Abou Jahjah is niet langer columnist voor “De Standaard” na omstreden uitspraak

screenshot_26

(Door: Ann Van den Broek)

“By any means necessary! #FreePalestine”. Met die post op sociale media verdedigt de Belgisch-Libanese “activist” Dyab Abou JahJah de aanslag op  een groep Israëlische soldaten in Jeruzalem. De uitspraak schiet in het verkeerde keelgat van onder meer staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en Joods Actueel. Abou Jahjah mag na zijn uitspraken ook niet langer columns schrijven voor “De Standaard”. 

“Ziek”, noemt staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken de uitlating van Dyab Abou Jahjah over de aanslag van gisterenmiddag in Jeruzalem op Twitter. Een Palestijn reed toen met een truck in op een groep Israëlische soldaten. Vier van hen kwamen om, zeker vijftien geraakten gewond. De dader werd door de soldaten doodgeschoten.

Lees verder>>>
(h/t “Eduard”)
demorgen-be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, België, Eurabië, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, verloedering. Bookmark de permalink .

18 reacties op Abou Jahjah is niet langer columnist voor “De Standaard” na omstreden uitspraak

 1. A.J. de Koning zegt:

  Ik heb al nooit begrepen hoe zo iemand een column kan krijgen in een Belgische krant, gelukkig beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Voor een keer hebben ze hun verstand gebruikt maar ik vrees dat dit niet de laatste fout zal zijn geweest.

  Like

 2. Deze gek moet preventief worden opgesloten voordat hijzelf escaleert!!!Shalom van Léon van Duren

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. peter zegt:

  VPRO haalt een terrorist aanhanger binnen ,voor een avondvullend programma,en god mag weten wat ze die schoft betaald hebben ,met belastinggeld wat de burger verplicht moet betalen voor de staatszenders . Wanneer stoppen we hier mee, en weigeren we nog langer te betalen voor propaganda tegen Israël .

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Zo zo, is hij toch te ver gegaan? Wel wel…..
  Ze hadden die hufterige klootzak met z’n kalashnikoff natuurlijk nooit een column mogen géven. Noch enig ander podium, trouwens!
  Een regelrechte aanfluiting! Enfin, beter laat dan nooit. Hoewel: Het is net als in Nederland: de MSM leert het nooit!

  Like

  • elisah zegt:

   Ja, het is regelrecht ongelooflijk dat deze creep, die overduidelijk een heel gevaarlijke man is, ooit een podium gekregen heeft. Het is een schande van formaat en mensen die hieraan meegewerkt hebben zijn niet te vertrouwen.

   Like

   • scheermes zegt:

    aan elisah: en maar GLASHARD BEWEREN dat ze absoluut geen wapens hebben!! nog een TIP voor petertje R DE VRIES !! ga eens in de MOSKEE kijken in HOOGEVEEN!! je hebt HELE GROTE kans dat deze kalasnikov daar ligt!!de judaspenningen liggen al klaar bij jeroen pauw!!

    Like

 6. Het duurt altijd even voor ze er achter komen wat ze hebben binnen gehaald. Over haat zaaien gesproken.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Theo is ook ziek, misschien zieker, tenslotte maakt ie onderdeel uit van de facilitatiedienst.
  Een trouwerij te Borgerhout, eenvoudige hardwerkende Belgen.
  En ze leven nog lang en gelukkig.

  Like

 8. Jan zegt:

  Vriend van JahJah, Maarten Jan Hijmans heeft naar aanleiding van de antisemitische aanslag enkele dagen terug in Jeruzalem met een vrachtwagen, Israëlische Joden met nazi’s vergeleken en de terrorist met een vrijheidsstrijder.
  Bijzonder. Van Hoogstraten, met haar eeuwige antisemitisme, haat tegen Israël en haar leugens, moet hij niet:


  Misschien nog een laatste opmerking: Iemand zou Monique van Hoogstraten, de correspondente van de NOS en Radio 1 in Israel, erop moeten wijzen dat het gebruik om een aanslagpleger een ”terrorist” te noemen, Israelisch woordgebruik is.Wie het overneemt verraadt aan welke kant hij staat. Aanslagen zijn niet sjiek. Maar wie het over ”terrorisme” heeft vergeet dat het volgens het internationaal recht zelfs legitiem is als Palestijnen aanslagen plegen op de bezettingstroepen. Ook de plegers van aanslagen of sabotage tegen de Duitse bezettingstroepen in Nederland tijdens WO II werden door de nazi’s ”terroristen” genoemd.
  https://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2017/01/aanslag-met-vrachtauto-in-jeruzalem.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Aanslagen zijn niet sjiek…
   Ze zouden deze landverrader stantepede met die Israëlische families moeten confronteren, zodat hij met de nabestaanden ’n indringend gesprek zou kunnen voeren
   over zijn woordgebruik.
   Dan heeft hij ook de mogelijkheid om zijn kritiek op het woordgebruik “terrorist” uit te leggen.
   Volgens Heijmans is ’n terrorist namelijk een vrijheidsstrijder en een aanslag: “niet sjiek…”!

   Oh, oh, oh wat zou deze smeerlap kronkelen…. Denk ik zo maar.
   Ik vind dat er nog werk voor de Mossad in Europa te doen is om dit soort smeerlappen met ’n .22 op een niet sjieke manier om te brengen!
   Vervolgens bij zijn familie langs gaan om uit te leggen dat je deze daad als vrijheidsstrijder heel normaal vindt, maar dat je het wel met ze eens bent als zij e.e.a. niet sjiek zouden vinden.

   Like

   • Jan zegt:

    Hijmans bewonderd antisemiet JahJah, is ook een vriend van hem:


    Het Palestijnse verzet hoort gewoon thuis in diezelfde categorie van soms geregelde en soms ongeregelde guerrilla activiteiten waarvan nu (bijna) niemand meer vind dat het terrorisme was. Het was tegen het feit dat ”het Westen” dat weigert in te zien dat mijn vriend Dyab zich verzette.

    Terroristisch zijn misschien vooral de onderdrukkende maatregelen van de Israeli’s, die hun landjepik doen schuilgaan achter een imaginair ”vredesproces”. Helaas is het Westen nog niet zo ver dat het dat, ook na 50 jaar al kan inzien. De Standaard is daarvan het treurig hypocriete voorbeeld.
    http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2017/01/dyab-abou-jahjah-en-het-recht-van-de.html#more

    Like

 9. Erik zegt:

  Opgerot staat netjes.
  De gekke zogenaamde palestijnen die in werkelijkheid arabieren zijn staan tegenover de harten van trouw aan Israel die met de macht van het sterkste leger in de regio hun liefde voor het land niet te breken zijn! Hadden wij alle ook maar zulk een liefde en trouw voor ons vaderland.

  Like

 10. Een Palestijnse Staat is een project voor nuttige idioten ,die komende zondag 15 Januari in Frankrijk bijeenkomen in de vorm van 70 landen ( een bijbelse volheid)!70 landen tegen Israël ,laat mij niet lachen ,als deze zogenaamde volheid Israël dwingt tot het uitroepen van een terroristische Palestijnse staat ,zal het deze landen behoorlijk gaan opbreken dat zij collectief ooit zo’n domme beslissing hebben genomen, een Palestijnse staat zal er gelukkig niet komen!!Instantie’s die deze dwaas ,mijnheer Abou Jahjah een podium geven zijn niet goed wijs!!Shalom van Léon van Duren

  Like

 11. scheermes zegt:

  brief aan kereltje peter r de vries !!deze moet ZELFS JIJ kunnen VINDEN als je bovenstaande FOTO ZIET!! TIP!! Woont in beLgie !! anders neem je toch ook een geleidehond mee?? !! waarom ?? om in belgie te komen NATUUR…… LIJK!! en niet te vergeten neem ook de politie agent mee van het reclamefilmpje op specsavers !!deze politie agent heeft deze FOTO!!deze agent heeft ook UITEINDELIJK shadi abdel salam gevonden !!hij liep dagelijks gewoon in MOLEN!! beek rond!! hij liep DAGELIJKS DOOD… LEUK Voor het politie bureau langs!! als je DEZE vindt, en daarmee op tv komt ben je VAST en ZEKER VOORGOED BINNEN!!

  Like

 12. Jan zegt:

  EO zegt verzetsstrijder Abou Jah Jah af voor debat
  Dus die is nu nogal beledigd en heeft wel een idee waaróm hij is afgezegd
  http://media.tpo.nl/2017/01/24/loltweet-eo-zegt-verzetsstrijder-abou-jah-jah-af-debat/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s