De “Islamitische Staat” op de Balkan

screenshot_62

(Door: Robin Classen – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de terreuraanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn er ruim drie weken verstreken, en net zoals de kersttijd inmiddels achter ons ligt, lijken ook de verontwaardiging, de shock en de discussie rondom de eerste grotere terreuraanslag op Duits grondgebied langzaam maar zeker afscheid te nemen. Nog minder dan over Berlijn wordt er echter over de geplande terreuraanslag op het grootste winkelcentrum van Duitsland, het “Centro” in Duisburg-Oberhausen, gesproken – wellicht, omdat de beide verdachte Salafisten wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten moesten worden.

Maar de zaak met de beide Kosovaarse broers zou niet zo snel aan de kant gelegd moeten worden, want de herkomst van de beide verdachten wijst op een enorme bedreiging van de openbare veiligheid in heel Europa, die in de politieke discussie echter nauwelijks een rol speelt. Want buiten het gezichtsveld van de media heeft zich sinds het conflict in Joegoslavië in het begin van de jaren-90 midden in Europa een door Saoedi-Arabië en Qatar gefinancierd radicaalislamitisch territorium ontwikkeld, dat de komende jaren de conflicten naar een compleet ander niveau zou kunnen tillen.

Stel je eens voor dat de “Islamitische Staat” niet alleen maar meer zou hoeven teruggrijpen op verwaarloosde, asociale en criminele jongeren uit buitenlander-getto´s, die omslachtig “omgeturnd” moeten worden, en op als “vluchtelingen” gecamoufleerde infiltranten uit het Nabije Oosten, maar de beschikking zou hebben over functionerende islamitische territoria op Europees grondgebied van waaruit hij zou kunnen handelen. Territoria, die wellicht op een bepaald moment zelfs lidstaten zijn van de EU.

Saoedi-Arabië koopt de Balkan

Dit is geen denkbeeldige horrorvisie, maar zou gezien de ontwikkeling in Kosovo en Bosnië de komende jaren een serieus te nemen realiteit kunnen worden. Al in het kader van het conflict in Joegoslavië laadden radicaalislamitische ophitsers uit het Nabije Oosten het conflict van Bosnische zijde expliciet religieus op en stuurden Jihadisten naar het land, die later het Bosnische staatsburgerschap kregen.

In de jaren daarna en vooral de afgelopen tien jaar werden er enorme sommen geld uit vooral Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten in vooral Bosnië geïnvesteerd. Het land werd toeristisch ontsloten voor de clientèle uit het Nabije Oosten en met het geld van de sjeiks kwam ook het wahabisme naar het land, dat de voorheen erg verwaterde traditionele islam snel verdrong. Nu zijn Bosnië en Kosovo landen die, gerekend per hoofd van de bevolking, de meeste ISIS-strijders überhaupt gestuurd hebben. Plotseling bepalen hoofddoeken en zelfs de boerka het straatbeeld en wanneer iemand in de landen met tot 60% jeugdwerkloosheid überhaupt iemand een arbeidsplaats aanbiedt, dan zijn het de Saoedische bouwbedrijven, de gigantische Shopping Malls met exploitanten uit de Golfstaten of de als “Gated Communities” vormgegeven toerisme-ressorts voor rijke Arabieren.

Salafisten-dorpen aan de buitengrens van de EU

De uitgezonden ISIS-strijders komen uit het hele land, maar Salafisten hebben al lang complete dorpen ingericht, die lijken op staten in een staat – of gewoon op Europese enclaves van de “Islamitische Staat”. In dorpjes zoals Osve of Gornja Maoca wapperen nu ISIS-vlaggen, salafistische kleding bepaalt het stadsbeeld en vertrokken “martelaars” en hun families worden bejubeld als rijzende sterren.

De ontwikkeling is desondanks ook niet helemaal verborgen gebleven voor de Europese media en ook de ARD en de Deutschlandfunk hebben al nieuwsteams naar de regio gestuurd. Het antwoord van een daar gevestigde Salafist op de vraag wat hij zou vinden van een EU-lidmaatschap van Bosnië doet niets goeds vermoeden: “Dan zouden we ook ergens anders actief kunnen worden. Dat zou misschien zelfs gemakkelijker zijn met open grenzen. We zouden onze fantastische islam dan ook kunnen doorgeven aan de Duitsers.” Het is vermoedelijk ook geen toeval dat de meeste Salafisten-dorpen direct aan de grens met het EU-land Kroatië liggen.

Radicale islamieten vervolgen op de Balkan een strategie op de lange termijn

Maar het gaat niet alleen om missionering. Ter plaatse worden ook ISIS-strijders opgeleid. Er bestaan regelrechte doorreis- en opleidingskampen. Daarvoor waarschuwde in ieder geval Europol in een dossier uit begin 2016. Wie daar naartoe gaat en van daaruit vertrekt en wat hij bij zich heeft, blijft meestal onontdekt. De Italiaanse krant “Corriere della Serra” ging naar de Kroatische buitengrens van de EU met Bosnië en ontdekte alleen maar halfvergane slagbomen en verroeste borden: zo zien dus die veel bezworen veilige Europese buitengrenzen eruit. Inmiddels wonen er ongeveer 400.000 Kosovaren en 240.000 Bosnische moslims in Duitsland – tendens stijgend.

Maar behalve de plaatsgevonden en actuele migratie vanaf de Balkan mag ook de migratie in de Balkan zelf niet buiten beschouwing worden gelaten. De door de migratiegolf sowieso overbelaste geheime diensten zullen zich eerst voornamelijk op die “vluchtelingen” concentreren die via de Balkan-route tot in westerse landen reizen. Maar de radicale islamieten, die misschien alleen maar naar Bosnië willen om daar mee te werken aan de plannen voor de lange termijn, maken goede kans om niet herkend te worden. Wat dreigt, zijn “Failed States” midden in Europa en radicaalislamitische bolwerken op een steenworp afstand van Europese metropolen zoals Wenen, München of Milaan.

Bron:
http://einwanderungskritik.de
Door: Robin Classen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Balkan, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, ISIS, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Qatar, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, VAE, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op De “Islamitische Staat” op de Balkan

 1. Marlies zegt:

  Off topic: Ik lees zojuist op Panorama dat Udo Ulfkotte plotseling is overleden. Weet iemand meer?

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik las dat hij vlak voor zijn 57e verjaardag aan een hartinfarct is overleden. Zijn gezondheid was de laatste tijd al niet optimaal.

   Wat een verlies, deze kundige en wijze schrijver!
   Dat hij ruste in vrede!

   Geliked door 1 persoon

 2. Daar heb ik meer over gelezen op Bron, Vakantie oorden voor rijke arabieren.. Dat gebeurt lekker slinks. Ik hoop dat ze dat eens in de gaten krijgen. Geef die Serviërs hun land terug. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat wij die Serviërs hard nodig hebben in de toekomst.

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Die hebben wij ook hard nodig. Ik vond indertijd die hele Kosovo oorlog al een raar iets.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    De Balkanoorlog bedoel je hiermee? Die is door het Westen NAVO en VN compleet verdraaid waardoor gevaarlijke missies onnodig werden opgevoerd tegen de verkeerden mensen namelijk de echte locale bevolking waarvoor Radovan Karadjec en Ratco Mladic voor in de bres sprongen. Toen was de islam al bezig met uitroeien van alle ongelovigen in die hele regio. Kerken werden in de brand gestoken, dorpen compleet uitgeroeid. En dan valt het Westen over de 8000 moslims die zijn vermoord.
    Ik denk als dit hier was begonnen dat we bij honderd doden al hadden ingegrepen en de moslims hadden aangepakt. Maar dat alles mag natuurlijk niet. De verkeerden stonden voor het Int. Gerechtshof.

    Geliked door 1 persoon

   • Assyriër zegt:

    De vraag is of er echt zoveel vermoordt zijn of dat ze gesneuveld zijn.

    Like

 3. Assyriër zegt:

  Jullie west-Europeanen hebben het altijd opgenomen voor de islamisten en salafisten zelfs nu na alle terreur zien jullie niet wat er speelt .

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Ik heb liever niet dat je zo generaliseert “Assyriër”. Wij op dit blog vormen daarop een uitzondering van gegarandeerd 100%.
   Je zult ons er hier NOOIT op kunnen betrappen dat wij het opnemen voor “islamisten” en Salafisten!

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

   • Assyriër zegt:

    Sorry dat ik mijn frustratie verkeerd uit.
    Maar u begrijpt dat bijna heel Nederland tegen de Serviërs was 20 jaar geleden.
    Ik wist op dag 1dat de moslims de boel manipuleerden en de westerse media in hun handen hadden inclusief de omgekocht Amerikanen.

    Like

   • Assyriër zegt:

    Sorry,voor mijn frustratie.

    Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    Zo is het @ Webmaster! Volledig met u eens!

    Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Het “geloof” islam is één grote leugen. Iedereen die zich moslim noemt loopt achter een grote crimineel aan.Kijk naar zijn daden (die zijn in en in slecht) en niet naar zijn praatjes (de koran) waarin hij zichzelf schoon praat.

   Like

  • Golden Girl zegt:

   ach een nieuw kleutertje die met de grote mensen wil mee doen
   wat nou jullie West Europeanen, ik zie donders goed wat er speelt

   Like

   • Assyriër zegt:

    Kleutertje had het wel bij de juiste eind met betrekking tot de Yougoslavie-oorlog.
    Ik heb zelfs het tribunaal aangeschreven en mijn visie kenbaar gemaakt met betrekking tot de islam-fascisme en de inbreng van de Turkse staat en Saudi Arabië .
    Zie nu 20 jaar later mijn gelijk:Erdogan en de andere kaliefen zijn de grooste sponsors en bedreiging voor de menselijk beschaving .

    Geliked door 1 persoon

 4. M.A.L. Sion zegt:

  citaat:
  ” wellicht, omdat de beide verdachte Salafisten wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten moesten worden. ”
  De aanpak moet ook niet gericht zijn tegen individuen of enkelingen maar tegen de hele islamitische gemeenschap. Wie de KORAN als richtsnoer voor zijn leven gebruikt is in principe al verdachte omdat daar onverbloemd wordt opgeroepen om een substantieel deel van de westerse samenleving te vermoorden omdat ze ongelovigen (i.c. niet-moslim) zijn.
  Wie dat aanhangt behoort uit onze samenleving verwijderd te worden. We moeten een helm op als we brommer of motor rijden. We moeten een gordel om als we auto rijden. Dat zijn maatregelen van overheidswege om ons te beschermen. Maar die zelfde overheid beschermt ons niet tegen het grootste gevaar van deze tijd: de ISLAM.
  Weg met de ISLAM – Weg uit Europa alle moslims – Sluiten alle moskeeën. Veiligheid voor alles.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   M.a.l. die helm en gordel in de auto Ben ik het nooit mee eens geweest, dan betuttelen ze ,
   De overheid dus, tienduizenden moslims binnen halen met misschien IS strijders er tussen
   kan ze niets schelen ,en doden of gewonden in het verkeer wel ? Ik wil zelf bepalen of ik mijn gordel in de auto om doe alles willen ze van je weten, je bank saldo, je gas en licht
   verbruik enz

   Like

  • Assyriër zegt:

   Helemaal mee eens.Je kiest de kant van de menselijkheid of verderfelijkheid.
   In het verleden ,eigenlijk tot de dag van dag worden de mosketen gesubsidieerd .

   Like

 5. Boemiebolleboos zegt:

  En hier hangt er iemand met haar balkon over de Balkan IS het zicht te benemen. Ik hoop dat het werkt op de langere termijn.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Wie kent nog onder de schrijvers en reageerders hier “Marta” zij is quantumgeleerde en vluchtelinge uit Bosnië en beschreef in 2014 al heel goed de situatie in de Balkan op de site van Fubar, en nu ook Balkan Chronicles die goede artikelen plaatst.
  Ikzelf begon door Marta een versnelde cursus Balkanoorlog en begon me te verdiepen in de werkelijke achtergronden en oorzaken en heb in een half jaar ontzettend veel gelezen en geleerd wat mij voor die tijd totaal niet interesseerde omdat ik met andere dingen bezig was.
  De Balkan is een heel groot broeinest en tevens een wespennest, als die uitvliegen dan kan je echt wel erger verwachten dan tot nu toe Madrid, Nice, Parijs, Brussel en Berlijn.
  De oorlog gestart door het Westen werd verkeerd ingezet tegen de verkeerde partij.
  Toen al werden de zielige moslims in bescherming genomen.
  Ik zeg nu met nadruk, we zitten op een HELE GROTE TIJDBOM tik tik tik tik tik tik………..

  Geliked door 2 people

  • wim zegt:

   Heb je ook Unholy Terror gelezen van John Schindler? Geeft heel veel informatie. Ook over de rl vanAmerika c.q Bill Clinton, Soros en niette vergeten Mabel je weet wel …

   Geliked door 2 people

  • Assyriër zegt:

   Ik heb 20 jaar geleden het tribunaal aangeschreven en mijn visie kenbaar gemaakt met betrekking tot de islam-fascisme en de inbreng van de Turkse staat en Saudi Arabië .
   Zie nu 20 jaar later mijn gelijk:Erdogan en de andere kaliefen zijn de grooste sponsors en bedreiging voor de menselijk beschaving .

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Jaja, we moesten zonodig met z’n allen die arme ondrukte moslimmetjes redden en Servie de grond instampen. Ik heb het toen al met lede ogen moeten aanzien. men vond mij bevooroordeeld en totaal van de pot gerukt. Uiteindelijk zag je, ook al willen ze het niet waar hebben en draaide de Yugoslavien rechtbank op volle toeren, hebben een heel leger van Nederlandse blauwhelmen nog steeds trauma’s aan overgehouden, dat het de verkeerden waren die geholpen moesten worden.
   Misschien ben ik daadwerkelijk bevooroordeel, want ik heb in deze smerige oorlog een aantal heel goede vrienden verloren. En ik heb de schurft aan die liegende, moordzuchtige moslims. En niet alleen aan die, maar ook aan diegenen die dat soort nog steeds faciliteren en hier binnen halen.

   Geliked door 2 people

 7. Marlies zegt:

  Als u bevooroordeeld bent, ben ik het ook. Er klopte vanaf het begin al niets van die oorlog. En die show van het Oorlogstribunaal was schandelijk. Maar het ergste vind ik nog, dat Nederlandse soldaten het etiket “laf” kregen opgespeld, terwijl meerdere malen aangevraagde luchtsteun gewoon niet werd geleverd. Tot op de dag van vandaag zijn er ex-militairen met PTSS die grote problemen hebben een passende psycholoog te krijgen. Niet alleen in de US worden veteranen als vuil behandeld; dat geldt ook voor Nederland. Het “boeit” Miep Hennis kennelijk niet zo of misschien is het allemaal te moeilijk voor een ex-secretaresse.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   In die dagen dat Kammermans luchtsteun gekregen zou hebben dan was je nog niet zeker welke groep er zou worden uitgeschakeld. De Bosniakers? De Servische rebellen? De Kroatische rebellen? Het Westen speelden alweer een smerig spel. Misschien was niet Merkel maar de conflikten in de Balkan wel “het begin” van de Europese ondergang door de islam

   Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: Boeddhisten in Sri Lanka vechten tegen de moslims en de NRC snapt er niets van | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s