Plato en Kant ‘te blank’ voor Britse studenten

screenshot_17

(Door: David Frankenhuis)

Jeugdige intelligentsia eist aandacht voor wijsgeren uit Azië en Afrika

Studenten van een vakgroep bij de Universiteit Londen eisen dat tijdens colleges Filosofie voortaan primair aandacht uitgaat naar Afrikaanse en Aziatische wijsgeren, in plaats van naar grondleggers van de discipline zoals Plato, Descartes, Immanuel Kant en Bertrand Russell. Deze laatsten zijn namelijk ‘te blank’, zo menen de academici in spe.

Doel van de studentenbond van de School voor Oosterse en Afrikaanse Studies (SOAS) is het ‘dekoloniseren van het witte instituut’ dat hun vakgroep zou zijn, schrijft The Mail Online.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Groot-Brittannië, Linkse Kerk, political correctness. Bookmark de permalink .

28 reacties op Plato en Kant ‘te blank’ voor Britse studenten

 1. Jammer voor ze dat er niet zoveel bestaat over de Afrikaanse wijsgeer en wat betreft Confucius, heeft het alfabet ook niet uitgevonden.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Plato en Kant gaan ongetwijfeld het begripsvermogen van die onbenullen te boven.

  Like

 3. elisah zegt:

  Waarom gaan ze dan niet in Afrika studeren?

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Hier hebben wij o.a. Gloria Wekker, die precies hetzelfde zegt, maar er tot overmaat van ramp ook de beta-wetenschappen nog mee verbindt en alles ”wit paradigma” afdoet.
  Misschien moeten die Britse (moslim) snotapen maar in Nairobi of Lagos gaan studeren.
  Dan krijgen ze ook gewoon ”DWEM’S” (Dead White European Males) als Plato, Kant en Descartes voorgeschoteld. En ik weet bijna wel zeker dat een zwarte professor uit Kenia en Nigeria heel wat minder begrip voor hun gezanik zal hebben.

  En wanneer ze dan zo graag Aziatische wijsgeren willen bestuderen moeten ze Confusius maar eens proberen te snappen. Als ze denken dat Kant moeilijk is komen ze daarmee helemaal in de ”confusion”.
  Er zijn ook wel islamitische filosofen geweest, zoals Al Khindi (800-870), maar die putte voornamelijk uit het Helleense neo-platonisme. En na 1254 verbood het Bagdad kalifaat, met hun doctrine van ”moe-taazillah” elke filosofische reflectie en scholastiek over de Koran en de islam, omdat alleen een letterlijke interpretatie daarvan geoorloofd was.
  En werden de werken van Plato, Aristoteles en Plotinus verboden en vernietigd.
  Dus die filosofische en scholastieke traditie, die in Europa een Thomas van Aquino, een Anselmus van Canterbury en een William Ockham, met in hun voetspoor Luther en Calvijn, hebben voortgebracht, bestaat nagenoeg niet in de islamitische wereld.
  Maar ik betwijfel of ze dat wel eens weten.

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Linkse studies, linkse leraren, linkse studentenverenigingen creëren “snowflakes”

  En dan te bedenken dat dit de toekomstige beleidsmakers zijn.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Aziatische wijsgeren, zal misschien nog wel lukken , als Japan en China er ook onder vallen, maar
  Afrikaanse wijsgeren……………………?? Laat me niet lachen, als de blanken Afrika niet ontdek hadden (wat jammer genoeg wel gebeurde) liepen ze er nou nog in hun blote reet ! AU AU, wat een racist !

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het belangrijkste is nu om de exameneisen aan te passen. Zodat “studenten” die geen flauw benul hebben van de grote filosofen hun studie toch met goed resultaat kunnen afsluiten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. Jean zegt:

  Stuur die leeghoofden voor minstens één jaar naar Afrika, niet op onze kosten maar op hun eigen kosten zo komen ze er snel achter dat ze oerdom bezig zijn.

  Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Ik wist niet dat er Afrikaanse wijsgeren zijn die hun gedachten aan het papier hebben toevertrouwd. Maar… wie zijn hier nu de racisten?

  Like

 10. Karen zegt:

  Jeugdige intelligentsia? Ik zou ze heel anders wllen noemen. Wat een ongelofelijke racistische stomkoppen.

  Like

 11. Ron zegt:

  Dan weet ik er nog eentje, zullen we ook meteen alle kennis over scheikunde, wiskunde, natuurkunde, elektrotechniek en biologie meteen maar overboord zetten in het kader van dat dit te blank en koloniaal is?
  Dan gaan we alleen maar de kennis van deze vakken die ooit uit Afrika kwam bestuderen.

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 14. Theresa Geissler zegt:

  Oh-oh! De beer is los, hoor:
  Gestimuleerd door de policor eisen linkse en ‘getinte’ studenten nu ook al,dat ‘zwart’ de norm wordt in de Filosofie! Het liefst zouden ze alle wijsgeren met een “Europese” achtergrond -want daar zit ‘m natuurlijk de kneep- uitbannen! Gewoon een intellectuele variant op de Zwarte Pieten-hetze: Het één lokt het andere uit!
  De vraag is alleen nog, wie er mee begon: Links óf getint.
  Het moet hoe dan ook niet gekker worden!
  Ach, maar dat is waar óók: Plato was niet bepaald een vriend van de democratie. En zij wèl. Vinden ze.
  Juist daarom mogen bepaalde filosofen niet meer worden behandeld, anders dan om ze te bekritiseren.
  Wie het snapt, mag z’n vinger opsteken.

  Geliked door 2 people

 15. Aegolius cs zegt:

  Het gesubsidieerde staatsuniversitaire onderwijs biedt kansen voor andersdenkenden…….. Wie de (intellectuele) jeugd beïnvloedt, heeft de toekomst aanwas wat de Staat propageert.

  Like

 16. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “School voor Oosterse en Afrikaanse Studies (SOAS)”
  .
  komt daar nou ook de afkorting SOA vandaan ? ik zie wel een relatie 🙂

  Like

 17. Jan zegt:

  De idiotie van Seattle heeft inmiddels het vaste land bereikt, ben benieuwd wat de nietsnutten er voor in de plaats willen zitten, zal wel shit uit Afrika en Azië worden.

  Seattle University Suspends Dean For Having Too Many Dead White People In Curriculum

  debiele eisen van debiele socialisten

  http://www.youngcons.com/seattle-university-suspends-dean-for-having-too-many-dead-white-people-in-curriculum/

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik kan alleen maar veronderstellen dat het vooral een zelfgenoegzame kwestie is van luiheid vanwege die onnozelaars: hoe minder filosofen ze moeten inprenten en hoe korter het curriculum daardoor wordt, hoe meer tijd ze kunnen steken in wiet roken en andere leuke hobby’s, zoals gaan betogen tegen van alles en nog wat. De examens makkelijker maken, kortom. De lat liever niet te hoog leggen, en zo. Want dan moeten ze te lang wakker blijven ’s nachts.

   Waarschijnlijk daarom dat ze het een liberatory education noemen: bevrijd ons van al die moeilijke concepten en ingewikkelde filosofische ideeën en zo, want ons hoofd staat er niet echt naar, en het zijn er een beetje te veel naar onze zin.

   🙂

   Like

 18. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  “Deze laatsten zijn namelijk ‘te blank’, zo menen de academici in spe.”
  .
  mogen we aub een fotootje van die “academici in spe.” ?…ik ben namelijk erg benieuwd naar de afkomst van die gasten maar heb een donkerbruin vermoeden….

  Like

 19. Asgard zegt:

  Het is gewoon moeilijk te accepteren dat de blanke witte bevolking zo succesvol is op deze aardbol,…en ja idd superieur ook nog eens tegen de culturen uit het M-O en Afrika,…ach eigenlijk is de blanke witte man/vrouw het succes van deze planeet de aarde!!!

  Like

 20. guusvelraeds zegt:

  Na 60 jaar massieve ontwikkelingshulp (ontelbare miljarden) is dit het gemiddelde niveau wat we op het afrikaanse continent aantreffen. Een kind overgelaten aan zijn lot omdat men in het dorp denkt dat hij behekst is. Stop met alle ontwikkelingshulp per direkt. Stop de import van Afrikanen in Europa. Stop ook met de export van wapens naar dit continent want ze maken zich onder elkaar ook zo dood. Doen ze al duizenden jaren en dat zal de komende duizend jaar niet wezenlijk veranderen. Heel Afrika is een open inrichting.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ja, albino-negers worden vaak afgerost of gedood omdat hun mede dorpelingen vinden dat witte negers automatisch “het boze oog” hebben, ofwel zijn het gifmengers en boosaardige tovenaars. Beetje last van racisme op grond van huidskleur alleen, die zwarte Afrikanen. Om nog maar te zwijgen van het middeleeuws bijgeloof: sommige vrouwen moeten in Afrikaanse landen in één dorp worden ondergebracht voor hun eigen veiligheid, omdat ze in hun eigen dorp verdacht te boek staan als heksen, e.d.

   En als je Afrikanen komt helpen Ebola te bestrijden, dan worden we er van beschuldigd onder het “mom” van een humanitaire actie de ziekte bij mensen in te spuiten. Dan wordt het een complot TEGEN Afrikanen, stel je voor.

   Het wordt nooit wat met dat continent.

   Like

 21. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Stop ook met de export van wapens naar dit continent want ze maken zich onder elkaar ook zo dood. Doen ze al duizenden jaren en dat zal de komende duizend jaar niet wezenlijk veranderen.”

  Lijkt mij juist een argument om de wapenexport naar Afrika op te voeren.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 22. koddebeier zegt:

  Ontwikkelingshulp is de grootste en stomste fout die de blanken ooit gemaakt hebben !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s