Martin Schulz eist harder optreden tegen rechts

screenshot_55

(Door: Michael Müller – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat “de vernietigers gehoor vinden”, eist Martini Schulz (foto) een hardere manier van optreden. “Fijn geciseleerde argumenten” zouden tegen rechts-populisten geen effect hebben. “Op een grove kwast heeft men een scherpe beitel nodig.”

De aftredende voorzitter van het Europees Parlement en mogelijke SPD-kanselierskandidaat Martin Schulz is van mening dat in Europa “de vernietigers gehoor vinden”. Daarom zou men meer vastberaden en met een scherpere woordkeuze tegen de rechts-populisten en EU-tegenstanders moeten optreden.

De leuzen van de populisten en rechts-extremen zou men “niet de baas kunnen worden met fijn geciseleerde argumenten. Op een grove kwast heeft men een scherpe beitel nodig”, zei Martin Schulz tegenover de “Süddeutsche Zeitung”. De langjarige voorzitter van het Europees Parlement treedt 17 januari af.

Voor de “woede, teleurstelling, wanhoop” bij de kiezers van rechtse partijen heeft Martin Schulz een verklaring: “Het zijn immers niet alleen maar mensen die het slecht gaat. Het zijn ook goed gesitueerde mensen, die bang zijn voor een onzekere toekomst.” Deze angst zou men echter niet van hen weg kunnen nemen “door het nadoen van onverantwoordelijke leuzen”.

Martin Schulz xiet de EU in een crisis. Na het Brexit-referendum op 23 juni zou men het verzuimd hebben de juiste koers uit te zetten. Na de beslissing van de Britten voor een EU-uittreding zou de rest van de Unie zijn betrekkingen hebben kunnen verdiepen. Van deze kans zou echter geen gebruik zijn gemaakt. “We maken pas op de plaats”, zegt de SPD-politicus.

Martin Schulz bekritiseert de nationale regeringen

Ook zonder een verandering van de EU-verdragen zou men veel kunnen doen om de euro sterker te maken. Volgens Martin Schulz zouden de Europese Commissie en het Europees Parlement dit ondersteunen. “Maar het mislukt aan de Europese Raad en de nationale regeringen. De Unie is gewoon gewoon alleen maar zo sterk als de lidstaten het haar toestaan.”

Van de regeringen van de lidstaten eiste Schulz dat deze zich bekennen tot de EU. De nationale staten zouden jarenlang steeds meer bevoegdheden aan Brussel hebben overgedragen, maar dit niet aan de burgers hebben uitgelegd. “Dezelfde mensen die in Brussel akkoord gaan, doen dan thuis alsof ze door een anonieme macht gedwongen werden. Dat is dodelijk.”

Vroeger zouden politici zoals de voormalige bondskanselier Helmut Kohl en Frankrijk´s voormalige president François Mitterand voor een sterk Europa hebben gestreden. Nu echter zeiden de vertegenwoordigers van de “Viktor-Orbán-generatie” dat ze “de eigen belangen tegen Europa zouden moeten verdedigen”.

Met het oog op de komende Duitse parlementsverkiezingen in de herfst zei Martin Schulz dat de sociaaldemocratie “bedreigd en uitgedaagd zou worden als nooit tevoren”. Populistische partijen zouden op dit moment vraagtekens plaatsen bij gerechtigheid en democratie.

De SPD wil volgens partijchef Sigmar Gabriel in januari definitief een beslissing nemen over de kanselier-kandidatuur. Weliswaar is de van Brussel naar Berlijn wisselende Martin Schulz in peilingen wezenlijk populairder dan Sigmar Gabriel, maar daarover zei de partijchef: “Populariteit is belangrijk, maar niet het enige dat kiezers interesseert.”

Bron:
www.berlinjournal.biz
Auteur: Michael Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Brussel, democratie, demoniseren, Duitsland, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Martin Schulz eist harder optreden tegen rechts

 1. koddebeier zegt:

  Deze Euro fascist is een gevaar voor de vrijheid van meningsuiting !!

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ach, ik vind dat Schultz helemaal gelijk heeft.
   In wezen analyseert hij precies wat er aan de hand is.
   Zijn woorden zijn goud waard.
   Hieraan kunnen wij aflezen hoe ver wij al gekomen zijn .
   Als je de uitspraken van Schulz toetst op de toestand van enkele jaren geleden, beschrijft hij de situatie precies zoals zij is.

   Hij ziet scherp dat de regeringen van de lidstaten enerzijds naar recht hun oor te luisteren leggen.
   Om anderzijds onafwendbaar te worden weggevaagd door de rechtse geest die, eenmaal uit de fles gekomen, er nooit meer in terug gejaagd zal worden…
   Als ik Schulz was zou ik zorgen dat ik mij met mijn geld zou terugtrekken op een onbewoond eiland om, als ze mij later zouden vinden te roepen das Wir es nimahls gewüst haben…
   De Duitse ziekte, nooit iets weten van helemaal niks door massaal weg te kijken.
   Nu ook weer onder Merkel…

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Dit soort woorden maakt duidelijk dat ze geen verhaal hebben, geen mandaat en geen oplossing. De Europese Unie is vanaf dag een, een dood geboren kind. Een kind van de elite (alles wat progressief is en ver daaraan voorbij) waarbij het volk nooit gevraagd werd wat zij ervan vonden en vinden. Het volk werd op slinkse wijze aan de kant gezet als souverein. Om in de toekomst het organisatie vermogen van het volk (een verbod op vrijheid van vereniging en vergadering zal onvermijdelijk komen) te ondermijnen werd en wordt in de hoogste versnelling de grootste volkeren splijtzwam ooit geïmporteerd genaamd islam. De islam beukt elke vorm van cohesie in samenlevingen kapot. Zij doet dit overigens ook in samenlevingen die overwegend islamitisch zijn. Als dictator kun je geen betere onderdanen krijgen als een door demografie stuk geslagen en ontheemd Europa. Een nieuw Europa waarin je onder het mom van veiligheid (de veiligheid die we hadden werd bewust door de elite verstoord) de totalitaire staat vrijelijk kunt vestigen. Een totalitaire EU staat waarin de wetgeving, de economie, politie en leger en naturlijk de fiscale inning geheel onder controle van Brussel komt te vallen. Zie hier de natte droom van de Schulzen, de Timmermansen, de Junckers, de Merkels en malloten als Guy Verhofstad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Westlander Henk zegt:

  Wat een kampbeul !

  Geliked door 3 people

 4. Ivanhoe zegt:

  De vernietigers zijn de moslims, sinds 632
  Treed daar maar tegen op, vette klootzak.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Dat lijkt me nu niet zo eenvoudig alle staten die tesamen de USA federatie vormen, hun macht te ontnemen. De staten zijn allemaal zelfstandig met een eigen regering.

   Het zou alleeen kunnen met absoluut brutaal geweld, met UN militairen dus vreemde krijgsmacht. die door die negerbastaard al overal geinstalleerd is. En met de Blackwater troepen (nu Academi) toebehorend aan Monsanto.

   Of de Amerikaanse tropen gewild zijn voor die bonobo hun landgenoten, familie en vrienden af te maken, waag ik te betwijfelen. Ze hebben namelijk geen eed afgelegd op de een of andere president maar op de constitutie en dat weegt wel heel zwaar.

   Er zou nu eens eentje met stemmetjes in z’n hoofd een fals flag in dat tot zwarte doos omgebouwde witte huis moeten plegen.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    En daarbij komt dat elke Amerikaan over ’n wapen beschikt.
    Ik heb van meet af aan de gedachte gehad dat Obama op het allerlaatst zou dreigen met deze machtsgreep, maar die nooit zal kunnen uitvoeren omdat men weet dat Amerika dan zodanig aan stabiliteit zou verliezen dat het daarvan de komende decennia niet meer zou herstellen.
    ’n Logisch gevolg is dat de rotzooi zo groot zal worden dat de gevolgen voor de situatie in de wereld, niet meer kunnen worden overzien.
    Obama (m.i.) zal eenvoudigweg niet genoeg steun kunnen vinden voor zijn duivels plan.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Obama kan het hekemaal niets schelen of de USA instabiel wordtof ten onder gaat en de wereld meesleept in het kielzog dat daardoor veroorzaakt wordt.
    Hij heeft nog altijd genoeg steun o.a. van de heel foute CIA en de UN. Ik hoop van harte dat ze geen Kennedytje op Trump zullen gaan plegen. Genoeg gekken op de wereld die geen enkel gevoel hebben, maar tegen bepaalde bedragen echt geen nee zeggen.
    We zullen het moeten afwachten.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis. Dat zie je verkeerd.
    ik schrijf hier dat Obama “niet genoeg” steun zal vinden voor zijn plannen.
    Obama is niet ’n man die alléén dit soort beslissingen kan nemen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Hij kan die beslissing best nemen met ondersteuning van z’n islamvriendjes en met behulp van de UN (die zich overigens ontwikkelt tot een heel gevaarlijke macht). De staten hoeven daarin niet mee te gaan. Ongeveer de helft van alle staten heeft al de benodigde handtekeningen verzameld om zich weer af te scheiden van de vereniging van staten. Deze staten zijn niet hetzelfde als de ‘Länder’ in Duitsland. Ze hebben allemaal hun eigen regering (dat is ook hier zo) maar de Administratie met de president hebben over de aangesloten staten heel veel minder macht als dat Berlijn hier heeft. Duitse staten die ongeveer dezelfde insteek hebben, zijn de vrijstaat Bayern en Sachsen. Maar die maken er zo geen gebruik van.

    Sorry, ik probeer het goed te beschrijven, wil niet erg lukken. Nog niet uitgeslapen, na vannacht wel 20 keer wakker geworden. Ben ik dus niet helemaal helder (lach).

    Like

 5. Marlies zegt:

  “Fijn geciseleerde argumenten”? “…het nadoen van onverantwoordelijke leuzen”? En dat zegt een rasechte nazi? Uiterlijk zegt niet alles, maar in sommige gevallen ligt het er té dik bovenop: hij heeft nooit gedeugd, hij deugt niet en hij zal nooit deugen. Weg ermee

  Like

 6. Helena zegt:

  Hij is zelf de grootste vernietiger die er bestaat, moet je die waanzinnige blik in zijn ogen zien! Maar hij eist maar een end weg. Intimidatie om de burger met het gezonde verstand de mond te snoeren leidt alleen maar tot meer verzet.17 januari treedt hij af nou da’s dan mooi, weg ermee! Ach ja een kat in het nauw maakt vreemde sprongen.

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • U.G. Kempenaer zegt:

   Volgens mij heeft Assange een punt. Amerika (in samenwerking met Saoedie-Arabië) en haar Europese hielenlikkertjes zijn ook hoofdverantwoordelijk voor de huidige ellende in het Midden-Oosten.

   Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Ook geschikt bevonden voor een v e r d w lde . o . el.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sabeltant zegt:

  Meneer Schultz, het wordt de hoogste tijd dat u als verrader op het schavot komt te staan.

  Like

 10. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “we doen een pas op de plaats”
  .
  waar ziet die man ons voor aan ? de eu is nog nooit zo hard aan het pushen geweest de afgelopen 5 jaar !
  over nog 5 jaar zijn we midden oosten 2.0 als we niet ingrijpen !

  Like

 11. Laten ze die kop er ook eens afslaan, hoeven we daar ook langer niet meer tegenaan te kijken.

  Geliked door 1 persoon

 12. U.G. Kempenaer zegt:

  Deze overcompenserende Mof is niet de juiste figuur om een leidende functie te vervullen in een gezonde democratie. Het is een griezel en een demagoog van het giftigste soort.

  Geliked door 1 persoon

 13. kruisridder zegt:

  Hitler was ook een socialist. Socialisme is dodelijk voor de mensheid en dient met wortel en tak uitgeroeid te worden.

  Geliked door 1 persoon

 14. aafke zegt:

  Om te beginnen een nooit eindigende taakstraf in AZC’S …
  Om te beginnen, hè!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s