Verklaring Rob de Jong

screenshot_50

Op vrijdag 6 januari 2017, om 19.00 uur, heb ik de leden van de Haarlemse VVD-fractie meegedeeld dat ik een plaats op de kieslijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 heb geaccepteerd. Dit heeft uiteraard consequenties voor mijn functioneren binnen de gemeenteraad van Haarlem. Ik heb dan ook besloten om mijn fractievoorzitterschap van de VVD-Haarlem te beëindigen evenals mijn raadslidmaatschap. Mijn zetel draag ik over aan de VVD. Uiteraard zal ik ook niet langer lid zijn van de VVD.

Ik heb de afgelopen 7 jaar met veel plezier gewerkt in een prettig team met als doel: Haarlem beter, veiliger en schoner maken. En natuurlijk met lage lasten. Het gemeentelijke verkiezingsprogramma van de VVD Haarlem is leidend geweest in al mijn handelen.

Een groot aantal ontwikkelingen in ons land vraagt echter om een andere koers. Het falende immigratiebeleid, de zinloze overdracht van soevereiniteit aan de Europese Unie, maar bovenal het feit dat onze vrijheden steeds meer onder druk staan,  hebben mij ertoe bewogen mijn koers te verleggen. Ik heb in de PVV een partij gevonden die meer recht doet aan mijn visie op Nederland.

Met volle overtuiging heb ik plaats 31 op de kieslijst van de PVV geaccepteerd. Ik wens de leden van de Haarlemse VVD-fractie alle goeds toe.

Rob de Jong.

pvv-nieuw

Bron:
http://haarlem.vvd.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nederland, PVV, VVD. Bookmark de permalink .

33 reacties op Verklaring Rob de Jong

 1. Migranten Zweden gedesillusioneerd en gefrustreerd: “Jullie hebben ons leven geruïneerd”

  Vluchtelingen en migranten laten zich in toenemende mate ontevreden uit over de levensomstandigheden in Zweden. De asielzoekers hadden kennelijk een volkomen andere voorstelling van een leven in het Noord-Europese land.

  De momenteel in Zweden levende Syriër Mohammad Jumaa, schreef in een opiniestuk: “Jullie hebben ons leven geruïneerd”, zo meldt het Amerikaanse medium“Breitbart“ onder verwijzing naar de Zweedse Staatstomroep.

  Want Jumaa en andere migranten hebben een jaar moeten wachten, voordat hun een “aangenaam en natuurlijk leven” ten deel viel, hetgeen ook een betaalde arbeidsplek betekent. “Wij zijn mensen en geen dieren, die niet hoeven te slapen of te eten”! , zegt de asielzoeker. Jumaa verwijt de Zweden “de migranten te dwingen in armoedige onderkomens te moeten wachten”.

  “Ik kan niet geloven, dat ik hier in Zweden ben!” Lees verder >>> https://jdreport.com/migranten-zweden-gedesillusioneerd-en-gefrustreerd-jullie-hebben-ons-leven-geruineerd/

  Like

  • kruisridder zegt:

   Die ”vluchtelingen” dachten natuurlijk aan een tropisch land, villa, zwembad, een harem, drie dure bolides, een butler, en dan blijkt dat bitter tegen te vallen met een hok van 3 bij 5 m en 3 slaapkamers op een flat en een winter van -30 celsius met sneeuw van 2 meter hoog……

   Geliked door 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Dat er nog velen mogen volgen! Ooit sprak Rutte over het “wegvagen” van de PVV. Ik hoop op een beweging in de tegenovergestelde richting. Een mens moet zijn dromen koesteren zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Als je van een veilig, leefbaar en vrij Nederland houd heb bij de oude gevestigde partijen zoals de VVD niets meer te zoeken.!!

  Geliked door 1 persoon

 4. louis-portugal zegt:

  Ik lees in de telegraaf dat de VVD hem te zwak vond.
  Is dat een trap achterna???
  Ze komen er na zijn fractievoorzitterschap dan wel laat achter.
  Rare mensen daar die VVD-ers.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Dat er maar velen mogen volgen.

  Nederland uit de Democratische dictatuur van Europa.
  Grenzen dicht.
  Economische vluchtelingen uitzetten.
  Grenzen dicht.

  Het is tijd voor méér Nederland!

  Geliked door 2 people

 6. Jade zegt:

  Eindelijk eentje die het licht heeft gezien…

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Beter laat dan nooit! Toch welkom…

  Like

 8. Golden Girl zegt:

  geachte heer de Jong, mensen die denken zoals u moeten we omarmen en niet al die opvreters die onze huurhuizen inpikken enz
  ik hoop dat de PVV wel kan waar maken waar de Nederlandse bevolking (uitzonderingen daar gelaten) naar smacht, ons land behouden en ons niet laten ondersneeuwen door al die grotebek smoelekes, wij zijn het zat aan het worden

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Dat zouden meer mensen moeten doen!

  Like

 10. Helena zegt:

  Veel succes meneer Rob de Jong en gefeliciteerd dat u tot dit inzicht gekomen bent en de juiste beslissing heeft genomen. Al onze hoop is gevestigd op de PVV. De PVV moet de grootste worden om Nederland nog te kunnen redden van de verloedering die er momenteel gaande is, het gevolg van de al jarenlange ongecontroleerde, en door de EU gestimuleerde, invasie van kansloze geloofswaanzinnigen. Uiteraard zal ik PVV stemmen.

  Like

 11. A.J. de Koning zegt:

  Een moedige beslissing om dat het toch voor hem een risico is, ik denk trouwens dat hij wel in de tweede kamer zal komen, ik hoop dat er zo nog veel volgen en mensen gaan zo ook wel wat beter nadenken.

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Nou, prima, immers; welkom!

  Like

 13. BertG. zegt:

  Reactie van de VVD, doet ons niks verder, maakt ons niks uit.
  We moesten ‘m toch al niet zo.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27388436/__Overstap_PVV_er_in_ander_daglicht__.html

  Geliked door 1 persoon

 14. guusvelraeds zegt:

  Ik hoop van ganser harte dat velen de overstap zullen maken. Niet alleen om actief de PVV te vertegenwoordigen op gemeente, provinciaal en landelijkniveau maar ook passief bij hun gang naar de stembus. Maar mijn grootste zorg gaat uit voor politiek opportunisten. Mensen die merken dat een ander politiek klimaat komt aanwaaien en hierop willen meeliften voor het eigen gewin. Rob de Jong wellicht niet maar pas op voor ratten die het zinkende schip van de kartel partijen willen verlaten.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   De PVV is een partij die al langere tijd in de Tweede Kamer vertegenwoordigd is. Ik heb nog nooit een ommezwaai van VVD-partijleden gezien naar de PVV. Ik ben te nuchter om dit helemaal zonder argwaan te kunnen bezien en ontleden, want Geert heeft altijd al hetzelfde verkondigd en in de afgelopen jaren is er bijna niemand overgestapt. Misschien hebben inderdaad mensen het licht gezien. Het is in ieder geval fijn dat mensen de waarheid in gaan zien en daar ook naar handelen. Een voorzitter van een partij in een gemeente, welke steeds lager in de peilingen komt, met als logisch gevolg waarschijnlijk het vertrek uit de Tweede Kamer en daardoor ook het verlies van hun banen binnen de gemeentes, kan door zijn status zijn geweten en gevoel kunnen laten spelen bij zulk een keuze, maar het kan ook een meer persoonlijke angst zijn welke de verandering initieert. Het in de toekomst verliezen van een goed betaalde baan en daardoor een vast inkomen, waar men aan gewend is geraakt en wat men niet wil verliezen.

   Ik hoop echter dat gewoon een oprechte keuze voor de realiteit en de waarheid aan deze beslissing vooraf is gegaan. Want aan fake personen heeft Geert, de PVV en vooral het Nederlandse volk geen behoefte. Die lopen er al genoeg rond in de regering.

   Geliked door 2 people

 15. Ik wens Rob de Jong veel sukses bij de PVV.

  Geliked door 1 persoon

 16. Maarten zegt:

  Infiltrant zou kunnen of weifelaar die straks weer terug keert wellicht…?
  Ik wacht af, maar hoop dat ik het mis heb.

  Geliked door 2 people

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   laten we niet vergeten dat een ieder die zich in ene als pvv-er opwerpt en de partij gaat aanvoeren de pvv ook moedwillig als mol zou kunnen beschadigen.
   .
   dus het zou zomaar een mol kunnen zijn (of niet), ik ga iig niet direct juichen als iemand overloopt naar de pvv, laat hem zich eerst maar een tijd bewijzen, daarna oordeel ik wel.

   Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Jammer dit, overlopers zijn onbetrouwbaar. Hebben eerst jarenlang A gedaan en gaan nu B doen. Er staan meer overlopers op de kieslijst van de PVV, ik hoop maar dat de PVV daar heel grondig naar gekeken heeft.
  Politieke ervaring is geen pré, wanneer die is opgedaan bij verkeerde partijen.

  Like

  • kruisridder zegt:

   Geert zat ook eerst bij de VVD Leefbarbaar, is daar ook op een zijspoor beland door Jozias van Aartsen (nu burgervader van Den Haag), maar is goed teruggekomen met de GroepWilders en daarna de PVV. Het is dus altijd maar afwachten. Je moet altijd vertrouwen schenken aan een kandidaat. Het is al moedig genoeg van PVV-kandidaten dat ze zich bij onze PVV aansluiten want een toekomst hierna wordt heel erg moeilijk.

   Like

 18. Peterdm zegt:

  VVD! wat u te licht vind zijn mensen die niet uw globalisering/islamisering programma volgen, deze mensen zijn niet te licht het zijn politieke zwaargewichten geworden waar de VVD in een bende lapswanzen zijn veranderd die helemaal geen gewicht meer hebben. Sinds Rutte aan de macht is gekomen is de VVD bergafwaarts gegaan en heeft het woord vrijheid geen enkele waarde.
  Vrijheid voor democratie = Vrijheid voor islam. Rutte sinds wanneer is de islam democratisch? Sinds wanneer is de koran een democratisch boek? De VVD heeft de vrijheid kapot gemaakt!
  Welkom Rob de Jong bij de PVV, wij hebben nog een lange strijd te gaan maar zullen overwinnen.

  Geliked door 1 persoon

 19. Wil zegt:

  Ik hoop dat dit, hij, oprecht is. Ik ben bang dat er meer gaan ” overlopen ” .
  Behoud van salaris en leuk nieuwe baan.
  We zullen zien. Afwachten maar. Waarom nu pas deze stap gezet, had ook veel eerder gekund, de situatie zoals hij het beschrijft bestaat al jaren.

  Geliked door 1 persoon

 20. Leo zegt:

  Is dit en financiele toekomst ruiker, of en mol met een financieel achterhoede vangnet ???

  De PVV bestaat al heeeel lang, waarom nu pas ?
  En zo enthousiast in de MSM ??

  K zou hem eerst maar eens op de weegschaal leggen en tegen het licht houden, Geert !!

  Geliked door 1 persoon

 21. Stef zegt:

  Laatste nieuws!!! Mark Rutte wil overstappen naar de PVV.

  Like

 22. Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gebruikt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, oppositie beïnvloeden en uiteindelijk het politieke klimaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren.

  Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij visie versplinterd is en de ideologie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren.

  Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toepassing hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

  Geliked door 1 persoon

 23. kruisridder zegt:

  Onze nieuweling (hartelijk welkom trouwens, onze nieuwe topper) had zijn VVD-zetel daar mee moeten nemen om de VVD-fractie daar flink te gaan zitten ergeren als tegenprestatie tegen de schoffering.

  Like

 24. exmarineman zegt:

  Dat hij is afgewezen door de VVD voor de kamerverkiezingen is niet zo vreemd. Gezien zijn redenen om over te stappen naar de PVV past hij simpelweg niet in de politieke weg die de VVD de afgelopen jaren heeft gezeild noch die voor die toekomst. De VVD is een eurofiele partij, geen democratische partij meer helemaal niet nadat ze Rutte niet hebben laten zakken mbt het referendum over de Oekraïne. Ook hun beleid over immigratie is veel te soft en hoewel Bolkestein toendertijd harde woorden gebruikte is er ook tijdens die periode en alles daarna niets van dat “immigratiebeleid” terecht gekomen. En de VVD wil ook Turkije bij Europa en ook de Oekraïne.
  Nou als je dat weet dat weet je dat je NIET op de VVD moet stemmen……en die partij neemt ook nog eens geen afstand van wat Rutte allemaal heeft gelogen en bedrogen enz enz.

  Like

 25. Jan zegt:

  Und schon bist du ein Verfassungsfeind. Das unerwartete Anschwellen der Personalakte des Fraktionsmitgliedes Rob de Jong
  (vrij naar Peter Schneider)

  Het zal niet lang op zich laten wachten

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s