Delegatie Franse parlementariërs in Aleppo: Geenszins “volledig verwoest”

screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

In Oost-Aleppo begint na de herovering door de Syrische strijdkrachten de wederopbouw. Duizenden inwoners zijn al teruggekeerd. De verslagen “rebellen” hebben in de ruïnes echter talrijke explosieven in knuffeldieren, huizen en auto´s evenals geïmproviseerde wapenfabrieken achtergelaten.

duits-zuerst

De VN-noodhulpcoördinator voor Syrië, Sajjad Malik, deelde vorige week mee dat er alleen al in de loop van de afgelopen week ongeveer 2.200 families naar het district Hanano zouden zijn teruggekeerd. Een gelijksoortige ontwikkeling zou te zien zijn in andere, voormalig door Jihadisten bezette woonwijken.

Ook de verzorgingssituatie in de lang betwiste stad blijkt te verbeteren. Volgens waarnemingen bevinden zich ongeveer 1,5 miljoen mensen in de stad. Volgens Malik hebben op dit moment 1,1 miljoen mensen toegang tot schoon drinkwater. In Oost-Aleppo zouden 20.000 burgers dagelijks van warm eten worden voorzien. Gewonden worden in zeven mobiele lazaretten behandeld, in ziekenhuizen bevinden zich ongeveer 1000 gewonde kinderen.

Een Franse parlementaire delegatie had onlangs nog een bezoek gebracht aan het bevrijde Aleppo en zag zich ertoe genoodzaakt om de westerse voorstellingen in de media met nadruk te corrigeren. Volgens de delegatiechef en voormalige Franse minister van Verkeer, Thierry Mariani, is Oost-Aleppo geenszins “volledig” verwoest. “15% van de stad is verwoest, 205 sterk beschadigd. 65% van de stad heeft het dus doorstaan”, citeerde de Russische nieuwssite “Sputnik” de politicus.

Verder verklaarde Mariani: “Aleppo had 3,5 miljoen inwoners. Tijdens de tragische gebeurtenissen zijn er 35.000 burgers om het leven gekomen. 35.000 – dat is vreselijk, te veel. En ik wil deze verliezen niet bagatelliseren. Maar we moeten mogen vergelijken – deze aantallen zijn nog lang niet hetgeen ons als ´totale vernietiging van de bevolking´ wordt voorgespiegeld.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Rotzakken, Syrië, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Delegatie Franse parlementariërs in Aleppo: Geenszins “volledig verwoest”

 1. Pech voor de nepnieuws-roepers: verhaal over €1000 voor tandenbleken asielzoekers is wél waar!

  Door Tim Engelbart 11 januari 2017

  Daar staat de deugbrigade weer even goed voor paal!

  Gisteren maakten we melding van het feit dat in de gemeente waar VNL-lijsttrekker Jan Roos woont afgelopen jaar een wel heel bijzonder beleid rondom de vergoeding van tandartskosten is gevoerd: asielzoekers konden het hele jaar bij de gemeente tot wel €1000 claimen voor tandheelkundige zorg. Dat kon gaan om reguliere controles (kosten: slechts €20), maar dat hoefde niet. Ze konden dat budget relatief vrij besteden, en zo was het ook mogelijk dat ze hun tanden zouden gaan bleken op kosten van de belastingbetaler. Alles mocht: zolang het maar niet meer dan €1000 was, en zolang het maar bij de tandarts kon plaatsvinden. Verder mocht je alles doen wat je maar wilde zolang je maar een ‘minimuminkomen’ had.

  Direct na publicatie van dat stuk kwamen de meest idiote verwijten aan ons adres binnen, via verschillende social media-websites. We zouden ‘hoaxes’ aan het publiceren zijn, we zouden ‘nepnieuws’ faciliteren en bovenal zouden we bezig zijn met ‘ophitsen’. Bottom line was altijd: fatsoenlijke mensen geloven dit nieuws niet! Trap er niet in!

  Maar wat blijkt nu? Het nieuws klopt wel degelijk. En nee, mij hoef je niet te geloven als je dat niet wil. Maar neem het dan in ieder geval aan van de gemeente Bergen, waar het in dit geval om draait: Lees verder >>> http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/pech-voor-de-nepnieuws-roepers-verhaal-over-e1000-voor-tandenbleken-asielzoekers-is-wel-waar/

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Er staat ook bij dat iedereen daar in die gemeente met een uitkering dat kan krijgen.
   En dat het verlaagd is naar 500 euro voor 2017.
   Maar het is wel vreemd dat iedere gemeente zijn eigen regeltjes mag verzinnen w.b. een uitzondering om iemand te matsen.
   Maar goed, die tandarts vergoeding krijgen ze anders toch wel omdat alles gratis is voor die “gasten”.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Dat doet mij denken aan het gesprek dat ik op ’n gegeven moment met iemand had die vond dat het helemaal niet verkeerd was dat immigranten alles vergoed kregen, want dat geld vloeide toch weer terug in de staatskas, en zou de economie laten bloeien als nooit tevoren!…
    Hij wist mij zelfs te vertellen dat: “die kosten voor al die eindeloze gesprekken die ze met hun Gsm’s voeren, als ze gratis in de metro’s, bussen en trams rijzen….
    die betalen ze toch ècht zèlf!”

    Dat verhaal klopt natuurlijk voor de volle honderd procent.
    Die mensen kunnen nu eenmaal niet begrijpen dat AL DAT GELD dat die mensen dan uiteindelijk toch zogenaamd zèlf betalen, eerst door de gewone hardwerkende burger-belastingbetaler moet worden opgehoest…!
    Dit afgezien van alle onzichtbare kosten zoals niet betaalde ziektekostenverzekeringen,
    vrijstelling voor dit… vrijstelling voor dat, subsidies en weet ik wat voor een onzichtbare kelerezooi nog meer!!! Kosten voor scholing, uit de hand lopende juridische kosten etc.
    Als je zoiets maar hard genoeg in die iemand z’n oor schreeuwt, zie je langzaam het licht doorbreken.
    Afgezien dan nog van de ethische, morele vraag waarom ZIJ, (de paria’s van de hele wereld, die nimmer een dag in hun leven willen werken, en puur vijandig staan tegenover onze cultuur en samenleving, uitgerekend hier op onze kosten dan ook nog!!!)
    Alles gratis mogen krijgen… en WIJ die het geld zèlf verdienen NIET!!!

    Op naar 15 maart!!! En weg met de vuile smerige volksonderdrukkers!!!

    Geliked door 1 persoon

   • anna zegt:

    Mijn dochter (tandarts) vertelde me dat ze niet door een vrouw geholpen wilden worden, wel gouden tanden …. dat vinden ze mooi …. conversation closed

    Geliked door 1 persoon

 2. Fred zegt:

  Wij zijn nou eenmaal gek.
  Knettergek.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Mooi, dan kunnen alle apothekers, tandartsen en hoog afgestudeerde weer mooi terug om daar de boel weer een beetje op te bouwen.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @BertG, vandaag werden de burgers via luidsprekers op een auto opgeroepen om weer naar hun huizen in Oost-Aleppo te gaan. Die mensen wonen nu tijdelijk in West-Aleppo.

   Thierry Mariani heeft Assad in Damascus beloofd om de waarheid te verkondigen in Europa. De delegatie had in zijn kielzog een groep journalisten en gaf antwoorden op hun vragen.

   Nu Oost Aleppo is bevrijd en ze al hard werken aan de weder opbouw van de stad met hulp van de Russen, want zij hebben de mijnen en andere bommen overal verwijderd en/of onschadelijk gemaakt, kunnen ook vluchtelingen weer snel terug naar Aleppo.
   In Nederland geld een verblijfsvergunning 5 jaar en is het herkomstland dan veilig dan word de verblijfsvergunning niet verlengd. Ik heb al meldingen gelezen van vluchtelingen die graag terug willen maar het nu nog ietwat te snel vinden omdat geheel Syrië nog niet veilig is.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Gaat ook gebeuren Bert.
   Alle mensen met enig karakter en/of opleiding gaan weer snel terug naar hun Vaderland.
   Dat waren de echte vluchtelingen.
   De rest kunnen we gevoeglijk afschieten, want dat is het grootste tuig van de hele wereld.
   Bovendien zijn het Jihadisten die hierheen gekomen zijn om onze samenleving te ontwrichten.

   Als ik hullie was. Maar ik ben hullie niet, zou ik trouwens maar niet zo jubelen over
   “die terugkeer van Syrische Vluchtelingen” hoera!,” want daarmee zal het probleem in NL. alléén maar groter worden.
   Even doordenken mensen… Als nou alle mensen die nog enige moraal, normen, waarden en verantwoordelijkheidsgevoel bezaten weg zijn. Terug naar hun vaderland, om daar een nieuwe toekomst op te bouwen, wat blijft er dan over….?
   Precies het grootste tuig van de wereld, dat dan helemaal niet meer kan worden gecorrigeerd door hun eigen mensen… die zijn namelijk weg.
   Wat er dan gebeurt is dat het tuig alléén nog maar zal horen wat ze zelf willen zeggen.

   Nu, kunnen we er helemaal op gaan zitten wachten.

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Ja, de westerse “kwaliteit” Pers kan er wat van !!

  Like

 5. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  wat ik mij nu afvraag, gaat de politiek/autoriteiten nu dan actief voormalige vluchtelingen terug sturen naar Syrië ?
  want als een land veilig is dan ben je toch geen vluchteling meer hier in nl en verandert dus de status m.i, dus ook geen reden meer om te blijven ?
  .
  buiten het feit om dat ik, als voormalig vluchteling heel graag terug zou willen naar mijn land voor de wederopbouw ?

  Like

 6. Je wordt overstelpt met zielige berichten op de t v. Vanavond weer Zembla over die vluchtelingen in Australië die depressief op die eilanden verblijven. Het enigste waar ze mee bezig zijn is medelijden opwekken.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  ik wens voor niet 1 vluchteling te betalen. Ik geef niets voor een vluchteling, het wordt mij afgenomen door de belastingbende (die ik ook zelf nog moet betalen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s