De bedenker van de Australische asielpolitiek zegt dat het model ook mogelijk zou zijn in de EU, maar haar leiders wijzen het af

screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie zou gemakkelijk het Australische model van de immigratiepolitiek kunnen overnemen om de migranten er van af te houden de oversteek naar het continent te maken. Dit zegt de man die dit model bedacht, maar de Brusselse betonkoppen weigeren het in te voeren.

Jim Molan (foto), de mede-bedenker van de asielpolitiek van de Australische nationaal-liberale coalitieregering, zei dat de EU drie fundamentele principes zou moeten overnemen: het terugsturen van de boten in de Middellandse Zee, de verwerking van de asielaanvragen buiten de grenzen en de hervestiging op plekken buiten Europa.

De voormalige legerchef, die van 2004-2005 de leiding had over de multinationale troepen in Irak, beweert dat het alleen maar de politieke ideologie is die een harder optreden zou verhinderen, niet echter de logistiek.

Hij vergeleek de kustlijn van Australië van 60.000 kilometer met die van Europa, die bijna 70.000 kilometer bedraagt. Daarbij komt dat de Australische marine en kustwacht veel kleiner zijn dan die van hun Europese tegenhangers.

Meneer Molan zei dat het “niet om geografie gaat; het gaat om de wil van de regering om problemen op te lossen.” Hij voegde er aan toe: “De Europeanen denken dat het eenvoudig zou zijn om in Australië de grenzen te controleren, maar dat is slechts een smoesje om zelf niets te hoeven doen.”

De 66-jarige denkt dat het belangrijkste deel van zijn asielpolitiek, die van hem de speciale gevolmachtigde voor de operatie voor veilige grenzen maakte, bestaat uit het terugsturen van de boten.

Australië gebruikt twee eilanden,waarop migranten in de procedure terechtkomen, namelijk Nauru en Manus. Ook al zal de laatste binnenkort gesloten worden, nadat het hoogste gerechtshof besliste dat dit tegen de grondwet zou zijn, omdat er beschuldigingen waren wegens brute omstandigheden in de kampen.

In het verloop van het Brexit-referendum maakte de eruit-campagne reclame voor een puntensysteem voor immigranten zoals Australië dat heeft, dat later door de regering werd afgewezen.

De heer Molan voegde er aan toe dat de immigratiecontroles – een van de belangrijkste factoren voor de Brexit – er de sleutel voor waren om terreuraanslagen, zoals die de afgelopen maanden plaatsvonden in Nice, Parijs, Brussel en Berlijn, te verminderen. Hij zei:

“Het verband tussen terrorisme en migratie bestaat. Daarom zouden grenscontroles een aspect van de terreurafweer moeten worden. Als Europa haar grenzen niet kan beveiligen, niet in staat is om haar financiën onder controle te krijgen, of Rusland af te weren, waarvoor is ze dan überhaupt goed?”

Een andere afweermaatregel van Australië bestaat erin dat migranten zelfs dan als zij asiel krijgen, zich niet in het land mogen vestigen. Daarbij komt dat de procedure buiten het land plaatsvindt, waarbij de regering ook de gammele en vaak niet zeewaardige boten door zeewaardige vervangt om ervan verzekerd te zijn dat ze daar naartoe teruggaan waar ze vandaan kwamen. De heer Molan beweert dat dit eveneens helpt tegen de smokkelorganisatie, omdat de migranten exact daar eindigen waar ze vertrokken, omdat daardoor “het businessmodel van de smokkelaars vernietigd wordt”.

Hij gelooft echter dat er in Europa inmiddels sprake is van een kentering bij de instelling over immigratie en zegt: “Europa is op het punt aangekomen waarop Australië zich ongeveer in 2012 en begin 2013 bevond. De critici zeggen: ´Het is moeilijk om de grenzen te controleren, het is onmenselijk, we hebben een humanitaire verplichting´.”

screenshot_6

Het Europees Gerechtshof voor de mensenrechten oordeelde in 2012 dat het terugsturen van boten de Middellandse Zee op naar Libië, zoals Italië dat deed, een schending is van de internationale mensenrechten. Australië daarentegen is niet gebonden aan de vonnissen van dit Europees Gerechtshof voor de mensenrechten.

Het land heeft echter wel de VN-vluchtelingenconventie ondertekend, waarin staat dat migranten nergens naartoe gestuurd mogen worden “waar hen vervolging dreigt”. Australië blijft volhouden dat het deze regels niet breekt, wat echter wordt tegengesproken door mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International.

En ondanks de controverses rondom het Australische model wordt het in Europa steeds populairder. Vorig jaar oktober stelde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, voor om in de Middellandse Zee opgepakte migranten in procedurekampen naar Afrika te brengen. En de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, riep Europa ertoe op om het Australische model als voorbeeld te nemen.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Auteur: Rebecca Flood

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Australië, Brussel, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op De bedenker van de Australische asielpolitiek zegt dat het model ook mogelijk zou zijn in de EU, maar haar leiders wijzen het af

 1. Steven zegt:

  Dit wil Europa natuurlijk niet..want het is immers juist de bedoeling dat de Europese burgers straks massaal worden afgeslacht. Wat hier het doel van is en wat men daarna denkt te bereiken dan alleen nog een oorlogsgebied, snap ik dan weer niet.
  Maar in 2017 gaat vast de PLEURIS overal wel langzaam aan uitbreken…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Natuurlijk wijst die linke rot politiek dit af. Ze laten ons liever met de 2 de Hitler van Duitsland ons ombrengen door de parasieten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kraftavilqa zegt:

  ” Het Europees Gerechtshof voor de mensenrechten oordeelde in 2012 dat het terugsturen van boten de Middellandse Zee op naar Libië, zoals Italië dat deed, een schending is van de internationale mensenrechten. Australië daarentegen is niet gebonden aan de vonnissen van dit Europees Gerechtshof voor de mensenrechten.” En is het ovespoelen van Europeanen met millioenen hun aantoonbaar vijndig gezinde mohammerd-soldaten – ten en op kosten van diezelfde Europeanen – dan geen schending is van de internationale mensenrechten en in strijd met eenvoudig ‘goed fatsoen’ ?!? Voor de linksche gutmensch ongetwijfeld een te grote en te moeilijke gedachtensprong. Mr Molan heeft volkomen gelijk het is geen kwestie van logistiek maar puur en alleen van politieke onwil, liever houdt men krampachtig vast aan policorisme dan de problemen te erkennen laat staan aan te pakken.

  Like

  • Astrid zegt:

   Uitstekend gezegd! Het is de opzettelijke onwil van de mainstream politiek en media.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nadat de volkeren van Europa geen vertrouwen meer toonden in hun politici zal binnenkort ook steeds duidelijker worden dat het vertrouwen in het zogenaamde “Internationale Hof” en hun uitspraken, ook nietig zal blijken te zijn.
   En dan krijg je langzamerhand de poppen aan het dansen…!

   Like

 4. Pietersen zegt:

  Nee, de Australische asielpolitiek zijn niet de normen en waarden waar wij hier in de EU voor staan.
  Tenminste, dat zeggen en/of denken veel Europese schijnheilige regeringsleiders oa Rutte, Merkel, ook al kost het je de ondergang van je eigen continent zal ik daar dan maar aan toe voegen.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  ” De critici zeggen: ´Het is moeilijk om de grenzen te controleren…”

  Moeilijk betekent mogelijk. Alleen ONmogelijk betekent onmogelijk.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Steven zegt:

   Precies…maar ze zouden eens LAK moeten hebben aan die ‘mensenrechten’ waar iedereen aan vasthoudt om zo maar een reden te bedenken om asieleisers door te laten.
   illegale grensoverschrijdingen zouden dus gewoon neergeschoten moeten worden i.p.v. je auto in kruipen als deze zielige mensen met stenen beginnen te gooien en daarna gewoon door kunnen lopen naar….Duitsland!

   En FRONTEX zou moeten stoppen om al die uitkeringstrekkers bij Libië op te halen als een taxi dienst. Maar daar zal die Merkel wel achter zitten om ze gewoon een taxidienst aan te bieden.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Steven.
    Ben ik niet helemaal met je eens.
    Mensenrechten is een bijzonder groot goed, maar de laatste decennia zijn deze zogenaamde “Mensenrechten” niet langer gebaseerd op houdbare en reële maatstaven, normen en waarden, maar is de toepassing hiervan vervormd naar de doelstellingen van de internationale politiek.

    Dat is nooit de bedoeling zijn geweest bij het vastleggen van deze rechten voor de mens!

    Like

 6. Golden Girl zegt:

  de Brusselse betonkoppen, idd die willen Europa islamiseren, wij moeten en zullen kapot
  het achter liggende idee is me tot op de dag van vandaag niet duidelijk

  Like

 7. Wil zegt:

  Jim Molan. Held. Hij weet precies hoe het moet, kunnen de westerse regeringen een voorbeeld aan nemen. Hier is alles pappen en nat houden. Slappe ruggen hebben ze, niks anders.
  Het model dat zij daar hebben is uitstekend, niks mis mee. Parasieten eruit, slecht voor de bevolking. Hier halen wij hele horden asiel parasieten naar binnen die vervolgens ons leegzuigen en ook nog eens een monopolie hebben op criminele activiteiten. Maar ja, terugsturen de zielige parasieten uit de zgn. oorlogsgebieden kan, mag niet, of Koenders moet weer met miljoenen over de toonbank komen.
  Leuk land, Nederland……

  Like

 8. Mary zegt:

  Maar dat is nu precies wat Brusse (en dus Rutte en Co)l niet wenst, Frontex haalt ze met duizenden tegelijk binnen, daar zit een heel duister EU verhaaltje achter en heeft niks met logica en kunnen of niet kunnen te maken.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Kustlijnen kloppen niet maar de rest wel.

  Like

 10. kruisridder zegt:

  Australie is een land met een prachtige ligging. Veel onbewoonde eilanden binnen hun territorium en vele dodelijke diersoorten. Ze kunnen mooi hun ballast kwijt op de onbewoonde eilanden, en anders zijn daar nog altijd de salties…….

  Geliked door 1 persoon

 11. tippelaar zegt:

  Alles wat uit Brussel komt, deugt niet of is halfzacht. Geen wonder dat de doorsnee eu.burger meer dan z’n neus vol heeft van o.a. de junckers en de timmermansen. Zij enidingen zoals Mussolini, aan de galg. Ze verdienen het.

  Like

 12. Jan zegt:

  De islamitische zwijnenstal in Australië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s