Grensbewaking met 3000 man verhoogd: “Hongarije is nu een van de veiligste landen van de EU”

screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije blijft inzetten op een actieve bewaking van zijn landsgrenzen. Tot dit doel werd nu de eerste grenswachteenheid officieel opgericht. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán motiveerde de maatregel met de aanhoudende enorme druk op de Hongaarse grenzen en de veiligheidsrelevante taken die de grenswachten zouden moeten waarnemen.

duits-zuerst

In de toespraak van Orbán ontbrak het ook niet aan kritiek op de EU en hij maakte de passiviteit van Brussel er medeverantwoordelijk voor dat Boedapest nu zelf zijn grensbewaking zou moeten organiseren. Orbán letterlijk: “Omdat wij van buitenaf, van Brussel, geen oplossing kunnen verwachten, moeten we onszelf verdedigen.” Anderzijds zou Hongarije op grond van de “intensieve arbeid van het Hongaarse leger en van de Hongaarse politie” nu een van de veiligste landen van de Europese Unie zijn: “Bij ons is er geen terrorisme, zijn er geen massaverkrachtingen, en rijdt men ook niet met vrachtwagens door mensenmenigtes.”

Europa zou er goed aan hebben gedaan, zei Orbán verder, om de Hongaarse oplossingen niet te bekritiseren, want ze zijn nuttig en efficiënt gebleken en zouden sindsdien ook door meerdere landen zijn overgenomen. “Wij hebben het voorgedaan en voor het bewijs gezorgd dat de immigratie gestopt kan worden!”

De nieuwe grenswachten zouden aansluiten bij een 500-jarige traditie van de nationale grensbewaking, zei Orbán – daarvan zou Europa als geheel profiteren. “Om onszelf en Europa te beschermen, werd in de loop der eeuwen het lot van de Hongaarse natie.”

In augustus was de regering eerst akkoord gegaan met 3000 nieuwe banen bij de grenswacht. De landelijke rekrutering begon op 1 september.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Grensbewaking met 3000 man verhoogd: “Hongarije is nu een van de veiligste landen van de EU”

 1. joga zegt:

  Goed voorbeeld wordt in ieder geval niet in Nederland toegepast, zonder een PVV in de regering.
  15 maart kunnen we daarvoor zorgen om daarna van die verschrikkelijke Merkel en HAAR Eu af te komen. Ergens zal de revolutie toch moeten beginnen en op Willempie van “Oranje” hoeven we dit keer niet te rekenen.

  Like

 2. laura van der storm zegt:

  Kijk, zo bescherm je je volk en vaderland! Leest Brussel en de EU even mee?

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Wij hebben Wilders en die krijgt geen kans van het linkse rappalje, ik kan wel janken dat ik in het verleden ook links gestemd heb! Orban voor president van de EU! En dan word je zwetend wakker!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Zo eens met Dhr. Orban die alle respect verdient hoe hij zijn land vrijwaard van die smerige Islam. Het is echter te gek voor woorden dat het nodig is om je aan alle kanten te bewapenen, dit alles veroorzaakt door dictator Merkel en de duistere EU club. Menig land wat zich eens aangesloten heeft bij deze rampenclub heeft per saldo alleen verloren en niets gewonnen en de ellende is nog lang niet over, uitgemolken bevolking, economische crisis, het koste wat het kost Islamiseren van Europa met alle ellende van dien, oorlogen uitlokken en financieren, etc.etc. en Merkel is nog lang niet klaar, dus wie gaat haar stoppen en de EU slopen zodat herstel plaats kan vinden. Laten we hopen dat voor Nederland dat binnenkort Wilders kan doen en net zoals de Engelse bank al aangaf de Brexit levert Engeland meer op en kost de EU, dat zal ook voor Nederland gelden, de EU heeft Nederland nodig Nederland niet de EU.

  Geliked door 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Nu nog leren schieten op ‘zielige’ vluchtelingen als ze weer eens met geweld de grens over proberen te komen!!

  Like

 6. Jean zegt:

  Hongarije heeft het volkomen begrepen, ze houden geen lafaards aan de vreet, ze komen op voor de veiligheid van eigen volk en dat verdiend “respect”.
  Gespuis wordt er niet toegelaten, de Hongaarse politiekers kunnen de mensen recht in de ogen kijken iets wat die EU lafaards niet durven.
  Hopelijk zullen er grote verschuivingen plaatsvinden in Europa als de geachte heer Donald Trump volgende week de plaats inneemt van die zwarte moslim zodat er terug seculiere leiding komt.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Rechtstreeks aan Rutte vragen, waarom Nederland geen veilig land mag zijn!
  Benieuwd, wat hij zou antwoorden…..

  Like

 8. Asgard zegt:

  Jonge gasten die weten wat wat er gebeurt wanneer gajes hun land binnen komt,..en wat hebben wij hier in Nederland, de Pokemon garde en de Albert Verlindens, echt om je kapot te schamen.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Realiseren wij ons hier dat Hongarije tot de buitengrenzen van de EU behoord.
  U zult wellicht zeggen… nee behoorde.
  Tsja, dat is mogelijk, want de EU heeft zich in zo’n waanzinnig tempo voorbijgestreefd dat we het niet meer konden bijhouden. Maar ik meen dat Hongarije tot de buitengrenzen behoord.
  Die zg. “Buitengrenzen van de EU” zouden waterdicht worden afgeschermd…
  Heeft de EU ons indertijd gegarandeerd.

  Hoe kan het dan dat we NU schrijven dat Hongarije NU tot de veiligste landen van de EU hoort, en dat Orban zich kwaad maakt over het feit dat hij dat zelf moet bekostigen….?
  Vraagtekens. Of het geld voor grensafdichting is valselijk misbruikt, of de EU heeft ons met valse beloften zoet gehouden.

  Ik meen het laatste…!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Inderdaad het laatste. Schengen heeft nooit gefunctioneerd en de EU heeft haar eigen wet genegeerd en was boos als de burgers zich er wel aanhielden. De EU is een zooitje smeerlapperij en zal nooit meer iets worden.

   Like

 10. Mirjam zegt:

  Bravo Hongarije, respect! Gewoon zo doorgaan, want de aanhouder wint. Zij doen iets voor Europa, want door hun beleid, zal uiteindelijk het einde van het EU ‘open-grenzen-beleid’ doorgezet worden én de zogenaamde vluchtelingen niet meer Europa binnenkomen. Ieder land zal dit overnemen en we zullen teruggaan naar hoe het vroeger was: alle grenzen bewaakt door het bewuste land zelf én gezamenlijk alle landen die de buitengrenzen van Europa laten bewaken.

  We hebben dat altijd gehad. De grenzen waren vroeger beschermd door ieder land op zich, maar de EU te Brussel heeft ons op slinkse wijze dit recht bewust ontnomen, om hun eigen snode plannen door te drukken. Dit jaar komt daar een einde aan. We gaan weer soeverein worden, ieder land voor zich en elk land zal zijn grenzen bewaken. Dat was het verleden en wordt weer de toekomst. De EU te Brussel heeft zijn langste tijd gehad, thank God for that. En we worden weer een sterk Europa, met landen die respect voor elkaars soevereiniteit hebben, maar die voor elkaar staan als het nodig is en niet omdat het wordt opgelegd.

  Ik kan me nog de strenge controles herinneren, als je bijvoorbeeld per auto van Nederland naar Duitsland ging. Je kwam er niet in zonder controle. Je kwam er heel vaak ook niet in mét controle en visa versa. Des te meer besef ik nu, maar besefte ik eigenlijk toen ook, dat het hebben van een gezamenlijke munt als voordeel voor handel en makkelijker te kunnen betalen in het buitenland, niet opweegt tegen de torenhoge ellende die de slappe EU politiek ons heeft gebracht. Ik vond het veel te jammer dat ze onze gulden vervingen voor de euro, waarvan ik de waarde al belachelijk vond: 2.20371. Veel burgers werden aan het begin van dit fiasco door het selectief letterlijk omzetten van de prijzen door winkeliers en in restaurants van gulden naar euro enorm besodemieterd.
  Liever duizenden keren gecontroleerd worden aan de grens en weten dat je land en burgers heel goed worden bewaakt en beschermd, dan de eenheidsworst van ‘komt allen herein’.

  Like

 11. Wat een vent die Orban, daar kunnen de andere landen nog wat van leren.

  Like

 12. G. de J. zegt:

  Na de Tweede Wereldoorlog heeft Duitsland aan de slachtoffers van Hitler c.s. geld betaald (herstelbetalingen, Wiedergutmachung). De huidige vluchtelingen crisis in Europa is (in hoofdzaak) de schuld van Merkel, laat Hongarije de rekening voor de extra grensbewaking maar naar dat fascistenzwijn Merkel sturen. Ze ontkent nog steeds haar verantwoordelijkheid, dan wordt ze met haar neus op de feiten gedrukt.

  Trouwens, documenteer in heel Europa goed wat die zogenaamde vluchtelingen de Europese bevolking aandoet (aanrandingen en verkrachtingen, diefstal, moord, bedreiging, discriminatie, intimidatie, verbaal geweld, vernielingen etc. etc.) en verbindt aan elke overtreding een schadevergoeding en legt die claims op het bordje van Merkel.

  Start ook rechtszaken tegen Merkel (denk aan de vele leugens en wetsovertredingen) maar pas op want je wordt zo vermoord! De elite (Illuminati, zwarte paus Franciscus, land- en hoogverraders van links, de VN, de EU, de leugenpers etc.) zal met alle geweld proberen de waarheid te onderdrukken. Blijft standvastig, je hebt immers moreel gezien het gelijk aan je zijde.

  God zegent Nederland, God zegent de Europese volken! Wij konden ons zelf in de jaren Veertig ook niet bevrijden van het fascisme, laten we hopen dat Putin en Trump ons komen bevrijden van het tuig dat Europa moedwillig kapot maakt met massa immigratie. Trump spreekt heel netjes over een fout van Merkel, maar gaat er maar gerust van uit dat ze de ondergang van Duitsland en Europa op het oog heeft. Als Merkel spreekt over “wir schaffen das” bedoelt ze de ondergang van het blanke Europa.

  Like

 13. alex zegt:

  Hongarije is Super goed bezig. Kunnen veel landen een voorbeeld aan nemen.

  Like

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Hongarije, het enige land in Europa dat opkomt voor zijn eigen burgers! De rest, inclusief Nederland, mag hier een voorbeeld aan nemen! Daarom moeten wij er nu voor zorgen dat onze kinderen straks ook veilig zijn!

  Like

 15. Mark Rutte kan hier veel van leren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s