Nep nieuws en netwerken

screenshot_1

(Door: H. Numan)

De laatste stappen worden gezet om van de EU een totalitaire dictatuur te maken. U wordt wijsgemaakt dat ‘nep nieuws’ een serieus probleem is, en dat er pedo netwerken zijn die de politie niet kan kraken. Dus of u zo vriendelijk wilt zijn om enkel naar de NOS te luisteren en naar postbus 51.nl te kijken. Of Joop.nl. Dat mag ook. Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niks van pedo’s moet hebben. Wat daar mee moet gebeuren, bepaalt eerst het parlement en daarna de rechter, niet ik. Maar sommige mensen schijnen te denken dat wanneer je niet mee gilt om te vierendelen of te castreren je dan automatisch dat soort smeerlapperij prima vindt.

Okay. Nu u dat weet, terug naar nep nieuws. Wat is nep nieuws? E.J. Bron is nep nieuws. Gates of Vienna is nep nieuws. Xander Nieuws is nep nieuws. Waarom is dat nep nieuws? Omdat het niet officieel door de overheid is goedgekeurd. Ja, Facebook loopt over met stapel krankzinnige berichten over wereldcomplotten, aluminium hoedjes, holle aarde en weet ik wat voor domme onzin. Mag allemaal, wat mij betreft, want we leven in een democratie. Ik erger me soms groen en geel aan de stupiditeit van mensen die dit kennelijk zo belangrijk vinden dat ze dit delen met vele groepen. Maar me er aan ergeren, is iets heel anders dan het willen verbieden of controleren.

Daar hebben we een woord voor: censuur. Iets dat we hoe dan ook moeten voorkomen. Gek genoeg staat het parlement niet op zijn achterste benen om de regering daarop te corrigeren. Wederom een mooi voorbeeld van waarom de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek. Een ECHTE volksvertegenwoordiger zou direct de minister terechtwijzen. En hem dan stevig de oren te wassen. Ik ken namelijk heel wat mensen aan censuur gestorven. Moeten we met z’n allen niet willen. Wie bepaalt wat echt en wat nep nieuws is? Facebook? De EU? Ard van der Steur? De PvdA? Rutte? Uw vriendelijke buurt imam, die enkel vrede en naastenliefde predikt? U zeg het maar.

Waarom komt dat nep nieuws nu opeens naar voren? Omdat links de controle over de media grotendeels kwijt is. In het verleden kon een krant doodleuk schrijven: onze koningin heeft 98% steun van het volk! U wist dat het niet waar was, maar wat kon u doen? Niks. Er was geen internet, u kon hooguit een brief schrijven naar de krant. Die dan niet gepubliceerd werd. Vandaag is dat compleet anders. Als de Telegraaf, de partijkrant van de VVD, zou schrijven dat Rutte de komende verkiezingen grandioos gaat winnen, kunnen ze de tent wel sluiten. Dan worden ze weggelachen.

Grappig genoeg schijnt links dat niet door te hebben. Die leven in een eigen wereldje waar je alle andere meningen censureert, belachelijk maakt en bedreigt. Zo af en toe doen ze een raampje open en schrikken zich dood. Wat zijn er ontzettend veel tokkies, Henkies en Ingrids! Allemaal domme mensen, want ze willen maar niet geloven dat mohammedanen aardige hardwerkende mensen zijn en bomvol vrede zitten. Dat de EU een zegen voor iedereen is. Debatteren kunnen ze niet, want in een echt debat zal je op een gegeven moment moeten toegeven dat je fraaie linkse ideeën gewoon niet werken. Dus wat doe je dan? Dan ga je censureren. Vandaar dat vlak voor de verkiezingen nep nieuws – nieuws dat echt is, maar niet politiek correct – geweerd moet worden. Anders heeft die vervelende Wilders helemaal geen coalitiepartners meer nodig.

Dat brengt me op die beruchte pedo netwerken. Nou wil het geval dat ik MSCE examens gedaan heb, hetgeen een pittig Microsoft diploma is om een netwerk te kunnen beheren. Ik werk al een hele tijd niet meer met Windows, maar met Linux. Elke serieuze netwerkbeheerder werkt met Unix of Linux. U mag van mij aannemen dat die studie niet voor de poes is. Ik erger me dan ook pimpelpaars over de onzin die ik constant lees in het nieuws of uitgekraamd wordt door parlementariërs die er de ballen verstand van hebben.

In dit geval zijn politieagenten ontzettend luie mensen. “We kunnen niet in iemands telefoon of computer kijken”, dat is gewoon een bewijs van luiheid of onvermogen. Ik ken gelukkig geen pedofielen, maar wat ik zo in het nieuws zie, geeft me niet direct de indruk dat we te maken hebben met IT-experts. Eerder het tegendeel. Een netwerkje thuis opzetten is niet zo moeilijk. Een netwerk redelijk beveiligen is knap lastig. Een groot netwerk dusdanig beveiligen dat de politie en geheime diensten er niet in kunnen, dan ben je met recht een IT-topper. Iemand met vele jaren ervaring, die de hele dag niets anders doet dan uitzoeken hoe je iets nog beter kunt beveiligen. Er is nogal een verschil tussen een viezerik die wat smerige plaatjes achter een lastig wachtwoord heeft staan en een internationaal netwerk over het internet waar de NSA of de AIVD niet in kan.

Het eerste is simpel, en het laatste vrijwel onmogelijk. Als onze AIVD niet in staat is om een netwerk binnen te komen, dan zit er iets chronisch verkeerd in hun organisatie. Maar net als bij nep nieuws is er een heel andere reden waarom men met dat soort “echt” nieuws naar voren komt, namelijk: censuur.

Er is geen levende ziel die achter onbeperkte politiebevoegdheden staat. En accepteert dat de politie zonder opgave van hele goede redenen zijn computer of telefoon zo maar kan inspecteren. Behalve als je de gevoelige snaar raakt, en dat zijn kinderen. Elke fatsoenlijke ouder is als de dood dat er iets met z’n kinderen gebeurt. Terecht. Het ergste wat je als kind en ouder kan overkomen is kindermishandeling. Vooral seksueel. Natuurlijk moeten we er bijna alles aan doen om dat te voorkomen. Bijna alles, niet alles. Iemand die zegt “als we er één kind mee kunnen redden, dan … “ werkt op uw sentiment. Want met goed fatsoen kun je niet anders dan toegeven aan wat hij wil. Als we één kind kunnen redden met een medische behandeling van 15 miljoen, en een verdrievoudiging van uw ziektekostenpremie, zullen we dat dan maar doen? Helaas voor dat kind, maar ergens denk ik dat de meeste mensen dat geen goed idee vinden. Vanuit het standpunt van de politie begrijp ik het prima. Een stuk gemakkelijker om een met speciale code toegang tot alles te krijgen. Geeft je veel meer tijd om serieuze zaken te doen. Zoals bijpraten bij de koffieautomaat.

Censuur, dat is de gemakkelijkste oplossing. Werkt dat? Natuurlijk niet. Want censuur is een eindeloze weg naar veel meer censuur. De eerste stap is het verbieden van vieze plaatjes. Maar daarmee ben je er nog lang niet. Je moet het onmogelijk maken dat mensen van een anonieme proxyserver gebruik maken, dus hoppa! Die worden ook verboden. Wat is een anonieme proxy? Dat mag u niet weten, want anders maakt u er misschien gebruik van. Dus tutorials over proxyservers worden ook op de zwarte lijst gezet. Software die anonimiteit garandeert, dus bijvoorbeeld de Tor Browser, gaan we natuurlijk ook verbieden. Je komt dan heel snel in een krankzinnige situatie uit waarin je een speciale veiligheidscontrole nodig hebt als je iets simpels zoekt over netwerkbeheer. Online iets bestellen kan ook niet meer, want dan moet uw volledige sessie versleuteld worden, en dat vindt de politie niet goed. Dus of u stuurt uw bankgegevens plus pincode open en bloot, of u gaat gewoon naar een echte winkel. Geen gezeur, u heeft toch niets te verbergen?

Natuurlijk is er altijd wel iemand die een speciaal uitzonderingsgeval weet te verzinnen. Daar bij de koffieautomaat zijn ze bijzonder creatief. In Amerika probeerde de politie Apple zo gek te krijgen om, bij wijze van uitzondering, voor één keer, een iPhone te kraken die ze niet open konden krijgen.  Apple trapte daar niet in. En wat dacht je wat? Veertien dagen later lukte het de politie opeens wel. Wat een toeval!

Laten we eens aannemen dat onze overheid 100% te vertrouwen is, en iedereen bij wet verplicht z’n pincode, bankgegevens en telefoonwachtwoord afgeeft. Onze overheid gaat echt niet lopen grasduinen in die gegevens. Enkel bevoegd personeel mag dat doen. Heus? Zoals nu gebeurt met patiëntgegevens? Die enkel door verzekeraars, kredietregistratiebureaus, artsen, buurtleiders, welzijnswerkers en andere bevoegden bekeken mag worden? Het enige wat nog ontbreekt zijn advertentiebureaus.

Niemand heeft ooit een USB stick verloren met staatsgeheimen er op? Professor Hans Jansen, zaliger gedachtenis, had andere ervaringen. Laptops met geheime stukken staan verankerd op kantoor? Ik dacht het niet. Als ik een tientje krijg voor alles wat de overheid verloren heeft of kwijt geraakt is, kan ik gaan rentenieren. Nog afgezien van kwade opzet. Dat doet de overheid ook nooit: wraak nemen of intimideren. Vraag maar aan Gregorius Nekschot.

Die speciale codes die de politie en inlichtingendiensten dan krijgen, zijn die zelf veilig? Is het onmogelijk dat andere inlichtingendiensten of criminelen daar aan komen? Serieus? Er is op dit moment een gigantisch schandaal in de Rotterdamse haven aan de gang. Douaniers blijken omgekocht te zijn, of lid van criminele bendes en smokkelden voor vele miljoenen cocaïne het land in. Er zijn al agenten die vervolgd worden voor gelijke vergrijpen, of die geheime informatie doorspelen aan derden. Volkert de Graaf zou u daar heel veel over kunnen vertellen. Oh, voor vele miljarden coke gesmokkeld in de haven, dat is natuurlijk een onbetekenende futiliteit. Want de media schrijven nauwelijks over zwaar criminele en uiterst corrupte douaniers. Enkel nep nieuws sites doen dat, want dat is tenslotte nep nieuws, nietwaar?

Als afsluitertje iets wat ik nep nieuws noem, maar het is echt nieuws. De hacks gepleegd tijdens de Amerikaanse verkiezingen moeten door Russische hackers gepleegd zijn, want men vond Russische  software. Aldus het ANP, dat zich baseert op Amerikaanse bronnen. Zal ik dat even vertalen in leken termen? De inbraak bij uw buren moet door Chinezen zijn gepleegd, want men vond een schroevendraaier waarop ‘made in China’ stond.

Begrijpt u nu waarom u voor het lapje gehouden wordt?

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, Desinformatie, nieuw fascisme, Overheid, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

24 reacties op Nep nieuws en netwerken

 1. Elly zegt:

  Wow, alles zo op een rijtje dat je als leek precies de hoofd(pijn)punten snapt! Bedankt! Off topic https://a.msn.com/r/2/BBy1qPF?m=nl-nl

  Like

  • Pietersen zegt:

   Minstens 50% van de moslims is fundamentalistisch. Dat klopt. Zeker ook als je ziet dat deze haat-imam weer is uitgenodigd in Gouda. De islamieten lachen ons vierkant uit en gaan voort met hun islamisering van Nederland.
   Deze moskee zou NU moeten worden gesloten.

   Like

 2. mooi geschreven door een oude bekende…………..

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Laten we eens aannemen dat onze overheid 100% te vertrouwen is,

  Ik geloof nog eerder dat de aarde plat is als een pannekoek.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Het is natuurlijk owel handig om de terechte beschuldigingen die de linkse MSM al jaren krijgt van ‘populistischt’`rechts, dat zij of de feiten verdoezelen, of die verdraaien, of dat ze simpelweg liegen, dus een ‘leugenpers” zijn, over te nemen en die om te draaien richting de vijand.

  Geliked door 2 people

 5. Pietersen zegt:

  Uitstekend stuk.
  Ik denk dat er nergens ter wereld een betrouwbare overheid bestaat. Gelukkig zijn er veel mensen die dat wel weten, maar wat doe je ertegen. Dat is het probleem.
  Altijd maar weer tegen ageren denk ik en stukken schrijven zoals Numan die snode plannetjes van corrupte overheden onderuit haalt.

  Like

 6. rony stokart zegt:

  Volgens de Vlaamse media (vooral TV) staat het ondertussen vast (want de Amerikanen zeggen het) dat Rusland, en vooral Putin persoonlijk, de hacker is.

  Like

 7. JooJootje zegt:

  FF over pedo,s dit is een onveranderlijke afwijking ongeacht status of afkomst eigenlijk zouden deze mensen uit de samenleving verwijderd moeten worden maar ja het is bijna 10% van een bevolking.

  Geliked door 1 persoon

  • Ooit heb ik in mijn verkiezingsprogramma voorgesteld om alles dat minder dan 10,0009% van een populatie uitmaakt de keus te geven van gewoon met de rest meedoen of een spuitje. Dan ben je van een heleboel gezeur af. De holobie’s gaan weer normaal doen en worden gewoon kapper of bouwvakker, de geepurreet van Amsterdam wordt afgeschaft, partijen van minder dan 15 zetels lopen over naar GroenLinks, de christenen, de joden en de moslims gaan samen biljarten en geven elke ongelovige die met verbazing naar ze staat te kijken wat te zuipen, nou ja, bedenk maar een onzalig iets en het sal reg kom.

   Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wat u niet mag weten
  wil de Macht snel vergeten
  dus noemt Zij dat nepnieuws,
  dan zwijgt u misschien…
  .

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Ik ga niet ver weg, want anders stort ik van deze kloot af in een diep gat of zo iets.

  Like

 10. Scarlatti Bombatti zegt:

  Geachte heer Bron,

  Ik zag dat bij de link Xander is nepnieuws, n.a.w. per ongeluk dezelfde link als die voor bij Gates of Vienna is gebruikt.
  Wellicht dat u dat kunt aanpassen in het overigens, steengoede, originele artikel? Ik heb zelf dit artikel van Xander er voor in de plaats gezet…

  Ik wens u allen een VEILIG, VRIJ en Voorzien van Veel NEPNieuws 2017
  waarin wij eindelijk de PVV en Geert Wilders als onze regering hebben per 15e maart 2017.

  E.J. Bron https://ejbron.wordpress.com/ is nep nieuws.

  Gates of Vienna http://gatesofvienna.net/ is nep nieuws.

  Xander Nieuws is nep nieuws. http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/01/Tsjechische-president-waarschuwt-Europa-voor-moslim-super-Holocaust

  Like

 11. Scarlatti Bombatti zegt:

  ik zie dat in het originele artikel van de heer Numan deze link van Xander wordt gebruikt:
  http://xandernieuws.punt.nl/

  Like

 12. Jan zegt:

  #FAKENEWS UPDATE: Trump Did Not SHOVE Montenegro Leader – Protocol Puts US in Front Row – Montenegro Is NOT a NATO Member

  video/1

  VIDEO via CNN:

  Watch President Trump push Prime Minister Markovic of Montenegro aside at the NATO summit https://t.co/XbNsto3Ako pic.twitter.com/i5GQJRkQ8S

  — CNN Politics (@CNNPolitics) May 25, 2017

  Trump trashes NATO members standing feet away for not meeting defense obligations

  Wat kijken de Europese parasieten ongemakkelijk

  Like

 13. Jan zegt:

  Iedereen is een nazi, volgens antifa-woordvoerder gisteren in het 8-uur hoernaal

  Rechts-radicale hipsters demonstreren in Berlijn tegen vluchtelingen

  In Berlijn lopen ongeveer 650 mensen mee met een demonstratie van de Identitaire Beweging. Er zijn zo’n 1500 linkse tegendemonstranten op de been. De Identitairen worden ook wel nazi-hipsters of nazi’s 2.0 genoemd.

  Dat komt vooral omdat ze er heel anders uitzien dan ouderwetse neo-nazi’s. Geen kale koppen of kisten, maar baarden, skinny jeans en sneakers. Ze voeren vooral actie tegen vluchtelingen.

  “Ze hangen een theorie aan die onderscheid maakt op basis van afkomst, het ethnopluralisme. Op basis daarvan maken ze op extreme wijze stemming tegen vluchtelingen, vooral tegen moslims. Dat zou een gevaar kunnen zijn voor onze democratische samenleving”, vertelt een woordvoerder van federale dienst. Het gevaar zit hem volgens de inlichtingendienst ook in de invloed op social media.
  ….
  http://nos.nl/artikel/2178690-rechts-radicale-hipsters-demonstreren-in-berlijn-tegen-vluchtelingen.html

  Like

 14. Jan zegt:

  Nepnieuws moet beschermd worden

  NPO-baas: politiek moet publieke omroep beschermen, niet bezuinigen

  NPO-voorzitter Shula Rijxman roept de politiek op niet met verdere bezuinigingen te komen op de publieke omroep. In haar nieuwjaarstoespraak zei ze: “Het houdt een keer op. Je kan niet eindeloos een A-merk in de schappen zetten voor een afbraakbudget.”

  “Als Akzo of Unilever of PostNL belaagd worden, werpen we beschermingswallen op en staat de politiek vooraan om voor het Nederlands belang op te komen. Volkomen terecht. Waarom zou dat niet voor de creatieve industrie gelden? Waarom niet voor onze nationale culturele belangen? Waarom niet voor de Nederlandse Publieke Omroep?

  https://nos.nl/artikel/2213437-npo-baas-politiek-moet-publieke-omroep-beschermen-niet-bezuinigen.html

  ‘Waarom zou dat niet voor de creatieve industrie gelden?’
  😂😂😂😂😂😂😂😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s