Italië: Werkloosheid neemt weer toe

screenshot_4

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Al enkele maanden lang neemt de werkloosheid in Italië weer toe. Een economisch herstel ziet er anders uit. Terwijl andere landen in de zuidelijke EU, zoals Portugal en Spanje, in ieder geval weer langzaam in de groene zone lijken te komen, lukt het Italië gewoon niet om uit de negatieve krantenkoppen te komen. Intussen bereikte het officiële werkloosheidscijfer in het land opnieuw de grens van 11,9% – de hoogste score sinds juni 2015.

contra-magazine

Als je bedenkt dat bij de werkloosheidsstatistieken de zaken sowieso massaal vervalst worden en mooier worden voorgesteld dan ze eigenlijk zijn (klassiek Fake News dus), dan kun je er van uitgaan dat de werkloosheid zich in werkelijkheid zo tussen de 15% en de 20% beweegt. Dat is immers ook al te zien in het verschil tussen het werkloosheidscijfer volgens EU-criteria en volgens de nationale berekeningswijze in Oostenrijk, waar de nationale methode ongeveer het dubbele bedraagt van hetgeen de EU berekent.

Ook bij de zogenaamde jeugdwerkloosheid (dus bij die van mensen jonger dan 25 jaar) ziet het er in Italië niet goed uit. Bedroeg deze de afgelopen maanden constant 37,5% tot 38%, nu staat ze op 39,4% – op de tweede plaats achter Spanje (44,4%). Alleen al van oktober tot november steeg het aantal jeugdwerklozen van 585.000 met 42.000 naar 627.000 mensen.

Dit toont eens temeer aan hoe irreëel het gepraat van “economisch herstel” en “succes bij de bestrijding van de recessie” is – want in de bevolking komt dit niet aan. We kunnen er niet echt van uitgaan dat dit de komende maanden op de een of andere manier nog beter wordt. Anderzijds moet je je afvragen waarom er miljoenen immigranten voor de economie nodig zouden zijn wanneer men in de EU nog niet eens in staat is de nu al daar wonende mensen voldoende arbeidsplaatsen ter beschikking te stellen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Illegalen, Immigratie, Italië, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Italië: Werkloosheid neemt weer toe

 1. Ik heb echt medelijden met de bewoners van Italië, wat hebben die een pak op hun donder gehad, met al die parasieten. Die alles inpikken wat van hun is, vooral van de ouderen. Er zal toch echt een grote ommekeer moeten komen. Maar ik zie hierdoor de EU wel uit elkaar vallen, maar wat menig een met mij niet zal betreuren..

  Like

 2. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  ” Anderzijds moet je je afvragen waarom er miljoenen immigranten voor de economie nodig zouden zijn ”
  .
  hele goede vraag ! ….en het antwoord is simpel.
  elke immigrant zorgt voor economisch herstel/groei.
  wat er niet bij gezegd wordt is dat die economisch herstel/groei VOLLEDIG UIT DE ZAK VAN DE BELASTINGBETALER KOMT !
  .
  simpel gezegd, alle huidige economisch herstel/groei is gebaseerd op een vorm van melkertbanen en daarbij komt ook nog dat elke immigrant nodig heeft (door u betaald als belastingbetaler);
  .
  uitkering,
  een huis,
  nutsvoorzieningen (gas/water/licht,internet etc),
  geld voor inrichten huis/kleding etc,
  gratis tand en ziekenzorg+allerlei voordeeltjes tov de boze blanke mens,
  allerlei gratis abonnementen (telefonie, trein/bus,zwem,sport etc),
  allerlei organisaties/advocaten die zich bezig houden met immigranten (dus subsidie),
  etc, etc.

  bedenk eens wie degenen zijn die dus belang heeft bij de immigrant ?
  .
  woningmarkt,
  voedsel industrie,
  beveiliging en politie,
  allerlei nodige nieuwe commissies/organisaties ter “bevordering” integratie,
  woning-inricht markt (nieuw of 2ehands bij kringloop,
  zorgverzekeraars en gewone verzekeraars,
  ziekenhuizen/tandartsen, etc,
  openbaar vervoer, tel/internet-providers sportverenigingen e.d,
  advocatuur en allerlei goedmensen clubjes, uwv (veel subsidie),
  .
  dit ie een kleine greep uit de belanghebbende groep wat betreft de immigrantenstroom.
  .
  en dit is dus de zogenaamde economisch herstel/groei die ons voor geschoteld wordt, maar er wordt vergeten erbij te zeggen dat het geen reële economisch herstel/groei is maar een gecreëerde economisch herstel/groei die volledig betaald wordt door de burger.

  Like

 3. dees zegt:

  Dat hiep,hiep hoera over Portugal kan je wel vergeten, list en bedrog gepleegd door de PS gedoogd door communisten en andere linkse partijtjes. 1 januari zijn de prijzen van brandstof, electriciteit, belasting, wegenbelasting, rokerij, pensioenen zijn verhoogd maar ze krijgen netto minder, etc.etc. De afgelopen 6jaar zijn er 500.000 Portugezen vertrokken naar alle delen van de wereld om te werken. Groente en fruit komen voornamelijk uit het buitenland, hoezo gaat het beter met Portugal. Men is in Portugal net zo creatief met rekenen als in Griekenland. De minister van financiën en de premier doen vanaf dag 1 alleen maar lachen met elkaar.
  Niet 1 kwaad woord over het ziekenhuis personeel, door vele nieuwe ziekenhuizen te sluiten kan je gerust langer dan 1 jaar wachten om geopereerd te worden. Prive kan het sneller, dan moet je wél je veel flappen bij je hebben.

  Like

 4. tippelaar zegt:

  Ook in NL worden de cijfers van het CBS vervalst, is mijn overtuiging. De regering en haar trawanten is niet vertrouwen. Dart wantrouwen krijg je nooit meer weg omdat we nog steeds geregeerd worden door notoire leugenaars. Stem 15 maart op de PVV, daar kom je verder mee.

  Like

 5. tippelaar zegt:

  Ook mijn pensioen is netto achteruit gegaan. Het pensioen is niet verlaagd maar de belasting is verhoogd. 250 euro meer betalen dan vorig jaar. Haagse rekenmeesters hebben allemaal een staatscursus list en bedrog gevolgd anders kunnen ze niet zulke maatregelen verzinnen. Stelen van de bevolking en het zo draaien alsof het lijkt dat we erop vooruit gaan. Typisch pvda.poilitiek. Trap er niet in .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s