‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’

screenshot_30

De politie vindt maar een fractie van de drugs en vuurwapens die in omloop zijn.

Het kabinet geeft een veel te positief beeld van de ontwikkeling van de criminaliteit. Het aantal misdrijven is bijna vijf keer zo groot als uit de cijfers blijkt, staat in een rapport van de top van de politie en het OM dat is geschreven met het oog op de formatie van een nieuw kabinet, komend voorjaar. Dagblad Trouw heeft het rapport in handen. In het rapport wordt gepleit voor meer capaciteit bij politie en justitie, maar hoeveel erbij moet vertelt de notitie niet.

Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie benadrukt steeds dat Nederland de laatste jaren veiliger is geworden en dat de veelvoorkomende criminaliteit is gedaald. Dat is gebaseerd op de officiële cijfers die door de politie zijn verstrekt. In 2015 werden 960.000 misdrijven geregistreerd. Volgens het rapport is het werkelijke aantal delicten echter ongeveer 4,5 miljoen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid, political correctness, PvdA, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’

 1. Mensen hebben geen zin meer om aangifte te gaan doen. Je heb vaak het gevoel toch niet serieus genomen te worden. En soms zijn er ook dingen die je beter zelf kunt oplossen.

  Geliked door 2 people

 2. ReaGluurder zegt:

  Ik weet het, uiterlijk zegt niet alles. Maar bij Opstelten en Scheur had/heb ik geen twijfels over hun zgn. deskundigheid!! Ya’Allah, wat een (duurbetaalde!!) Minkukels.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Liegen, liegen en nog eens liegen de specialiteit van Rutte2, met Rutte als voorbeeld, nog maar een paar maanden, hoop ik………………………………en dan Rutte en Rutte2 vergeten als een boze droom !!

  Like

 4. Pingback: Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt! | eunmask

 5. Dat is niet alleen in de misdaadindustrie maar ook bijvoorbeeld in de geluidshinderindustrie. Mensen berusten er maar in dat hun overheid geen flikker doet en doen daarom maar geen aangifte meer. De vereniging die cijfers over geluidshinder en milieutoestanden verzamelde om die elk jaar aan de overheid aan te bieden is er per 1 januari j.l. ook maar mee gekapt omdat er steeds minder mensen de moeite nog nemen om aangiften te doen. Door die lagere cijfers kreeg de overheid het idee dat ze nog geweldig bezig was ook. Zie je wel, zeiden ze, als je maar veel lult en niks doet gaat ’t vanzelf over. Een overheid die de werkelijkheid baseert op eentjes en nullen en daar mee gaat zitten spelen, met zichzelf, in een badkuip, hoop ik, met een rafelige haardroger op het randje.

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Weer een staaltje leugenwerk van de overheid dat boven tafel komt. Nog niet zo lang geleden werd in de openbaarheid gebracht “de criminaliteit daalt”.

  Like

 7. Mary zegt:

  Gut dat hadden we nu niet verwacht van de firma leugen en bedrog Rutte en Co.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  De overheid heeft het goed begrepen alwaar zandzakken voor de deur moeten komen te liggen tegen overlast: het politiebureau.

  Rechters krijgen minder werk en rechtbanken worden samengevoegd;
  Minder aanbod leidt tot opheffen van gevangenissen.

  Nederland op de sociale/bestuurlijke rails houden kost geld, regering.

  Bravo!!!

  Like

 9. Jean zegt:

  In België worden dezelfde leugens via de linkse pers onder de bevolking gebracht, gelukkig weten de burgers wel beter want dagelijks gebeuren en criminele feiten die “ze” (het politiek gespuis en linkse media) niet kunnen verzwijgen. Gelukkig hebben wij internet en dat vinden de EU lafaards heel onaangenaam want zo worden hun leugens de kop in gedrukt, nu nog hun kop de grond in rammen zodat wij verlost geraken van die huichelaars én van dat gewelddadig crimineel zootje ongeregeld.

  Like

 10. ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’ Ordo ab Chao komt sneller dichterbij dan men denkt.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5390:een-voorproefje-van-wat-er-gaat-komen-video&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Wat ik dus al eerder plempte: de politie lost misdrijven op met valse persberichten en de foute media slikken alles voor zoete koek.
  Nepnieuws, al honderd keer meldde men dat de criminaliteit daalt, terwijl iedereen dat anders ervaart.
  De politie is in handen van de PvdA en het is een schande dat de rest van de opvreters in den Haag het zo ver heeft laten komen.
  Schande ook voor radio 1 / BNR alwaar een liegende bromsnor mocht blijven uitleggen dat de criminaliteit echt dalende is.
  Mooi dat het CDA-vod ‘ Trouw’ dit nieuws brengt, maar ik vrees dat de gedachte er achter niet onze veiligheid betreft, maar dat bromsnor meer geld wil. Meer geld om de misdaad te bestrijden, net als anders. En dus meer geld voor het management.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s