Rusland-sancties vernietigden 7000 arbeidsplaatsen in Oostenrijk

screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

De sancties tegen Rusland werden steeds opnieuw bekritiseerd door economiedeskundigen. Nu rekende het Wifo-Instituut het uit: de sancties vernietigden in Oostenrijk 7000 arbeidsplaatsen en verminderden de economische prestatie met € 550 miljoen.

Vals spel van de politiek

Steeds opnieuw bezwoeren Oostenrijkse politici dat zij tegen de sancties zouden zijn. De voormalige president Heinz Fischer verzekerde Vladimir Poetin in april 2016 in Moskou dat hij een stapsgewijze opheffing zou begroeten. De minister van Economische Zaken, Reinhold Mitterlehner (ÖVP), beloofde de Oostenrijkers nog in november 2016 dat “Oostenrijk tegen een verscherping of verlenging van deze beperkingen” zou zijn. Oostenrijk stemde in Brussel echter in met alle besluiten.

Catastrofale gevolgen voor de economie

Hoewel de sancties hun uitwerking misten, stortte de Oostenrijkse export naar Rusland van 2014 naar 2015 met bijna 40% in. Economische deskundigen bekritiseerden steeds opnieuw de sancties tegen Rusland vanwege de economische gevolgen. Nu rekende het Wifo-Instituut uit: de sancties vernietigden 7000 arbeidsplaatsen in Oostenrijk en verminderden de economische prestatie met € 550 miljoen. In de hele EU ontstond een schade van € 17,6 miljard en een verlies van 400.000 arbeidsplaatsen.

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, EUSSR, Hypocrisie, Oostenrijk, politici, Rusland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rusland-sancties vernietigden 7000 arbeidsplaatsen in Oostenrijk

 1. Harry Willemse zegt:

  Wat misschien een goed idee is, is om de sanctie`s op te voeren. Dat zal ze leren.

  Liked by 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Eigenlijk is het een misdaad, gepleegd tegen de Europese bevolking. Een welbewuste poging de economie nog verder in de ellende te storten na 2008 en Obama is medeplichtig. En dat kán gewoon. Daar kan ik nou gewoon niet bij.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   obama medeplichtig? Hij is eigenlijk de hoofddader en “onze” politici hebben zich voor zijn kar laten spannen.
   Die sukkels in de EU deden precies wat van ze verlangd werd (en beschadigden daarmee de Europese economie in niet geringe mate) terwijl de VS van die kokosnotenplukker gewoon doorgingen met hun handel met Rusland.
   Alleen daarom al zouden alle EU-politici en daarbij de verschillende nationale politici in Europa de ultieme straf moeten krijgen.
   Ook al omdat ze niet hebben gezien dat het van die kokosnotenplukker niet anders was dan een verdeel en heers politiek.

   Liked by 1 persoon

 3. Williaam zegt:

  Dat Europa in eigen voet schiet zal de VS een zorg zijn.

  Like

 4. Wat zijn we toch die klote Obama dankbaar met zijn opruien dat er meer sancties moeten komen tegen Rusland. Dag economie in Oostenrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s