Radicale morele voorstellingen – een gevaar voor de samenleving

screenshot_20

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Wie had enkele jaren geleden gedacht dat de samenleving in de 21e eeuw zich plotseling weer met radicale morele voorstellingen moet bezighouden? En toch bepalen deze inmiddels het beeld van onze tijd en domineren ze de openbare discussie. Daarbij worden interessant genoeg ook uiterst verschillende richtingen gemoraliseerd, wat een verwarrend totaalbeeld oplevert.

contra-magazine

Na deze inleiding vraagt de een of andere lezer zich vermoedelijk af of het in dit artikel gaat om de radicale uitwassen van de links-groene/cultureel-marxistische besmette mainstream of om de islam; het antwoord is: om beide. Want beide dreigen de laatste restanten van vrijheid in al haar vormen en facetten die we in Europa nog hebben, heel langzaam weg te spoelen. Merkwaardig genoeg vullen deze beide dogma´s elkaar op fantastische wijze aan, hoewel ze inhoudelijk op het eerste gezicht eigenlijk recht tegenover elkaar staan.

Daar is ten eerste de islam. Zoals we weten, stelt hij hoge morele aanspraken – in de eerste plaats aan de vrouwen. Maar ook aan de “ongelovigen”, in wier landen men graag immigreert, omdat daar alles veel mooier is en beter functioneert dan thuis. Maar in plaats van dat iemand deze omstandigheid te denken zou geven, eist hij van een meerderheidssamenleving, die hem ruimdenkend en genereus heeft opgevangen, de assimilatie aan de eigen waardevoorstellingen. De dominante cultuur van de gastsamenleving wordt op alle terreinen aangevallen, permanent doorboord en getreiterd. Op alle terreinen van het leven wordt geprobeerd om aan de autochtonen de eigen, rigide morele voorstellingen op te dringen.

Met de overduidelijke, schrikbarende logische fout in hun ideeënconstructie van de morele superioriteit van de islam houden diens aanhangers zich ondertussen maar heel weinig bezig; men wil in de trein weliswaar niet op plekken plaatsnemen waar christenen gezeten zouden kunnen hebben en men eist deels zelfs in Apartheidsstijl eigen zwembaden “alleen voor moslims” – maar dat er ooit een moslim geen geld van een varkensvreter zou hebben aangenomen, daarvan is geen enkel geval bekend. Ook de jonge heren met een “zuiders uiterlijk”, die zonder bang te hoeven zijn voor de racismeknuppel wanneer ze openlijk die “kloten Duitsers” belasteren, stappen graag in een product van Duitse ingenieurskunst nadat ze dit gedaan hebben.

Hier verschillen ze slechts heel onwezenlijk van de links-groen besmette mainstream, of hoe men deze beerput van cultuur-marxisten, anti-Duitsers en internationale socialisten ook wil noemen. Mensen, die dom grijnzend achter “Anale seks voor de volksdood”-spandoeken aanlopen, blijkbaar te debiel om te begrijpen dat ze daarmee precies dat volk willen uitroeien wier vlijt en innovatiekracht dit multiculti-paradijs überhaupt mogelijk heeft gemaakt. Wie Duitsland wil afschaffen, zal exact het land afschaffen dat op grond van zijn legendarische rijkdom, die geheel vanzelfsprekend wordt herverdeeld zonder dat men daarvoor ook maar enige prestatie zou hoeven verrichten, het El Dorado voor gelukzoekers en armoedemigranten uit de hele wereld is geworden.

Hier stokt de logica al weer – want waar trekken al die “beschermingzoekers” naartoe wanneer Duitsland is afgeschaft? Maar ook op vele andere punten staan de agenda´s van het welkomst-industriële complex en die van de islam lijnrecht tegenover elkaar. Zo lijken de Groenen, die gelijke rechten voor vrouwen toch zo groot in hun vaandel hebben geschreven, bijna een absolute resistentie tegenover de geleefde dagelijkse realiteit voor wat betreft vrouwen in de islam ontwikkeld te hebben. Ook hetgeen de koran over homoseksuelen en Joden zegt, wordt categorisch weggelaten, net zoals de vele soera´s over verovering en onderwerping van de ongelovigen, die soera´s dus, die toch zo veel van onze huidige situatie in Europa zouden kunnen verklaren. Hierbij zou het iemand te denken moeten geven dat vooral de omstandigheid dat in het omgekeerde geval – dus wanneer de islam hier de dominante cultuur zou zijn – de vraag van de uitbreiding van een andere cultuur helemaal niet relevant zou zijn.

Hier botsen twee verschillende, bijna contraire radicale ideologieën op elkaar. De ene zet in op grenzeloze openheid, maximale tolerantie en individualisme, de ander op onderwerping en het uniform maken onder een strikt regelsysteem. In beide gevallen is het slechts een kleine, radicale minderheid die de trage en comfortabele massa van de “gematigden” met haar opgewonden geschreeuw voor zich uit drijft. Maar door de hele historie heen gingen grote omwentelingen van kleine, rabiaat optredende groeperingen uit, die met hun pure fanatisme de zwijgende meerderheid hun morele voorstellingen opdringen. Als het “midden” te lang zwijgt over de extremen, vindt hij zichzelf eerder of later vermolmd in de handen van radicale idioten terug.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", dictatuur, Groenen, Hypocrisie, Islam, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Radicale morele voorstellingen – een gevaar voor de samenleving

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  En Theo Hiddema zei het eigenlijk ook. “We leven in een samenleving van dominees en predikers”

  Want zo gaat het nu eenmaal: moraliteit is voor de imaginaire bovenlaag, die zich graag wil inbeelden dat ze een moral majority zouden zijn, geen vereiste waar ze zelf aan moeten voldoen. Moraliteit is altijd voor de grotere lagen van de samenleving, en niet voor de garde die zijn hooggestemde Nieuwe Moraal verkondigt aan iedereen.

  Links denkt dus de facto (crypto-)religieus. Veel geblaat en weinig wol. Fanatiek lulkoek komen verkopen op PC praatprogramma’s waar iedereen zich aan te houden heeft, of je wordt uitgescholden voor racist of islamofoob, want “er moet diversiteit zijn in de samenleving” en meer van dat soort ogenschijnlijk wollige prietpraat. En dat terwijl ze zelf – zoals gewoonlijk – niet geloven in hun eigen gemoraliseer. “Stuur je kinderen naar scholen met een goede diversiteits-mix”, maar zelf denkt geen haar op hun hoofd er aan om hun eigen kinderen naar scholen te sturen als er naar hun zin te veel allochtonen rondlopen. En dan sturen ze hun kinderen maar naar scholen waar de verhouding meer autochtoon dan allochtoon is.

  Pleiten om mensen haast te dwingen om tegen heug en meug “vluchtelingen” op te nemen in eigen huis, terwijl ze zelf in statige herenhuizen wonen met ruimte zat, maar waar er geen vluchteling moet denken dat ie er ooit binnen geraakt. Misschien hebben ze een beetje te veel last van spreekwoordelijke toegeknepen billen, omdat de risico’s te groot zijn ?

  “Doe vooral wat ik zeg, en niet wat ik zelf doe”, dezelfde praktijk van past(o)ors in een preekstoel. Religieuzen hebben geen kloten aan hun lijf, die moeten zich laten verdedigen door anderen die ze wel hebben, want zelf kunnen ze het niet als het nodig is. Dat geldt zowel voor “rechtgeaarde” christenen in het verleden als voor de Opperpriesters van het Grote Gelijk ter linkerzijde vandaag. Fanatiek lullen gaat perfect, zichzelf fanatiek verdedigen als de stront echt aan de knikker komt wanneer de Islam toont dat het allesbehalve PC is door z’n dreigementen verder uit te voeren en op te voeren, zal een probleem worden, want Links denkt op zeer lange termijn dat beroepsmatig moraliseren (want dat zijn ze: beroepsmoralisten die verder tot niks in staat zijn) voldoende zal zijn om zich in te dekken tegen het naderend onheil.

  Met een muur van gebakken lucht gaan ze zichzelf niet beschermen, wat ze ook proberen te doen nu om gewone mensen tot betere gedachten te chanteren met hun gezwets. Dat ze een priestersmentaliteit hebben is mij duidelijk.

  Like

  • Ekster zegt:

   Klopt helemaal. Ik zeg altijd dat linksen geloven in de wereld zoals die volgens hun zou moeten zijn, terwijl rechts gelooft en uitgaat van de wereld zoals die is..
   De studentikoze, arrogante zakkenwasser Jasses Klaver is een prototype linkse luchtfietser. Hij heeft totaal geen voeling met wat er in de wereld allemaal gebeurt, heeft alleen maar oog voor zijn utopische ideeën.

   Like

 3. Frans Brassens zegt:

  “Als het “midden” te lang zwijgt over de extremen, vindt hij zichzelf eerder of later vermolmd in de handen van radicale idioten terug”

  Wat bezig is te gebeuren.

  Like

 4. Onno zegt:

  Het gaat weer overal over, behalve over de “morele voorstellingen” van………’adapted compensated’ politieke/industriële psychopaten (met moreel debiele seriemoordenaars ‘mindset’) van het type Bernhard zur Lippe Biesterfeld, ‘dead eye’ Dick Cheney, ‘prince of darkness’ Richard Perle, Zbigniew Brzezinski, ‘Henry’ Heinz Kissinger e.d.

  Heeft niemand dus iets aan, behalve seriemoordenaar Klaas Vaak van de USA ‘deep state’, die ons behalve onder vluchtelingen van het ISIS type bedelft onder nutteloze desinformatie…….

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Als we nu eens beginnen met alle bankbiljetten en munten die ons in de vingers komen, even beet te pakken met wat varkensvet aan de vingers, en dat uiteraard goed bekend maken, dan zullen we eens zien of die mislims dat geld niet meer willen hebben.
  om dit ‘probleem’ kan het natuurlijk best mogelijk zijn dat de elite graag het contant geld wil afschaffen. Immers, niets is die achterlijken te gek om hun nieuwe meesters te behagen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die link daarover heb ik hier al een paar keer geparkeerd.
   Maar ze kijken wel uit om daar ook maar 1 opmerking over te maken.
   Het blijft stil, niets zeggen ze daar over hier.
   En ik blijf niet aan de gang met steeds dezelfde link parkeren.
   Zoek bij Fenixx op , reuzel, in het archief.

   Like

 6. Williaan zegt:

  Wie had enkele jaren geleden gedacht dat de samenleving in de 21e eeuw zich plotseling weer met radicale morele voorstellingen moet bezighouden?

  Ja, als je je ogen dicht houdt en denkt dat alles een goed zal worden zo als die Gutmenschen.
  50 jaar geleden kon je dat al gemakkelijk zien aan komen stormen, trouwens als je de geschiedenis echt kent nog veel eerder.

  Het zal nimmer paradijsachtig op deze aardkloot worden, hoe graag we dat ook zouden willen,
  alle religies van “liefde” ten spijt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s