Zweden´s bevolking groeit tot over de 10 miljoen

screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgende week zal de Zweedse bevolking de grens van 10 miljoen inwoners overschrijden. Dat blijkt uit een actueel bericht van het Zweedse Centraal bureau voor de Statistiek (SCB).

freie-zeiten

In 2003 rekende het SCB nog op een bevolkingsaantal van 9,7 miljoen – in het jaar 2020 wel te verstaan. “Personen met migratieachtergrond zijn bijna geheel verantwoordelijk voor de totale bevolkingstoename”, zei men destijds.

De actuele SCB-statistiek laat zien: op 31 december 2015 woonden er 6.939.156 Zweden en 2.911.861 immigranten in Zweden. “Migranten” worden die personen genoemd die óf zelf in het buitenland geboren werden óf van wie minstens een van de ouders in het buitenland werd geboren. Daarmee bestaat de Zweedse bevolking eind 2015 tot 30% uit niet-Zweden. De statistiek voor 2016 is nog niet beschikbaar.

In het jaar 2015 bedroeg het aandeel buitenlanders 16%, dit aandeel zal volgens het SCB naar 22% stijgen tot het jaar 2060. Mocht deze prognose kloppen, dan zou Zweden dan meer dan 13 miljoen inwoners hebben.

Dankzij de hoge immigratie van mannen uit de Derde Wereld heeft Zweden de eerste keer sinds in de 18e eeuw voor het eerst statistieken werden gemaakt, een mannenoverschot. Deze ontwikkeling wordt door de stijgende levensverwachting van de mannen nog versterkt.

In 1767 had Zweden 2 miljoen inwoners. Bijna honderd jaar later, in 1863, waren dit tweemaal zo veel. In 1923 bedroeg het inwonertal ongeveer 6 miljoen en in 1969 8 miljoen.

In de afgelopen decennia is de Zweedse bevolking snel toegenomen, vooral door immigratie. In 2004 werd de grens van 9 miljoen overschreden, volgende week de grens van 10 miljoen en in 2024 zal het land ongeveer 11 miljoen inwoners hebben.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zweden´s bevolking groeit tot over de 10 miljoen

 1. koddebeier zegt:

  Niet zo vreemd mossels en dobbernegers hebben maar één hobby………….Voortplanten !!

  Like

 2. Wil zegt:

  Wacht maar tot hun 6 vrouwen en kinderen nakomen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Dankzij de hoge immigratie van mannen uit de Derde Wereld heeft Zweden de eerste keer sinds in de 18e eeuw voor het eerst statistieken werden gemaakt, een mannenoverschot. Deze ontwikkeling wordt door de stijgende levensverwachting van de mannen nog versterkt.

  Mannen overschotten leiden altijd naar oorlog of interne machtstrijd om de vrouwen. Arm Zweden het ooit welvarendste land van de wereld in pakweg 30 jaar helemaal naar de mallemoer gehoplen door cultuur marxisten en gender gekkies.

  Like

 4. Voortplanten is het enige talent die ze bezitten en met hun vrouwen en al die kinderen kunnen ze er best een rijk leventje op na gaan houden. Wat betaald gaat worden door de belastingbetaler.
  Ach, een belasting verhoging kan er misschien dan nog wel bij.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Moet men daarvoor talent hebben? Dacht altijd dat het een natuurlijke drift was die de grootste idioot nog klaarspeelt. Alleen hier in de westerse civilisatie is men in staat deze driften te onderdrukken en alleen op gepaste wijze met beiderzijdse toestemming uit te voeren, of hoe je het dan ook wilt noemen. 😀 😀 😀

   Like

 5. Golden Girl zegt:

  Een mannen overschot, fijn voor de Zweedse vrouwen, nog meer verkrachtingen
  Bij eenden zitten alle mannetjes achter 1 vrouwtje aan, soms met verdrinking van het vrouwtje als gevolg ,dit gedrag lezen we vaak en dat zal in de toekomst niet beter worden

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Nationaal/democratische socialisten plegen zelfmoord op de Europese bevolking.
  Waarom?

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  De statistiek voor 2016 is nog niet beschikbaar.

  Het zal niemand verbazen als de statistieken worden ‘aangepast’. Bijvoorbeeld door alle migranten die ‘slechts’ één niet in Zweden geboren ouder hebben, niet meer als zodanig te tellen. Dan ziet het er al een stuk veiliger uit.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hier hebben we tegenwoordig ook alleen nog uitsluitend Nederlanders wonen die toevallig terreur daden plegen.
   Dat schijnen ze wel eens te doen, die Nederlanders.
   We wisten het misschien niet, maar het komt voor.
   Maar het blijven dan ook wel Nederlanders. Wereld wijd bekend inmiddels.

   Like

 8. Flo zegt:

  Dat zijn geen zweden…… maar meer en meer dolle nikkers en ander bruin gespuis.

  Like

 9. tippelaar zegt:

  Zweden gaat de weg op van een land als Zimbabwe. Eerst heette dat land Rhodesie, het welvarendste land van heel Afrika. Toen kwam de negers aan de macht onder leiding van Mugabe.
  Nu is het 1 van de armste landen van Afrika met grote armoede. Alles in dat eens mooie land is naar de klote geholpen. Blanken worden of vermoord of van hun land afgezet en misschien wel allebei. Toch hoor ik daar de linkse clubjes in nederland nooit over. Die hebben hun vergrootglas gericht op Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s