Agenten ervaren meer geweld op straat

screenshot_2

HILVERSUM – Politieagenten ervaren steeds meer verbaal en fysiek geweld op straat tijdens hun werk. Geweld zou inmiddels aan de orde van de dag zijn en neemt ook in hevigheid toe. Dat blijkt zaterdag uit een enquête onder 3500 politiemedewerkers door EenVandaag en drie politiebonden. Agenten pleiten voor het gebruik van tasers en het invoeren van een speciaal tuchtrecht voor de politie.

Acht op de tien agenten stellen dat het verbale geweld toeneemt, volgens zeven op de tien neemt ook het fysieke geweld toe. De helft van de agenten die regelmatig op straat werkt, zegt zich daar minder veilig te voelen dan twee jaar geleden.

Lees verder>>>
(h/t “Koddebeier”)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Agenten ervaren meer geweld op straat

 1. hslot4 zegt:

  Dat is mooi laat die fashisten zich maar flink onveilig voelen dat krijg je na jaren van corruptie en burgertje afpersen .

  Like

 2. wauso zegt:

  Eigen Schuld Dikke Bult !
  Het zal nog erger worden, maar dat beseffen deze Mongooltjes toch niet. Bij Pegida renden ze als de hazen achter wat oudjes en gehandicapten aan. Intimidatie en Dreiging was hun deel. Tja bij de LinksKnechten en bij de Islamboys waar Pegida tegen protesteerde zijn ze niet zo gewillig ! En als antwoord geven nu de hoogste elite nu de schuld aan beperkte bewapening en mogelijkheden. Nou bij Pegida (Lees gehele verslag in de Tweet) ging de Politie op aandringen van het O.M. tekeer met het liefst heel veel geweld, dat ze zelf uitlokten !
  Dus Politie ga een beetje bij de Apen in de bomen zitten. Het werkelijke probleem IS Islam en hun Linkse (Politieke) metgezellen. De Politiek laat toe dat er in elke HaatKeet tot Haat opgeroepen wordt en het O.M. vind het prachtig ! Het IS wachten op de eerste Politie Doden bij een geweldsoptreden van de Islam en/of hun gezellen en dan krijgen we van de hoogste elite chefs te horen: “Das haben wir nicht gewusst” ! Of enkele andere Politieke Achterlijken komen met, “Bid voor Amsterdam” ! Of er komen weer enkele Debielen (naast Segers, Buma en Klavertje) die zich opwerpen als ‘verbindingsman’ !

  Geliked door 4 people

 3. Sabeltant zegt:

  De agenten kunnen nog wat beleven als de islamitische jongeren net als in de Gaza strook gaan provoceren.
  Eerst auto’s in de brand steken en daarna de hulpdiensten met stenen en brandbommen bekogelen.
  In Duitsland zeggen Arabische families doodleuk tegen de minister van veiligheid dat zij de dienst uitmaken in de grote steden en dat de politie onmogelijk genoeg mankracht kan inzetten.
  De politie is uitgespeeld in Europa, de Arabische families hebben zware wapens, zijn goed georganiseerd en deinzen niet terug om te moorden.
  Wie dagelijks het “valse nieuws” leest over Zweden, Denemarken, Berlijn, Parijs, en zuid Engeland weet genoeg.
  De politie gaat het niet redden. De politiek en de linkse media zullen iedere actie van de politie veroordelen en de Arabische families hebben vrij spel.

  Geloofd u het niet? Ga nou eens kijken wat er in de steden met een grote moslim populatie plaatsvindt.

  Denkt u werkelijk dat het aantal autobranden zomaar uit de lucht komt vallen?
  en van wie zijn die uitgebrande auto’s?
  Ik ben ervan overtuigt dat de politie dit ook weet, en anders de verzekeringsmaatschappijen wel.

  De jihad is in volle gang en de politie is de eerste die dit merkt.

  Politiek correct spreekt men in algemene termen als “meer geweld tegen de politie”.
  De politie weet donders goed dat de uitlokking en het geweld voornamelijk van bepaalde groepen mensen af komt. Men noemt het Nederlandse jongeren omdat ze een Nederlands paspoort hebben. Maar wie deze jongeren kent, de burgers op straat, spreken van de welbekende groep jongeren die overlast veroorzaken. En waar NIET tegen opgetreden wordt.
  Het is gewoon jihad en onze politiek correcte wegkijkers liegen er naar hartenlust op los.

  Het onrecht tegen de eigen burgers begint al bij het NIET benoemen van man en paard.

  Het zijn niet alleen de burgers die de leugens van de staatsmedia niet meer pikken. Ook bij de politie is men het zat dat men van bovenaf opgegeven krijgt niet te provoceren en de mensen hun gang te laten gaan. Zo kunnen jongeren ongestoord op politiewagens dansen en peukjes af schieten op agenten.

  Noem man en paard, geef nou toch eens eindelijk toe dat men de meeste tijd kwijt is met het oplossen en achterna zitten van personen die eigenlijk niet in ons land thuishoren.
  Kijk de lokale kranten maar na, In de landelijke kranten is dit al lang geen nieuws meer, dagelijks berovingen, diefstal, geweld en dat op klaarlichte dag.
  Zeer zelden gaat het hier om autochtone Nederlanders.

  Ik voel mij oneerlijk behandeld als de politie spreekt van meer geweld, het klinkt ook alsof ik daar ook aan mee doe.

  Het zou eerlijker zijn om het beestje bij de naam te noemen.
  Het zou eerlijker zijn datgene aan te pakken wat de ellende veroorzaakt.

  De oplossing van elk probleem begint bij het erkennen van de oorzaak.

  Geliked door 4 people

  • JooJootje zegt:

   Geheel mee eens de politie is zijn positie kwijt geraakt binnen de samenleving en ze weten het,uiteindelijk zal de bevolking zelf de puinhopen moeten opruimen,maar laat de uitgerangeerde politie of wat daar nog van over is niet in de weg gaan lopen.
   Maar ik vrees het ergste ze zullen met hun geindoctrineerde koppen gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en in vertwijfeling zich afvragen maar wij hebben toch het gewelds monopolie?

   Geliked door 1 persoon

  • Pietersen zegt:

   Ik voel mij ook oneerlijk behandeld door de politie als zij spreekt over meer geweld.
   Het is gewoon oneerlijk om de daders niet benoemen. Je weet dat de daders geen Hollander zijn, maar al dat tuig uit islamitische landen en zwervende illegalen uit Afrika.
   Gek he, dat er nooit aandacht besteed wordt aan al die auto’s die de fik in gaan.
   Het is zeker een nieuw soort “natuurverschijnsel” van zelf-ontbranding. (Overgewaaid uit Frankrijk)

   Like

 4. elisah zegt:

  Ze ervaren meer geweld omdat ze het toelaten.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Een tijdje geleden zit ik voor mijn schuur wat te knutselen aan mijn scooter, komt er een agent langs met wat vragen over iets wat in de buurt gebeurt zou moeten zijn.
  Iets met een klein meisje en een pak slaag ergens op straat.
  Ik kon ‘m niet echt verder helpen hiermee, en wat gaat hij doen, pakt ze smartphone en begint meteen mijn kenteken na te trekken of de scooter wel verzekerd was, op wie ze naam deze stond, en of hij niet gestolen was. En of ik wel een rijbewijs had.
  Had helemaal nergens wat mee te maken verder, dus zonder aanleiding.
  Dan denk je volgende keer ook wel, jou ga ik niet meer ergens mee helpen verder.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Je had die idioot moeten sommeren je grondstukkie te verlaten of anders met een bevel terugkomen. Wordt ja nog mooier. Op je eigen erf mag je gewoon aan brommers knutselen, je hoeft daar zelfs geen rijbewijs voor te hebben en dat ding hoefz ook niet op naam te staan. M.a.w. Het ging die vent helemaal niks aan. Hij ging z’n boekje ver te buiten.

   Ik heb niet alleen hier een grote klep, maar ook tegen zulke lui die me op eigen terrein lastig vallen.
   Is nu al een flink aantal jaren geleden, maar goed. De recherche aan de deur. Mannetje en vrouwtje wat een helse kenau bleek. Leuk voor mij, want dan voel ik direct uitgedaagd daar iets aan te doen. Ik zat dus op het kleine muurtje naast de ingangsdeur, die open stond. Met naast me een behoorlijk grote Belgische herdershond aan de lijn. De hond was van de politie in ER. en had daar ook jaren dienst gedaan, een man beveiligingshond die met pensioen was en bij ons daarvan mocht genieten.
   Ze wilden ook wat vragen. Ja…. Nu was er iets gebeurd door iemand waarmee ik een familiaire relatie had/heb. Tegen die persoon was aangifte gedaan en was verdwenen. Daar degene die aangifte had gedaan en die ik ook goed kende en die wist dat verdwenen persoon wel eens vaker bij ons was en ook een paar dagen verbleef, kwamen ze mij vragen wat ik wist. Nou niets dus ook niet waar persooon was, nietbi j ons in ieder geval. Dat wilden ze wel even controleren. Nou nee, zei ik, komt niks van in. Zij hadden daartoe wel het recht. Niet dus. Ik zei probeer het dan laat ik de hond van de lijn. En een hele goede raad, jullie stappen nu in dat koekblik van jullie en sodemieteren als de gesmeerde bliksem van mijn erf af, en heel snel een beetje. Er kwam nog wel protest. Maar ik was ondertussen gaan staan, de hond hoorde de dreiging en stond al klaar in aanvalshouding. Ze wisten niet hoe snel ze in de auto moesten komen. Door het opn raampje wisten ze nog net te zeggen, dat ik dan wel een schriftelijk bevel kreeg om op het buro te verschijnen. Dacht het niet zei ik, terwil ik de hond losknipte van de lijn, die direct dat koeknlik bestorme en even heel erg boos deed. Weg waren ze. Nooit meer iets van gehoord en ik weet nu ook niet wat er aan de hand was. Maakt ook niks uit. Even een grappige anekdote uit mijn leven voor op de zondagmiddag

   Typo’s svp verontschuldigen, ik heb nog steeds herrie met dit Duitse toetsenbord 😀

   Like

   • BertG. zegt:

    Was geen eigen terrein maar een openbare stoep voor mijn schuurtje.
    Anders was het wat anders geweest.
    Maar inderdaad behoorlijk achterbaks om mij een vraag te stellen en tegelijk mij aan een onderzoek onderwerpen.

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    beter herrie met een Duits toetsenbord dan met een belgische herder 🙂

    Like

   • Nemesis zegt:

    Lach, daar heb je gelijk in. Toetsenbord bijt niet, de herder pakt dus wel en houdt ook vast.
    Ik heb er 4 van gehad van de politie R’dam. Waren fantastische honden waar ik heel goed mee overweg kon. Maar er moest nooit iemand te dich bij me in de buurt komen. De manier waarop ze dus die persoon al aankeken was meestal al genoeg. Toen ik een ongeluk kreeg (ben van de trap gevlogen en erg slecht terecht gekomen en had alles gebroken wat maar te breken viel en ben met mijn hoofd in de muur geslagen. Waren een paar weken coma en nieman gaf meer een cent voor me. Alleen on kruid vergaat niet. Maar heb wel 2 jaar moeten revalideren. Dus kon ik een volgen pensioengast niet meer gerecht worden. Is jammer. Maar ik heb nu 2 Oudduitse Herders. Die zijn net zo fel. De opleiding heb ik zelf gedaan. Met de jongste moet ik nog naar een pakwerker. Dan is die ook klaar om een feestje te bouwen met indringers of bedreigers.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niettemin was-ie op dan moment didelijk iets anders aan het onderzoeken. Dus vraag ik me af, of hij wel de bevoegdheid had om tegen jou hier over te beginnen.
   Maar toegegeven: Je stáát zwak, zolang het in feite plaatsvindt op de openbare weg.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ze kunnen altijd beweren dat ze net op zoek waren naar een zwarte scooter, zeg maar dat het niet zo is. Daar begin je niks tegen.

    Ze doen wel meer vreemde dingen, vind ik een kenteken plaat op straat van een scooter, dus ik bel ze even op en vraag of het misschien van een scooter is in mijn buurt, en dat ik ‘m wel even door de brievenbus wil stoppen, als het toch in mijn buurt is, krijg ik zo telefonisch het adres van de eigenaar door.
    Dat was dus iemand die helemaal zijn boekje te buiten ging.
    Erg vriendelijk bedoeld van die agent maar je mag niet zomaar iemands adres doorgeven aan zomaar iemand.

    Like

 6. Pietersen zegt:

  Is me opgevallen, dat in de berichtgeving hierover in de kranten en tv, etnisch profileren achterwege is gebleven.
  Dus eigenlijk is dit nieuws “fake-nieuws” en laf van de politie dat zij hieraan meedoet terwijl iedereen wel op zijn vingertjes kan natellen dat islamieten, Antillianen, zeer hoog vertegenwoordigd zullen zijn in deze ellende op straat.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Men spreekt tegenwoordig nog altijd over etnische groepen die bijzonder hoog vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit.
   In plaats daarvan kunnen ze voortaan beter zeggen dat de criminaliteit wordt uitgevoerd door etnische groepen waaraan ook blanke Nederlander zich af en toe schuldig maken.
   Maar ja, de waarheid mag nooit benoemd worden…

   Like

 7. Joshua zegt:

  De oorzaak ligt bij de incapabele “hoogopgeleide” raaskallende nietsnutten in Den Haag!!

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Dit soort hoog opgeleiden noemt men ook wel vakidioten met een kokerblik.

   Like

   • Joshua zegt:

    Nemesis,
    Cq, tunnelvisie?

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja, tunnelvisie. Een groot deel van de hoog opgeleiden is niet in staat om buiten de boekjes te denken. Ze houden stoer vast aan dat wat ze als vak gekozen hebben op de universiteit, Dat geldt uiteraard niet voor iedereen die gestudeerd heeft. Gelukkig niet. Maar het is dikwijls wel erg moeilijk deze mensen, vooral die (sorry) bij de overheid werken de juiste gedachtenrichting op te sturen. En ja, ik denk ik kan me dat veroorloven dat te stellen. Heb zelf twee studies cum laude afgesloten. Heb gewerkt in het bedrijfsleven en had heel veel te maken met de beleidsmakers en het hogere echolon.
    Viel niet altijd mee, vaak dacht ik en zei dat ook, maar wel netter, ben je nu zo stom of zie je het echt niet.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Of wel beroepsambtenaren die uitsluiten en alleen het beroep van politicus hebben gekozen om er uitsluitend en all;é;én zelf beter van te worden en promotie te maken en niet vergeten ook voor het veilige vette pensioen…!
    Waarvoor het volk nu eenmaal een onmisbare factor is om er geld uit te persen of er kanonnenvlees van te maken.
    Weg met dat tuig!

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Helemaal juist.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis, goeie raad. Maak je niet druk. Dit soort idioten kun je het beste negeren…!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Daar heb je ook weer gelijk in.

    Like

 8. Dat krijg je als de burger zich 2e rang voelt.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Agenten ervaren meer geweld op straat, hoewel we de waarheid in onze hevig gecensureerde “kwaliteitspers” nooit zullen achterhalen kunnen we als we naar de landen om ons heenkijken wel raden uit welke hoek de problemen komen.
  Het meest schokkende in het bericht vond ik:
  “Velen geven aan dat zij op straat nu soms een stapje terug doen, terwijl ze juist zouden moeten ingrijpen. ”
  Waar blijft de veiligheid van ons burgers als de politie soms een stapje terug doet ?????

  Like

 10. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  tja, als je geweld importeert (lees islam) daan zal je geweld oogsten, toch ?
  .
  geen medelijden met de pliesie, die zijn standaard op de hand van de religie van de vrede en bereid eigen volk neer te knuppelen…

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Zo dan, aangehouden ivm appeldiefstal, ik zei nog dat ik peren prefereerde, nee, fouilleren en auto inspecteren.
  Het pistool zagen ze niet.
  Peren en appels, verboden vruchten zijn altijd lekker.

  Like

 12. teun klein zegt:

  eigen volk EERST!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s