Geert Wilders kan opgelucht ademhalen: volgens de Peilingwijzer gaat de PVV nog steeds ruimschoots aan de leiding

screenshot_73

(Door: Michael van der Galien)

Volgens de nieuwe Peilingwijzer gaat de PVV nog steeds ferm aan kop. Wel komt de VVD een stukje dichterbij. 

Zoals wij gisteren al berichtten, zegt peilingbureau Kantar Public (in het verleden TNS NIPO) dat het verschil tussen de PVV en de VVD op dit moment miniem is. De afgelopen weken zou de PVV zes virtuele zetels verloren hebben; die zetels zouden stuk voor stuk naar de VVD gegaan zijn. Op Twitter benadrukte ik dat ik betwijfelde dat de peiling klopte. De vrije val van de PVV en de comeback van de VVD zijn namelijk niet te verklaren. Er is te weinig gebeurd om zo’n wijziging te verklaren.

Ja, de PVV kan een paar zetels ingeleverd hebben, en misschien dat de VVD daarvan profiteert, maar het zes-om-zes-verhaal lijkt me volstrekt niet logisch (zouden al die PVV-stemmen naar de VVD gaan? Ik betwijfel het) en het verschil is zo groot dat er echt iets groots gebeurd moet zijn. Dat is niet zo. Daarom vermoed ik dat het om een zogenaamde outlier gaat; een foutieve peiling.

pvv-nieuw
Lees verder>>>

(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Desinformatie, Geert Wilders, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Geert Wilders kan opgelucht ademhalen: volgens de Peilingwijzer gaat de PVV nog steeds ruimschoots aan de leiding

 1. Mary zegt:

  Peiling zijn hier altijd ter manipulatie van de bevolking gebruikt. Bellen precies diegene waarvan ze weten wat ze stemmen en wat ze dus als resultaat van die peilingen willen zien. Toen het over Trump ging zou hij het volgens de media en de peilingen echt bij lange na niet winnen, geen kans, eh dat pakte iets anders uit. Brexit nee hoor dat zou er ook niet komen, eh pakte iets anders uit.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Een foutieve peiling?
  Ik ben minder goedgelovig. Die peilingen stinken van alle kanten.
  Het lijkt mij dat er krachten zijn die proberen om via peilingen te sturen.
  We kunnen het beste door zakelijke commentaren op politieke items elkaar bij de les houden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Troubadour zegt:

  TNS/NIPO fake news afgekeken van de peilingen in de USA.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ze zullen ht níet gehad hebben met de zelfverklaarde elite!
  Dat is zelfs zó logisch, dat het succes van de PVV eigenlijk nóg opvallend langzaam gaat -waardoor je keer op keer weer moet erkennen, dat té veel mensen nog met een bord voor hun kop lopen!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Linkse lakse persleugens zullen met hoge snelheid toe
  nemen hoe dichter we bij de verkiezingen komen !

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Gelukkig maar dat v.d. Galien dit stukje heeft geschreven .
  Als die rare Tim Engelbart ( uit dezelfde stal ) , het had gedaan dan had ie er weer de totale ineenstorting van de PVV uit gelezen .
  Die man lijkt wel een of andere aandoening te hebben , de ene keer steekt ie de loftrompet over iets , ( de PVV ) , de volgende keer probeert ie de partij weer op een hoogst vileine manier onder de grond te trappen .
  Een psychiater zal er wel een passende benaming voor hebben .
  Nou ja , Engelbart heten en een baard hebben , sowieso verdacht . Een dwarrelaar .
  Onbegrijpelijk hoe twee zulke verschillende mensen op één blog kunnen schrijven .
  Die v.d. Galien moet toch wel een buitengewoon tolerant mens zijn .

  Dit ook al omdat een vreselijke verziekende trol , die er echt op uit is om de site van DDS helemaal te slopen , de voormalige ” Laarmans ” , die onder vele aliassen waaronder Simon Brouwenstein , iedere keer wéér een podium krijgt , om wéér toe te slaan en de sfeer op de site volledig verzieken .

  Onbegrijpelijk !

  Like

 7. dees zegt:

  Of die peilingen juist zijn van dat ex-nipo bureautje of niet, vele Nederlanders lopen liever weg dan verantwoording te nemen om het roer in Nederland om te gooien. Baas in eigen huis moet toch als muziek in de oren klinken, nee hoor, liever islam-tuig in Nederland die moorden, roven, verkrachten, je huis binnen vallen en de uitkerings instituten leeg plunderen. Zo ken ik vele Nederlanders, een grote muil, maar daden!!!!!! ho maar.

  Geliked door 1 persoon

 8. Sjaak zegt:

  Laat de verkiezingen snel komen daarmee we
  kunnen beginnen met de rotzooi op te ruimen !

  Hier ook weer een bericht in de Televaag !

  Gevangene ontsnapt uit ziekenhuis Rotterdam: handboei zit nog vast aan linkerhand

  Rotterdam – UPDATE 17.15 uur – Met speurhonden, agenten op straat en een helikopter is de politie in Rotterdam op zoek naar een ontsnapte gevangene. De 24-jarige Elias Adahchour nam woensdag om 13.30 uur de benen vanuit het Sint Franciscus Gasthuis, waar hij voor behandeling naartoe was gebracht. Hij loopt rond met boeien om zijn linkerhand.

  De man was onder de hoede van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Begeleiders hebben twee waarschuwingsschoten gelost om hem tegen te houden, vertelde een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het weerhield de man er niet van zijn vlucht voort te zetten.
  Elias Adahchour wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam, op 4 en 9 december. Daarbij vielen meerdere gewonden.

  Signalement
  De politie heeft een Burgernetmelding verspreid. Adahchour heeft littekens op zijn rechterhand, rechts op zijn borst een litteken van een messteek en links in zijn oksel en zij. De lichtgetinte draagt een donkere spijkerbroek en had tijdens zijn ontsnapping een handboei om zijn linkerhand.
  Hij draagt een korte, donkere jas en draagt zwarte schoenen. Bij zijn ontsnapping heeft Elias Adahchour mogelijk door sloten moeten waden, waardoor zijn kleding nat kan zijn. Wie hem ziet, moet vooral niet zelf actie ondernemen, waarschuwt de politie.

  Like

  • Rapunzel zegt:

   Half 2 ontsnapt?
   Die zit nu dus zonder handboeien en met schone droge kleren bij zijn tuigmaten aan de couscous. Na het eten een nieuw wapen kiezen en fijn op reis door Europa.

   Geliked door 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  Peilingen zijn altijd frauduleus en vlak voor de verkiezingen zal de PVV enorm dalen vanwege een verzonnen schandaal. Net als anders.
  Gewoon allemaal PVV stemmen en ga ook eens kijken in het stembureau, als waarnemer en bij het tellen van de stemmen. Doen.

  Like

 10. D. G. Neree zegt:

  De peilbureaus zijn steeds minder te vertrouwen, net als de pers. Dat NIPO de naam veranderd heeft spreekt boekdelen. Het zijn middelen om het stemgedrag te sturen doordat mensen deels kuddedieren zijn en de winnaar graag volgen

  Like

 11. Fred zegt:

  Voor wie het nog niet wist, de peilingwijzer is fake news.
  Trap er niet in.

  Like

 12. scheermes zegt:

  IK hoop dat GEERT duidelijk AANKAART dat de mensen niet in de SMERIGE LEUGENS van de partijleiders trappen ,die samen besloten hebben niet met WILDERS te gaan regeren ,om zodoende de kiezer er toe te bewegen niet op wilders te stemmen ,om dat hij toch niet mee mag doen,en daarom toch maar op een andere partij gaan stemmen !! WAARSCHUW de kiezer daarvoor GEERT,inde tweede kamer ,en ontmasker AL deze judassen!! ZET ze ALLEMAAL voor SCHUT!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Robby E. zegt:

  Naar mijn idee is dit toewerken naar een grootscheepse verkiezingsfraude, zodat ze straks kunnen zeggen dat het al voorspeld was en zo de kiezer in slaap kunnen sussen.
  Is er iemand hier die geloofd dat het wonder van de PvdA in 2012 kwam door Samsom, die ineens een maatpak aantrok en die rotkop van ‘m niet meer helemaal kaal schoor zodat ie niet meer zo op een AFA skinhead leek dat de PvdA 38 zetels wist te veroveren nadat ze twee maanden eerder in de peilingen nog op 14 zetels stonden?
  Let op, nu wordt Asscher de wonderboy die zogenaamd de PvdA weer in het zadel helpt!

  Like

  • scheermes zegt:

   ROBBY toch, tjonge, jonge; wonderboy??NAGEBOORTE zul je bedoelen!!

   Like

   • scheermes zegt:

    ROBBY: IK kwam enige tijd geleden asscher nog tegen !! IK zei ,hoe lang is het geleden dat je een zwaar ongeluk hebt gehad?? Hoezo zei asscher?? Ik heb helemaal geen zwaar ongeluk gehad!! Je gaat mij toch niet vertellen zei ik, dat je met dit gezicht GEBOREN bent??Kereltje pechthold stond er ook naast! !IK zei tegen kereltje pechthold , wat heb jij toch een lelijk gezicht !! Kereltje pechthold BOOS!! IK zei ,je hoeft niet boos te worden hoor ?? STAAT je goed!!

    Like

   • scheermes zegt:

    Naschrift over nageboorte !!Toen ASScher kereltje pechthold klavertje drie enz geboren waren ,hebben de ouders een geboorte kaartje gestuurd!!, Ook naar de BOUWVAKKERS!! Die hebben er een sticker op het geboorte kaartje geplakt,!! VAN de vakbond!!Nederland VERDIENT BETER!! Door in een LINKS nest geboren te zijn met de linkse VOEDING heb je nageboorte”s gekregen!! Asscher een jood!! En marcouch een moslim samen in dezelfde partij!! HUIGELAARS!! ALLEMAAL!!

    Like

 14. tippelaar zegt:

  Behalve de PVV, vertrouw ik geen enkele politicus. Allemaal opportunisten. Het pluche maakt ze corrupt. Zie hun daden. 15 maart a.s. stem ik PVV. Ik hoop dat Geert dan nog leeft .Pim is ook namens de linkse club geliquideerd. Hetzelfde geldt in Amerika voor Trump. Ik hoop dat hij zijn inhuldiging haalt.

  Like

 15. Heerlijk om te horen, dit geeft moed.

  Like

 16. Onschuldige Bijstander zegt:

  Minimaal 40 zetels en misschien wel 50+ 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s