Trump: ‘NAVO is achterhaald’

screenshot_34

(Door: Jasper Van Loy)

Volgens de president-elect doen veel leden van de verdragsorganisatie niet wat van hen verwacht wordt. Dat zei hij in een interview met Bild, waarin hij de Brexit een succes noemde.

De NAVO maakt zich zorgen nadat de Amerikaanse president-elect Donald Trump liet optekenen dat het militaire bondgenootschap achterhaald is. Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier maandag in Brussel nadat hij NAVO-chef Jens Stoltenberg had gesproken. De Europese minister voor Buitenlandse Zaken zijn bijeen om het onder andere over het Midden-Oosten te hebben.

In een interview met Europese kranten, waaronder Bild, noemde Trump de NAVO obsolete, verouderd, en liet hij optekenen dat de verdragsorganisatie geen bescherming biedt tegen terroristische aanvallen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
knack-be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Europa, NAVO, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Trump: ‘NAVO is achterhaald’

 1. ReaGluurder zegt:

  Ik geef Trump nog steeds ‘het voordeel van..’, maar vwb de NAVO heeft hij gelijk. Ipv een sterk leger / afschrikking optuigen, werden de centjes uitgegeven aan de komst van 100.000en soldaten van ‘Het Leger van Allah’. 30 jaar terug werd er al gewaarschuwd voor ‘Het paard van Troje’!!! ‘k Hoop dat er nog iets van een zelfreinigend vermogen aanwezig is in de EU!

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Klopt, de NAVO is van een verdedigings coalitie veranderd in een agressor, zie Servië, Kosovo en Libië.
  Nu wordt de NAVO weer gebruikt om Rusland te provoceren dus stoppen daarmee.

  Like

 3. peter zegt:

  Merkel is opgegroeid achter een muur, de Duitsers hebben de muur weggehaald ,maar Merkel bouwt eenvoudig gewoon een nieuwe muur ,Engeland ,Amerika ,Rusland ,met niemand wil ze meer te maken hebben ,intussen laat ze het land volstromen met asielzoekers ,waarvan het merendeel gelukszoeker is ,ongeletterd ,spreken de taal niet ,maar waar ze sociaal recht op hebben ,laten ze zich precies vertellen door Arabisch sprekende juristen ,die de papieren wel even voor hun invullen ,[het liefst bij 3-4 verschillende gemeentes onder valse namen indienen ,en zo het land leegroven . Ambtenaren ,ze zijn zo stom als het achtereind van een koe ,maar ze komen er nog wel achter ,alleen is het dan te laat .

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  De NAVO is een militair staatsrechtelijke beschermingparaplu voor aangesloten staten versus de niet, en aldus, tegenover ‘n mogelijke vijand.
  Terrorisme is een staatsafhankelijke wijze van bestrijding en valt derhalve daarbuiten.
  Manco is als een NAVO, en EU lid onderling tot controverse (Turkije, vluchtelingen, Syrië en Cyprus) en Duitsland versus Rusland.
  Dat is toch een vlooienspel dat niet bijeen is te houden, nog afgezien van het Midden-Oosten waarover tenminste de ideeën geen enkel raakvlak blijken te hebben?

  Achterhaald? Wat denkt u ervan?

  Like

 5. Bart zegt:

  Klinkt als : common sense

  Like

 6. Thom zegt:

  Timmermans heeft al gereageerd op de zinsnede dat het Trump weinig kon schelen of de EU uit elkaar viel of behouden bleef. Timmermans verklaarde daarop, dat Trump op enig moment het grote belang van de EU zou inzien. De Duitse SPD minister Steinmeier die na de overwinning van Trump hem voor rotte vis uitmaakte was verwonderd nadat Trump de NAVO achterhaald had genoemd. Eerst scheldt de linkse Steinmeier Trump verrot en daarna is hij verwonderd over Trump’s visie en antwoord. Duitsland zal nog wel meer verwonderd opkijken over Trump.
  Duitsland is de EU heeft Trump gezegd. Hij weet dus precies hoe de vork in de steel zit. Als Trump en Poetin een accoord bereiken, wil de EU dan doorgaan als vleugellam instituut doorgaan met sancties tegen Rusland? Willen Merkel het Groot-Brittannië moeilijk maken met hun Brexit? Trump heeft al een handelsaccoord aan Groot-Brittannië voorgesteld.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Trump wil helemaal niet dat de Navo verdwijnt.
   Trump wil helemaal niet dat de EU verdwijnt.
   Trump keurt de huidige Navo en EU niet goed dat is totaal wat anders.
   Je zult meemaken dat Trump net zo lang zal werken aan een nieuwe NAVO en EU tot wij en hij daarmee tevreden zullen zijn.

   Like

 7. Anna zegt:

  Daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben.
  De NAVO is net z’ on log en kosten verslindend bestuurs orgaan geworden als de EU!…..
  Een flinke reorganisatie zou geen kwaad kunnen…..
  meer meer mensen in het veld ( die ook kunnen schieten, munitie hebben ) en minder achter het bureau….
  De NAVO heeft zich altijd lekker passief achter Amerika opgesteld dom…… laten ze eens zelf gaan denken en organiseren…..

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Als het oorlog wordt met de russen, laat het westen (NATO) de Polen weer in de steek en staan ze er weer alleen voor. Net zoals in WOII. De NATO is een afspiegeling van de verdeeldheid van de deelnemers. Niemand wil meer betalen en iedereen vindt dat zij als land voldoende bijdraagt aan de NATO. Poetin met zijn Rusland, is niet onze vijand. Wij zijn als NATO onze eigen vijand. Denk aan het beschamend optreden van de NATO in de Balkanoorlog. Met name Screbrenica was hiervan een dieptepunt. Beste NL.soldaten die daar hun trauma’s hebben opgelopen. Het was niet jullie schuld. De schuld lag primair bij de nl.politieke ambtsdragers (wat zij er ook nu nog van zeggen). Met name Wim Kok was de nl.hoofdschuldige en daarna de NATO.kliek. Poetin weert dit allemaal en wacht af hoe de NATO zich verder in de nesten werkt. Zonder een schot te lossen heeft hij straks toch gewonnen. Credo: “Wie zijn vijand niet kan overwinnen. moet hem tot vriend maken.”

  Like

 9. Harry zegt:

  De navo doet niks tegen de islamisering .
  De navo doet niks tegen de instroom van parasieten .

  Wat ze wél doen is de enige ( Putin) op dit continent , die ECHT iets doet tegen de moslims , bedreigen .

  Dus een zéér drastische reorganisatie lijkt me wel het minste wat er nodig is .
  En een enorme wending . Bestrijd de gevaren en problemen !
  Niet een vijand die je eerst zelf geschapen hebt , we hébben al een vijand .
  Een hele smerige !
  Met hun belangenbehartigers in Brussel .

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Met het Erdogans sultanat Turkije als poort naar Europa zal de NAVO, alsook de VS niet blij zijn. Jammer dat de Turkse “Fethullah Gülen” staatsgreep mislukt is waarvan de Turkse AK partij (politieke meerheid van Erdogan) de NAVO beschuldigt.

  Nog even en Turkije zegt zelf het verdrag op, waarmee we mooi wegkomen, nietwaar? Ja, de NAVO spullen zullen ze als strafmaat confisqueren.

  Ik breng nog even de Turkse gazavloot in herinnering…..

  https://ejbron.wordpress.com/2014/02/05/turkije-wil-compensatie-van-israel-voor-gazavloot/

  “Bedrohung für die Türkei”AKP-Politiker unterstellt Nato Putschabsicht
  Von Judith Görs

  Während der türkische Präsident am Aufbau seines Präsidialstaates arbeitet, entwirft seine Partei munter Bedrohungsszenarien durch den Westen. Der neueste Vorwurf aus der AKP: Die Nato sei eine Terrororganisation und wolle Erdogan stürzen.

  Der türkische AKP-Abgeordnete und prominente Buchautor Şamil Tayyar hat die Nato in einem Interview mit der regierungsnahen Zeitung “Milat” als “Terrororganisation” bezeichnet, die mittlerweile eine “Bedrohung für die Türkei” darstelle.

  http://www.n-tv.de/politik/AKP-Politiker-unterstellt-Nato-Putschabsicht-article19624737.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s