Politiek correcte burgemeester haat polariseren, maar demoniseren moet kunnen

screenshot_24

(Door: Wim van Schaik)

Dacht ik juist dat het de goede kant op ging met een dominee die afscheid neemt van de leugen PKN (islam = vrede) en durft te zeggen dat elk weldenkend mens “islamofoob” is en twee andere predikanten die het opnemen voor PVV´ers, en dan komt daar die burgemeester van Nunspeet die niet kan slapen van de  islamstandpunten van Wilders, vluchtelingen en een  brand in de toekomstige moskee van Culemborg.  

Burgemeester Breunis van de Weerd (SGP, foto) plaatste maandagavond in zijn eerste en wat onbeholpen gebrachte nieuwjaarstoespraak ‘het evangelie’ tegenover de ‘polarisatie van Wilders.’ Op persoonlijke titel ja, maar wel tijdens een officiële nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Zijn uitspraak kwam hem op de kritiek te staan dat hij zelf met deze uitspraak polariseert. Terecht. Aboutaleb heeft het beter begrepen dan SGP-er Van de Weerd.

De burgemeester denkt dat hij zich deze oratio pro domo kan veroorloven, omdat een groot deel van de Nunspeetse gemeenschap er net zo in staat als hij. Hij denkt zelfs daarom in Nunspeet gekozen te zijn als burgemeester. Dat ’gekozen’ moeten we met veel zout nemen. En over de invulling van het burgemeestersambt dacht de kiescommissie toch echt anders. Die zag Breunis als “verbinder en bruggenbouwer die als burgemeester op objectieve wijze boven de partijen wil staan en een burgervader wil zijn voor de gehele Nunspeetse samenleving.” Daar horen ook (christelijke)PVV´ers bij.

De ‘persoonlijke noot’ werd dus niet door iedereen gewaardeerd. Refereren  aan zijn geloof leidde bij Breunis alleen maar tot dom misbruik ervan en een rare oprisping als zou het Evangelie de panacee zijn voor alle problemen, ook voor ‘het probleem Wilders’. Politieke correctheid is altijd stuitend, maar zeker als geloof voor het politiek correcte karretje wordt gespannen. De zaak wordt alleen maar erger als de burgervader in een terugtrekkende beweging zegt: “Partijen in de Haagse kaasstolp, niet alleen de PVV, proberen zich door scherpe uitspraken in de kijker te spelen.” Maar die andere partijen benoemen, ho maar: “Nee, ik geef daar geen voorbeelden van.” Heel selectief dus, die verontwaardiging. Maar dat hoort bij politieke correctheid die in essentie altijd selectieve correctheid is.

Door af te geven op Wilders laat Breunis zien dat hij bij de ‘goede mensen’ hoort, bij de wegkijkers die met elkaar vastgesteld hebben over welke thema’s niet recht toe recht aan gesproken mag worden, of zelfs absoluut gezwegen moet worden: ‘vluchtelingen’, multiculti en allochtonen, EU, Israël en vooral de islam. Wie het toch probeert, wordt neergesabeld. In Nunspeet ben je dan meteen aan het polariseren.

Dat politiek correcte heeft deze burgemeester vast meegekregen in de ons-kent-ons Provinciale Staten van Gelderland. De sfeer daar beviel Breunis wel: “Maar wat mij vooral bijgebleven is – en dat is niet veranderd – de constructieve sfeer waarin wij hier bij elkaar zitten en ook de intermenselijke verhoudingen die in zo’n Staten aanwezig zijn, waarbij wij elkaar altijd met respect behandelen. Wij zijn vriendelijk naar elkaar toe.” Dus nooit een keer Marjolein Faber (PVV) bijvallen in haar kritiek op de oprukkende islam. En toen Faber haar rapport over verborgen subsidies op moskeebouw presenteerde, moet Breunis meer aan zijn carrière gedacht hebben (Wie weet ooit eens burgemeester?) dan aan de islamisering van Nederland waar ooit zijn partij nog tegen stemde. ‘Constructieve sfeer’ is in de Newspeak van de bestuurlijke elite laf wegkijken van het probleem dat islam heet en ‘ferm’ afstand nemen van de PVV.

Wat is er in een volwassen democratie eigenlijk mis met polariseren? Het levert in ieder geval heldere stellingname en  scherpe discussies op. Discussies waarin bijvoorbeeld Mohammed en zijn kameel genoemd worden. Daar houden de politiek correcte Breunissen niet van. In hun verknipte wereldbeeld wordt het taboe op afwijkende meningen verhuld met ‘niet polariseren maar verbinden’.

Deze burgemeester maakt zich zorgen over de islamstandpunten van Wilders, vluchtelingen en een brand in een toekomstige moskee. Van de reële zorgen van de Nunspeter, die verder kijkt dan ‘we hebben het nog goed’ of ‘we hebben zulke aardige moslim buren’, ligt hij niet wakker. Terwijl de islam de wereld in brand zet, jammert hij over een moskee in aanbouw die door nog onbekende oorzaak afgebrand is. Dat is pure, onbegrijpelijke en schaamteloze minachting voor de eigen dorpelingen. Het is juist dit soort constante krenking die veel mensen dwars zit (Ruud Koopmans, AD, 04-01-2017).

Hoog tijd om af te rekenen met zulke  politiek correcte figuren. Bij elke gelegenheid dienen zij geconfronteerd te worden met hun schuldige onwetendheid, hun valse verdraaiing van de feiten en hun regelrecht bedrog. Geen mogelijkheid moet onbenut blijven om hen te confronteren met hun valse kletspraatjes en vrome smoezen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Geert Wilders, Hypocrisie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, onwetendheid, political correctness, PVV, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Politiek correcte burgemeester haat polariseren, maar demoniseren moet kunnen

 1. BertG. zegt:

  Het is nog veel erger met sommige burgemeesters, hij vraagt zelfs of iedereen geld wil storten om een nieuwe haathut te bouwen.

  Burgemeester Kees Jan de Vet van Culemborg heeft vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak Nederlanders opgeroepen hun (financiële) steentje bij te dragen aan de inzamelingsactie voor de afgebrande moskee-in-wording.
  De bedeltocht die het moskeebestuur op poten zette leverde tot nu toe al meer dan 350.000 euro op.
  Toch wil men meer, zo meldt de Gelderlander. Om betrokkenheid te tonen wandelde De Vet kort na de fik een gebedsdienst binnen.
  Zo wilde hij de Marokkaanse gemeenschap laten zien met hen mee te leven na de verschrikkelijke brand.
  https://www.powned.tv/artikel/burgervader-culemborg-doneer-voor-moskee

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Nu moet ik dus begrijpen dat die haathut, ok … toekomstige haathut niet verzekerd was?
   Of wordt dat fijntjes buiten beeld gehouden zodat we niet gaan denken dat de volgelingen van de “religie” van vrede en verrijking die hut misschien zelf wel in brand hebben gestoken om de verzekeringspenningen te incasseren om vervolgens een een haathut met een meer oosters uiterlijk op te kunnen richten. De benodigde vergunning daarvoor is waarschijnlijk al ondertekend.
   Mensen zoals deze burgemeester (nou mijn meester is hij zeker niet) hebben er geen enkele moeite mee om Nederland weg te geven als het ze maar wat oplevert.

   Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Je kan mij niet wijsmaken dat die 350.000 die is opgehaald voor een groot deel zijn gestort door blanke nederlanders.
   Dat geld zal merendeels wel uit die haathut groep zelf zijn gekomen.
   Mag hopen dat ze straks opnieuw een inzamelactie moeten houden…

   Like

 2. sophie zegt:

  Wat een verrader is deze man voor alle vervolgde en vermoorde christenen in de wereld en de kerken die in moslimlanden in brand zijn gestoken. Daar zou hij wakker van moeten liggen.

  Like

  • N.E. Derlander zegt:

   We hebben hier te maken met een verblinde machtsdenker. Zou hij nog, zoals zijn denominatie van oorsprong altijd deed, in God van Israël geloven? Of in Allah? Of behoort hij tot de verwarde mensen, die ons wijs willen maken, dat God van Israël en Allah een en dezelfde is? God van Israël maant tot vrede en liefde voor elkaar. Herkende ik niet bij de islamieten, die al moordend onze kranten haalden. Zag ik bij alle moorden, die onder het roepen Allahu Akbar tegenwoordig plaatsvinden, niet terug. Natuurlijk is niet iedere moslim slecht of een moordenaar, maar hoe staan zij in deze leer, waarin moorden kennelijk eerder een verdienste dan een doodzonde lijkt te zijn?

   Ik ben het zeer met u eens dat de in dit stuk beschreven man, net als al die anderen, met zo’n zogenaamde hoge moraal, een verrader is. Vroeger zeiden wij over die soort moralisten: die zit zondags voor in de kerk en doordeweeks douwt hij met een glimlach een mes in je rug.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Dit soort minkukels van valse kletspraatjes en vrome smoezen.kunnen we missen als kiespijn !!

  Like

 4. dees zegt:

  Het Christendom zit vol met abjecte Judassen, ik zou zeggen: leg je Judaskop op het hakblok, je vermeende vrindjes doen de rest!!

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Bravo!
  Goed gesproken.
  Weg met de ISLAM en weg met de SGP !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik sta hier eerlijk gezegd totaal niet van te kijken.
  Let op: Het is een kwestie van tijd eer de voltallige SGP de houding van deze Breunis volmondig overneemt.
  Dat houden die ‘fijnen’ immers niet eeuwig vol, zich te weer stellen tegen de islam: Hun eigen levensvisie komt er té zeer mee overeen, of ze dat nu willen toegeven of niet!

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Afschuwelijk deze burgemeesters die zo politiek correct zijn, maar eigenlijk heel dom, onwetend en wegkijkend. Oh wat zijn dat een fijne (vaak christelijke) mensen.
  De burgmeester van Weert deze lul D’66, die uitgeprocedeerden helpt onderduiken, de stinkburgervader van Culemborg die geld op haalt voor een moskee en nu deze kwal uit Nunspeet.
  Ik haat ze !!

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Landverraders worden na maart opgepakt.

  Like

 9. Flo zegt:

  Een NSB’r van deze tijd, heulen met de vijand (islam/ moslim ).Vroom als gemalen poppenstront, ongelovigen moeten eigenlijk branden en zondags loopt Breunis naar de kerk……

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Ik hoorde bij ons ook dat op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente – in 2016 al – dat AfD er flink van langs had gekregen.

  Tja, je moet als gemeenteraad natuurlijk laten merken dat je politiekcorrect en dus ‘goed’ bent.

  Ze mogen blij zijn dat wij er niet aanwezig waren, want dan waren we heel demonstratief opgestaan en weggelopen.

  Ik vraag me af of dat nu de taak van de gemeente is; om op de nieuwjaarsreceptie een niet-politiekcorrecte partij, die in Niedersachsen nog niet eens officieel een stem heeft, zwart te maken.

  Like

 11. Gewoon verkrachting in het WvS uitbreiden en wel zodanig dat het niet alleen het binnendringen des lichaams maar ook des geests wordt. En dan op de trein, die opruiende verkrachters, naar Zandbakkenstein dan kunnen ze daar een wedstrijdje houden.

  Like

 12. jackholland zegt:

  De instelling van dit land moet veranderen .Gezeik over geloofskwesties katholiek,protestant ,jodendom ,boedhisme en vooral inzake islam moet afgelopen zijn.
  Geloof ,het woord zegt het al ,het is geen wetenschap er is niets bewezen het zijn aannames .
  En de idioten die menen dat waar is wat bijvoorbeeld in een koran ,of bijbel staat moeten dat eerst maar eens bewijzen anders wordt er geen rekening mee gehouden.

  Als er in een rechtszaak geen of zelfs niet voldoende bewijs is dan wordt daar ook geen rekening mee gehouden in de veroordeling van een verdachte.

  Ik zie al de advocaat van de gedachte pleiten : pietje heeft niet het gedaan.
  Hoe kunt u dat bewijzen vraagt de rechter dan.
  Nou zegt de advocaat: het staat in een boekje daarom is het bewijs.
  De rechter lacht zijn plasser uit zijn broek en gaat over tot de orde van de dag,
  en bestempelt het pleidooi van de advocaat als gelul en als een belediging voor de rechtbank.

  Waarom houdt de overheid dan wel rekening met mensen die vanwege hun geloof bepaalde dingen zonodig moeten of laten?
  Op de rechtbank ook overhied vegen ze de vloer met je aan als je iets niet kan bewijzen

  Hetzelfde geldt o.a voor de bullshit van ritueel slachten.
  Joden en moslims willen onverdoofd ritueel slachten omdat in een boekje (koran/torah) staat dat ze dit moeten doen van een of andere god.
  Wetenschap onverdoofd slachten is meer dierenleed toebrengen dan verdoofd slachten
  conclusie : onverdoofdd slachten verbieden of dat nu wel of niet in een boekje staat.
  En zo moet er met alle geloofsonzin worden omgegaan.

  Geloof moet op alle scholen worden verboden ,geloven moet je zien als een hobby of liefhebberij
  die hoort niet op het werk en niet op school thuis.
  Op scholen moeten kledingvoorschriften komen waarbij het verboden is om uiting te geven van een bepaald geloof . Geen keppels ,kruizen, kopdoeken dus. GENE UITGEZONDERD.

  Dus geen vrije dagen voor ramadan kerst pasen .
  Het wordt wintervakantie,voorjaarsvakantie zomervakantie en herfstvakantie voor iedereen.

  Besnijdenis indien niet medisch noodzakelijk: zelf betalen ,net zoals neptieten laten zetten ,
  Maagdenvliesje herstellen: zelf betalen

  Geen hand geven bij afspraak gemeente ? werknemer ontslaan vanwege onfatsoenlijk gedrag tov clienten. Wenst de client geen hand te geven bij afspraak gemeente ? direkt toegang ontzeggen gemeentehuis vanwege ongewenst gedrag.
  Mannelijke of vrouwelijke arts weigeren op basis van geloof . Dan geen arts en uitzetting ziekenhuis wegens discriminatie.
  Je kinderen een bloedtransfusie weigeren? Uit ouderlijke macht zetten en kosten opvang claimen bij ouders.
  Conclusie: nimmer rekening houden met geloofsonzin

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @ Jackholland, U hebt een mening waar u sterk in geloofd. Kunt u het bewijzen dat er geen god is? Als ik u voor de rechter daag kunt u dan wel met bewijzen komen dat u de waarheid op basis van bewijzen spreekt?

   Uw mening is niet te controleren of het waar is en mijn mening dat er één God is kunt u niet controleren. Ik laat u met respect uw mening en hoop dat u met respect mij mijn mening laat houden.

   Er is zeer veel wetenschappelijk bewijs van vele zaken die in de bijbel en thora staan die voor 100% kloppen. De wetenschap is trouwens uit de kerk voortgekomen want de grondleggers van de wetenschap waren namelijk middeleeuwse geestelijken en daardoor komt het ook dat veel beroemde wetenschappers christenen waren. Ook Ben Feringa, die als wetenschapper de Nobelprijs in de chemie kreeg, is geboren in een christelijk gezin.
   Lees de bijbel eens, ook al zou u dat alleen al vanuit cultuur historisch perspectief doen omdat veel van wat er in staat bewezen waar is. Daarnaast staan er ook profetieën in die uit gekomen zijn. Verder is de bijbel een leidraad geweest voor onze rechtspraak, wetten en grondwet. Zonder de christenen zag Nederland er nu heel anders uit en was de welvaart beslist niet zo goed geweest met een sociaal systeem. Ook dat komt namelijk van oorsprong bij de christenen vandaan die in vroegere eeuwen al zorgden voor arme mensen door middel van armenhuizen die door de kerk (en dus de kerkgangers) werden betaald. Vrijwilligerswerk komt ook uit het christendom voort en zonder alle vrijwilligers in Nederland zag het er slecht uit in ons land. Jammer dat u niet op een christelijke school hebt gezeten want dan had u dit alles al geweten.

   Op islamitisch onderwijs ben ik tegen omdat de islam vooral politiek en islamitische wetten behelsd wat tegen de democratie ingaat. Over onverdoofd slachten kan ik zeggen dat de wetenschap nog steeds niet éénduidig is en de ene wetenschapper zegt dat een dier meer pijn heeft bij onverdoofd slachten en de andere wetenschapper zegt van niet, Op die basis heeft de politiek het dus ook nog niet verboden.

   Like

 13. Helena zegt:

  Helemaal met u eens jackholland, op de scholen moeten de kinderen geen sprookjes of horrorverhalen opgedrongen krijgen over een denkbeeldig opperwezen dat ze van hun gezonde verstand berooft! Hoewel deze Breunis (proest (!!)… wàt een naam, maar daar kan hij ook niets aan doen:-)) van de Weerd, erg onnozel uit zijn ogen kijkt heeft hij toch diverse gedegen opleidingen genoten omdat hij kennelijk een ambt verkoos in de agrarische en landbouw/bosbouw sector – een boertje van buut’n dus. Daar had ie beter wat mee kunnen doen, ik zie het al voor me: zo’n boer’n pet op, rood/witte zakdoek om z’n nek en op klomp’n voor de boern’hoeve met een kudde verkens (!) of koei’n dat maakt hem geloofwaardiger dan dat chique pak en die ambtsketen. Hij staat er ook een beetje ongemakkelijk bij, zo van: ik weet het: het slaat als een vlag op een modderschuit (!) Van de politiek daar bakt deze wereldvreemde fiene en onaantrekkelijke flapdrol geen ene moer van. Qua type heeft hij trouwens veel gelijkenis met, ook zo’n volgevroten selfkicker , van de Brul uit Nijmegen, ook zo’n PVV en Geert Wilders basher.

  Geliked door 1 persoon

 14. Harry zegt:

  Raak iedere dag meer overtuigd dat mijn aangeboren en door ervaringen gesterkte afkeer van die enge refo’s niet uit de lucht is komen vallen .
  Wat een verdomde kwezels zijn het toch !

  Moslims-light , eigenlijk .

  Geliked door 1 persoon

 15. Jules Vismale zegt:

  Breunis van de Weerd en alle politiek correcte burgemeesters in Nederland hadden net zo goed in de tekenfilm ‘Mickey Mouse Polo Team’ uit 1936 mee kunnen spelen waarin Mickey Mouse, Goofy de Big Bad Wolf (Grote Boze Wolf) en Donald Duck polo gingen spelen tegen Stan Laurel, Oliver Hardy, Charlie Chaplin en Harpo Max. Zij reden vrijwel allemaal op zes paarden die ongeveer hetzelfde gezicht hadden als zijzelf, een ezel en een struisvogel. Onder het publiek waren ook komieken zoals W. C. Fields en Harold Lloyd te vinden en een aantal andere Disney-figuren uit de jaren ’20 en ’30.
  De polospelers (Walt Disney was dit zelf ook eens geweest) leken echter elkaar en zichzelf steeds dwars te zitten, de paarden waren ook niet altijd gehoorzaam, het publiek nogal opgefokt en op het laatst liep het zo uit de hand dat de paarden op een gegeven moment na een botsing op hun eigen ruiters reden!
  En figuren zoals Breunis van de Weerd doen feitelijk precies hetzelfde omdat zij verwachten dat ze op zogenaamde “populisten” kunnen gaan paardrijden in de hoop daarmee iedereen opgefokt te maken totdat het danig uit de hand loopt en de burgemeesters als een soort paarden rondrijden en dan zonder oogkleppen daar ze veel te lang kippen zonder kop zijn, paarden willen verven, denken dat ze stenen in meel kunnen veranderen of hun idiote koppen in een gasoven stoppen om zichzelf met de dampen daarvan (het politieke correcte vergif) te bedwelmen!

  Like

 16. Chris zegt:

  Ik deel de mening van deze nieuwe burgermeester absoluut niet , net zoals velen uit Nunspeet met mij ! Hoezè hoezè , leve de NSB ehhh SGP !! Smerige landverrader en islamlover. Kijk als vredelievende christen eerst eens naar problemen in de gemeente , ipv te gaan lopen janken over een afgefikte moskee ergens in Nederland. Je ziet er ook echt slecht uit door die slapeloze nachten die je hebt vanwege Wilders asielbeleid , met die volgevreten vrome rotkop van je !!

  Like

 17. Pingback: Moslims winnen in Nunspeet | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s