Voorzitter Raad voor de Rechtspraak steekt met nieuwjaarstoespraak roestige dolk in rug Geert Wilders

screenshot_19

Of u wilt ophouden met kritiek leveren op rechtstaat, want die is natuurlijk perfect

Voorzitter Frits Bakker van de Raad voor de rechtspraak is donderdag pal gaan staan voor de bescherming van de rechtsstaat. In zijn nieuwjaarstoespraak stelde hij dat in tijden van toenemende maatschappelijke spanningen “over van alles” kan worden gediscussieerd, maar niet over de rechtsstaat.

Daarin is iedereen gelijk en waakt de rechter over ieders grondrechten, aldus Bakker. “In tijden van polarisatie en veel meningen is het misschien nog wel extra belangrijk dat de rechter onafhankelijk en onpartijdig oordeelt. Rechtspraak maakt samen leven mogelijk”, meent de voorzitter van het orgaan van de rechtsprekende macht.

Lees verder>>>
(h/t “Koddebeier”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Voorzitter Raad voor de Rechtspraak steekt met nieuwjaarstoespraak roestige dolk in rug Geert Wilders

 1. hslot4 zegt:

  Die drie koppen zijn er een paar om te onthouden als er straks afgerekend wordt

  Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  Och, roestige dolksteek…..Ongetwijfeld is het zo wel bedoeld, maar afgaande op het feit, dat we intussen allemaal hebben kunnen ervaren, dat ook het rechtsbestel zo rot is als een mispel kan eenieder althans proberen, zich daartegen te pantseren.
  Eenieder, dus inclusief Geert.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Hoe durft die dolle hond dit in zijn eindeloze arrogantie en zo ontzettend dom te zeggen:
   “Er kan niet gediscussieerd worden over de rechtstaat…!”
   Zo van: “Wij zitten hier wel betaald en alles door jullie… maar jullie mogen geen kritiek hebben over het hoe, waarom en de manier wij ons hier wél bemoeien met de regerende macht…!”
   Niet te geloven! Is die man nou werkelijk zo dom dat hij denkt dat het volk dit niet door heeft? Nou als het volk het niet door ZOU hebben…. dan worden ze er wel door de Sociale Media, door Gert Wilders zèlf en door ONS wel van op de hoogte gebracht!
   Wat ’n smerige, waardeloze en totaal onwerkbare Rechterlijke Macht hebben wij hier in NL onder het bewind van verdorven links gerealiseerd.
   Weg er mee!…!

   Geliked door 1 persoon

 3. D.G.M.Holland zegt:

  Citaat: De rechter w a a k t over ieders grondrechten, aldus Bakker, maar…“over van alles” kan worden gediscussieerd, maar —niet— over de rechtsstaat.

  Hiermee ontneemt Bakker het recht om in vrijheid een mening te kunnen vormen en deze ook in vrijheid te kunnen uiten. Dit zijn -absolute voorwaarden- voor een democratische samenleving.
  Het uitoefenen van de menings- en uitingsvrijheid biedt iedereen de vrijheid zich kritisch te mengen in politieke discussies. Daarbij is een onafhankelijke, diverse en vrije pers een onmisbare voorwaarde.
  In Nederland is afgesproken dat de —overheid geen censuur mag uitoefenen.—-

  Dit geldt ook voor Bakker…

  Onder de vrijheid van meningsuiting valt onder meer het recht om te demonstreren, het recht van artistieke expressie, de persvrijheid en het uiten van je mening via bijvoorbeeld het internet. Het recht op vrije meningsuiting biedt niet alleen bescherming aan denkbeelden die positief of onverschillig worden ontvangen, maar ook aan meningsuitingen die mogelijk als kwetsend, schokkend en/of verontrustend ervaren worden.
  https://www.mensenrechten.nl/mensenrechten-voor-u/vrijheid-van-meningsuiting

  Like

 4. wauso zegt:

  De DOOD van Oma Toni, Rechters zijn Mede-Verantwoordelijk vanwege hun Steun aan de Politieke Hoeren die Dood en verderf zaaien vanwege Idealisme en Achterlijkheid !

  Geliked door 1 persoon

 5. Onze rechtstaat is zo rot als een mispel. Daar hebben nog maar weinig mensen vertrouwen in.

  Geliked door 3 people

 6. Mary zegt:

  Eh NEE ik zal kritiek blijven leveren op een partijdige en niet onafhankelijke rechtspraak, zoals in het puur politieke proces Wilders voor iedereen heel duidelijk is geworden. Dat iedereen gelijk is en de Nederlandse rechtspraak over ieders grondrechten zou moeten waken wordt overduidelijk sterk beïnvloed door het uiterst socialistische en pro immigratie clubje Straatsburg waar de Nederlandse rechtspraak alleen de Nederlandse wetten mag hanteren. Wat we dus aan die Nederlandse rechtspraak hebben nu en na de verkiezingen is duidelijk, wordt Wilders premier weten we in ieder geval zeker dat hij het Nederlandse volk recht zal doen.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  rechters zijn nooit onafhankelijk. “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Als voor beeld moge dienen, rechter Kalbsfleis in de schiphol-affaire.

  Geliked door 2 people

 8. Fred zegt:

  Volgens de wet raadgevend referendum artikel 11 moet er zo spoedig mogelijk een intrekkingswet bij de tweede kamer ingediend worden zodat zij kunnen beslissen of de uitkomst van het referendum wel of niet gevolgd zal worden.
  En alleen onze volksvertegenwoordigers in de tweede kamer beslissen dat.
  Niet Rutte en cohorten.
  Maar over deze schandalige aantasting van de rechtsstaat hoor je Frits Bakker niet.
  Als hij een kans ziet om de “rechts-extremist” Wilders een veeg uit de pan te geven staat deze man echter in de voorste linie.
  Hij zou eens op internet en/of YouTube moeten zoeken op Pravy sector, Azov bataljon en Stepan Bandera.
  Dàn ziet en hoort hij de èchte rechts-extremisten in actie waar Europa en dus ook Nederland miljarden euro`s steun aan verlenen.
  Hypocriet is nog een te net woord voor deze kerel.

  Geliked door 1 persoon

 9. dees zegt:

  Vele rechters gebruiken hun politieke voorkeur, hun persoonlijke mening en dan pas komt het recht om de hoek kijken. Veelvuldig wordt de straf stukken lager dan het O.M. eist. Soms (en dan is de verbazing groot!!) geeft de rechter een hogere straf dan geëist.
  Max. straffen moet ook omgezet worden naar min. straffen.

  Geliked door 1 persoon

 10. carthago zegt:

  Kijk ze eens, de drie van Breda.

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  Iedere rechtspraak die begint met voorgedrukte aangifteformulieren heeft niets meer met recht te maken.
  Daarnaast is het uitdelen van fopstraffen, zodat kudtmarokkanen honderd keer voor het hekje komen even erg, dat heeft ook niets meer met recht te maken.
  Enige kritiek op ons rechtstelsel is dus terecht. Het is niet ons recht meer, het is hun recht geworden.

  Geliked door 1 persoon

 12. koddebeier zegt:

  Uit het hele stuk blijkt de enorme arrogantie van dit soort krapuul en dat ze zich verheven voelen boven “het volk”.
  En nog steeds ontbreekt elke vorm van zelfreflectie bij deze omhoog gevallen onbenullen !!

  Like

 13. Onno zegt:

  “over van alles” kan worden gediscussieerd, maar niet over de rechtsstaat”

  De Prins Bernhard SS psychopathocratie en vazalstaat (kenmerkend voor de psychopathische werkwijze glibberglad verkocht onder -conform de Nederlandse wetgeving onmogelijke!- ongewijzigde terugkeer in 1945 van onze -de bevolking zo ongezond idolaat/gemanipuleerd, dat ze hun eigen moordenaars dan wel die van hun medemens gaan toejuichen?!- “geliefde” Oranjes en hun aangetrouwde Nazi ‘deep state’ SS prins, zogenaamd VRIJWILLIG bondgenootschap NAVO etc. etc.) van de psychopathische USA/GB ‘deep state’ gruwelmoordenaars (met 28 kiloton conventionele monsterbommen, fosfor en napalm….o gruwel) van o.a. 1,2 miljoen hulpbehoevende vluchtelingen, oorlogsgewonden etc. te Dresden (inmiddels natuurlijk hun zorgvuldig geselecteerde evenzo empathieloos naargeestig diep/echt krankzinnige opvolgers) etc. etc. is voor de gelijkgestemde ijskoude psychopaten op (veilige en dik betaalde) sleutelposities bij de Rechterlijke Macht (de Trias aldus om zeep helpend, zonder dat de goegemeente het ziet) onbespreekbaar.

  Had ik tot ca. 35 jaar geleden ook niet gedacht/begrepen, maar ja:

  ‘You can’t argue or bargain with psychopaths’

  ‘The law does not or should not apply to psychopaths’

  Als puntje bij paaltje komt valt met psychopaten zeker niet te onderhandelen of redeneren. Anders spelen ze trouwens ook een spelletje met hun omgeving, waarbij echter een (lang) de kern niet rakend zaakje (verholen) tandenknarsend wel eens wordt “weggegeven” om de illusie van rechtsstaat te blijven voorspiegelen.

  Nee, die advocatuur is niet voor niets ooit tot criminele organisatie verklaard, terwijl Tolstoi de advocaten later omschrijft als de trawanten van de Rechterlijke Macht (wat ook hun eed op de Koning = de kleinzoon van “prins” Bernhard en niet op de grondwet verklaart).

  Like

 14. 4sjun zegt:

  Ik heb nog niet gehoord dat er mensen voor een valse aangifte en/of claim i het politieke proces ter veroordeling van Geert Wilders zijn vervolgd. Dat holt de woorden van meneer Frits Bakker behoorlijk uit. Bovendien zijn er nog wel wat rechters waarop iets aan te merken valt. Een systeem dat voorbedrukte aangofteformulieren acceoteert geeft bepaald geen blijk van onpartijdigheid. Een systeem dat een politiek proces voert waarbij gedraaid wordt om een racismedefinitie aan te passen zodat een beschuldigde veroordeeld kan worden vraagt om een forse bezem door de tent. 15 maart 2017 kan een eerste aanzet daartoe worden gegeven om te voorkomen dat het vertrouwen in het systeem daarmate ondermijnd raakt dat eigenrichting zal worden geprefereerd om familie, vrienden en goederen adequaat te kunnen beschermen.

  Like

 15. Onno zegt:

  Wat oma Toni betreft:

  ——————–
  De rechtbank volgt de conclusies van de psychiater en de psycholoog dat de man lijdt aan schizofrenie van het paranoïde type en volledig ontoerekeningsvatbaar is. Hij is ernstig ziek en heeft dringend behandeling nodig. Zonder dat is de kans op herhaling zeer groot. Gezien de ernst van de stoornis moet hij langdurig en intensief worden verpleegd.
  ———————

  Mogelijk/waarschijnlijk (gezien de militaire planning/het projectmatige en het gladde beroep op empathie vanwege mishandeling als kind, door de verdachte) is de veel dieper onderliggende oorzaak die zo buiten beeld blijft: psychopathie. Dit is onbehandelbaar en een gedwongen “verpleging” zal dan eerder averechts werken.

  De (niet top en modern forensisch geschoolde psychiaters/psychologen) zien dit vaak niet, met name als hun stokpaardje schizofrenie en nog wel van het paranoïde type (mogelijk slechts als comorbiditeit) om de hoek komt kijken.

  Veel meer dan gemiddeld hebben juristen/rechters ZELF deze levensbedreigende stoornis (die net zo vaak bij een V-WO IQ voorkomt als in welke andere laag van de samenleving ook: 2-4% is de op gegevens gebaseerde aanname onder deskundigen), die ze ook bij elkaar en bij aan hen voorgeleide verdachten/partijen herkennen. Op weg naar (perverse/hoogst ongewenste) macht en controle over hun omgeving/slachtoffer en om hun moordzucht en behoefte aan kicks onopvallend en ermee wegkomend te kunnen compenseren (door bewuste juridische dwalingen uit te spreken, door extreem hoge boetes op te leggen, door genadeloze huisuitzettingen van bijv. gehandicapten te legitimeren e.d., kortom de zaak bewust erger te maken) kiezen behoorlijk logisch intelligente (doch moreel debiele) psychopaten relatief vaak voor een juridische studie.

  Geliked door 1 persoon

 16. Onno zegt:

  Komt bij oma Toni nog bij (indicatie psychopathie dader):

  Het in de rug steken (voor psychopaten geldt: ‘You WILL be stabbed in the back’).

  Het zo walgelijk ‘pure evil’ en de omgeving zo shockerend mogelijke (!) weerloze van het hoogbejaarde en vrouwelijke slachtoffer (dit type weerzinwekkende afslachting zien we ook bij onverdedigd uit de voegen barstend overvol vluchtelingenkamp Dresden).

  De willekeurigheid: Het had iedereen (!) kunnen zijn.

  De comorbiditeit “schizofrenie van het paranoïde type”, heeft er mogelijk voor gezorgd, dat de psychopaat snel tegen de lamp gelopen is (tot op zekere hoogte, want de juiste oorzaak en aanpak is nog steeds niet vastgesteld. Straks gaan ze hem weer -gefrustreerd door zijn verpleging en overtuigend acterend, dat hij goed geholpen en erg blij daarmee is- op de goegemeente loslaten……Wat er dan kan gebeuren…..).

  Geliked door 1 persoon

 17. Gert Jan Reitsma zegt:

  Mensen wordt wakker.
  want Bakker is een stakker,
  de misdaad wordt strakker en
  de rechtspraak steeds vlakker.
  Het OM dekt elke makker,
  want zo is elke KAKKER!

  Geliked door 1 persoon

 18. Dennis Eijs zegt:

  Zijn uitspraak klopt, als de rechtsstaat dat dan ook was. Het probleem is dat sommige rechters hun persoonlijke voorkeuren laten prefeleren. Wie toetst de rechtsstaat?

  Like

 19. Jan zegt:

  Poolse winkeldief rent door winkeldeur, sterft, OM geeft schuld aan winkelmedewerkers
  ‘Bij stelen verspeel je bepaalde rechten’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s