Een rasechte haatmisdaad

screenshot_10

(Door: “eg regs”)

Overheidsfunctionarissen in Chicago braken zich de voorbije dagen het hoofd over het weerzinwekkende voorval waarbij een zwakbegaafde man urenlang werd gekneveld en tot bloedens toe gefolterd door een groepje ‘jongeren’. Was dit nu een ‘haatmisdrijf’ geweest of niet? Wie weet, wellicht was het zelfs wel een raciaal gemotiveerd haatmisdrijf?

Het is zo goed als onmogelijk om de videobeelden te bekijken – de mishandelingen werden rechtstreeks het internet op gestreamed -, en de aaneenschakeling van vernederingen en pijnigingen dan nog te verwarren met een overdaad aan empathie. En aangezien de tierend en tartend uitgespuwde etnische verwensingen al even weinig ruimte voor enige twijfel laten, zou het kunnen lijken dat het hier een klaar heldere en uitgemaakte zaak betrof. Helaas voor hen die houden van simplistische eenvoud lag er echter één hele kleine bijkomstigheid – opperhuid diep – in dit tragische verhaal verscholen, en het was ook dit ene detail dat al het gepieker en gepeins, gedraal en gedub verklaarde:de daders waren zwart en het slachtoffer was een blanke.

In Nederland zijn we het gewoon om onder een ‘haatmisdaad’ een Facebook-post te verstaan die het heeft nagelaten om aan Roze Maandag of Canal Pride de verschuldigde eerbied te bewijzen. Of bijvoorbeeld het ondraaglijke affront,waar de drag queen in kwestie dan natuurlijk weer mee in het reine moet zien te komen,wanneer iemand het zou wagen om op straat een ‘verkeerde blik’ te werpen of -God verhoedde het- zelfs een ‘nare opmerking’  te plaatsen. Deze waanzin is uit Amerika komen overwaaien en in dat land inmiddels verder uitgedijd tot zulke niet te persifleren absurditeiten als safe spaces en trigger warnings. Om aan een Latino een simpele vraag te stellen zoals “Waar kom je vandaan?” geldt inmiddels als een onbestaanbare schoffering en de bedenkers van links lexicon hebben daar uiteraard ook weer een nieuwe term voor verzonnen: micro-aggression.

Met zoveel blijken van overgevoelige teerheid zou het je vergeven kunnen worden om te denken dat het dan toch zeker niemand meer al te zwaar zou vallen  – des te meer indien er zo goed als tegenáán gelopen wordt- om een exemplaar van echte agressie, echte haat en echt racisme te herkennen. Think again

Want zelfs toen de betreffende politiefunctionarissen in Chicago, na een innerlijke strijd die een dag aanhield en die deels voor het oog van de tv-camera’s uit geworsteld werd, zich er eindelijk toe wisten te brengen om de woorden ‘haatmisdaad’ in de mond te nemen, doemde de volgende onontwarbare moeilijkheid alweer op. Was de haat namelijk gericht geweest tegen het ras van de gemolesteerde of had de focus wellicht éérder gelegen op diens special needs? Dat was althans de exercitie in geveinsde intellectuele pijniging waar men zich openlijk en gewillig aan overgaf.

Sommigen verbeelden zich dat zij de politieke correctheid kunnen verslaan in haar eigen spelletje,op haar eigen speelveld en onder haar eigen spelregels. Dat als wij bijvoorbeeld maar onvermoeibaar de ‘homofobe’ neveneffecten van massa-immigratie zouden blijven benadrukken, of wanneer wij maar lang genoeg zouden door hameren op de ‘vrouwonvriendelijke’ attributen van de islam, dat men ons dan uiteindelijk wel zou antwoorden: “Oh, zo hebben we dat nog niet bekeken….maar nu dat je het zegt…ja, daar zit inderdaad wel wat in.” Ik zou zeggen, droom lekker verder.

Bovenstaand relaas uit Amerika toont ten overvloede nog eens aan dat de dingen bepaald niet op deze manier werken. Politieke correctheid is in feite een één-richting-straat, die met het nadrukkelijke doel is aangelegd om de blanken tot op het punt van de afgrond te brengen. Dan, eenmaal daar aangekomen en met de vervloekte verraderlijkheid die haar zo eigen is, geeft zij hen ook nog even het laatste zetje.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

7 reacties op Een rasechte haatmisdaad

 1. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  ” Politieke correctheid is in feite een één-richting-straat, die met het nadrukkelijke doel is aangelegd om de blanken tot op het punt van de afgrond te brengen”
  .
  en ook hier zie ik weer een connectie met het kalergi-plan, als de blanken -zwaar door wanhoop gedreven- op een gegeven moment zo een enorme hekel aan zichzelf (als blanke) gekregen heeft, zal die snel genegen zijn om zich te vermengen met de naffer om maar van het stigma “de blanke” af te zijn…
  .
  .

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   om zich te vermengen/voort te planten….

   Like

   • Steven zegt:

    Dan moet je maar eens in de gemiddelde kinderwagen kijken van al onze naïve huppelkutjes van tegenwoordig.
    Je hebt bij een meid als man tegenwoordig al 3 streepjes voor als je NIET blank bent…en hoe meer cellen je hebt gezien hoe interessanter je wordt.

    Geliked door 1 persoon

 2. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  is dat zogenaamd met een camera met 100 megapixels opgenomen of zo ?
  of mogen we gewoon de zwarte hersenverweekten niet zien want dan flikkert de linkse goedmens-gedachte in elkaar ?

  Like

 3. iemand zegt:

  “Mark Dice: CBS News Implies Facebook Live Torturers are WHITE – Victim is BLACK !!! 🚨 FAKE NEWS 🚨” https://youtu.be/IUoOU3xvqU8

  “SICK! CNN reporter Sara Ganim caught LAUGHING while watching Chicago Kidnapping footage on air! WOW!” https://youtu.be/8vKPfkRZLOo

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Dit is nu een overduidelijk geval van racisme. Ik zou dit artikel naar Sylvana sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s