Erika Steinbach uit de CDU gestapt

screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

De bekende politica van de CDU, Erika Steinbach (73, op de foto met Angela Merkel in betere tijden), is uit de CDU gestapt. De langjarige afgevaardigde in de Duitse Bondsdag won zeven keer een rechtstreeks mandaat in Frankfurt am Main en behoorde tot nu toe tot het bestuur van de CDU/CSU-fractie in het Duitse parlement. Steinbach diende de CDU 42 jaar lang. Nu trok ze de consequenties uit de uiterst problematische koers, die al jaren geleden door de partijvoorzitter Angela Merkel werd ingeslagen en nu uitmondde in regelrechte anarchie.

pi-news

Tegenover de “Welt am Sonntag” deelde Steinbach hierover mee:

“Dat er maandenlang mensen ongeïdentificeerd met bussen en treinen over de grens werden gebracht, was geen uitzondering, maar een gewilde maatregel tegen onze wettelijke regelingen en tegen EU-verdragen in.”

 “Bij het Bundesamt für Migration werden duizenden paspoorten als vals geïdentificeerd zonder dat hieruit juridische consequenties voor de desbetreffende migranten getrokken werden. Zo´n negeren van ons recht durft geen enkele bondsautoriteit op eigen verantwoordelijkheid. Daar zit een politieke wil achter. Voorbij aan het recht.”

 “Een aanzienlijk deel van de mensen die kwamen, zijn geen vluchtelingen in de zin van de vluchtelingenconventie van Genève.”

 “Met de migranten kwamen niet alleen mensen die bescherming zoeken ons land binnen, maar, waarvoor velen vanaf het begin gewaarschuwd hebben, ook terroristen. Onze veiligheidssituatie is sinds de grensopening significant verslechterd.”

 Hoe kon het überhaupt zo ver komen dat de CDU een dergelijk snelle afdaling naar het domein van de anarchie heeft genomen? Steinbach ziet het begin van de verwoestende praktijken al bij de euro-redding en de energie-ommekeer:

“Verontrustend genoeg bestaat er bij de aangesproken politieke terreinen praktisch geen oppositie meer in het Duitse parlement. De Duitse regering kan en kon deze manier van politiek alleen maar bedrijven, omdat het linkse deel van het parlement grotendeels aan haar kant staat.”

“Bij ons vonden in de fractievergaderingen zeer controversiële discussies plaats. Maar uiteindelijk heeft de fractie van de CDU met volker Kauder een voorzitter, die zichzelf ziet als deurwaarder van de bondskanselier.”

Met Kauder´s kettinghond-mentaliteit werden in de CDU blijkbaar afgevaardigden geïntimideerd en werd Artikel 38 van de Grondwet geschonden:

De afgevaardigden van het Duitse parlement […] zijn vertegenwoordigers van het hele volk, niet gebonden aan opdrachten en aanwijzingen en alleen onderworpen aan hun eigen geweten.

Niet alleen het programma van de CDU werd compleet uitgehold, maar er werd een stigmatisering van critici van het Merkel-regime binnen de partij uitgevoerd:

Steinbach beklaagt dat de doelstelling van de CDU bewust zou zijn veranderd, “het conservatieve element werd stap voor stap gemarginaliseerd, ja, gestigmatiseerd.”

Erika Steinbach wil haar parlementszetel houden en motiveert dit met de hoop die haar kiezers in haar stellen:

“Een aanzienlijk deel van de burgers die hun stem aan mij hebben toevertrouwd, liggen enorm overhoop met de bijna plotsklaps ingeleide migratiepolitiek. Deze kiezers zal ik tot het eind van de regeringsperiode vertegenwoordigen in het parlement.”

 In plaats daarvan adviseert Erika Steinbach aan de teleurgestelde en bedrogen kiezers van de CDU de AfD:

“De AfD pakt nu thema´s op die de afgelopen jaren verwaarloosd werden. En: ze is ook vlees van het vlees van de CDU!”

“Maar ik hoop dat de AfD in het parlement komt, zodat daar eindelijk weer een oppositie bestaat. Alleen zo blijft de democratie levendig.”

Merkel zal de geschiedenis ingaan als doodgraver van de CDU, zoveel is duidelijk. Dit DDR-broekpak zal het echter niet winnen van de democratie. Daarvoor hebben ijverige mensen vanaf 2013 gezorgd. Het zal tot een showdown tussen de AfD en de CDU komen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, landverraad, Linkse christenen, Merkel, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Erika Steinbach uit de CDU gestapt

 1. 4sjun zegt:

  Goed nieuws dat er vanuit het CDU mensen wakker worden en stelling nemen. Als er een schaap over de dam is volgen er vast meer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Moedige vrouw! Moge er velen volgen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Gert Jan Reitsma zegt:

  Dat nog vele Steinbachen zullen volgen!!! Zouden ze het toch gaan zien in Duitsland?. Als je tot je door laat dringen wat deze vrouw zegt, krijg je de koude rillingen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mirjam zegt:

  Toch heeft het nog lang geduurd voordat deze mevrouw het licht zag. Ik heb daarom ook weer zo’n voorzichtig gevoel van het verlaten van het zinkende schip. Hoewel ik hoop dat ze inderdaad werkelijk het licht heeft gezien. Als dat laatste het geval is, dan zou ik zeggen, geef het door.

  Like

  • wim zegt:

   Let op haar leeftijd, Mirjam. Zij kan / durft het zich te permitteren. Dat zie je wel vaker. Bijna alle klimaatrealisten zijn oudere wetenschappers. Voor jongeren is er bijna heldenmoed voor nodig omfrank en vrij voor een afwijkende mening uit re komen. Niettemin prima stap vandeze vrouw. Vooral haar aanbeveling van AfD. En DDR-broekpak vind ik eenvondst:-)

   Like

   • Mirjam zegt:

    Ja, dat kan zeker, Wim. Ik vraag me iedere keer weer af in wat voor een wereld wij terecht zijn gekomen en nu leven? Dat iedereen het gevoel heeft niet meer vrij zijn of haar mening te kunnen zeggen, zonder er op afgerekend te worden. Verschrikkelijk.
    Ik hoop dat dit stopt en mensen gewoon weer de waarheid durven te spreken en vrij kunnen leven. Nu is dit allemaal communisme ten top en je wordt er gewoon misselijk van.
    Als je iets zegt en je haalt bijvoorbeeld ‘vroeger’ aan, dan zeggen de meesten ‘dat is geweest’ en kijken je aan alsof ze willen zeggen ‘daar heb je d’r weer een’, maar heel vaak wens ik dat we die gemoedsrust van toen nog een keer terug zullen vinden.

    Toen waren er geen computers, geen over productief nieuws, geen overbodige luxe en geen overbodig ‘alles’: HEERLIJK.
    Nu worden we gek van onszelf en het vertrouwen in dingen is vaak ver te zoeken. Dit komt gewoon omdat we teveel weten en qua informatie op ons af komt. Je bent vaak blij met stilte, gewone stilte, zodat je deze ook weer kunt horen. TV uit, computer uit, en geen mensen in je buurt, en als ze er al zijn een flink stuk plakband op hun monden. Rust.

    Hopelijk vinden we nog een keer de eenvoud die onze ouders kenden en de rust en dat niet, omdat we zelf oud zijn, maar omdat we gewoon weer weten wat echt belangrijk is.

    Like

 5. Elena zegt:

  pffft…eindelijk wordt er iemand wakker !!!
  Wellicht eigenbelang….iets met ratten en zinkend schip?

  Dat er nog velen mogen volgen uit het Merkelkamp !

  Like

 6. N.E. Derlander zegt:

  Ik hoop dat er binnen de Nederlandse eenheidsworst (D66, PvdA, VVD, CDA, GL, SP, CU, SGP, DENK, Houwers, Klein, PvdD en 50+) ook mensen zullen komen die het licht gaan zien. De eerstkomende Tweede Kamerverkiezingen zijn naar mijn stellige overtuiging de laatste mogelijkheid om de hachelijk ingezette koers van Rutte II en de andere partijen van de eenheidsworst ten goede te wijzigen.

  Like

 7. Jan zegt:

  DIe vrouw links kijkt wel erg slicht*

  * Saksisch voor ‘niet goed snik’

  Like

 8. Het heeft even geduurd, maar er is gelukkig weer iemand wakker geworden. Dat dit het begin van het eind mag worden voor Merkel.

  Like

 9. bezorgde lezer zegt:

  Deze mevrouw is 42 jaar lang politiek actief geweest voor de CDU. Nu ze de politieke correctheid niet langer kan verdragen en eruit stapt is de voor haar belangrijkste boodschap een voor ons verontrustende mededeling.

  Stem op de AfD want alleen zij kunnen de democratie nog redden.

  Kunt u zich indenken wat dit inhoud? Wat voor taferelen er zich in de grootste partij van Duitsland hebben afgespeeld. Hoe Merkel naar buiten toe onschuldig voordoet maar als een tiran haar partij aanstuurt en iedere vorm van tegenstand uit de weg ruimt. Voor iemand die 42 jaar lang voor de CDU leefde moet dit een enorme stap geweest zijn.

  Vergeet dan ook even niet hoe belangrijk Duitsland is als grootste economie van Europa met meer dan 80 miljoen inwoners.
  Zij is waarschijnlijk politiek betrokken geraakt door Bundeskanzler Adenauer.
  Betrokken vanwege zijn slogan “geen experimenten” vanwege de zwarte bladzijde in de Duitse geschiedenis.

  Hetzelfde type kansloze vuilakken van de NSDAP zaten later in de regering van de DDR en noemen zich nu de Linke en Grüne. Nullen en nietsnutten die ineens iets dachten voor te stellen.
  Onder dwang van Amerika mochten nazi’s geen enkele bestuurlijke rol meer vervullen na de oorlog. De misdadigers uit de DDR hebben nooit verantwoording hoeven afleggen. Zij werden met de inboedel overgenomen en over hun verleden werd niet gepraat.
  Zij zijn het die Merkel steunen in haar beleid.
  AfD is volgens een kenner nog de enige hoop op democratie in Duitsland.
  Maar AfD bureau’s en politici worden dagelijks aangevallen door de militante tak van links.
  Uitgesloten van de door de overheid betaalde mediakanalen.

  En mevrouw Steinbach denkt terug aan de woorden van Kanzler Adenauer en wil zich niet inlaten met een nieuw experiment in Duitsland die Europa wel eens in een derde crisis of oorlog zou kunnen storten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Geronimo zegt:

  Profiat aan Rikske en Anneke, de Belgische uitreikers van het zoveelste eredoctoraat aan stasi Angela Merkel, voor hun medeplichtigheid aan deze feiten.

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Die hangen we apart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s