Donald Trump stelt Rusland opheffing van Amerikaanse sancties in het vooruitzicht

screenshot_66

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump duidde aan de sancties tegen Rusland op te heffen als Moskou strategische doelen van de VS en de anti-terreurstrijd ondersteunt.

epoch-times

De komende Amerikaanse president Donald Trump wil de onlangs opgelegde sancties tegen Rusland doorlichten. Weliswaar zou hij de strafmaatregelen “in ieder geval een bepaalde tijd” willen handhaven, zei Trump tegenover de “Wall Street Journal”.

Hij gaf echter aan de sancties op te heffen wanneer Moskou strategische doelen evenals de anti-terreurstrijd ondersteunt. In het vrijdag gepubliceerde interview verklaarde Trump bovendien zijn bereidheid om na zijn installatie op 20 januari de Russische staatschef Vladimir Poetin te ontmoeten.

De vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama had als reactie op de zogenaamde hacker-aanvallen van de kant van Rusland tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd een serie sancties tegen de Russische Federatie uitgevaardigd. De Amerikaanse geheime diensten beschuldigen Moskou van een cybercampagne ten gunste van Trump. De Republikein, die streeft naar betere betrekkingen met het Kremlin, had eerst vraagtekens geplaatst bij de informatie.

De komende Amerikaanse president had in de “Wall Street Journal” bovendien vraagtekens gezet bij de één-China-politiek, volgens welke de VS Taiwan niet als zelfstandige staat erkent. “Over alles kan onderhandeld worden, ook over de één-China-politiek”, zei Trump. De VS hadden in het kader van hun toenadering tot de volksrepubliek China in 1979 hun diplomatieke betrekkingen met Taiwan afgebroken en de leiding in Peking als enige regering erkend.

Trump nam begin december een telefoontje van de Taiwanese presidente Tsai Ing Wen aan, waarin ze hem feliciteerde met zijn verkiezingsoverwinning. Daarvoor werd hij scherp bekritiseerd door Peking, waarop Trump de Chinese regering vanwege haar valuta- en buitenlandse politiek aanviel.

De komende Amerikaanse president toonde met het oog op de Amerikaanse wapenexport naar Taiwan geen begrip voor de diplomatieke afstandelijkheid. “We mogen aan hen de nieuwste en beste militaire uitrusting ter waarde van $ 2 miljard verkopen, maar we mogen geen telefoontje aannemen”, zei hij tegen de “Wall Street Journal”. Hijzelf zou het “zeer onfatsoenlijk” gevonden hebben om niet te praten met Tsai.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Donald Trump, gezond realisme, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Donald Trump stelt Rusland opheffing van Amerikaanse sancties in het vooruitzicht

 1. Mary zegt:

  Juist alles wat die Islamiet ontregeld heeft weer ontkrachten en samen de rotzooi opruimen.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Over 10 jaar zal dit nieuws ook wel tot de EU burelen zijn doorgedrongen en stoppen ze er in Europa ook mee.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Een beetje optimistisch gedacht. Aan de andere kant, misschien bloeden de EU-sancties vanzelf dood als heel die parasietenbende wordt opgeheven.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Er zijn in de EU toch behoorlijk wat firma’s die de sancties gewoon aan hun laars lappen.

    Wat kan Brussel daar eigenlijk aan doen als alleen maar dreigementen uitblazen, die firma’s door de NATO plat laten gooien misschien. Ja, dat zullen ze dan beslist ook helemaal niet doen. LOL.

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik mag toch hopen dat we die ellende niet nog 10 jaar moeten meemaken, en dat het veel eerder daar is afgelopen.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik ben ervan overtuigd dat het heel veel sneller gaat.
   Wacht maar eens op de duitse verkiezingen in september meen ik en dan nog eens het opheffen van de sancties door Trump,hetgeen de economie zal verbeteren maar Merkel staat dan in haar hemd..
   De handelsbalans is minstens 100 miljard ten nadele van de V.S. en daar gaat Trump ook iets aan doen.

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Inzake de vrede en een betere economische situatie heb ik hoge verwachtingen van Putin samen met Trump. Goed voorbeeld doet goed volgen en dat lijkt me ook van toepassing op het politieke klimaat in West Europa. Ik vermoed zomaar dat immigranten en met name de oprukkende islam hier niet bepaald blij van gaan worden

  Like

 4. Flo zegt:

  Merkel ligt met iedereen overhoop, Engeland,Amerika ,Rusland ,iedereen is fout behalve dat oude mormel,We zullen zien wat ze straks met de autoindustrie moeten ,niet buigen ,dan zit heel Duitsland straks zonder werk ,en net nadat ze er 1miljoen “specialisten” ingehaald hebben ,nee,dat gaat lekker zo ,en Nederland laat z’n oren hangen naar een drankorgel in Brussel ,,en een oud geschift wijf ,wat ver over de datum is.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Morgen schijnt er een bijeenkomst plaats te vinden voor het ondertekenen van een nieuw verdrag tussen 70 landen. Geïnitieerd door Obama. Het schijnt iets te zijn wat er perse doorgedrukt moet worden, voordat Trump president wordt en dit vijf dagen van tevoren, zodat het door Trump niet meer veranderd en/of teruggedraaid kan worden.
  Weliswaar heb ik gelezen dat er een speciale wet in Amerika is aangenomen, zodat beslissingen die Obama er de laatste maand, voordat Trump president wordt erdoor drukt of ondertekend, zo nodig teruggedraaid kunnen worden.

  Kijk deze film en oordeel zelf.

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Is a Scary Prophecy Written in 1907 About Obama Coming True 5 Days Before Trump Inauguration?

  Like

 7. Dit is een hele goede zet van Trump.

  Like

 8. Jan zegt:

  Crackpot Coco Soodek: Trump Victory was “Product of a Putin Coup” in America

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s