Ontgoochelende balans: Geen “klein economisch wonder” – met of zonder migranten

screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks ontgoochelende ervaringen met de integratie van “vluchtelingen” op de arbeidsmarkt houden toonaangevende economische functionarissen nog altijd aan het demonstratieve optimisme vast. Zo had de bestuursvoorzitter van Daimler, Dieter Zetsche, zich in 2015 samen met andere grootheden uit de economie en politici voor de immigratie sterk gemaakt en in dit verband geworven met een potentieel economisch wonder. “In het gunstigste geval kan het een basis worden voor het volgende Duitse economische wonder”, had Zetsche destijds verklaard.

duits-zuerst

Ook de gouverneur van de Oostenrijkse Nationale Bank, Ewald Nowotny, zag in de vluchtelingengolf van 2015 nog “een conjunctuurprogramma dat de vraag doet toenemen.” En de plaatsvervangende chef van de Wifo en conjunctuuronderzoeker Marcus Scheiblecker beschouwde het eind 2015 nog als zeer waarschijnlijk dat “vluchtelingen zullen zorgen voor een toename van de economische kracht en de welvaart van de individuele burger.”

Inmiddels zien vakmensen het helderder en wijzen vooral op de exploderende kosten die immigranten voor de sociale stelsels betekenen en die beduidend hoger uitvallen dan de economische groei als gevolg van geïmmigreerde arbeidskrachten en consumenten.

Desondanks hield de president van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW), Marcel Fratzscher, met de jaarwisseling nog altijd vast aan positieve economische effecten in het kader van de massa-immigratie en maakte reclame met een economische groei van 0,3% in het jaar 2016 (dat echter niet noodzakelijkerwijs teruggevoerd kan worden op de immigranten en hun prestaties). In datzelfde jaar werden in Duitsland echter minstens € 20 miljard uitgegeven om de economische crisis de baas te worden. Dat komt overeen met een minus van ongeveer € 10 miljard. Van een conjuncturele injectie is in de verste verte niets te zien – met en zonder migranten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ontgoochelende balans: Geen “klein economisch wonder” – met of zonder migranten

 1. Steven zegt:

  Dit soort lui komen pas tot bezinning als hun handjes op de rug zijn vastgebonden en er een kerel met een muts achter heem staat…..
  DOM volk dat linkse TUIG…totaal waarheidsblind!

  Geliked door 1 persoon

 2. ongesgoolde zegt:

  Vergrijzing is een achterlijk argument.
  De werkeloosheid in landen zoals Italië en Spanje, en met name onder de hoog opgeleide jongeren, is al jaren schrikbarend te noemen. Maar die zijn natuurlijk niet goed genoeg omdat het Europeanen zijn en bovendien blank.

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   mooi dat u dat aanhaalt,
   het gemiddelde ww cijfer van de eu is net boven de 10%.
   waarvan, net zo als u zegt, de jeugd werkeloosheid in de zuidelijke land op 50% ligt.
   .
   maar even simpel terug naar die gemiddelde van 10% in de eu, er zijn dus 50 miljoen mensen in de eu die eventueel de oudjes kunnen verzorgen.
   lijkt me een aardig aantal.
   .
   .
   maar ja, de smoes van vergrijzing, vermeende economische redenen etc zijn er enkel om de blanke autochtoon zand in de ogen te strooien.
   het project van mr Richard Coudenhove-Kalergi, een half japanse blankenhater moet en zal doorgang vinden.
   lees vooral de laatste alinea van die wikipedia pagina en ook over de karelsprijs (is een doorklik link)…..https://nl.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

   Like

 3. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  al zou de economie toenemen met 50% door de immigranten.
  willen we dat europa er uit gaat zien als het midden-oosten, inclusief de terror/jihad aanslagen, toename criminaliteit, parallel “samen”levingen, haat en verdeeldheid en uiteindelijk zelf een minderheid worden in eigen land ?

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Bij imigratie van 20% of meer is een land gedoemd tot zelfvernietiging. Ze zitten er nog ver onder, echter financiëel kan het een ander verhaal zijn en dat een land met 15 tot 20 miljard en de komende jaren naar de 50 miljard uitgave snel bankroet kan zijn.

  Like

 6. Flo zegt:

  Leven dit soort mensen die deze beslissingen nemen,buiten het kantoor en restaurant nog wel in de werkelijkheid , zou niet slecht zijn ze gewoon eens 1 jaartje in een Marokkanenwijk te zetten ,zo kunnen ze zien ,dat er mensen genoeg zijn ,maar dat ze eenvoudig niet willen werken en meedoen met de maatschappij .

  Like

 7. Thoth zegt:

  Ja, hetzelfde als Lubbers, zo’n 35 jaar terug. Zie hier, wat er van de terecht is gekomen : bijstand, criminaliteit, jihad, vervolging homo’s, minderwaardigheid vrouwen, religieuze waanzin, etc.

  Like

 8. Je zal er ook maar tussen zitten. Een vriendin van mijn dochter woonde in een flat aan de overkant bij haar. Toen het laatste Nederlandse gezin vertrokken was uit die flat, bleef zij als enigste Nederlandse achter met haar 2 jonge dochters tussen praktisch allemaal Marokkaanse gezinnen. Het werd haar al spoedig duidelijk gemaakt wie daar de lakens uitdeelde. een Marokkaanse vrouw zei tegen haar nu zijn wij hier de baas en daar heb je je maar naar te schikken. Gelukkig stond zij ingeschreven in Diemen en kreeg daar al spoedig een ander huis toegewezen en wist niet hoe gauw ze Amsterdam moest verlaten.

  Like

 9. Jan zegt:

  Door de staat gefinancierd: 2 vrouwen, vier kinderen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s