IMF verhoogt groeiprognoses voor VS dankzij Trump´s plannen

screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Kort voor de installatie van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft het Internationaal Monetair fonds (IMF) zijn groeiprognoses voor de VS verhoogt. Het IMF weet het zeker: dit jaar zou de Amerikaanse economie met 2,3% toenemen, 0,15 meer dan bij de geschatte vorige prognose in oktober. Dat deelde het IMF maandag mee. Voor volgend jaar verhoogde de organisatie haar prognose met 0,4% naar 2,5%.

epoch-times

Reden voor de positieve prognose zijn de plannen van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump om de economie aan te zwengelen.

Trump had o.a. beloofd meer dan $ 500 miljard in de infrastructuur van de VS te investeren. Het IMF koos het meest waarschijnlijke scenario voor het optreden van Trump. Tegelijkertijd benadrukte de organisatie echter dat er “onzekerheid” zou bestaan over Trump´s toekomstig politiek en diens effecten. Een betrouwbaardere voorspelling zou waarschijnlijk bij de volgende prognose in april mogelijk zijn.

Het IMF veranderde de voorwaarden voor de ontwikkeling van de wereldeconomie niet. Volgens het IMF neemt de globale economie dit jaar met 3,4% en volgend jaar met 3,6% toe. Afhankelijk van de ontwikkeling in de VS zou de prognose echter nog verhoogd kunnen worden, verklaarde het IMF.

IMF waarschuwt voor protectionisme

Tegelijkertijd waarschuwde de organisatie voor protectionistische tendensen. “Sterkere beperkingen van globale handel en migratie zouden de productiviteit en de lonen beïnvloeden en zich rechtstreeks neerslaan op de markten”, verklaarde het IMF. Trump heeft meermaals met hoge invoerrechten op importen uit Mexico en China gedreigd. Bovendien wil hij de immigratie in de VS scherper reguleren.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, IMF, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op IMF verhoogt groeiprognoses voor VS dankzij Trump´s plannen

 1. Harry zegt:

  Het is onvoorstelbaar wat die man nu al te weeg brengt !
  Meer dan acht jaar zwarte aap .

  En dat alleen nog maar per twitter !

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Zojuist bij de NPO weer een tenen krommend item gehoord over president elect Donald Trump. Item ging over illegale latino’s. Bij de heilige Obama konden alle illegale latino’s en hun in de VS geboren kinderen blijven (zoals in de meerdere kinder pardons ook in Nederland) bij Trump lopen ze het risico uitgezet te worden. Er kwam een aandoenlijke studente psychologie aan het woord wiens moeder illegaal was en zij dus hierom ook illegaal is. Ze zoeken de beelden goed uit om hun frame te vervolmaken. Het onafhankelijke NPO gebruikte de term deporteren. Voelt U hem. Slecht op het allerlaatste van het nieuws item zeggen ze heel benepen dat Trump alleen bedoelde de criminele illegalen uit te zetten. Maar ja zeggen ze nog vluchtig, je weet het maar nooit met Trump. Wanneer komt de dag dat we de “onafhankelijke” NPO kunnen uitmesten?

  Like

 3. Mary zegt:

  Tot nu toe zien we dat dit op alle fronten een winner is voor dit land, waar zijn voorganger net zoals Obama’s EU maatjes in Europa alles maar dan ook alles afbreken. De socialistische jankers zullen er helaas ook van mee profiteren, die zou die allemaal een enkeltje Canada moeten geven en daarvoor immigranten nemen die heeeeeeeel graag dit land willen helpen er weer bovenop te komen en heeeeel graag willen integreren.

  Like

 4. Fred zegt:

  Wie kijkt er dan ook nog naar de NPO?
  Fake nieuws van de allereerste seconde tot de allerlaatste.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s