De val van het mediakartel

screenshot_50

(Door: “D.G. Neree”)

Vaak worden historische gebeurtenissen pas achteraf als zodanig aangemerkt en herkend, maar als we nu stilstaan en om ons heen kijken, dan zien we dat we midden in een enorme omwenteling staan en dat de wind die ons om de oren waait wel eens zou kunnen aanwakkeren tot een zware storm. Eén van de historische gebeurtenissen die zich in rap tempo voltrekken, is de ineenstorting van de gevestigde “kwaliteits”media, die een spreekbuis zijn geworden van de zittende macht. Ze zijn in dienst gaan staan van de leugen en dat wordt hun val. Ze worden terwijl ik dit schrijf door het internet vernietigd.

Het eerste teken dat ze de strijd aan het verliezen zijn, was het Nederlandse Oekraïne-referendum. Tegen alle propaganda in werd het opkomstcijfer gehaald en stemde de meerderheid tegen het verdrag. De tweede slag die ze verloren, was het Britse referendum. Waar de media massaal “remain” promootten, won het Nexit-camp. En toen de verkiezing van Trump. Dat was een beslissende klap. 5% kans schatten de hoernalisten,die hier hun laatste integriteit op de vuilnisbelt gooiden en zich in een smerige campagne stortten om Trump te beschadigen. Toen hij won, was de klap enorm. Nu waren ze echt de greep op het publiek kwijt. Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken en hun dwaling te erkennen, kozen ze voor het pad dat recht naar de afgrond leidt. In plaats van beschaamd hun mond te houden na een mea culpa kozen ze ervoor om nog meer bagger te produceren, door te gaan beweren dat Poetin de verkiezingen gehackt zou hebben. Maar het stomste wat ze konden doen, deden ze ook en dat was een campagne beginnen tegen wat ze bestempelden als “fake news sites”. Dat sloeg als een boemerang met verhevigde kracht op ze terug, doordat plotseling duidelijk werd dat zij degenen waren die het nep-nieuws brachten en de mensen grandioos aan het bedriegen waren.

Het wachten is op de genadeklap, als die ooit komt. Hun lezersaantallen lopen snel terug en in Nederland kijken steeds minder mensen naar de staatstelevisie. Maar er speelt nog iets anders: zij zijn de spreekbuizen en roeptoeters van de neoliberale macht. Zonder die spreekbuizen is die macht verloren, daarom doet bijvoorbeeld Angela Merkel verwoede pogingen om het internet te vrijwaren van die verschrikkelijke “nep-nieuwssites” die haar altijd tegenspreken. Dat betekent dat deze oorlog nog maar net is begonnen en de vraag is wat de uitkomst wordt.

President Obama probeert het zo moeilijk mogelijk te maken voor Trump. De “democraten” (!) weigeren hun nederlaag te erkennen en zullen de komende week nog alles uit de kast trekken om te verhinderen dat Trump ingezworen wordt. Maar mocht dat gebeuren of mochten ze hem vermoorden, dan voorspellen sommige analisten een burgeroorlog in de VS,  gepaard gaande met staten die zich gaan afscheiden van de federatie.

Dat Trump weigerde een vraag van CNN te beantwoorden, dat hij het brengen van nep-nieuws verweet, veroorzaakte een schok in het krantenwereldje, en een tweede klap kregen ze te verwerken toen bekend werd dat de ARD en andere Duitse pers niet welkom was op de vergadering tussen Wilders, Le Pen en de AfD in Koblenz, waardoor de ARD overweegt naar de rechter te stappen omdat ze zo hun publiek (let op het woordje hun in plaats van  het) niet kunnen bedienen.

Ze moeten wel met de dag wanhopiger worden in hun redactielokalen en met hen hun broodheren in Brussel en de West-Europese politieke elite. Het gebouw kraakt in zijn voegen. Wat de uitkomst hiervan wordt? Statistisch gezien zijn historische gebeurtenissen, hoewel interessant voor historici, nu niet bepaald altijd een zegen voor de mensen die in die tijden leven. De tijd zal het leren en die tijd gaat momenteel erg snel.

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, demoniseren, Desinformatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

64 reacties op De val van het mediakartel

 1. Guardiacivil zegt:

  De tijd gaat snel, er gebeuren tevaak nare dingen en jammer genoeg met veel slachtoffers, maar het is nog lang niet genoeg, er komt nog veel meer, nog meer, want wij leven op een tijdbom die tik tik tik tik tik tik.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Deze site, van E.J. Bron, is één van die plaatsen waar het publiek, dat zich niet langer wil laten bedriegen door de mainstream media, terecht kan voor zowel het kennis nemen van wat er echt in de wereld gebeurt, als wel het meepraten over die zaken.
  Het zijn ook de door de maistream verketterde partijen, zoals bijvoorbeeld de PVV, die duidelijk meewerken aan de ontmaskering van de leugenpers.
  De laatste stand is dat E.J. Bron 959 volgers heeft. Laten we zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan het bestaan van deze site. In de nabije toekomst kan het van belang zijn in verband met het behoud van onze vrijheid en identiteit deze ontmoetingsplaats te hebben.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Zeer binnenkort komt Brussel met algehele censuur; de binnenlandse regeringen met gewapend ingrijpen tegen de eigen autochtone bevolking alsook tegen die allochtonen die wél geïntegreerd zijn.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als de globalisten gaan verliezen kan vanalles gebeuren. 40 50 jaar hebben de Bilderbergse globalisten aan hun project gebouwd. Alles hebben ze uit de kast gehaald hun project een wereld zonder grenzen te realiseren. Een wereld met miljoenen inwisselbare en vooral goedkope loonslaven. Het geld voor de verzorgingsstaten bestemd werd weggesluisd omdat ze hun prioriteiten verlegden naar multi-cultuur en klimaat waan. De klimaat leugen werd gebruikt om aan de burger de leugen te verkopen dat nationalisme de gevingeerde problemen van de wereld niet kon oplossen. Op dezelfde leugenachtige wijze maken ze ook gebruik van de zelf opgeroepen immigratie stroom die zogenaamd nationaal niet aan te pakken is. De middenklasse die de identiteiten van natie’s weerspiegeld werd weggevaagd en regimes werden omver gestoten als ze het globalisme in de weg stonden en complete landen werden aan de bedelstaf gebracht. Alles wat neigde naar nationalisme, naar onafhankelijkheid werd gedemoniseerd. Nep onafhankelijkheids bewegingen werden via omwegen gesteund om landen te déstabiliseren. Ze veinsden democratie en brachten overal dictatuur en oorlog. Je mag best zeggen dat ze voor 90% geslaagd zijn in hun opzet grote delen van de wereld te besturen en manipuleren vanuit slechts enkele centra. De VN de EU zijn de uitwassen van dit globalistisch monster. Nu ze kort stonden voor hun eindoverwinning werden ze ingehaald door de realiteit die ze niet meer konden waarnemen. Ze zijn in hun wanhoop in staat tot extreme maatregelen. Dat ze geen scupules hebben zagen we in Yoegoslavië, zagen we in Libië en zagen we in de Oekraïne. We staan aan de vooravond van een catastrofe en kunnen alleen nog hopen op een goede afloop. Het jaar 2017 zal beslissend zijn.

  Geliked door 4 people

 5. D. G. Neree zegt:

  Dit vind ik bijzonder vreemd. Hij wordt op de dag van de inauguratie ontslagen?? Tijdens het beschermen van Amerika tijdens de plechtigheid?
  Het artikel vervolgt met de rotzooi die de snowflakes gaan uithalen op die dag.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-13/dc-national-guard-chief-fired-days-trump-inauguration-timing-extremely-unusual

  Geliked door 2 people

 6. Flo zegt:

  Hoop van harte dat veel mensen op een site zoals deze ,de waarheid onder ogen komt ,kan ook niet begrijpen dat er bij zoveel jonge opgeleide journalisten niks bijzit om een krant te beginnen die wel vertelt hoe het zit, dat is namelijk een gat in de markt.Zegt genoeg over de hersenspoeling die ze krijgen om d’r waardeloze diploma te halen .

  Geliked door 1 persoon

  • …dat er bij zoveel jonge opgeleide journalisten niks bijzit om een krant te beginnen die wel vertelt hoe het zit…

   Als we straks klaar zijn met feesten dat de goeien gewonnen hebben, en we weer moe maar voldaan in slaap sukkelen, zul je zien dat het internet heel snel dichtgetimmerd wordt voor onwelgevallige sites, dan zul je zien dat brullende bloggers massaal in heropvoedingskampen terecht komen. Daar voelen die nieuwe journalisten dus echt niks voor en geloof maar, die praten ook wel eens met ouwe nepnieuwsoplezers, dus die weten het wel hoe ze straks de hypotheek kunnen betalen. Misschien wordt het anders als iedereen massaal op de goeien stemmen en de de huidige graairatten en vazallen onmiddellijk in de heropvoedingskampen gestopt worden met de keuze stenen bikken om grensschuttingen te bouwen of dat ding van D66, Drion dacht ik.

   Geliked door 2 people

 7. 4sjun zegt:

  Ik heb dezelfde media nooit gehoord als er weer eens een besloten Bilderbergbijeenkomst was. Realistische poltici hebben geleerd van het politieke proces tegen Geert Wilders dat je de politiek gekleurde broodpers niet meer dan een perscommuniqué moet bezorgen. Dat scheelt alweer verdraaiing, al te selectieve belichting en andere onnodige misstanden die wanneer maar even mogelijk gejuridiseerd zullen gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 8. exmarineman zegt:

  Dat als je je ogen en oren echt open hebt, houdt en ook de kost geeft dan weet je al jaren dat de “gewone” massamedia, TV-stations, radio en kranten en opiniebladen ons al jaren voorliegen.. Op de scholen en universiteiten waar ook journalisten worden opgeleid is het al jaren een publiek geheim dat aldaar de linkse politiek de dienst uit maakt. Ook fake namen zoals de Amerikaanse “democrats” en de Engelse Läbourpartij hebben niets met democratie te maken. Het zijn ook geen democraten maar socialisten en ze zijn zowel in de UK als in de USA duidelijk door de mand gevallen door zowel de Brexit uitslag als de verkiezing van Trump niet te (willen/kunnen) accepteren na democratische verkiezingen. En vergeten we ook de linkse kliek van Nederland niet wat dat betreft waar het kabinet de uitslag van het Oekraïne-referendum naast zich neer heeft gelegd. In Nederland hebben we ook een aantal partijen die het woord “deocratie o.i.d.” in hun partij naam hebben staan maar het gewoon niet zijn (VVD, CDA, D66). Maar er zijn op de achtergrond een aantal multimiljardairs die eigenlijk aan de touwtjes trekken en ook de pers – welke dan ook – en vele (linkse) politici (proberen) te beïnvloeden door met geld of beloften te strooien..Denk hierbij aan bijv. de Rothschilds(prominente leden van de Bilderbergers samen met o.a. de Kissingers en niet te vergeten het Nederlandse koningshuis(!)) dat geheime bijeenkomsten houdt waar veel prominente politicie uit de USA én EU aanwezig zijn en hun”adviezen” (lees opdrachten) verkrijgen en waarop géén democratische controle is door de diverse volksvertegenwoordigingen. Andere naam in deze die ook niets maar dan ook helemaal niets heeft met democratie is ook de nazi Soros, die een NieuweWereldOrde (NWO)wil oftewel zeggenschap over de hele wereld. Hij – Soros – is ook adviseur van Angela Merkel middels zijn adviesbureau in Berlijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sabeltand zegt:

  Europa gaat vallen door te veel import van mensen die hier niets te zoeken hebben.

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Tja, “Al is de leugen nog zo snel…” Eindelijk wordt de grootste linkse Leugenmachine, de MSM, gesloopt!

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Volgens de misleider Asscher vandaag, quote: “Op het moment dat je de vrije pers aanvalt, omdat die kritisch is, dan val je de vrijheid aan”.
  Verkiezingstijd dus.
  Het CDA-vod ‘onTrouw’ komt vandaag met twee anti-PVV-artikelen, want de pers heeft natuurlijk het recht zich te laten betalen voor gekleurde kwaliteit.

  Like

 12. Frans Brassens zegt:

  Mooi stukkie over de degeneratie van de leugenpers, DGN,
  Ik denk daarbij ook nog dat je hier in deze warme omgeving beter op je plaats bent dan ‘elders’.
  ‘If I may say so’ 😉

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Dank je Frans,
   Ik moet zeggen dat het gedoe met Fenixx al naar de achtergrond gedrongen is en toen ik van de site geschopt werd, was het eerste wat ik deed Bert mailen of ik mijn teksten naar hem op kon sturen, waar hij positief op antwoordde. Geen enkele spijt van 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • rommel zegt:

    Fenixx, nothing more than Fenixx
    Trying to forget my Fenixx of love
    Teardrops rolling down on my face
    Trying to forget my Fenixx of love
    Fenixx, for all my life I’ll Fenixx it
    I wish I’ve never met you, girl
    You’ll never come again
    Fenixx, woo-o-o Fenixx
    Woo-o-o, Fenixx

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Laag en beneden niveau helaas . . . 😦

    Like

   • D. G. Neree zegt:

    @rommel 16 januari 2017 om 00:43 Ik vraag me af waarom ik in godsnaam de site aan zo’n kinderachtig en rancuneus sujet heb gegeven als jij. Ik had moeten doen wat mijn intuïtie me vertelde: hard weglopen toen ik de site aan jou overdeed en ik vervloek mijn vertrouwen in de notie dat mensen in principe volwassen en rationele wezens zijn. Je laat blijken niets meer te zijn dan een min mannetje, dat nu met gestolen spullen goede sier maakt, terwijl je degene waar je het van gestolen hebt nog eens denkt te kunnen treiteren. Maar rot jij maar lekker in dat Zweden van je weg en veel plezier met dat virtuele dingetje dat jij zo hoog acht, dat Fenixx van je. Maar bedenk dat als je de computer uitdoet, alles weg is en je alleen maar met jezelf geconfronteerd wordt.
    Tabé!

    Like

 13. wim zegt:

  We zitten nu zo ongeveer in de fase zoals de mensen achter het ijzeren gordijn ooit beleefden. Een constante stroom van propaganda, politiek correct gewauwel waaraan men op koste van baanverlies, hoon en uitsluiting mee moet doen en het besef dat het allemaal leugens zijn, omdat men heus wel ziet dat al die verhalen (het gaat goed, X is de vijand, Y is vrede, NL is nog lang niet vol, enz.) totaal niet kloppen.

  Geliked door 1 persoon

 14. koddebeier zegt:

  De zogenaamde “kwaliteit” media heeft z’n eigen graf gegraven door niet meer objectief en onderzoekend te zijn, dus boontje komt om z’n loontje !!

  Like

 15. Henk zegt:

  Het Nexit kamp won ?
  Als dat eens waar was! maar ik geef de hoop niet op .

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   ze (we) wonnen het referendum tegen de mediastroom in. Maar wat er daarna gebeurde is natuurlijk een grof schandaal en dat is nog zacht uitgedrukt

   Like

 16. louis-portugal zegt:

  Geweldig hoe Trump die Jim Acosta van Clinton News Network te kijk zette met zijn fake news.
  Hij had al meteen na zijn verkiezing duidelijk gemaakt na zijn dat hij ging en blijft twitteren met zijn kiezers om te voorkomen dat de foute pers zijn woorden in zijn mond probeer te verdraaien.
  De leugenpers krijgt de gevolgen van hun leugens steeds duidelijker te voelen.
  Daarom ook de paniek en pogingen van links om veel sites de mond te snoeren.
  Overigens zie ik veel activiteiten van soros met zijn “liberale” club om de inauguratie te verstoren.
  Vette Moor zit zelfs al vrouwen op te roepen om op 21 jan, bij een abortiedemonstratie, vooral ook te demonstreren tegen Trump en dat 100 dagen vol te houden.

  Like

 17. Bewustwording is onze redding.

  Like

 18. wauso zegt:

  Frustratie kan zover gaan dat de Telegraaf mij, ‘eenvoudige boerenjongen’, een Twitter Ban geeft !

  Geliked door 2 people

 19. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad zijn de ontwikkelingen niet te verloochenen, maar dé grote vraag is vooralsnog: Wanneer komt de uiteindelijke, grote doorbraak? -En dan niet alleen, wat betreft de media, maar op álle terreinen!
  Als je Links íets moet toegeven, is het, dat ze hardnekkig zijn, buitengewoon hardnekkig. Zij het dan uitsluitend,waar het hun eigen stokpaardjes betreft.

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Yep. En de macht geeft niet graag de macht uit handen. Ze zullen vechten tot de dood erop volgt. Het is het gevolg van generatieslange indoctrinatie.

   Like

 20. Thom zegt:

  Het zijn niet alleen de media die ziek zijn. De politieke partijen op enkele uitzoderingen na zijn doodziek en plegen landverraad. Hetzelfde doet het openbaar ministerie en de rechterlijke macht.
  In Frankrijk zijn twee vrouwen veroordeeld tot 9 maanden cel wegens terrorisme voor het neerleggen van een varkenskop.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/09/20/frankrijk-gevangenisstraf-voor-belediging-van-de-islam-vrijspraak-voor-de-schending-van-de-kathedraal-van-parijs/

  Ik meen dat er in Nederland voor zo’n zelfde feit 4 jaar is opgelegd. In Wuppertal heeft de rechtbank geoordeeld dat het gooien molotovcocktails naar een synagoge een vorm van kritiek is op Israël.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/kritiek_op_israel.html#comments

  De tijdbom staat inderdaad op scherp zoals guardiacivil zegt.

  Geliked door 2 people

 21. erik zegt:

  De tijd gaat inderdaad snel, maar alles is in Zijn hand!!

  De raad van de volken zal vergaan

  Op 14 en 15 januari 2017 komen zeventig volkeren bij elkaar in Parijs om een resolutie te bekrachtigen om Israël te veroordelen, de grenzen van het land en het tijdspad van de onderhandelingen aan Israël voor te schrijven. Om deze daarna in het Europese Parlement en in de Veiligheidsraad op 17 januari 2017 te laten bekrachtigen.

  Het is opmerkelijk dat het hier om zeventig landen gaat, die hun hoge vertegenwoordigers afvaardigen naar Parijs (ook onze minister van buitenlandse zaken Bert Koenders), om het land Israël te verdelen. In Genesis 10 lezen we dat God de aarde verdeelde over de nakomelingen van Noach. Dat deed Hij naar het getal van de nakomelingen van Jacob, zeventig in getal. Nota bene in Parijs, waar de grote omwenteling in 1789 in Europa begon. De stad waar God werd afgeschaft, en de mens autonoom en centraal kwam te staan: de mens werd vanaf toen zijn eigen norm.

  Afgelopen zondag was de vreselijke aanslag op de Haas-promenade in Jeruzalem. “Rachel weent om haar kinderen omdat ze niet meer zijn”, zoals deze tekst uit Jeremia door de evangelist Mattheus wordt aangehaald bij de kindermoord in Bethlehem. In Jeremia gaat de tekst dan verder: “Weerhoudt uw stem van wenen, uw ogen van tranen; want er is loon voor uw arbeid, luidt het woord van de Heer, zij zullen terugkeren uit het land van de vijand. Ja, er is hoop voor uw toekomst, luidt het woord van de Heer, de kinderen zullen naar hun gebied terugkeren.”

  Tweeduizend jaar geleden probeerde de vijand van God en mensen op dezelfde wijze het plan van God te verstoren. Hij gebruikte daarvoor de Romeinse vorst Herodes. In onze dagen gebruikt hij de volkeren, de Verenigde Naties en allen die de God van Israël en zijn Gezalfde haten. De vorst van de duisternis weet dat hij nog maar weinig tijd heeft, en stelt alles in het werk om het raadsbesluit van God te verstoren.

  De Heer volvoert echter – tegen alle schijnbare verdrukking in – Zijn plan. Als de volken de grenzen van Israël denken te moeten vaststellen (Joël 3) dan vinden ze de Heere op hun pad die hun boze raad zal verijdelen. Zoals in Psalm 2 staat: “De koningen van de aarde scharen zich in slagorde en de machthebbers spannen samen tegen de Heere en zijn gezalfde. Die in hemel zetelt lacht en spreekt tot hen in zijn toorn.”

  Het is wonderlijk om te leven in een tijd waarin God Zijn volk thuisbrengt. We mogen de tekenen van de tijd herkennen. Dat mag ons aansporen om in de binnenkamer te gaan en Gods aangezicht te zoeken ten behoeve van Zijn volk. Ook de ogen van de gemeente mogen opengaan om zich te verootmoedigen in gebed en voorbede. Het zijn de barensweeën van het komende Koninkrijk. De Heer zal zegenen die Abraham en zijn nageslacht zegent. Houd goede moed, want Hij is bij u.

  Elisa bad bij de belegering van Dotan, dat de Heere de ogen van Zijn knecht zou openen voor de hemelse legers die Elisa omringden. Hij opende de ogen van de knecht, en zijn knecht mocht zien dat zij veel talrijker waren dan de vele vijanden die de stad omsingeld hielden.

  Zo is het ook nu. De God van Israël zal strijden voor Zijn volk. U en ik mogen in gebed die strijd ondersteunen. Hij is getrouw, Zijn plannen falen niet.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Getverdemme, Heer Bron. Moet dit stuk ‘vrije waanzin uiting’ nou écht hier staan?
   Bij Xander vind je soms ook van die on-doden in de reacties.
   Mag onze site er alsjeblieft verschoond van blijven?

   Like

   • Harry zegt:

    Ik sta ook altijd meteen op m’n k*t , bij dit soort reacties !
    Niet dat ik zelf zo’n ding heb , moet hem altijd nog ergens gaan lenen ook .

    Wat bezielt die lui toch ?
    Weet de naam van die aandoening wel , maar kan me niet voorstellen dat je je niet in kan houden als zieljeswerver .

    Net moslims , die hebben het ook altijd bij het rechte eind .
    Denken ze .

    Like

   • Hansfree zegt:

    Beste Frans, ik wil het niet zozeer opnemen voor Erik, maar ik vind het geen probleem kennis te nemen van de bijdragen op deze site vanuit duidelijk christelijke hoek. Ook al heb ik er zo m’n eigen gedachten over, ik ben toch best benieuwd om ook uitingen als de bovenstaande te lezen.
    Het mooie is dat hier op de site mensen van allerlei pluimage en achtergronden samenkomen, die het in grote lijnen over de essentiële problemen van deze tijd eens zijn.
    We moeten elkaar vooral niet gaan wegjagen of verbannen, vind ik. Integendeel, we hebben elkaars ondersteuning nog hard nodig.
    Dus ik ben het er mee eens dat E.J. ook dit gewoon heeft geplaatst. (No offence, Frans.)
    Groet, Hans.

    Like

   • D. G. Neree zegt:

    Met alle respect: Het is goed om dingen van verschillende kanten te horen/lezen. Soms ligt er in de modder een edelsteentje of een geldig punt. En zoniet, dan zijn het niet meer dan woorden en kun je ze gewoon overslaan na de eerste zinnen.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je hebt kennelijk nog maar weinig van het soort ‘erik’ meegemaakt Hansfree.
    Dat zijn lieden die werkelijk niets wezenlijks zien omdat hun ogen voortdurend in een sprookjesboek kijken.
    Iedere ‘gelovige’, maar vooral dat soort, zou zich allereerst eens moeten verdiepen in de vraag waar dat boek vandaan komt en wie het hebben samengesteld uit allerlei onderdelen van heel diverse komaf. En vooral ook HOE dat samenstellen is gebeurd.
    We spreken nu over het jaar 325, het concilie van Nicea. Ik heb geen zin om hier het hele verhaal te vertellen, maar neem maar van me aan dat met die ‘bijbel’inhoud ernstig gesjoemeld is.
    In de kelders van het Vaticaan is daar ongetwijfeld een en ander over te vinden. Maar daar heeft niemand toegang. Een aantal andere bronnen bestaat, maar die zijn moeilijk te vinden Eén ervan niet, en dat is het theosofische werk ‘De geheime leer’ van H.P. Blavatsky. Een pil, en je moet goed zoeken, maar ‘het’ staat erin, met bronvermeldingen.
    Ik las het jaren geleden, dus heb geen aanwijzingen meer, mocht je een en ander zelf willen onderzoeken.

    ‘Goden’ werden en worden door mensen ‘geschapen. Niet andersom.
    ‘Godsdiensten’, ‘religies’ (‘herverbindingen’ maar waarmee?) worden door verschillende soorten mensen gebruikt:
    1. Mensen die niet op eigen benen (denken te) kunnen staan en troost putten uit voorstellingen die dat kunnen bieden. Marx had wel degelijk gelijk toen hij ‘godsdienst’ de opium van het volk noemde.
    2. Op macht beluste lieden die er simpele zielen mee onder de duim houden. Noem het maar criminelen. Die passen hun ‘heilige’ boeken aan naar behoefte.
    3. En dan heb je dus ook nog de betuttelende ‘zwelgers’, waarvan ‘erik’ er een is.

    Alleen voor het eerste soort heb ik enige compassie. De andere bestrijd ik.

    Like

   • Erik zegt:

    Dhr. Brassens wil nou precies hetzelfde doen als de msm, andere meningen dan de zijne niet meer plaatsen!
    Geachte heer Brassens, toch mag u er ook bij horen hoor, bij de ‘ondoden’ zoals u ‘ze’ zo luguber noemt. (ik zou ‘ze’ liever de ‘levenden’ willen noemen.) Verhard uw hart niet en laat u redden door Jezus Christus.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    De voorvechters van het sprookjesboek hebben geen weerwoord anders dan dat het geen door mensen in elkaar geflanst sprookjesboek zou betreffen.Ook de Dode Zee rollen vallen daar onder trouwens. Ouderdom is geen garantie voor waarheid.

    De reacties monden uiteindelijk uit op een ‘welles-nietes’ strijd.
    Eerst maar eens wat feitenkennis opdoen beste mensen.

    De kern van de zaak is dat men stelt dat men de’waarheid’ van de bijbel -of welk ander ‘religieus’ boek dan ook- wil bevestigen met ‘dat staat in de bijbel’. Wat een merkwaardige onwetenschappelijke redenering is.

    Je moet het maar geloven…. dat mag natuurlijk. En dat is dan tot daar aan toe, maar apologeten met dramatische en irritante zendingsdrang gaan hun boekje te buiten.
    I rest my case.

    Like

   • Erik zegt:

    Dus u gelooft niet dat de Bijbel waar is (van A tot Z) u gelooft dat er geen God is. Dan kunnen we er vanuit gaan dat u dus in een evolutietheorie GELOOFT…. Wel, ieder z’n geloof zal ik maar zeggen. Of is een evolutie geloof wetenschappelijk bewezen? Mag ik van u dan één bewijs, of laten we zeggen een tussenvorm van leven zien? Dus een bewijs van ontwikkeling van de eerste vorm van leven tot het leven van vandaag.
    Heb ik ook nog een leuke vraag voor u: wat was er eerst; het bloed of de ader waar het bloed doorheen moet stromen? Maw; denk zelf na!! en loop niet domweg achter zogenaamde ‘wetenschappers’ aan.
    Dit is niet boos of verkeerd bedoelde kritiek hoor, maar als men leest hoe klein een levende cel is en hoe PRECIES alles werken moet, wil het overleven en dat het dna uit logische informatie bestaat, dan kun je eigenlijk niet anders dan erkennen dat er Een Ontwerper achter zit.

    Like

  • sophie zegt:

   Beste Erik,
   Voor wie de ogen en de oren niet gesloten zijn, breng je een prachtige boodschap. Ik dank je voor je moed en….”Eens zal elk oog Hem zien”. Laten we daar maar op wachten.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Frans Brassems, de bijbel is zeker geen sprookjesboek en is ook niet vervalst getuige de dode zeerollen. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat wat er in de bijbel staat klopt. Daarnaast zijn er verschillende profetieën die in de bijbel staan al uitgekomen en ook dat zijn bewezen feiten.

    Like

   • Erik zegt:

    De tijd gaat snel en de gebeurtenissen zullen elkaar steeds sneller opvolgen, voor wie het zien wil………….

    Like

  • Ik zit sprakeloos te genieten van die mooie tekst uit een tijd waarin mensen nog niet knettergek gemaakt werden door de reclameblokken. Maar weet je zeker dat er niet een paar lokteksten via de reclamehandel ingeraakt zijn om ’t wat smeuïger te maken allemaal want eigenlijk zijn het maar saaie verhalen? Zo lees ik over ‘de Heere en zijn gezalfde’ en dan krijg ik meteen rare beelden door. Van Een meneer ergens in een ouwerwets gebied die een favoriet dansjongetje heeft waar die elke ochtend een pot glijmiddel op zalft waarna ik nieuwsgierig geworden het hele script door het zoekprogramma na laat speuren op ‘dansjongetje’ en ‘zalf’. Maar verder leuk, reageer eens wat meer, we weten dit hier best te waarderen.

   Like

 22. ieznogoedh zegt:

  Statistisch gezien zijn historische gebeurtenissen, hoewel interessant voor historici, nu niet bepaald altijd een zegen voor de mensen die in die tijden leven.
  Juist dat baart me zorgen. Nu ik inmiddels op mijn AOW en pensioen moet wachten totdat ik de leeftijd van 67 jaar + 3 maanden heb bereikt (en dat duurt dankzij de lachende landverrader en zijn medestanders in het kwaad in mijn geval nog bijna 6 jaren) moet ik maar afwachten of er dan üvberhaupt nog geld is voor een voorzetting van mijn leven zonder te moeten werken.
  Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk dat ik me helemaal geen zorgen hoef te maken omdat het de NWO toch gelukt is om de derde wereldoorlog, die overigens al jaren aan de gang is, te laten escaleren tot grote hoogten (of diepten zo u wilt) en ik, net als zovelen, als slachtoffer in de statistieken wordt vermeld omdat het uiteindelijke slachtveld natuurlijk in Europa zal zijn.
  Zeker is dat die katoenplukker in de VS in de komende week alles op alles zal zetten om alle olie die er in de wereld te vinden is, nog even gauw op het vuur te gooien. Hij is gedreven want ook hij als mislim ziet graag de mahdi komen want dan zal er “vrede” zijn als alle niet-mislims van de aarbodem verdwenen zijn.
  Hongarije heeft een goede voorzet gegeven om Soros en alles wat daarmee samenhangt een voet dwars te zetten. Als Trump het haalt om op 20 januari president te worden, dan zou een van zijn eerste daden moeten zijn om die Soros vast te zetten (er is vast wel een of ander wetsartikel te vinden dat dat mogelijk maakt), al zijn tegoeden te bevriezen en daarna verbeurd te verklaren.
  Dat is meteen een goede waarschuwing voor andere kwaadwillenden. Clinton alsnog vervolgen en haar straf echt onderuit de zak laten komen.
  De EU eens even helemaal links laten liggen totdat die zooi vanzelf onderuit gaat, waarna de door Europese burgers pensioengelden voor die landverraders mooi verdeeld kunnen worden onder diezelfde burgers. Voor hen is een Neurenberg II meer dan op zijn plaats.
  Dan zullen we eens zien of de lachende landverrader nog lacht als hij de strop om zijn nek krijgt. En ja, als die “beloningen” graag live streamen, zodat toekomstige landverraders goed gewaarschuwd zijn.

  Geliked door 2 people

 23. OphEUffen zegt:

  “Blind belief in authority is the greatest enemy of truth.”

  ― Albert Einstein

  Geliked door 1 persoon

 24. Astrid zegt:

  Het is EINTIJD der geloven en gevestigde orden. Die burgeroorlog in de VS is al aan de gang en wordt zwart tegen wit, naast de oorlog der religekkies. Kortom, vervelen zullen we ons niet en wees maar blij, ondanks alles, dat we in Noord-Europa wonen, met name NL gaat er redelijk vanaf komen. Frankrijk, Duitsland, de Balkan/Turkye en Iran gaan vlammen. Moedertje Natuur gaat ook meer en meer van zich laten horen: water, water en nog meer water… spoelen maar, die hele kolerezooi.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Ik betwijfel of NL er redelijk vanaf gaat komen. We hebben al zoveel vreemd volk binnen gehaald (het gaat nog steeds door) dat ze, mochten ze een gezamenlijk bevel krijgen, heel NL in de ellende kunnen storten. Stel je voor: rondtrekkende paramilitaire huurlingen, die door Nederland trekken, denk je dat de mensen daartegen beschermd zijn? De kleine steden en dorpen? en de grote steden zullen in vlammen opgaan vanuit de reeds gevormde enclaves. NL gaat er alleen redelijk vanaf komen als er NU een stop op wordt gezet en de stroom van richting verandert.

   Geliked door 3 people

   • Astrid zegt:

    We gaan hier ook buurtpatrouilles krijgen, net als in veel andere landen al het geval is. Zij zullen de wapens dragen en de belangrijkste straten verdedigen. Tja, leuk gaat het sowieso niet worden, dankzij de zogenaamde ‘wereldverbeteraars’.

    Like

 25. joga zegt:

  En onze huidige politici (m.u.v. de PVV) hebben de lont aangestoken. Het sissen is overal al te horen. Alleen weten we niet hoe lang de lont is. Ik heb het idee, dat deze niet meer ver verwijderd is van de tijdbom en alleen nog gedoofd kan worden door de mensen en partijen, die daar nu voor vechten zoals Trump, Wilders, Le Pen, AfD c.s. De gevestigde partijen gedragen zich daarbij als het tuig, dat politie en ambulancepersoneel daarbij hindert en aanvalt.

  Like

 26. saandeknikker zegt:

  Dus Twan Huys je kunt je biezen pakken.

  Geliked door 1 persoon

 27. Mary zegt:

  Trump wordt niet vermoord, blijft acht jaar in office, de leugenpers wordt wel degelijk de nek omgedraaid en zeker niet alleen in de VS.

  Like

 28. rony stokart zegt:

  Hoe komt het dan dat DWDD nog steeds populair is bij “het Volk” ?

  Like

 29. Die NEE-NEE stickers zijn na de verkiezingen, en alleen als de PVV wint, gratis op alle gemeentehuizen af te halen. Dat waren ze al, maar deze zijn voor op je computer waarmee je aangeeft dat je geen rotzooi van de MSM in je hut wil hebben. Voorzover die MSM dan nog bestaat en je hele kolonnes Toin Huysen met bedelnappen naast de Appie ziet zitten. Maar als ze winnen, de Heere verhoede, dan weet je nu alvast waarom ze de cookiewet willen versoepelen.

  Like

 30. D. G. Neree zegt:

  rommel ik hoop dat je dit nog leest.
  Ik heb je vanaf het begin een handvat gegeven om de zaak op te lossen. Je hebt mij gedwongen om die open brief te schrijven door alle communicatiekanalen voor me af te sluiten en daarin heb ik de suggestie gedaan om dit op te lossen, namelijk: “laten we dit uitpraten in de redactiekroeg waar deze discussie plaats hoort te vinden en dan kan ik vrijwillig en in goede verstandhouding vertrekken. Iedereen blij en no harm done.
  Maar zoals je reageert breng je mij geen schade toe, noch zal ik er een moment van wakker liggen. Wat je wel doet is jezelf en Fenixx grote schade toebrengen en daarmee het hele nieuw-realistische front (om een onbevredigend woord te gebruiken). Je veroorzaakt een onnodige scheiding waar alleen jij en Fenixx het slachtoffer van zullen worden.

  Maar het is nog niet te laat hoor! Het enige wat je hoeft te doen is in contact met me treden en toe te geven dat je stom hebt gehandeld. Dingen kunnen nog steeds uitgepraat worden denk ik. Niet dat de relatie tussen mij en Fenixx nog goed komt, maar in ieder geval kunnen we zorgen dat niemand in diskrediet wordt gebracht en het front gesloten blijft. Je zegt het maar. Jij hebt de sleutels in handen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s