Leugenpers: Tien manieren om Fake News te gebruiken

screenshot_10

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De mainstream media gebruiken grotendeels tien fundamentele vormen van Fake News. Het begrip “leugenpers” is hierbij helemaal niet verkeerd. Terwijl de mainstream media de alternatieve media er graag van beschuldigen zogenaamd Fake News te verspreiden, zijn ze zelf wat dit betreft bijna al meesters in het liegen. Om hun eigen Fake News te verspreiden, gebruiken ze tien fundamentele vormen. John Rappoport heeft deze samengevat. Hier zijn ze:

contra-magazine

 1. Directe leugens via feiten
 2. Het weglaten van vitale informatie
 3. Limited Hangout” (dus de verbreding van gedeeltelijke informatie tot aan desinformatie)
 4. Weliswaar kort over de waarheid berichten, daarna echter niet verder te onderzoeken
 5. Uit belangrijke informatie dingen weglaten
 6. De waarheid censureren en desnoods “Fake News” te noemen
 7. De gebruikmaking van vooringenomen “experts”, die exact die these vertegenwoordigen die men aan de mensen wil meedelen
 8. De constante herhaling van valse berichten en het gebruiken van het echokamers effect
 9. De bewering dat er een gemotiveerde en ware consensus zou bestaan, hoewel er veel dissidenten zijn, die hun opvattingen en analyses niet openbaar kunnen maken
 10. Het inzetten van een groot aantal effecten (reputatie van de media, spraakkwaliteit van de presentatoren, droge en mechanische taal enz.) om de indruk te wekken van een hogere autoriteit.

Hoezeer de mainstream pers desinformeert, liegt, feiten weglaat en/of ook ideologisch passende “experts” ondervraagt, bleek de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds opnieuw bij het Oekraïne-conflict, de oorlog in Syrië, maar ook als het om de immigrantencriminaliteit in Duitsland ging. Men richt zich naar de trans-Atalantische koers (NAVO-“presstituees”) of naar de heersende “politieke correctheid” (vooral de uit het links-groene spectrum komende journalisten). Ook al is dat in dit geval inmiddels beter geworden, temeer daar de migratiecrisis de mensen bezighoudt en de AfD duidelijk sterker is geworden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Weg met ons!", Censuur, demoniseren, Desinformatie, establishment, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Leugenpers: Tien manieren om Fake News te gebruiken

 1. Jan zegt:

  Intelligence Report that Claims Russia was Behind Trump Win Was Based on Intel from 2012 Russian TV

  According to an article overnight from Sputniknews.com regarding the highly-anticipated declassified US intelligence report information included in the report was published in 2012. The intelligence report was supposed to prove that Russia supported Donald Trump in the recent US election for President,

  The annex in the [declassified] report contained so-called evidence from Russia Today (RT) that was compiled in December 2012, right after the reelection of Barack Obama.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/report-support-for-russia/

  Daarom moet Sputnik verdwijnen van linksvolk

  Like

 2. Johanna zegt:

  Geachte Mhr. Bron, ik wil u nog graag een goed nieuw jaar wensen, ook al is het jaar alweer een week oud! Ik waardeer uw website zeer en ben blij hier betrouwbare informatie te lezen en te mogen reageren. Mijn dank! Zojuist heb ik een lang berichtje naar u gestuurd n.a.v. een reaktie. Ik hoop dat u het plaatst. Misschien kan het meehelpen om puzzlestukjes op zijn plaats te krijgen.
  Met vriendelijke groet!

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  Vergeet de woordkeus niet. Denigrerende en bagatelliserende woorden voor de politiek incorrecten en hun thema’s en ‘authoritaire’ woorden voor dat wat ze promoten.

  Like

 4. AH neemt liever Jamaicaanse ‘vluchteling’ in dienst dan Nederlander. Een moeder reageert.

  Door Joost Niemöller

  Een paar dagen geleden bracht RTL Nieuws een politiek correct heldenverhaal.

  Een manager van de Albert Heijn deed er alles aan om zogenaamde ‘vluchtelingen’ in dienst te nemen. Eerst ging dat niet goed. Maar kosten nog moeite werden gespaard. Ook bij de gemeente. Alles werd op alles gezet, want bepaald gemakkelijk ging het niet, zo lezen we:

  Maar al snel verschenen de eerste hobbels op de weg: de instroom van kandidaten verliep veel langzamer dan gedacht. Maar vijf statushouders bleken geschikt en beschikbaar, terwijl de Albert Heijn eerder rekende op 20. Door taal- en communicatieproblemen vielen uiteindelijk vier van deze vijf kandidaten af. Slechts eentje is nog in dienst.

  “Dit gaat ‘m niet worden, dacht ik na die eerste groep,” vertelt Gambou. “Hartstikke leuk, dat convenant, maar in de praktijk gaat het niet zo gemakkelijk.” De supermarktmanager besloot nog een keer met de gemeente om tafel te gaan. Samen verscherpten ze de eisen en breidden ze de selectie- en trainingsprocedure uit. Lees verder >>> http://joostniemoller.nl/2017/01/ah-neemt-liever-jamaicaanse-vluchteling-dienst-dan-nederlander-moeder-reageert/

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  En ze kijken wel uit om zich te laten pakken, door vaagheden te gebruiken als: men zegt, men vermoedt, naar alle waarschijnlijkheid, uit diverse bronnnen, deskundigen zeggen, etcetera etcetera.

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Trump, BRExit en Wilders zullen die leugenpers ongedaan maken

  Like

 8. peter zegt:

  Journalisten in kranten en op tv geven vaak de vragen al door ,en stellen al helemaal geen moeilijke vragen ,
  Opheffen die betaalden en door de bevolking onderhouden omroepen ,en dan pas kan het beeld veranderen van de huidige politiek, ze houden elkaar gewoon in leven ,en dat heeft met objectiviteit niks te maken .

  Like

 9. boorzalf zegt:

  Waar een wil is, is een weg. Uitzetten kan altijd.Maar ja we worden weer voor geschoteld met een leugen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27388599/__Machteloos_tegen_misbruik_asielrecht__.html

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Het plan om illegaal verbvlijf in Nederland strafbaar te maken, was op zich een goed plan, maar werd onderuit gehaald door de linkse kerk.
   Alle afgewezen asielparasieten zouden dan illegaal geweest zijn en dan had met ze eenvoudig vast kunnen zetten totdat ze zelf zouden aangeven terug naar hun zandbak te willen.
   Dan in de boot, voor de kust in zee dumpen en zwemmen maar!
   Problem solved.

   Like

 10. BertG. zegt:

  Mooi voorbeeld.

  Berichten over probleem met kansloze asielzoekers is hetzelfde als Joden een gele ster opnaaien.
  http://politiek.tpo.nl/2017/01/07/politie-den-haag-godwint-telegraaf-kapot/

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Nepnieuws hebben we hier zat. Van de overheid.
  Wat voorbeeldjes:
  de criminaliteit daalt.
  we hebben immigranten nodig tegen de vergrijzing
  de euro brengt ons welvaart
  islam is vrede
  mensen willen flexcontracten
  de werkeloosheid daalt
  de economie herstelt zich
  vluchtelingen
  Oekraïne

  Het is natuurlijk een logisch gevolg van debiel beleid. Opleidingen tot journalistiek zijn allemaal gekleurd en domlinx. Objectief nieuws wordt nergens gedoceerd. Journalisten, die politiek bedrijven worden beloond door de foute partijen met fraaie banen, posten of subsidies.

  De volgende logische stap is dat de overheid het internet gaat censureren en dat doen ze al, wie iets over invasienegerts plaatst op zijn/haar feesboek wordt soms bezocht door de foute bromsnor.
  En tot slot; de overheid gaat nepnieuws verspreiden via het internet om aan te tonen dat het internet onbetrouwbaar is.
  Je kunt er op wachten.

  Like

 12. Peterdm zegt:

  De overwinning van Donald Trump is keihard ingeslagen bij de linkse mainstream media in de USA, kotsmisselijk zijn ze geworden. De linkse trukendoos van nepnieuws, lügenpresse, fakenews werd tot de bodem leeg gehaald om Donald Trump te bevuilen, echter niets hielp en de linkse MSM kreeg een afstraffing vanjewelste. De Donald Trump kiezer liet zich niet beliegen. Voor het links electoraat van Clinton kiezers, opgejaagd juist door FakeNews van hun eigen linkse media tegen Trump en dit als waarheid geloofde waren de pruimen dubbel zuur, zij stonden s’ochtends 8 november vastberaden op om eventjes hun president Clinton binnen te halen, een feestdag ging links-USA hebben. Al hun “democraten” artiesten,piano’s en violen werd uit de kast gehaald. Lachende links-gezichten die het varkentje wel eens gingen wassen! Je had die massa linkse smoelwerken moeten zien maar gaandeweg in de avond draaide het linkse msm, Lachende links-gezichten veranderde in ” deplorable left-faces” diepe tranen, jankende links-kopjes, Obama’s yes we can werd no we can not. De links-wereld stortte in, het links-draaien werd gestopt en alle links-kopjes dropen af om na een verschrikkelijke links-nacht kapotgeslagen wakker te worden in hun eigen gecreëerde FakeNews.
  God straft!

  Like

 13. Sabeltant zegt:

  “De gebruikmaking van vooringenomen “experts”, die exact die these vertegenwoordigen die men aan de mensen wil meedelen”

  Bij de NPO heten deze mensen …. deskundigen, die vooraf opgestelde vragen krijgen met voorgestelde antwoorden.
  Elke Nederlander laat het z’n ene oor ingaan en zijn andere oor weer uit.

  Een van die “experts” Maarten van Rossem, de linksdraaiende Amerika “deskundige” men weet het antwoord al voordat de vraag afgelopen is…

  Een expert? Flikker toch op man! Het is niet meer dan een trekpop van de NPO.

  Nog zo’n “expert” Peter R de Vries. Man man man wat zijn we laag gezonken in ons land.
  De man wordt gewoon betaald voor zijn antwoorden.

  Like

 14. Jan zegt:

  Vanmiddag in Buitenhof Hubert Smeets, hoernalist: “De Volkskrant staat voor de parlementaire democratie in Nederland”

  http://www.vpro.nl/buitenhof/speel~VPWON_1265945~khadija-arib-paul-de-grauwe-jeroen-smit-philippe-remarque-en-hubert-smeets-buitenhof~.html

  Wilders is duidelijk meer een obsessie voor Smeets en Remarque want het ging alleen over Wilders en even over Trump die ook niet deugt want beide denken niet zoals de landverraders

  Like

 15. Jan zegt:

  De linkse maffia in Amerika blijft doorgaan met fake nieuws:

  FBI Investigating Unconfirmed Claims That Trump Was Personally Compromised by the Russians

  The claims include allegations that Trump was personally compromised by the Russians and that Trump aides were involved in organizing the Russian hack of the Democratic Party. None of the allegations has been verified by ABC News. Some specific allegations have brought sharp denials.

  https://www.yahoo.com/gma/fbi-investigating-unconfirmed-claims-trump-compromised-during-election-005844756–abc-news-topstories.html

  Like

 16. Jan zegt:

  Gizmodo falsely reported Monday that president-elect Donald Trump fired the federal officials responsible for maintaining the U.S. nuclear arsenal.
  http://www.mediaite.com/online/gizmodo-falsely-reports-that-donald-trump-fired-officials-in-charge-of-maintaining-nukes/

  Like

 17. Jan zegt:

  FAKE NEWS and CIA Fell for Incredible “Golden Shower”Fable about Trump


  Buzzfeed, Cosmopolitan, and CNN got played by 4Chan.

  We have the goods on that nasty @realDonaldTrump with hookers smear… You will be stunned! Stay tuned! pic.twitter.com/TYgiQdtOMb

  — Jim Hoft (@gatewaypundit) January 11, 2017

  According to the “leaked” “intelligence” documents: Trump disliked Obama so much that he hired two Russian hookers to piss on a bed that Obama slept on in Russia.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/omg-fake-news-cia-fell-incredible-golden-showerfable-trump/

  Zwakzinnig volk

  Like

 18. Jan zegt:

  Nederlandse staats-tv met Jaap Jongbloed bracht dit onderwerp ook.

  Wat zou ik graag willen dat er een neutronenbom op de studio’s viel en dat linksvolk wegsmolt

  Like

 19. Jan zegt:

  Sun’s ‘roundhouse kick’

  Like

 20. Jan zegt:

  ‘Trump: Kremlin Candidate?’: BBC doc becomes MSM manual to ‘verified’ journalism

  Like

 21. Jan zegt:

  Fake nieuws: Trump verwijderd beeltenis van King uit Witte Huis

  Friday night the Internet was ablaze over a false spread report by White House reporters that President Donald Trump had removed a bust of the Rev. Martin Luther King, Jr., from the Oval Office that had been placed there by his predecessor President Barack Obama. The controversy was fueled by the reappearance in the Oval Office of the Winston Churchill bust removed by Obama.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/fakenews-media-falsely-reports-trump-removed-mlk-bust-oval-office/

  Like

 22. Jan zegt:

  Na de aanslag in de moskee in Quebeq

  CNN Contributor Publishes Fake News From PARODY Twitter Account about Quebec City shooting https://t.co/67ZNtybelA

  — Mark Dice (@MarkDice) January 30, 2017

  .@TheDailyBeast published the “names of the shooters” from Quebec City mosque attack…names taken from a PARODY Reuters account! #FakeNews pic.twitter.com/76TiFU4MdB

  — Mark Dice (@MarkDice) January 30, 2017

  Niets geleerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s