elkaar steekt.

Zij hebben echter veelal slechts een uitstekend geheugen (en noemen dat zelf intelligentie), maar sociale vaardigheden, verder kijken dan hun neus lang is en menselijk inlevingsgevoel zijn hen volkomen vreemd. Zij hebben geen idee wat sommige partijpunten in de praktijk voor gevolgen kunnen hebben en kunnen zich daar ook helemaal niet in verplaatsen, laat staan dat ze zich ook maar enig moment afvragen of het misschien ook een keerzijde zou kunnen hebben voor een grote groep Nederlanders of de economie… Toch zijn dàt de mensen die denken te weten wat goed is voor Nederland en die het land en Europa willen regeren…

Nog meer buitenlanders

Zo vindt de LP bijvoorbeeld dat bedrijven zelf moeten uitmaken of ze buitenlanders inhuren. Op een best realistische opmerking van iemand (die overigens uit ervaring leek te schrijven) dat de Nederlandse bevolking dus nòg meer moet concurreren met goedkopere buitenlanders, die hier wel wonen, maar géén (wegen)belasting afdragen, het geld naar het buitenland sluizen en dus niet of nauwelijks bijdragen aan de economie, werd ronduit hufterig door de LP gereageerd. De betreffende persoon werd door de PL voor compleet achterlijk uitgemaakt… Ook vindt de LP dat elke religie welkom is, en dat terwijl we toch dagelijks de steeds grotere problemen met de toch al onrustbarend snel groeiende moslimgemeenschap ondervinden. De FvD wil overigens meer hoogopgeleiden in het onderwijs… Nog meer van deze academisch geschoolde, kortzichtige, didactische totaal on-vaardige tunnelkijkers dus? Nee dank u wel.

Het wordt mijns inziens hoog tijd dat de ‘zo vol van zichzelf zijnde’, hoogopgeleide ‘elite’ in beide kamers voor minimaal de helft vervangen gaat worden door mensen uit de middenklasse om zo een breder algemeen bestel te creëren aangaande een betere, door iedereen vertegenwoordigde kijk op de problematiek in de samenleving en niet enkel vanuit het kortzichtige ‘hogere’ level dat ze zichzelf toedichten. Hoogopgeleiden? We zien dagelijks wat ze aanrichten en we hebben er (al) genoeg van!

En voor wat betreft de politieke partijen: Legt u ze maar eens een precaire kwestie voor. Zo komt u er achter of deze ‘politici’ het ècht zo goed met u voorhebben of slechts hun eigen persoonlijke lening  zo riant mogelijk willen afbetalen.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

41 reacties op Nieuwe politieke partijen

 1. De meeste mensen weten nu al niet wat ze hier mee aan moeten en het gaat gewoon maar door. Blijf wat dat betreft een achterlijk land vinden.

  Like

  • Visje zegt:

   Dag Bari, mag ik eens vragen waarom je telkens verwijst naar het blog: Kattukse vrienden voor Israel?
   mvg Visje

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Dat vraag ik me ook al langere tijd af Visje. De meerwaarde zie ik er niet van in.

    Like

   • BertG. zegt:

    Begrijpen jullie het begrip “herblogd” misschien niet helemaal goed.
    Ik zou het er zo maar van kunnen maken n.a.v. jullie reactie.

    Bari1951 heb ook een site, met dit als naam, en daar staat dit artikel nu ook op.
    Dat is herbloggen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb al eerder laten weten dat Bari wat mij betreft zoveel kan overnemen als hij wil, want pro-Israël

    Webmaster

    Like

   • BertG. zegt:

    Mij maakt dat ook helemaal niks uit, ik leg enkel Visje en Johannes even uit wat herblogd betekend.
    Ze denken dat het reclame maken is voor een site, volgens mij, en snappen het verband niet goed.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Snap ik.

    E.J.

    Like

 2. Anna zegt:

  Je kunt dan wel ” hoogopgeleid ” zijn maar daarmee ben je nog geen leider….

  hoogopgeleiden hebben vaak een koker visie op de maatschappij zij verkeren vaak uitsluitend onder hoogopgeleiden….en denken dat dat de NORM is….
  Wat Nederland nodig heeft dat zijn echte Leiders… met visie en oren en ogen in alle maatschappelijke lagen……. en geen meelopers met een poltiek kleurtje…… En zeker geen yuppen die zich voornamelijk alleen in Amsterdam en Rotterdam en Hilversum ophouden en zich met elkaar onderhouden…….. Maar leiders die ook oog hebben voor Zeeland en de Achterhoek en het land van Maas en Waal… ook dat is Nederland….Leiders die de mensen in die gebieden ook het gevoel geven mee te tellen…. En daar niet hun neus voor optrekken….

  Geliked door 1 persoon

 3. bigljohn zegt:

  De versnippering op politiek vlak speelt alleen maar de oude politiek in de kaart. Iedere nieuwkomer die geen zetel haalt, ziet zijn zetel naar de oude politiek verdwijnen. Zelfs de PVV kan hier de dupe van worden. Als deze niet een noodzakelijke grootte bereikt, word deze weer het slachtoffer van het bashen. Hoe meer nieuwkomers, hoe minder kans dat de PVV gaat regeren. En PVV thuisblijvers tijdens de verkiezingen kunnen we ook niet gebruiken. Wij zijn benieuwd in Maart !

  Like

 4. stef zegt:

  Ik stem al sinds 2006 PVV en dat blijf ik doen
  Kan iemand mij uitleggen waarom je bij de Telegraaf niet meer kunt reageren
  op nieuws artikelen en er bij berichtgeving van misdaden geen initialen van de verdachten
  staan? Er worden alleen nog maar leeftijden genoemd

  bvd Stef

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  In de Koninklijke bestuursvorm vóór 1848 was er geen ruimte voor het “plebs” te laten stemmen. Thorbecke had na wat “bevolkingsoproer” zijn “Koninklijk beschermende grondwet” opgesteld dat nadien werd herzien zoals ophef censusstelsel en later het instellen van het vrouwenkiesrecht .

  Veelvuldige wijzigingen en staatsrechtelijke mores leidde tot (in)formateurs en een politiek cluster dat de meerderheid in bestuurlijke vorm via Kamers behouden zouden blijven. Nog voorbijgaand aan de invloed van het bestuursinstituut der Raad van State, waarbinnen vele oud-politie/politici functioneren.

  Zonder een grondwettelijke rechtsorganisatie (Constitutioneel Hof) dat bevoegd is, het bestuur te toetsen aan de grondwet blijkt het voorgaande voor uw rechten een bestuurlijke schaamlap te zijn.
  Onder andere de regelgeving van de overheid bij selectie vrouwen de voorkeur te geven en wellicht later allochtonen. Discriminatie?!

  Voor de een wel en de wetgever niet dus!

  Grondwetartikel Artikel 120

  De rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen.

  Snapt u het?

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Allerlei verdragen hebben justitie de wind in de rug gegeven.

   Like

  • Nemesis zegt:

   O ja, de grondwet was en is nog altijd NIET voor de burger opgesteld. De grondwet dient ter bescherming van de koning. Daar Nederland een koninkrijk is en zeker geen constitutioneel koninkrijk zoals wel gesteld wordt, alle macht ligt tenslotte bij de koning, hij moet iedere wet goedkeuren door er zijn handtekening eronder te zetten.
   Constitutioneel zou betekenen dat wetten wel aan de grondwet of de constitutie kunnen worden getoetst. Nederland heeft geen constitutioneel hof oftewel rechtbank. Svp. niet verwisselen met de Hoge Raad, die alleen maar kijkt of de wettelijke regeltjes zijn opgevolgd. De koning heeft dus de absolute macht, het werk daarmee verbonden heeft hij uitbesteed aan de MP die daarvoor het kabinet en de TK en EK ter beschikking heeft. Het uiteindelijke ja of nee komt dus van de koning (in het huidige geval).

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    En dat de koning op dat punt absolute mach heeft, hebben we tot nu toe dan nog niet eens zo gevoeld bij deze bolle overbodige (kan nog komen; hij zit er tenslotte nog niet lang) maar des te meer bij The Bitch, zijn moeder, die het achter de schermen zó wist te regelen, dat er niemand als Premier werd aangenomen,die zij niet zag zitten -publiek geheim, dat ze bv. Bolkestein niet zag zitten, destijds- en helemaal bij zijn grootmoeder, Gekke Juul. Die Madam weigerde namelijk, op grond van haar pacifistische neigingen, doodvonnissen van oorlogsdelinquenten te ondertekenen, zodat we er jarenlang een aantal in Breda hebben moeten onderhouden op kosten van de belastingbetaler en er tenminste één _Willy Lages- nog bijna zes jaar op vrije voeten heeft doorgebracht omdat men dacht, dat hij op zijn laatste benen liep, wat achteraf nogal mee/tegen bleek te vallen. Hartelijk Dank, Gekke Juul!
    Onverantwoord om zulke lui het laatste woord te laten hebben door die handtekeningen: Ze zijn totaal wereldvreemd en beseffen de consequenties van hun eigen krabbels -of het nalaten daarvan- niet!

    Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Dat de Bolle Kroonkurk nog niet veel heeft laten zien als alleen z’n stomme smoelwerk bij een soort van kerst toespraak, zal de beaconstrictor (geen typefout) helemaal niet erg vinden. Achter de schermen trekt zij nog altijd aan de touwtjes. Daaom mogen Bolle en Pampapaard ook zo vaak op vakantie. Trix zorgt er wel voor dat ze van het Haagse toneel verdwijnen.
    Nooit gemerkt dat ze er alleen zijn voor een toespraakje en een lintje hier en daar?
    Ja en Juultje was gek, maar toch niet knetter. Op haar oude, zogenaamd demente dag, heeft ze kans gezien dochterlief Trixie vaak genoeg voor schut te laten gaan. Dat was haar kleine wraak voor alles wat dochterlief haar had aangedaan in samenwerking met de SS jonkheer.
    Ik moet er nog om lachen, hoe ze aan de arm van andere dochter boomknuffelaarster ter communie schreed. Die tronies van de zogenaamde koninklijken waren om te gillen. Ook dit akkefietje werd afgedaan als dementie. Maar Juulte keek me daarvoor veel te tevreden.
    Ik heb nooit begrepen dat vooral de oud Indie (sorry, op dit Duitse toetsenbord heb ik nog niet uitgevonden hoe je een trema zet) gangers dus, die smeerlap zo vereerden. Gatverdamme.

    Like

 6. Drs.P. zegt:

  “Hoogopgeleiden” zijn vaak de grootste en zwaarste autisten en vinden zichzelf enorm “goed” en zien daardoor zichzelf als “elite”. Ook zien zij de wereld als een “dorp” zonder enig besef van nationale belangen, alleen het eigen belang geldt.
  WTF (Who The Fuck) is de “PL” nu weer, onder welke steen komen dit soort debiele hufters nu weer vandaan gekropen?? Het klinkt als een soort van groen-slinkse-liberaal en dat is nu net de laatste club waar we op zitten te wachen in deze immigratie crisistijd!!

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Had ik de gave van ’t oplossende vermogen
  De Wereld-redding stond me klip en klaar voor ogen
  Nu stopt het…’t is voor niemand een geheim…
  Bij ’n altijd goedbedoeld, maar meestal kreupel rijm !

  Toch, spaar mij hier uw eieren en tomaten
  Ik kan…bijna… niet ongerijmd meer praten
  Dus tob maar dóór met wat ‘k dagelijks doe
  Al zijn wél vrouw en kinderen mij op ’n haar na moe 😛

  En c’est la Vie…zoals Koekoekjes zeggen
  Die ongewenst hun ei in vreemde nestjes leggen
  Maar wat Erdogan doet is always welgedaan,
  Dus die gruwelwereld…Wereldvreemde sukkels…komt eraan!

  Reken maar !
  .
  Jasterke (gecorr.)
  .

  Like

 8. joga zegt:

  Precies Anna, wanneer ze hoogopgeleid zijn, deze vooral niet kiezen. Ik heb liever iemand met een normaal IQ en vooral een hoog EQ. Beiden eigenschappen zijn echter totaal nutteloos, wanneer je ze niet gebruikt, hetgeen vrijwel altijd te vinden is bij de bestaande politici. Eén uitgezonderd.

  Like

 9. Harry zegt:

  Goed verhaal , Schilder .

  Maar ,
  al die nieuwe snuiten in Den Haag zie ik helemaal niet zitten , wat moeten we er mee ?
  Geef mij maar die ouwe vertrouwde kop van Wilders , dan weten we tenminste waar we aan toe zijn .
  Een partijtje met enkele zetels , dat is toch totaal onbruikbaar ?
  Hoeveel zullen we er daar straks wel niet van hebben ?
  Het enige voordeel zou kunnen zijn dat ze mogelijk helpen de VVD leeg te vreten .
  Maar als dat ook maar één zetel van de PVV kost , dan is dat het al niet waard .

  Bij de pvda gebeurt dat ook door groen-links , nou gun je de pvda graag de ondergang , maar wat hebben we er aan als er een zwerm wereldvreemde eco-communisten voor in de plaats komen ?
  Ik erger me nu al aan al die achterlijke wijven die op Klaver gaan stemmen “omdat ze het wel een lekker jong vinden” . De zweverige truttebollen die hopen 1001 zwoele nachten met die semi-mocro door te mogen brengen als ze op hem stemmen . Het gaat niet gebeuren !
  Stomme Ali-Baba zuignappen !
  Allemaal verloren stemmen .
  Koop maar zo’n ding op batterijen .

  PVV , mensen , beter dan al die andere zooi bij elkaar .
  Groot , betrouwbaar , berekenbaar en doortastend .
  Wilders is uw man .
  Ik stem PVV , volg mij !

  Geliked door 2 people

  • Helena zegt:

   Jazeker Harry! Ik stem ook PVV en Ton ook doen we al jaren, we kijken uit naar de debatten rondom verkiezingstijd dan maakt onze Geert dat slinkse partijtje van die snotneus met de grond gelijk, ik kan niet wachten 🙂

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 5 januari 2017 om 18:37[quote]

   Ik erger me nu al aan al die achterlijke wijven die op Klaver gaan stemmen “omdat ze het wel een lekker jong vinden” [/quote]

   Ik herken dat gevoel; stomme wijven!
   Ik ken een paar van die natte dozen, die de foto’s van Klavert kwijlend aflikken en die hem aanmoedigen met allerlei ‘strijdkreten’. Doe maar eens een rondje ‘feesboek’.
   Je moet er werkelijk van kotsen; zó veel dwaasheid!
   Ik vrees dat Klavert er vanwege de natte-dozen-dwazen in maart heel wat zeteltjes bij krijgt. Kan-ie weer mooi de show stelen tijdens zijn baltsgedrag in de Tweede Kamer vol linkse baantjesgasten. Lekker vindt-ie dat, samen met pechdrol, Wilders afzeiken.

   Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Opleiding is geen werkervaring, iedereen weet dat.
  Kunnen functioneren in een team, in een fractie is ook een kunde. Velen kunnen het niet.
  Het Forum voor de Democratie vestigde zich op de grachtengordel in 020. Dat is ook een boodschap, daar moet je niet wezen.
  GeenPeil gaat niet Rutte pesten maar op zoek naar eigen pluche en zet een moslim op plaats 3, daar moet je ook niet wezen.
  VNL is een magneet van weglopers, dat wordt wat, als er tegenpolen tussen zitten.
  Kort verhaal, alleen de PVV biedt kans op het stoppen van de islamisering en het herstel van Nederland. De rest is NSB of maakt ketelmuziek.

  Geliked door 1 persoon

 11. IkBenHet zegt:

  Louter versplintering!! Vooral ter rechter zijde 😦
  Zo snel mogelijk een stevige verhoging van de kiesdrempel!!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Leuke hobby Schilder.

  Like

 13. Fred zegt:

  Aan de verkiezingen in maart gaan 81 partijen meedoen.
  Èèn en tachtig.
  De meesten zullen enkele tientallen stemmen krijgen. (waarschijnlijk familie)
  De grote hoop hoogstens enkele honderden.
  De versnippering is nog nooit zo groot geweest.
  Een eventuele kiesdrempel zou geen rol spelen want het gaat er hierom dat iedereen een partijtje kan beginnen.
  Kansloos of niet kansloos.
  Ik zie dit als een uiting van een compleet wantrouwen in de “gevestigde” politieke partijen die een enorme kloof tussen hen en het volk hebben geslagen en die ze niet bij machte zijn om te dichten. Ondanks de vele hoog opgeleiden en vele politieke beterweters.
  Het gesjoemel met referenda is daar slechts èèn bewijs van.
  De hele politiek moet op de schop of beter nog moet een schop krijgen.
  Dat kan op 15 maart.

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Ik ben zelf even in het Register gaan snuffelen.
  De idioterie speelt zich ook daar af.
  De hoeveelheid partijen met de meest stomme aanduiding kan je hier vinden, te zot voor woorden.
  https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/inhoud/tweede-kamer/partijnamen-en-logos/register

  Like

 15. OphEUffen zegt:

  Dient een politicus het volk of het volk de politicus? Links, rechts of het midden, je moet ze allemaal in de gaten houden. Volstrekt onbetrouwbaar volk.

  Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het wordt mijns inziens hoog tijd dat de ‘zo vol van zichzelf zijnde’, hoogopgeleide ‘elite’ in beide kamers voor minimaal de helft vervangen gaat worden…”

  Het is zoals Harry Mens zei in het programma Een-op-een van Van Liempt: Ik zou ze nog niet op de loonlijst willen hebben voor half geld.
  Jammergenoeg zitten ze daar voor de volle mep.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 17. Joannes den Hollander zegt:

  “Mij maakt dat ook helemaal niks uit, ik leg enkel Visje en Johannes even uit wat herblogd betekend.
  Ze denken dat het reclame maken is voor een site, volgens mij, en snappen het verband niet goed.”
  Bert G. Ik weet wel wat herblogd betekent. Ik heb er dan ook geen moeite mee als iemand dit incidenteel vermeld. Maar om nou bij elk artikel te lezen dat dit herblogd is weten we nu onderhand wel. Het valt des te meer op omdat ik bij mijn weten verder nooit inhoudelijke reacties van de herblogger aantref. Persoonlijk zie ik de meerwaarde er dan ook niet van in. Door de veelheid aan belangrijke informatie die Bron aanbied vind ik het eerder storend. Maar dat is mijn mening.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s