Merkel over Trump´s choquerende EU-statement: “Europeanen hebben hun lot zelf in de hand”

screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat Donald Trump de NAVO “achterhaald” en de Brexit “geweldig” heeft genoemd, probeert Angela Merkel de plooien glad te strijken: ze hoopt op intensieve samenwerking binnen de EU.

epoch-times

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) zet na uitlatingen van de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump in op een intensieve samenwerking binnen de EU: “Ik denk dat wij Europeanen ons lot zelf in de hand hebben”, zei Merkel maandag tijdens een ontmoeting met minister-president Bill English van Nieuw-Zeeland in Berlijn. “Ik zal me er voor blijven inzetten dat de 27 lidstaten intensief en vooral ook toekomstgericht samenwerken.

Merkel noemde als voorbeelden onder andere “economische kracht”, “efficiënte beslissingsstructuren” en “reacties op de uitdagingen van de 21e eeuw” zoals de strijd tegen het terrorisme, de beveiliging van de buitengrenzen, de binnenlandse veiligheid, de digitale binnenmarkt en arbeidsplaatsen. “Dat zijn onze uitdagingen”, zei Merkel.

“Mijn standpunten over de trans-Atlantische samenwerking zijn bekend”

Over de toekomstige relatie met de VS liet Merkel zich terughoudend uit. “Mijn standpunten over de trans-Atlantische samenwerking zijn bekend”, zei Merkel. Trump zou zijnerzijds nogmaals zijn standpunten hebben uitgelegd. “En dan zullen we, als hij in functie is (…) uiteraard met de Amerikaanse regering samenwerken en kijken welke soort overeenkomsten we kunnen bereiken.”

Merkel liet zich ook uit over Syrië. De globale uitdaging van de anti-terreurstrijd zou ze “duidelijk scheiden van de kwestie van de vluchtelingen en van het bestaan van de vluchtelingen in verband met de Syrische burgeroorlog”, aldus de bondskanselier. “De Syrische burgeroorlog is veel langer”, zei ze. De meerderheid van de Syriërs zou vanwege de strijd tegen de regering van president Bashar al-Assad of voor de “onderdrukking door Assad” zijn gevlucht. “Daar is het radicaalislamitische terrorisme bijgekomen”, zei Merkel. “En dat houdt ons allen bezig. Maar de burgeroorlog als zodanig was er in Syrië het eerst.”

Trump knoopte grensopening aan aanslag op kerstmarkt

Trump had met zijn jongste uitlatingen in interviews in de “Bild”-Zeitung en de Britse “Times” voor irritaties in de EU en de NAVO gezorgd. Hij noemde de NAVO “achterhaald” en zei dat de Brexit als een “geweldige zaak” zou ontpoppen. Bovendien had hij felle kritiek op Merkel´s vluchtelingenpolitiek en bracht de grensopening van het jaar 2015 in verband met de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

Verder had Trump onverbloemd tot uiting gebracht dat als hij behoeft zou hebben aan een gesprek over Europa hij niet zou bellen met Donald Tusk of Jean-Claude Juncker, maar met Merkel. Juncker´s woordvoerder Margaritis Schinas becommentarieerde: “We hebben dit interview met interesse gelezen.”

Hij houdt rekening met meer EU-uittredingen

Kan er achter Trump´s NAVO-uitlatingen nog een pokerspel om een betere lastenverdeling vermoed worden, de EU komt in de agenda van de nieuwe president blijkbaar helemaal niet voor. De miljardair houdt na de Brexit rekening met meer EU-uittredingen. Uiteindelijk zou het voor hem geen rol spelen of de EU “gescheiden of verenigd is”. Die zou sowieso vooral zijn opgericht met het doel om de VS op het gebied van de handel te beconcurreren en “een middel tot het doel voor Duitsland” zijn.

Duidelijk is dat de Europeanen zich wat betreft de buitenlandse politiek moeten instellen op stormachtige tijden – in de Midden-Oostenpolitiek, bij het door Trump “catastrofaal” genoemde atoomakkoord met Iran, maar vooral met het oog op Rusland. Want de NAVO-politiek werd de afgelopen twee jaar juist bepaald door een enorme bewapening in Oost-Europa als gevolg van de Oekraïne-crisis en de Russische annexatie van de Krim. Daarom had de EU zware economische sancties opgelegd aan Rusland.

Rusland-politiek dient genormaliseerd te worden

Trump wil uitdrukkelijk streven naar een normalisering van de betrekkingen en wijst er nu op dat de EU-sancties Rusland “veel pijn doen”. Dit zou voor de Europeanen wel eens voor een heftig sanctiedebat kunnen zorgen. Want landen zoals Italië en Griekenland willen al lang dat de strafmaatregelen in ieder geval versoepeld worden.

Ook de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, riep er maandag toe op dat een koerswijziging in Washington´s Rusland-politiek “niet met zorgen” bekeken zou moeten worden. “Geheel integendeel”: daarvan kunnen wij in Europa en vooral wij in Oostenrijk direct profiteren.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, NAVO, praatjesmakers, Rotzakken, Rusland, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

30 reacties op Merkel over Trump´s choquerende EU-statement: “Europeanen hebben hun lot zelf in de hand”

 1. Thom zegt:

  Merkel zegt “Europeanen hebben hun lot in eigen hand”. Wat een kletskoek, dartt uitgerekend zij dat zegt. Zij was het toch die Duitsers” Diegenen die al langer hier wonen “noemde. Waarom heeft ze het nu over Europeanen? Volgens haar eigen gedachtegang moet ze zeggen “Diegenen die al langer in Europa wonen”.
  Opeens noemt ze de oorspronkelijke bevolking in Europa bij hun naam, maar Duitsers mochten geen Duitsers meer genoemd worden. Die bestaan volgens Me(r)kka niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  Idd, NAVO achterhaald, dat was iets uit de vorige eeuw toen de Russen een IJzeren Gordijn hadden neergelaten. En Brexit, eindelijk GB die eruit gaan, ik hoop nog veel meer, zoals Nederland. En Merkel, die loopt 10 jaar achter.

  Like

 3. Steven zegt:

  Merkel noemde als voorbeelden onder andere “economische kracht”, “efficiënte beslissingsstructuren” en “reacties op de uitdagingen van de 21e eeuw” zoals de strijd tegen het terrorisme,

  Dat wijf is INSANE. ze is dat TERRORISME gewoon aan het binnenhalen zonder enige belemmering

  Like

  • ieznogogedh zegt:

   Die ‘uitdagingen’ waren er al een tijdje en het gebrek aan herkenning van die uitdagingen aan de zijde van rechtskanzler merkel evenzo.
   Maar goed, er komen verkiezingen en ineens ziet ze het licht, de ‘uitdagingen’.
   Too little, too late is daarop een goede reactie.
   Daarenboven is het juist merkel die uit alle macht er mede aan heeft gewerkt om die ‘uitdagingen’ te doen ontstaan.
   Het is echter onzinnig om problemen te laten oplossen door dezelfde mensen die ze hebben veroorzaakt.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Volgens haar eigen lezing niet: Ze is de VERRIJKING aan het binnenhalen, waavrvan de islam volgens haar dus deel uitmaakt, terwijl het terrorisme géén deel uitmaalt van de islam. Zegt zij.
   Maar het allersterkste vind ik nog die goedkope manoeuvre van: De Burgeroorlog was er eerst. Alsof dat een reden zou zijn om je onverkort tegen Assad te blijven richten, in plaats van tegen een zich later manifesterende, wredere, primitievere en daar door schadelijker vijand! Nee Merkel, het smoesje is goed, maar het praatje deugt niet!

   Like

 4. Mary zegt:

  Een dictator zoals Merkel biedt geen toekomst, de EU heeft de Europese economie naar de knoppen geholpen, een efficiënte beslissingsstructuur?, ja als het om de Islam gaat, de IS werd door de EU gefinancierd, de buitengrenzen werden door haar opengesteld en Frontex heeft zelfs de opdracht van de dictator om ze binnen te halen, de binnenlandse veiligheid is daardoor in verschillende landen en gebieden totaal onbeheersbaar geworden, en de werkeloosheid groot. Mark Rutte en Merkel hebben wel veel van elkaar weg ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat, maar daar trapt het merendeel van de slachtoffers in Europa niet meer in het is te duidelijk geworden welke koers Merkel en haar duistere EU club varen Islamiseren ten koste van alles, het verwoesten van Europa.

  Like

 5. scheermes zegt:

  TRUMP zegt hetzelfde als GEERT WILDERS :, Deze twee zitten op dezelfde golflengte gezien al hun uitspraken!! ,Simpele vraag aan ALLE e.u leiders !!Mag TRUMP wel mee doen??JA??Hoe is het mogelijk!!

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Ik leer van Nieuwsuur vandaag, dat Trump Merkel’s immigratie-politiek een mislukking vindt.
  Bertje Koenders hield zich op dit punt laf op de vlakte toen hem gevraagd werd of hij het met die uitspraak van Trump eens was.
  Logisch want Nederland is een van de fanatiekste navolgers in de EU van dit asiel-debacle.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Ik begrijp niet dat er niemand met gezag opstaat in Duitsland om Angela Merkel te overtuigen dat haar houdbaarheidsdatum ruim is overschreden, deze vrouw moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen, zij stort heel Europa in de ellende en ziet het blijkbaar niet of is van kwade wil dat kan ook.

  Like

 8. Golden Girl zegt:

  We hebben ons lot niet zelf in de hand, dat bepalen de leiders en graaiers die soms miljarden hebben zoals o.a.die enge Soros voor ons
  De gewone burger heeft niet om immigranten die met duizenden Europa in komen gevraagd, ik krijg er steeds meer de pest in dat hier alles maar goed wordt gevonden

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Wij hebben niks in eigen hand. Zij nemen onze hand.

  Geliked door 1 persoon

 10. Merkel nodigt dagelijks Afrikaanse jihadisten uit

  Like

 11. Zij met haar lokroep naar de parasieten heeft Europa verpest. Dank zij haar zijn er al aardig wat doden door gevallen.

  Like

 12. Anna zegt:

  ONBEGRIJPELIJK dat Merkel niet door heeft dat juist hetgeen wat Trump zegt, de Europeanen OOK bezighoud…..en ook willen……… Make Amerika great again….. dat willen wij toch ook…… MAAK NEDERLAND OPNIEUW GROOT….. zorg voor werk, veiligheid,welvaart en fatsoen…. stop de immigratie pak de misdaad en de straat schoften aan. Zorg voor de ouderen en zieken en blijf van de pensioenen af…. DAT WILLEN WIJ TOCH OOK……. ( IK WEL )
  Wat wordt politiek toch bedreven door DOMME MENSEN. Merkel maakt zichzelf belachelijk door dit te zeggen…..

  Like

 13. Republikein zegt:

  Klazien uit Zalk sprak niet zoveel onzin als die domme muts.
  Klazien for president, helaas, ze stierf, onvermijdelijk.
  Ze was trouwens getrouwd met een Joodse man en haar kat heette Simon Peres.
  Uitspraken van Klazien o.a.
  Gestampte eikels tegen jicht en mensen die wat wille stoppen wat dille tussen de bille.

  Ook haar liedje Jas aan Jas uit was popiejopie.
  Daar werd later het wereldberoemde deuntje Hassan jas an op gebaseerd.
  Kijk ,minder leugens dat in het artikel, althans, de uitspraken door Muti Merkel.

  Like

 14. Jean zegt:

  Nooit of te nimmer zullen wij die griezelige Duitse adder steunen, nooit, wat wij willen is die griezelige adder zien hangen, letterlijk en figuurlijk.

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Neeeehhh, na de bevrijding van Duitsland door enige natie, zal de Dom er mogelijk anders uitzien. Waren het niet de Jalta partners: VS, Rusland en Verenigd Koninkrijk die Duitsland tot ander Hilters expansie dwongen? Eenzelfde macht, Frau Merkel, dient zich aan, als u het begrijpt.

  Like

 16. BertG. zegt:

  ‘We lopen het gevaar samenlevingen te creëren waarin vrijheid de uitzondering wordt en angst de regel,’ zegt Amnesty-directeur John Dalhuisen. De maatregelen zouden een ‘isolerend’ effect hebben op migranten. Ook zouden beperkingen op het verheerlijken van terrorisme de vrijheid van meningsuiting aantasten.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2017/01/amnesty-moslims-en-activisten-slachtoffer-van-anti-terreurmaatregelen-435886/

  Like

 17. Jan zegt:

  Er komt weer vuurwerk in de Bondsdag: Wagenknecht fordert Auflösung der Nato und Allianz mit Russland

  Die Chefin der Bundestagsfraktion der Linken, Sahra Wagenknecht, hat die Kritik von Donald Trump an der Nato erwidert und zur Auflösung des Bündnisses aufgerufen. Dies berichtete die Deutsche Welle am Dienstag.

  Die Nato müsse aufgelöst und durch ein kollektives Sicherheitssystem unter Einbindung Russlands ersetzt werden, sagte Wagenknecht den Zeitungen der Funke-Mediengruppe.

  …….
  https://de.sputniknews.com/politik/20170117314149249-WagenknechtfordertAuflsungderNatoundAllianzmitRussland/

  Like

 18. Jan zegt:

  Nieuwe achterlijkheid uit Germania

  Op het idee om die kebabvreter het land uit te gooien is blijkbaar nog niemand gekomen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s