Obama stationeert speciale Amerikaanse eenheden aan de Russische grens

screenshot_26

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

De regering van Litouwen heeft de aanwezigheid van speciale Amerikaanse eenheden bevestigd. Washington zou een mogelijke “Russische agressie” en “ondoorzichtige inspanningen van Moskou” bij de destabilisatie van voormalige Sovjet-republieken willen voorkomen.

gegenfrage

Obama heeft speciale eenheden aan de Russische grens in Litouwen gestationeerd. Dat werd door Vilnius volgens een bericht in de “New York Times” van zondag officieel bevestigd. Reden voor de stap zou een afschrikking tegen een mogelijke “Russische agressie” zijn.

Na de annexatie van de Krim zou de veiligheidssituatie in de Krim zijn verslechterd, zodat de VS “veiligheidsmaatregelen” in Baltische landen genomen zouden hebben, zei een woordvoerster van het Pentagon. Bovendien zou men “ondoorzichtige inspanningen van Moskou” om voormalige Sovjet-republieken te destabiliseren op tijd willen vroegtijdig te herkennen.

Enkele Amerikaanse speciale eenheden zijn volgens de “New York Times” al in de Baltische landen gestationeerd. Het ministerie van Defensie van Litouwen bevestigde weliswaar de aanwezigheid van speciale Amerikaanse eenheden, meer details wilde men echter niet prijsgeven. Ook de Amerikaanse ambassade in Vilnius had geen commentaar.

De presidente van Litouwen, Dalia Grybauskaite, zei onlangs tijdens een ontmoeting met Amerikaanse senatoren: “Gezien de nieuwe geopolitieke omgeving spelen de Verenigde Staten een actieve rol in Europa.”

Moskou veroordeelde de NAVO in het verleden al meermals als “zeer agressief blok” en bekritiseerde de uitbreiding in richting Rusland. Moskou kondigde aan om “op het hele Russische gebied noodzakelijke maatregelen” te nemen.

Bron:
www.gegenfrage.com
Door: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Baltische landen, NAVO, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Obama stationeert speciale Amerikaanse eenheden aan de Russische grens

 1. Flo zegt:

  Die halve gare is nog uit op een pak slaag voor Europa ,snel oppakken en in een gesticht met die gek ,

  Geliked door 1 persoon

 2. A.J. de Koning zegt:

  Obama probeert nog van alles te doen om Rusland te prikkelen in de korte tijd dat hij de macht nog heeft, wat is het toch een slechte verliezer en zo iemand was president van Amerika.

  Like

  • Golden Girl zegt:

   A.J, zijne hoogheid bent u weer eens in het land , niet op ver tripje met uw Maxima?
   ik heb toen van uw reactie op die van mij zitten lachen, Obama is een droeftoeter, hij vind zelf dat hij het zo goed heeft gedaan, nou niet dus.

   Like

 3. dees zegt:

  Ik zou als ik Trump was die jongens en meisjes daar weghalen, laat het over aan de grootmuilen van de EU over en de achterlijke Noorse voorzitter van de NAVO, zij zijn m.i. verantwoordelijk voor de spanning met Rusland. Waarom? Volgens mij zijn de Russen nooit Duitsland, Frankrijk, Nederland, etc,etc binnen gevallen.Wél andersom!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Feniks zegt:

  Vorige week is Amerika begonnen met een “voorpost ” inrichten in Eygelshoven (Limburg).
  De aggressieve houding van de VS neemt toe onder het mom “veiligheid”.
  Als mijn veiligheid van Amerika en onze politici moet afhangen dan is ie zeker weten NIET gegarandeerd.

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Oboema had er beter aan gedaan als hij zijn baan als straathoekwerker in Chicago had gehouden.
  Al die moorden van het afgelopen jaar had hij beslist voorkomen.
  “Black lives matter” was dan ook een nog groter succes geworden.

  Like

 6. Wat is die Obama toch een vuil secreet. Wanneer gaat die vent eens op zijn bek.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Nog een paar weken en dan is het voorbij

  Like

 8. Anna zegt:

  Gaat hij Obama voor 20 januari toch nog oorlog voeren….
  Dan kan hij de noodtoestand af kondigen in zijn land…..
  EN DAN KAN HIJ TOCH NOG AANBLIJVEN ALS PRESIDENT……
  Als dat zo is : dan is en blijft hij een sluwe islamitische Vos…….

  Dan kan alleen Putin, Trump nog redden door niet terug te slaan op de mogelijke agressie van Obama…… want voor een oorlog moet je altijd minstens nog met zijn tweeen zijn….

  Like

 9. Jean zegt:

  Die smerige zwarte moslim in dat witte huis wil er alles aan doen om Trump én onze toekomst te vergallen, liefst zou hij nog een oorlog starten. Hopelijk zal hij dan toch de eerste klos zijn…
  Ik kan die vent niet meer zien noch horen, die maakt me echt kotsmisselijk.
  Op hem op 21 januari op en smijt hem in een cel waar hij nooit meer uit mag komen zelfs niet om zijn behoefte te doen.

  Like

 10. Flo zegt:

  Die sneeige gore moslimnikker zorgt nog voor oorlog om daarna mer de overige elite een gied heen komen te betrekken….

  Like

 11. bedonderde burger zegt:

  Hoop maar dat Obama echt opstapt op 20 januari en niet voordien een oorlog uitlokt of zelf begint met Rusland, want dan kan hij, als president in oorlog Trump vastzetten onder het mom dat Trump, vanwege zijn goede verstandhouding met Putin een landverrader is. En dat betekent dat Obama als president in oorlog aanblijft tot er nieuwe, door hem uitgeschreven verkiezingen komen, nooit wellicht. Deze man is terecht al vaker vergeleken met Hitler.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Obama wil net zo min een derde wereldoorlog als Poetin.
   Het gaat Obama er om dattie Poetin zo ver krijgt dat Obama daardoor zogenaamd gedwongen de noodtoestand uit de kast zou kunnen halen.
   Ik neem aan dat niemand hier dat spel niet door heeft.
   Poetin zal nog liever alle Russische troepen van de grensstreek terugtrekken dan de indruk wekken dat hij gevaarlijk zou kunnen zijn.

   Overigens is het natuurlijk wèl zo dat Obama een bijzonder onbeschoft spel met Poetin denkt te kunnen spelen.
   Obama is de agressor, zijn troepen belagen de grens met Rusland, niet andersom.
   Obama speelt gevaarlijk spel voor zich zelf, want het is door deze acties zeker niet meer uitgesloten dat Trump na 21 januari as. een aanklacht voor verstoring van rust en vrede en het ondernemen van “Staatgevaarlijke activiteiten” tegen Obama zal indienen.
   Wat er ook gebeuren zal. Dit muisje zal zéker een erg lang staartje krijgen…

   Like

 12. Ildiko zegt:

  MERKEL MET OBAMA VOORBEREIDEN EEN OORLOG OM HUN GEZICHTVERLIES OVER ISLAMISERING WEG TE POETSEN. Misschien willen ze Trump vermoorden om verder te regeren.????

  Like

 13. Jan zegt:

  Nadat Asange al 8x heeft gezegd in een interview dat Russen niet zijn ingebroken in de computers laat nu McAfee zijn stem horen: ‘Russian Hack’ Is NOT TRUE!

  The sloppiness of the alleged DNC hack by itself proves it was not organized by a nation state, and the “utter nonsense” presented as proof of Moscow’s involvement is rather evidence of intelligence agencies being “ignorant and naïve,” John McAfee told RT.

  The so-called evidence of the Russian involvement in the hacks not only looks like “the most deceptive propaganda was perpetrated on the American public” but actually proves quite the opposite, McAfee believes…
  ….
  “The hack on the DNC used a piece of malware a year and a half old and there have been many updates since then, McAfee said.

  Russia DID NOT HACK the DNC. John McAfee lays it out:https://t.co/SXlP2sgFO7

  — John McAfee (@officialmcafee) January 6, 2017

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/cybersecurity-legend-mcafee-russian-hack-not-true-video/

  Like

 14. joga zegt:

  Hoe is het mogelijk dat de grootste oplichter van de wereld nog zo lang zijn gang kan gaan zonder toestemming van het congres? Onmiddellijk de huidige wet aanpassen, dat wanneer een nieuwe president is gekozen de bestaande geen enkele opdracht meer kan geven en alleen de boedel dient over te dragen.

  Like

 15. Nemesis zegt:

  Regulaire troepen, of zijn dat de fijne jongens van Academi vroeger Blackwater ? Nu ja, nog is hij de commander in chief, maar ik heb niet de indruk dat het Amerikaanse leger nu zo graag oorlogje willen spelen met de Russen.

  Overigens heeft die gore zwarte rat laten weten, dat hij met z’n rattenpak op 10/01 het witte huis zal verlaten. Nu heeft hij wel meer gezegd, dus……………….

  Like

 16. Jan zegt:

  Nog 14 dagen en dus een oorlog moet kunnen:

  US-Aufmarsch in Europa beginnt: Erstes Panzer-Transportschiff in Bremerhaven gelandet

  Die Verlegung von 2.000 US-Panzern und weiterem Militärgerät nach Deutschland hat mit der Landung des US-Transportschiffs “Resolve” am Mittwochabend in Bremerhaven die Umsetzungsphase erreicht. Dies bestätigten die Bundeswehr und das 21. Theater Sustainment Command der U.S. Army.

  Als ergänzende Luftunterstützung zu den Panzerbrigaden wird zudem die komplette 10. Luftkampfbrigade aus Fort Drum im Bundesstaat New York ins mittelfränkische Illesheim verlegt. Von dort aus soll die Brigade nach Aussagen der US-Army Europe in Osteuropa eingesetzt werden, um die Fähigkeit der Allianz zu stärken, “Aggressionen zurückzuweisen”. Dabei wird insbesondere auf Lettland und Polen verwiesen.
  ….

  https://deutsch.rt.com/inland/45044-us-aufmarsch-in-europa-panzer-bremerhaven/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s