Overeenkomsten van een overheersende ideologie

screenshot_27

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Nazi Weird War Two, zo heet de serie afleveringen die op National Geographic wordt uitgezonden. Weldenkende mensen zijn het er over eens dat het een van de meeste vreselijke, uitermate bloedige en gewelddadige periodes in de wereld is geweest die we het liefst zouden willen schrappen uit de geschiedenisboeken. Veel onzinnig en onmenselijk leed, voortkomend uit het verknipte brein van iemand die een onvoorstelbare invloed had op de leiders van het Derde Rijk. Maar leren we er ook iets van?

Slot Wewelsburg

Afgelopen jaar was ik er nog, slot Wewelsburg, Nordrhein-Westfalen, Duitsland. Toevallig, gewoon als een bezoek aan het Duitse culturele erfgoed. Omgeving Teutoburgerwald met o.a. de mythische ExternSteine waar je de geschiedenis vanaf de prehistorische tijd tot nu in de omgeving van Paderborn kunt bekijken. Normaal gezien lees ik me in als ik ergens naartoe ga, maar door de slechte internetverbinding in het hotel was dat er niet van gekomen.

Bij aankomst bij het slot stond er een bus van elders in Duitsland en was er de nodige paniek en politie aanwezig, wat mij enigszins bevreemde. Wat zou er tenslotte aan de hand moeten zijn bij een historisch slot/museum? Een serieuze ISIS-dreiging? Eenmaal bij de ingang zag ik een groep (vereniging) die zichzelf overduidelijk met het ‘Arische ras van het derde rijk’ identificeerde. Toen begreep ik de, vanuit ons oogpunt eerder bekeken, ‘overdreven’ aanwezigheid van de politie bij de bus, maar waarom die groep nu juist daar was begreep ik toen nog niet. Ik had op dat moment de link nog niet gelegd met wat tijdens het bezoek aan het museum (toen) niet toegankelijk was, dan wel (opzettelijk?) leek te zijn vergeten. De gewraakte tijd van het Derde Rijk.

Vanaf 1933 maakte Heinrich Himmler van slot Wewelsburg namelijk de inrichting van het ideologisch centrum van de SS. In eerste instantie als opleidingsoord voor SS-officieren, maar later om Wewelsburg om te vormen tot een afgeschermde centrale plek voor samenkomsten van de hoogste SS-officieren. Slot Wewelsburg moest gaan dienen als spiritueel centrum van het Derde Rijk en er werd letterlijk geen middel geschuwd om de indoctrinatie van het Duitse ‘Herrenvolk’ tot de verbeelding te laten spreken. Door zijn interesse in het occultisme en het oude heidense Duitsland liet hij de symboliek van de Germaanse en Vikingtradities verwerken (en waar nodig herschrijven) voor de nazi-doctrine. Er werd daar o.a. onderzoek gedaan naar de mystieke cultuur en naar het runenschrift van het vroegere ‘Arische ras’ en Himmler verdraaide en verwerkte dat in de ideologie van ‘Het Derde Rijk’. Gebaseerd op het ‘Arische Paradijs’ dat zou ontstaan na overheersing van het naziregime op de wereld. Himmler noemde Wewelsburg zelf het religieus centrum van de SS.

Leren we er iets van?

Terwijl Maarten van Rossum beweert dat er uit de geschiedenis niets te leren valt, omdat die steeds anders is (maar er op zeker vlak wel wat overeenkomsten zouden kunnen zijn…), zie ik persoonlijk die overeenkomsten als uitermate evident. Rome was de eerste grote natie die geprobeerd heeft de wereld te overheersen, maar werd uiteindelijk vernietigd door de ‘opstandelingen’ van de onderworpen volkeren met een uiteindelijke genadeslag door de Hunnen. In het Tweede Rijk (dat van Napoleon) zie ik, behalve dat het even bloedig en eveneens voortkomend was uit één gestoorde narcistische persoonlijkheid, geen duidelijke overeenkomst met Rome of het Derde Rijk. Wat er nu echter al een tijd gaande is, een aanstormende wereldwijde rassenoorlog waarbij de islam een overduidelijke overeenkomst lijkt te vertonen met die van het Derde Rijk, zie ik wel degelijk belangrijke overeenkomsten en waarschuwingen van deze hedendaagse dreiging. Een ideologie (idioterie) die, zoals in elk ‘geloof’, voortkomt uit een overheersende en onderwerpende doctrine. Een onzinnig, door een ziek mens verzonnen (en opgeschreven?) verhaal dat mensen op basis van leugens en verdraaide feiten probeert op te roepen tot de meest walgelijke en laffe aanslagen op onschuldige burgers, teneinde een totale wereldheerschappij en ‘het paradijs’ voor ‘de gelovige ziel’ na te streven.

Een wereldheerschappij waarbij de islam heerst op basis van een 1407 jaar oude vertelling en waarvan de aanhang te dom is om voor zichzelf te denken en zich laat ge/misbruiken om zich op te offeren voor het ‘hogere waarheid’. Maar hoe kun je ‘de hogere waarheid’ zien als je op je knieën leeft en je je onder dreiging van hel en verdoemenis, alles laat wijsmaken wat een overduidelijk zieke geest je probeert te laten geloven teneinde zijn eigen ideologie te verwezenlijken?

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Historie, Islam, nazisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Overeenkomsten van een overheersende ideologie

 1. Theresa Geissler zegt:

  MIjnheer Schilder, u noemt hier Maarten van Rossem, maar Maarten van Rossem is een miskleun, bij voorbaat al ongeschikt om historicus te zijn, omdat hij tevens het linkse gedachtegoed omarmt: Links en historie zijn nu eenmaal antipoden: Links is er voortdurend op uit om de historie te bekladden en af te breken, oftewel te verminken naar haar eigen ideaalbeeld, gelijk Big Brother in Orwell’s 1984.
  Dat misbaksel kan op geen enkele manier serieus genomen worden, of anders worden gekwalificeerd als wat hij is: Een…..mísbaksel. (Heb er dus geen ander woord voor.)
  Ik vraag me af, waarom die vent zijn academische titel niet aan de wilgen hangt en full time-conferencier wordt: Links lijkt althans nog om hem te kunnen láchen.

  Geliked door 4 people

  • louis-portugal zegt:

   Hallo Theresa:
   Ik ben het wel met jou eens, maar wil toch EEN opmerking maken.
   Hij was heel duidelijk over de Krim.
   De Krim was en is alktijd een stuk van Rusland geweest en is het aldus volkomen eens met Putin over de sessie.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Laat-ie het dan ook eens één keer bij het rechte eind hebben, anders was het helemáál om te janken, dat die kerel ooit zijn graad heeft gehaald!
    Overigens is het voornamelijk zijn mentaliteit, die hem tot misbaksel maakt, nog eerder dan zijn kennis: Hij kijkt eenvoudig weg van de feiten, zoals iedere linkschmensch.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa.
    Ik heb jaren geworsteld met van Rossum. Maar ik heb het licht gezien!
    Van Rossum is de verpersoonlijking van alles wat maar weerzinwekkend, lelijk en antipathiek is. Zelfs zijn stem is aan die verschijningsvorm aangepast.
    Daardoor wordt hij voor mij een bijzonder boeiend persoon, dat op de meest onverwachte momenten heel raak tussen het gordijn door, uit de hoek kan komen.
    Om vervolgens het gordijn weer om zichzelf dicht te trekken.

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   Zeer onwaarschijnlijk, zijn wetenschappelijk/media aanhang…. Edoch is het zo. In de VS zal hij weinig kiesmannen hebben. Wellicht de reden dat hij liever blijft blaten in polderland.

   Like

 2. bob Fleumer zegt:

  Oh man dit is zo waar en zo absurd dat dit in deze era nog kan gebeuren, iedereen zou zijn ziel moeten rebooten en op zichzelf moeten vertrouwen en al de blaaskaken laten blazen.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  He dat embleem op het plaatje heb ik eerder gezien.https://youtu.be/02dGyzsz-ek

  Like

 5. Pingback: Islam een overheersende ideologie! | eunmask

 6. Is wel iets om goed over na te denken.

  Like

 7. kruisridder zegt:

  De Joden hadden de moslims nooit in Israel moeten laten na de onafhankelijkheid in 1948. Ze hadden ze allemaal moeten deporteren zoals de Arabieren en de Britten dat gelijktijdig deden met de Joden uit de Arabische landen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een heldere en leerzame uitleg van Schilder.
  ook zijn mening over Mv Rossum is klip en klaar.
  Fijn te lezen dat er genoeg mensen zijn die niet al geheel onderworpen zijn aan de indoctrinatie van linkSS

  Like

 9. Het zijn genetisch gemodificeerden, die door een ongelukje van de natuur parasieten werden die zich alleen in een soort termietenmaatschappij lekker voelen. Normaal gesproken treffen we dit deel van hun genen alleen bij ratten, mieren en termieten aan. Hun geadoreerde leiders zweven op uit hun midden, omdat die de grootste bek hebben en nog rattiger zijn dan de rest.

  Ze trekken voorlopig alleen over de aarde maar het duurt niet lang meer en we treffen ze ook aan op Mars nadat we daar goedlopende nederzettingen hebben gebouwd waarin ze zich kunnen vermeerderen. Op aarde opereren pas een paar honderd jaar. Voor die tijd werd iedereen die parasitaire gedragingen vertoonde het dorp uitgejaagd of bij de varkens gegooid.

  Ze zijn dol op de organisatievorm van de termieten omdat die een soort projectie is van hun gewenste samenleving en omdat ze zelf niks kunnen nemen ze telkens weer, naar gelang de tijdgeest en andere omstandigheden een interessante organisatiestroming geniepig over. Eerst met een paar maar op zeker moment hebben ze alles ingepikt en zie je alleen aan de buitenkant en aan de naam de oorspronkelijke organisatie nog. Zo noemden ze zich op die manier al Patriotten, Communisten, Nationaal Socialisten, Fascisten, Democraten, Sociaal Democraten en zelfs Liberalen zoals we vrij recent zien in de dramatische veranderingen in dit soort partijen met als leuk voorbeeld hun inderdaad omhoog gezweefde leider die wij hier de Lachende Lamlul noemen, ik althans.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s